FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Σήμερα όλοι στην Ήλιδα

Ημερομηνία: 25-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Είναι νωρίς ακόμα. Το πρωτάθλημα της Α2 έπεται. Προηγείται το Κύπελλο και η υποχρέωση των «μπλε» να πάρουν άλλη μια πρόκριση απέναντι στο ιστορικό Παγκράτι, σήμερα νωρίς το απόγευμα. Μετά την εμφάνιση σπέσιαλ στη Λαμία, ο νέος Κόροιβος καλείται να παίξει καλό μπάσκετ και να νικήσει το Παγκράτι που ανήκει και αυτό στην Α2 και προχθές «καθάρισε» τη Δόξα Λευκάδας στο νησί (65-82).

*Έρχεται εδώ με κόουτς τον Κουτρούλια κι όλους τους μπασκετμπολίστες του: Τζιβελέκος, Δερμιτζάκης, Δελίδης, Νίκου κλπ.

*Σφυρίζουν οι Αντ. Αναστόπουλος, Ρίζος, Νάστος (Κεντρικής-Νότιας Πελοποννήσου).

 

Ζαχάρω: Αν είχε το Μάρκο…

Η απουσία του Κολομβιανού Μάρκο Γκόμεζ Τσολάρκα επηρέασε την απόδοση του Ολυμπιακού Ζαχάρως κόντρα στον Παναργειακό. Το δήλωσε μετά τον αγώνα και ο κόουτς, Άρης Ρουμελιώτης. Άλλωστε κι ο τραυματισμός του Σκοζάι νωρίς στο α΄ ημίχρονο ήταν ακόμα ένα ντεζαβαντάζ για τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να δείξουν τις επιθετικές τους ικανότητες. Οι παίκτες, όπως τόνισε ο Άρης, είναι ακόμα καταπονημένοι από τις επιβαρύνσεις και περιμένει αργότερα να λυθούν τα πόδια τους.

 

Ελάχιστες συμμετοχές

Ελάχιστες ομάδες από τη Β΄ Κατηγορία δήλωσαν συμμετοχή στο Κύπελλο. Μόνον τρεις. Οι αιτίες είναι πολλές και διάφορες. Κυρίως γιατί το Κύπελλο είναι ένας θεσμός που αργεί να ξεκινήσει και διεξάγεται καθημερινές. Οι τρεις ομάδες τελικά που υπέβαλαν δήλωση είναι ο ΠΑΟ Κακοβάτου, ο Πηνειακός και ο Αχιλλέας Νεοχωρίου, ο οποίος μάζεψε τους ντόπιους παίκτες και πάει για πρωταθλητισμό.

*Η κλήρωση έφερε Πηνειακό και Αχιλλέα αντιπάλους, ο δεν Κακόβατος θα παίξει μέσα με την Πρόοδο.

*Αν μελλοντικά δεν αλλάξει το σύστημα, όλο και λιγότερες ομάδες από τη Β΄ Κατηγορία θα κάνουν δήλωση συμμετοχής στο Κύπελλο.

 

Ανεπίσημη πρώτη

Πρώτη επιμορφωτική διαιτησίας προχθές στο Ενωσιακό, που πλέον ανήκει στο Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.! Ελάχιστος αριθμός διαιτητών παρέστη, διότι ακόμη κάνουν… μπάνια. Οι απουσίες πάρθηκαν κανονικότητα. Έγινε ανατροφοδότηση γνώσεων για τις τροποποιήσεις από τον Πάνο Σταθόπουλο, ώστε να τις εμπεδώσουν οι διαιτητές. Όμως ο κοσμάκης ήταν λίγος στην αίθουσα οπότε…

*Υπήρξαν και οδηγίες προς… ναυτιλομένους από τον Πρόεδρο, που τόνισε πως ο αγιασμός θ’ αργήσει λίγο, ώστε να μαζευτούν τα παιδιά.

*Για τα αποτελέσματα δεν έχουμε κάποια πληροφόρηση. Πάνε τώρα είκοσι μέρες από τις εξετάσεις…

*Στο μεταξύ σήμερα ο αρχιδιαιτητής θα πάει Καλαμάτα, ως παρατηρητής διαιτησίας στον αγώνα Καλαμάτα-Καραϊσκάκης.

*Δεν γνωρίζουμε ποια τακτική ακολουθεί ο υπεύθυνος ορισμών των διαιτητών ως προς τους βοηθούς. Λέμε εμείς για τον αγώνα Σούπερ Καπ. Πώς κάνει την επιλογή των δύο βοηθών; Ακολουθεί κάποια επετηρίδα;

*Διότι όταν υπάρχουν μόνιμοι βοηθοί Β΄ Εθνικής κι άλλοι τρεις Γ΄ Εθνικής, έχουν αυτοί προτεραιότητα. Από τους πέντε δεν υπάρχουν δύο για να οριστούν;

 

Ως αρχιεργάτης

Πριν κοπάσει ο θόρυβος και περάσει ο κουρνιαχτός από το «Φιλιππικό» στον «Οδυσσέα», ενάντια στον γράφοντα, πριν κατακάτσει η εντύπωση ότι στο Ενωσιακό γήπεδο, το οποίο πλέον ανήκει στο Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ., δεν μπορεί να κάνει παρέμβαση ούτε ο δήμος ούτε η ΕΠΣ π.χ. για συντήρηση, ιδού τα μηχανήματα μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, ώστε να αναβαθμιστεί και δοθεί προς χρήση στα σωματεία!

*Παρών ο ίδιος ο Πρόεδρος. Ως αρχιεργάτης επέβλεπε τις εργασίες ώστε να είναι σίγουρος πως γίνεται καλά η δουλειά και δεν πάνε στράφι τα λεφτά των σωματείων!

 

Δεν έχει γίνει παραλαβή

Να προσθέσουμε εδώ πως πριν κάποια χρόνια είχε έρθει από την ΕΠΟ στέλεχος να επιθεωρήσει το γήπεδο και εκεί ο ίδιος ο Πρόεδρος, παρόντος κι εμού, είπε στον απεσταλμένο πως δεν πρόκειται να γίνει παραλαβή του έργου, αν δεν υπερυψωθεί το κιγκλίδωμα μπροστά από τη νέα εξέδρα, γιατί είναι εύκολο στους θεατές να πηδήσουν μέσα! Αγνοούμε, αν έκτοτε έγινε ή όχι η παραλαβή.

*Μελλοντικά θα κάνουμε αναφορά για το μισοτελειωμένο γήπεδο της ΕΠΣ, διακόσια μέτρα πιο κάτω από το σημερινό και την ιστορία του, την οποία παλαιότερα αναλυτικά είχα αναφέρει από τούτες εδώ τις στήλες. Τώρα όμως να αναφερθούμε για το πώς το Ενωσιακό δεν έγινε στην Αμαλιάδα κι έγινε εδώ.

 

Στον Πύργο αντί Αμαλιάδα

Λίγο μετά το 2005, όταν η ΕΠΣ επί προεδρίας του αείμνηστου Γ. Παπαγεωργίου έψαχνε για χώρο ώστε να ανεγερθεί το Ενωσιακό, όπως είχε υποσχεθεί ο μέγας Γκαγκάτσης, τότε Πρόεδρος της ΕΠΟ, είχαμε δει ορισμένους χώρους. Ένας ήταν μεταξύ Μυρτιάς-Σκουροχωρίου (θα το έδινε ο Σεβασμιότατος), αλλά δεν προχώρησε επειδή ήταν μακριά από την πόλη.

*Τότε εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Αμαλιάδας κ. Λυμπέρης κι έδινε το χώρο πάνω από το κολυμβητήριο και συνέχεια του σταδίου. Για όσους ενθυμούνται εκεί έπαιζε ο Εθνικός κι άλλες ομάδες της γείτονος. Το χώρο επισκέφθηκε μηχανικός της ΕΠΟ κι αφού τον είδε τον ενέκρινε. Το θέμα θα ερχόταν στο Δ.Σ. της ΕΠΣ προς έγκριση.

*Προσωπικά είχα συμφωνήσει με τη λύση αυτή, που έδινε τέλος στην ταλαιπωρία της Ένωσης και των μικτών ομάδων και ημών των ιδίων. Για όσους θυμούνται το Δ.Σ. (6-5) θα αποφάσιζε. Τότε σήκωσε παντιέρα ο Τάκης Χριστοφιλόπουλος, μέλος της πλειοψηφίας, στενός συνεργάτης του Γ. Παπαγεωργίου. Πήγε μαζί με άλλους στο δήμαρχο Πύργου, Μάκη Παρασκευόπουλο και απαίτησαν λύση, γιατί αλλιώς το Ενωσιακό θα πήγαινε Αμαλιάδα!

*Στο συμβούλιο της ΕΠΣΗ υπήρχε ένταση και διχογνωμία, αλλά τελικά με την ψήφο του Κουλούρη κι άλλων τινά συμβούλων εκ Πύργου, αποφασίστηκε να γίνει το έργο εκεί που θα πρότεινε ο δήμαρχος. Αν τότε ο Κουλούρης δεν έλεγε Πύργο (πρωτεύουσα είναι διατεινόταν) σήμερα δεν θα το είχε πάρει το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.!

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος