FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Στη δίνη της Γ΄ Εθνικής οι ομάδες

Ημερομηνία: 10-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Είμαστε ενόψει της 4ης αγωνιστικής του 7ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής και συνεχίζεται η προσπάθεια των τριών ηλειακών ομάδων, ώστε κάθε μια να πετύχει τους στόχους της. Είναι θα πείτε νωρίς. Καθόλου νωρίς. Τώρα που ζεσταίνονται οι… μηχανές, είναι καιρός, ώστε οι ομάδες να μαζέψουν βαθμούς κάθε μια για δικούς της λόγους και σκοπούς.

*Ο Παμβουπρασιακός, μετά την ήττα-σοκ στο Ναύπλιο, θέλει να επανέλθει στις νίκες. Η ευκαιρία είναι την Κυριακή κόντρα στη Ζάκυνθο, η οποία νίκησε στις καθυστερήσεις το ουραγό Διαβολίτσι (2-1). Ο Καραμαλίκης τώρα φτιάχνει την ομάδα του νησιού, άργησε και αυτός. Ο ΠΑΟΒ, με δύσκολο πρόγραμμα ως τώρα, θέλει τη νίκη, όχι μόνον για εξιλέωση, αλλά και για την ουσία.

*Ο Πανηλειακός κάνει τρίτη έξοδο και τελειώνει με τη Ζάκυνθο. Θεωρώ το Τσιλιβή καλύτερη ομάδα από τη Ζάκυνθο, κυρίως λόγο Λιβέρη, ενώ έχει παίκτες από τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και προπονητή (Τσούκλης), που ως παίκτης είχε περάσει από τους «ερυθρόλευκους». Κρίσιμο παιχνίδι για τα παιδιά του Πανηλειακού και τον Κώστα Λούσκο. Θα απουσιάσει πάλι ο Μπουρνέλης, που είναι ανέτοιμος, ενώ αγωνία υπάρχει και για τον Πάνο Τσίγκρηλα.

*Δύσκολο παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που θα παίξει στη Ζαχάρω, με την πρωτοπόρο ομάδα  της Σπάρτης, η οποία είναι αήττητη με μία ισοπαλία στα Βραχνέικα και δύο νίκες στην πρωτεύουσα της Λακωνίας. Ερωτηματικό ο Γκόμεζ.

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Δύο ομάδες μπροστά κατά τη δεύτερη αγωνιστική. Αίας και Δόξα. Ο πρώτος όμως έπαιξε δις στο γήπεδό του, ενώ η Δόξα είχε ένα παιχνίδι ντέρμπι εκτός.

*Λίαν παραγωγική η ομάδα της Γαστούνης με έντεκα γκολ ενεργητικό και τον Καράμπελα να έχει πετύχει 6 γκολ. Τρία πέναλτι έδωσε ο Καραβίδας (δύο ανατροπές, ένα χέρι) και δεν αστόχησε σε κανένα. Μαζεύεται κι ο κόσμος της Γαστούνης στο γήπεδο.

*Τη νίκη της αγωνιστικής έκαναν οι «αετοί» της Ν. Μανολάδας στο Τραγανό. Από κει δύσκολα θα περάσει ομάδα, γι’ αυτό μιλάμε για νίκη της 2ης αγωνιστικής.

*Σημαντικά όμως ήταν και τα δύο διπλά, της Ολυμπιάδας στην Παλιά και του Αλφειού στο Κουρτέσι.

 

Μπήκαν ανέτοιμες στην Α2

Πάνω από τις μισές ομάδες της Α2 Κατηγορίας μπήκαν εντελώς ανέτοιμες στο πρωτάθλημα. Δεν εξηγείται αλλιώς, πώς κατά την πρώτη αγωνιστική μπήκαν 30 γκολ και κατά τη δεύτερη 43! Τι άμυνες είναι αυτές. Άμυνες ή αεράμυνες. Χαμήλωσε το επίπεδο της Α2, γιατί αλλοιώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η σύνθεσή της.

*Όμως υπάρχουν  και οι εκπλήξεις. Αίφνης παρουσιάζεται εξόχως δυνατός ο Ερμής Πλατάνου. Αυτός μπήκε από το παράθυρο στην κατηγορία, αλλά φρόντισαν να ενισχύσουν την ομάδα τους, με το γνωστό κυνηγό Παπαγεωργίου (πέρυσι στη Ζαχάρω πέτυχε 12 γκολ) και το μέσο Λιακόπουλο, ενώ προπονητής είναι ο γνωστότατος, Κώστας Σακέλλης.

*Ανέτοιμες παρουσιάζονται ο Αετός Κέντρου, η Πρόοδος Σαλμώνης (έχασε τέσσερις παίκτες που αποχώρησαν), ενώ απουσιάζουν τρεις για επαγγελματικούς λόγους εκτός Ηλείας. Ανέτοιμος και ο Α.Ο. Μακρίσια. Είναι όμως αρκετά νωρίς για κρίσεις.

 

Οχτώ γκολ στο Σκουροχώρι!

Μια ομάδα, που πέρυσι ήταν στην Α΄ τοπική, ο Λευκός Αστέρας και μια άλλη που πέρυσι πρωταγωνίστησε στην Α2, η Δάφνη, έπαιξαν στο Σκουροχώρι. Συνήρπασαν με το παιχνίδι τους και το ματς τελείωσε με αγγλικό σκορ (4-4).

*Διαφήμιση του ποδοσφαίρου το παιχνίδι. Με δέκα παίκτες από νωρίς, (κόκκινη ο Μουγκός) οι γηπεδούχοι. Τα γκολ: Γ. Νικολοπουλος (πέναλτι), Αντύπας, Τάκης Νικολόπουλος και Τσιτσιρόπουλος που έκανε το 4-4.

*Από πλευράς «πριγκίπισσας»: Σπανός, Βαρβαρέσος, Κακολύρης, Ντούγκας!

 

Άλλα οχτώ στον Καρδαμά

Οι Λέοντες Αμαλιάδας πέτυχαν την πρώτη τους νίκη στο γήπεδο Καρδαμά με εκπληκτικό σκορ (7-1). Είναι αξιοπερίεργο πως προηγήθηκε η ομάδα του Ατρόμητου Βαρβάσαινας (0-1, Πικέας). Μετά άρχισε ο καταιγισμός των γκολ, ακόμη και από αναπληρωματικούς της ομάδας του Ν. Γκρίλλα (Μαραθιάς, Αποστολόπολος, Μπάκος, Κότσιφας, Καρασάββας και Καμαρινός).

 

Το διαμέρισμα της Διάκου

Μια κι έβγαλες την κακία σου, Πρόεδρε, κατά του προσώπου μου στην κλήρωση των πρωταθλημάτων, μπορείς να μας ενημερώσεις τι ακριβώς γίνεται με τα παλιά γραφεία της ΕΠΣ στην οδό Διάκου; Εννοώ τα γραφεία που αγοράστηκαν με χρήματα της ΕΠΟ και αποτελούν περιουσιακό στοιχείο της Ένωσης. Παραμένουν ανεκμετάλλευτα εδώ και τόσα χρόνια και ερειπώνουν συν τω χρόνω. Κάνατε θυμάμαι μια προσπάθεια να τα πουλήσετε, αλλά δεν έστερξε. Έκτοτε τίποτε δεν ενεργείτε. Έτσι το μπαλκόνι ζεύει από τη βρωμιά κι ενοχλούνται οι περίοικοι…

 

Ολίγα οικονομικά

Όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση στη χώρα πριν λίγα χρόνια, ο Πρόεδρος της Ένωσης, ως άριστος οικονομολόγος, πήρε μέτρα. Έτσι, το δεκάρικο των παρατηρητών αγώνων το πληρώνουν τα σωματεία από τα γλίσχρα οικονομικά τους. Αυξήθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης στο Εργατικό Κέντρο, με παρόντα δέκα άτομα, από 50 σε 100 ευρώ η εισφορά των σωματείων υπέρ των τραυματισθέντων ποδοσφαιριστών. Τα σωματεία πληρώνουν παράβολο συμμετοχής ακόμη και για πρωταθλήματα υποδομής, όπως και αποζημίωση διαιτησίας, Κατακρατείτε από το παράβολο της ένστασης, αν κερδηθεί, ποσό 150 ευρώ ως έξοδα της Πειθαρχικής. Αφήστε που είμαστε η μοναδική ΕΠΣ που έχουν ισχύ οι κίτρινες κάρτες (10 ευρώ εκάστη).

*Έναντι όλων αυτών αποφάσισε το Δ.Σ. φέτος να μειώσει το εξοδολόγιο. Κι ενώ όλοι περίμεναν πως θα γίνει αυτό, αποφασίσατε σε έναν αγώνα να μην πληρώσουν τα σωματεία αποζημίωση της διαιτησίας. Αυτή είναι η μείωση… Η Εύβοια για Α, Β Κατηγορίες δίνει δύο και για τη Γ΄ Κατηγορία τρεις δωρεάν αγώνες (για παράδειγμα).

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος