FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Στο πόδι η Αμαλιάδα για τον Κόροιβο

Ημερομηνία: 13-12-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Μεγάλο είναι το αυριανό παιχνίδι για τον Κόροιβο, καθώς υποδέχεται το Χαρ. Τρικούπη στην Ήλιδα. Η ομάδα του Μεσολογγίου είναι πρωτοπόρος στην Α2, αήττητη ως τώρα, μετρώντας δέκα νίκες! Κάπου όμως αυτό το «τρένο» θα σταματήσει κι όλοι ευελπιστούμε πως αυτό θα γίνει αύριο. Είναι καιρός μετά από τόσα προβλήματα, αλλαγές προπονητών και απογοήτευση να έρθει η νίκη, αρκεί η ομάδα να κατεβεί πλήρης χωρίς απουσίες.

*Η ομάδα από το Μεσολόγγι έρχεται εδώ με κόουτς τον Καλαμπάκο και βασικούς παίκτες τους γνωστούς Σαχπατζίδη, Αντωνάκη, Σκουλίδα και Βασιλόπουλο.

 

 

Στα… χέρια του Τσίρκοβιτς

Από τη Δευτέρα που μας πέρασε το βράδυ, ο ΠΑΟΒ ανήκει στα… χέρια του πασίγνωστου Μίκι, για την προσωπικότητα του οποίου ήδη άλλοι με πρόλαβαν. Το Δ.Σ. της ομάδας της Βάρδας μετά τη δεινή ήττα από τη Θύελλα έσπευσε προτροπάδην να αλλάξει προπονητή και τον βρήκε στο πρόσωπο του Μίκι που έχει περάσει κάποια χρόνια στον «πράσινο» πάγκο.

*Είδε τους παίκτες την Τετάρτη στο Κύπελλο. Τους είχε δει και την Κυριακή στην Πάτρα κι έχει σχηματίσει γνώμη. Ζήτησε και χειμερινή ενίσχυση με τρεις προσθήκες. Προέχει ωστόσο να κερδηθεί το παιχνίδι με το Διαβολίτσι, ώστε να κλείσει νικηφόρα η χρονιά.

 

*Θα σφυρίξει ο Παπαγεωργόπουλος (Αργολίδας), που αξιολογήθηκε φέτος στη Γ΄ Εθνική. Ελπίζουμε να είναι καλύτερη του Παναγάκου.

 

 

Για την… τιμή των όπλων

Επέλεξα αυτόν τον τίτλο για το παιχνίδι της Ζαχάρως (Ολυμπιακός-Γύθειο), γιατί οι ομάδες έχουν βίους παράλληλους σε ολόκληρο πρώτο γύρο. Εννέα ήττες οι Ζαχαραίοι, οχτώ οι Γυθεάτες. Άρα κατά τη γνώμη μου, αγωνίζονται για την τιμή των όπλων. Θα τους σφυρίξει ο Προβίδας (Αιτωλοακαρνανίας) άλλος ένας εκκολαπτόμενος ρέφερι.

 

 

Μπορεί να πάρει κάτι!

Η ερώτηση για τον Πανηλειακό είναι ρητορική, καθώς στο τελευταίο παιχνίδι με το Βλαχιώτη απογοήτευσε. Φοβήθηκε το ματς και εισέπραξε τεσσάρα. Στο Ναύπλιο του δίδεται η ευκαιρία να πάρει κάτι κατά την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου. Θα δούμε… Ρέφερι ο γνωστός Λιάρος (Λακωνίας), που όταν βλέπει κοκκινόασπρη φανέλα κάτι τον πιάνει!

 

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Μια αγωνιστική πριν τη λήξη του πρώτου γύρου κι ο αγώνας των 14 ομάδων συνεχίζεται. Τα ντέρμπι, έστω και μικρότερης κλίμακας και σημασίας, συνεχίζονται. Θα τα δούμε στη συνέχεια. Σημασία όμως έχουν και τα υπόλοιπα πέντε παιχνίδια, στα οποία ωστόσο υπάρχουν φαβορί και μάλιστα ακλόνητα!

*Ο νέος Κόροιβος και το Κουρτέσι παίζουν  στο… σπίτι τους, αλλά αντιμετωπίζουν ανώτερους αντιπάλους. Θα παλέψουν όμως για κάτι θετικό.

 

*Σε άνοδο πλέον η Νίκη θα επικρατήσει εύκολα ή δύσκολα του Πέλοπα Πελοπίου που δίνει το δικό του αγώνα. Όμως η Νίκη δεν έχει περιθώρια ούτε για ισοπαλία. Τα ίδια ισχύουν και για τη Δόξα που θέλει να επανέλθει στις νίκες με την Ολυμπιάδα.

*Ειδικών συνθηκών είναι το παιχνίδι Αστέρα-Πέλοπα, καθώς οι ομάδες συναντήθηκαν πριν λίγο καιρό στον Πύργο για το Κύπελλο και γνωρίζονται πολύ καλά.

 

Τα δύο τοπικά ντέρμπι

Δεν απολείπουν τα ντέρμπι από την Α΄ τοπική. Αυτή τη φορά έχουμε δύο γειτονικά ντέρμπι. Στο ένα ο πρωτοπόρος Αίας, πρώτος σε όλα θα παίξει στο γειτονικό Βαρθολομιό κόντρα στον Ηλειακό, που τα πάει αρκετά καλά ως τώρα.

*Το άλλο είναι το ντέρμπι της Επαρχίας Ολυμπίας, ανάμεσα σε δύο ομάδες που διεκδικούν είσοδο στην τετράδα. Θα είναι ένα αποφασιστικό παιχνίδι για την παραπέρα πορεία των δύο ομάδων. Θυμίζουμε πέρυσι στο Επιτάλιο, Αλφειός-Ξενοφών 2-0. Ο Ξενοφών έχει απώλειες, αλλά ο Μούτσος μάλλον θα δώσει «παρών».

 

Να βελτιωθούν όλοι

Άμεση βελτίωση θέλουν όλοι οι επιφανείς διαιτητές του πίνακα Α΄ τοπικής. Έχουν αρχίσει τα λάθη που στοιχίζουν στις ομάδες. Δεν μπορεί να γίνεται αυτό από διαιτητές με τόση εμπειρία. Ονοματεπώνυμα δεν χρειάζεται να αναφέρουμε. Θέλουν άμεση βελτίωση όλοι τους (!) και… κοντή γλώσσα.

 

Προεκλογικές κινήσεις

«Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν», λέει ο λαός. Το προσεχές καλοκαίρι θα έχουμε εκλογές στην ΕΠΟ και τα όργανα άρχισαν. Στην ΕΠΣ Φθιώτιδας έγινε εκλογικό πραξικόπημα κι έπεσε ο Πρόεδρος, ο οποίος επρόσκειτο στο Σαββίδη. Εφτά σύμβουλοι ψήφισαν άλλον Πρόεδρο που ήταν στην πλευρά Μελισσανίδη! Έχει ξεκινήσει ένας αόρατος πόλεμος.

*Διαβάσαμε λοιπόν σε ιστότοπο πως το… ζεύγος αρχές Δεκεμβρίου επεσκέψατο τη Θεσσαλονίκη και ακολούθως αφού είδε το ντέρμπι Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ έκλεισε ραντεβού με τον Πρόεδρο των Προέδρων. Αγνοούμε ωστόσο τα αποτελέσματα των συναντήσεων. Προσεχώς θα είμαστε πιο αναλυτικοί…

 

 

Χωρίς σφυρίχτρα

Ο Β. Τσάκαλης, αφού έγινε «παπί» από τη βροχή στη Ζάκυνθο, στον αγώνα μικτών, έπρεπε να φτάσει το τελευταίο παιχνίδι του πρώτου γύρου, ώστε να οριστεί στη Γ΄ Εθνική (Βλαχιώτης-Θύελλα). Παρέα του οι Ασημακόπουλος, Καλαμαράς. Καλή δύναμη να έχει το παιδί.

 

*Επίσης, οι Ρηγόπουλος, Λιάπης, Καραμέρος θα σφυρίξουν στον αγώνα Β΄ Κατηγορίας Γυναικών, Ατρόμητος Ζαρουχλεΐκων-Άρης Κορίνθου και το τρίο Σταυρόπουλος, Βασιλοπούλου, Γιατράς τον αγώνα Γυναικών Γ΄ Κατηγορίας Αυτόνομη Πάτρας-Ακαδημία Δόξας.

 

 

*Υπάρχουν και δύο παρατηρητές διαιτησίας. Ο Γιαννόπουλος στα Βραχνέικα (Διαγορας-Παναργειακός) και ο Καραγιάννης (Ζάκυνθος-Ερμιονίδα). Και σε άλλα με υγεία.

*Για το κόψιμο των παρατηρητών διαιτησίας από την Α2 προσεχώς θα είμαστε αναλυτικοί.

 

 

Το Κύπελλο

Δεν ξέρω, αν είναι θετικό ή αρνητικό στον αγώνα Κυπέλλου μια ομάδα να κατεβεί με δέκα παίκτες! Πάντως έγινε στο ΠΑΟΒ-Ν. Κόροιβος. Έσβησε ωστόσο την κόκκινη ο Σαμπανέι, αλλά οι φιλοξενούμενοι πήγαν δέκα! Έτσι ή αλλιώς βγάλανε την υποχρέωσή τους.

 

*Το ίδιο έγινε και στον αγώνα Παναργειακού-Ερμιονίδας, όπου νίκησαν στα πέναλτι οι Αργείτες (1-1 ο κανονικός αγώνας και η παράταση) με 5-4!

*Αυτά και καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος