FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Στη δίνη της Α2 μπάσκετ

Ημερομηνία: 05-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ένα φανταστικό πρωτάθλημα γίνεται στην Α2 μπάσκετ. Οι φίλοι του αθλήματος το απολαμβάνουν. Ποια Basket League. Εδώ έχουμε Α2 με τον Καλαμπάκο να χάνει μετά από 17 αγωνιστικές, με τον τρομερό Βασιλόπουλο να σημειώνει μόνο 4 πόντους, με 0/6 τρίποντα. Τους δούλεψε η αναπτυξιακή ομάδα του Ολυμπιακού.

*Έπειτα ο Τρίτων προτελευταίος στη βαθμολογία ταπείνωσε το Διαγόρα Δρυοπιδέων, μέσα στο Αιγάλεω (74-89). Μετά ο Απόλλων Πατρών έχασε εντός έδρας από τον Οίακα Ναυπλίου, τον οποίο είχε νικήσει στην πρωτεύουσα της Αργολίδας! Τέλος στην τρίτη παράταση έχασε το Παγκράτι στη Θεσσαλονίκη από το Ανατόλια. Τρομερά πράγματα γίνονται στην Α2.

 

Και τώρα στο Παγκράτι

Ο Κόροιβος ακολουθεί τη δική του πορεία, εν μέσω προβλημάτων, τριβόλων και παγίδων. Η ομάδα έχει περάσει πολλά φέτος. Ξεκίνησε για το καλύτερο και ήδη έχει αλλάξει τρεις προπονητές, ενώ έχασε παίκτες. Στον Υμηττό προχθές έπαιξε με 8 παίκτες και είδαμε όλοι να χάνει στην παράταση από τον Αμύντα του Σαμόλη, που έκανε ντεμπούτο στον πάγκο της αθηναϊκής ομάδας. Ακολουθεί  το ερχόμενο Σάββατο το παιχνίδι στην Αθήνα με το ουραγό Παγκράτι. Χρειάζεται ανασύνταξη των δυνάμεων. Ο κόουτς Κεραμιδάς και οι παίκτες έχουν πολλή δουλειά να κάνουν, ώστε να προετοιμαστούν καλύτερα ενόψει της νέας δοκιμασίας που τους περιμένει.

 

Με Μανουσιάδη στα γκολπόστ

Με γκρίζα εμφάνιση και πολλές αλλαγές κατέβασε ο Θ. Ανδριόπουλος τον Αίαντα κόντρα στον Αστέρα. Εντούτοις οι πρωτοπόροι, όντας καλύτεροι πήραν το παιχνίδι 1-0, αφού για μια ακόμη φορά «καθάρισε» ο Νίκος Καράμπελας, πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 20 γκολ!

*Με Μανουσιάδη κάτω από τα δοκάρια ώστε να πάρει ανάσες κι ο Κουρλός. Με Γιαννακόπουλο, Γεωργόπουλο, Βράπι βασικούς αυτή τη φορά ο Αίας πέτυχε τη 14η νίκη του (έχει και 4 ισοπαλίες) και μπαίνει την ερχόμενη αγωνιστική στην τελική ευθεία με παιχνίδι στο Τραγανό!

 

Κατά πόδας η Δόξα

Ακολουθεί τον Αίαντα κατά πόδας η μελανόλευκη ομάδα της Ν.Μανολάδας, η οποία το Σάββατο στο Ενωσιακό γήπεδο πέτυχε τη 14η νίκη της επί του Πέλοπα Πύργου. Ισχνό το σκορ της νίκης, γιατί αφενός και οι άλλοι μπάλα παίζουν, αφετέρου η Δόξα την Τετάρτη είχε δώσει δυνατό αγώνα για το Κύπελλο με τον Α.Ο. Ξενοφών. Μάλιστα δεν είχε τον Καλογερόπουλο που χρωστούσε κάρτες. Αφού πέτυχε με τον Παπαδάτο στο 38΄ το γκολ της νίκης, συνέχισε συντηρητικά για να διαφυλάξει τα κεκτημένα και ουσιαστικά δεν κινδύνευσε, γιατί αφενός κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κανελλόπουλος, αφετέρου την άμυνα καθοδηγούσε ο αρχηγός Δημητρόπουλος! Μάλιστα, ήταν αυτός που έδωσε την πάσα και βγήκε το μοναδικό γκολ του αγώνα!

 

Το ματς της αγωνιστικής

Φυσικά το ματς της αγωνιστικής έγινε στην Κρέστενα, όπου ο δυνατός Ολυμπιακός Σαβαλίων ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα από τους γηπεδούχους (2-2). Φωνάζουν όμως οι φιλοξενούμενοι για δύο πέναλτι που δεν τους δόθηκαν, ώστε να έχουν καθαρίσει το παιχνίδι!

*Ο στρατευμένος Άγγελος  Μούτσος ήταν αυτός που ισοφάρισε, ενώ ο νεοαποκτηθείς Διονυσόπουλος πέτυχε το άλλο γκολ. Η ομάδα του Μιλοσέσκι είχε τραυματία τον Πάρη (μπήκε στο 70΄) ενώ έπαιξαν οι αποκτηθέντες από τον Πανηλειακό Νικολόπουλος, Αντύπας.

 

Ακλόνητη η τετράδα

Ενώ απομένουν οχτώ αγωνιστικές, θέση στην τετράδα έχουν καπαρώσει ο Αίας και η Δόξα. Ο Ξενοφών και η Νίκη είναι μέσα αλλά απειλούνται από τον Αλφειό και τα Σαβάλια, καθώς υπάρχουν αρκετά ντέρμπι. Δεν είναι όμως εύκολο να εκπαραθυρωθούν αυτές οι ομάδες. Ο χρόνος θα δείξει!

 

Και η… ουρά

Απεναντίας η «ουρά» έχει… καθαρίσει, αν και οι τέσσερις ομάδες είναι πολύ κοντά, στους έξι και τέσσερις βαθμούς. Δεν είναι εύκολο όμως η κατάκτηση των βαθμών. Το παιχνίδι Κόροιβος-Κουρτέσι ήταν καθοριστικό όπως καθοριστικό θα είναι και το Κουρτέσι-Πελόπιο της αγωνιστικής που ακολουθεί. Θα παλέψει η Ολυμπιάδα. Η ομάδα του Γουμέρου έχει βρεθεί εκτός ρυθμού (οχτώ συνεχόμενες ήττες).

 

Μεγάλη ανατροπή ο Αλφειός

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη του Αλφειού (στο ουδέτερο Λαντζόι) επί της Ολυμπιάδας, η οποία προηγήθηκε στο α΄ μέρος (1-0). Στην επανάληψη ο Αλφειός ανασυντάχτηκε και πέτυχε κυνική νίκη με 3-1. Στη νίκη αυτή μεγάλο μερίδιο είχε ο Μάζης, ο οποίος ηγήθηκε της αντεπίθεσης των συμπαικτών του. Πέτυχε δύο γκολ (το ένα με πέναλτι) και το άλλο ο πολύτιμος Καλαντζής.

*Ο προπονητής Γιάννης Κουτσουνάς θα πρέπει να προσπαθήσει με τους παίκτες του Γουμέρου για ανάκαμψη της ομάδας.

 

Καζάνι…

Καζάνι που βράζει είναι η ΕΠΣ Ζακύνθου, αφού το θέμα των δελτίων του Α.Ο. Τσιλιβή «καίει». Κλείσανε τα γραφεία, λοιπόν, οι νέοι διοικούντες και πάνε στην ΕΠΟ να βρούνε την… άκρη. Κι όχι μόνον αυτό αλλά διέκοψαν και τα πρωταθλήματα, ώστε η νέα διοίκηση να βρει την άκρη.

*Τώρα την κατάσταση στα διοικητικά της νησιώτικης ΕΠΣ ελέγχει ο Μελισσανίδης, ενώ ο Σαββίδης, δια του Μαλιούφα έχασε ακόμη μία Ένωση. Την ερχόμενη Πέμπτη θα απολογηθεί ο Α.Ο. Τσιλιβή στην ΕΠΟ κι εκεί θα δούμε τι θα επακολουθήσει! Η υπόθεση ενδιαφέρει πολύ κόσμο!

 

Επέτειος… επετείων

Έχουμε την επέτειο της εκλογικής, μεγαλειώδους νίκης της παράταξης Κουλούρη, η οποία πριν από τρία χρόνια, το Φλεβάρη του ’17, ούσα η μοναδική παράταξη κέρδισε τις εκλογές-οπερέτα. Νωρίτερα είχε αιφνιδιάσει τον Ανδρέα Μαρίνο, που θέλησε να ηγηθεί παράταξης, αλλά έκανε πίσω, γιατί περίμενε να γίνουν οι εκλογές Απρίλη (όπως όλη η αντιπολίτευση) κι έγιναν αρχές Φλεβάρη.

*Μεγάλο όπλο το Καταστατικό. Νέο καταστατικό που κανείς δεν πήρε είδηση πότε ψηφίστηκε από το Πρωτοδικείο. Φανερώθηκε 10 μέρες πριν τις εκλογές.

*Η πλάκα είναι ότι βρέθηκαν τρία σωματεία να τους προσβάλουν τις εκλογές και πήρε απόφαση με το Δ.Σ. και τα πέταξε εκτός πρωταθλήματος!

*Αύριο στην Πάτρα έχει εφετείο. Εκεί θα εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, αφού η αντιπολίτευση την έχει προσβάλει.

*Αλλά δεν τελειώσαμε. Θα επανέλθω.

 

Η πίτα του Συνδέσμου Διαιτητών

Προχθές στα γραφεία του, ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ηλείας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του. Ευτυχώς έγκαιρα, γιατί την Κυριακή  μπαίνουμε στο Τριώδιο. Ο Σπύρος Βασιλείου τα γνωρίζει αυτά. Όμορφη, λιτή εκδήλωση, με παρουσία του Θεοφιλέστατου Επισκόπου κ. Αθανασίου, του Δημάρχου Πύργου κι άλλων επισήμων, όπως μέλη της Π.Α.Κ. Ηλείας με επικεφαλής τον Πέτρο Μπηλιώνη. Τυχερός ο παλαίμαχος διαιτητής Γιάννης Κλαδιανός. Κι από χρόνου παιδιά!

*Σ.Σ.: Περιμένουμε πότε θα κόψει τη δική της πίτα η ΕΠΣΗ. Να παραστούμε και να ευφρανθούμε, εφόσον μας καλέσει! Δεν πιστεύω να τους πιάσει η Σαρακοστή!

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος