FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Σέντρα στο νέο πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής

Ημερομηνία: 18-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η ώρα της αλήθειας για το φετινό πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής έφτασε. Τα 14 σωματεία του 7ου Ομίλου την Κυριακή θα βρεθούν στη σέντρα. Είναι η έναρξη του πρωταθλήματος κι εμείς από την «Πρωινή» θα δώσουμε το «παρών» στο γήπεδο Ζαχάρως, όπου ο Ολυμπιακός θα συναντήσει τον Παναργειακό!

*Το πρωτάθλημα έχει ξεκάθαρα δύο φαβορί κι ένα αουτσάιντερ. Δύο ομάδες από τη Λακωνία και μία από την Ηλεία θα είναι οι πρωταγωνιστές. Ακολουθεί μία από την Αχαΐα ως αουτσάιντερ.

*Η Πελλάνα-Σπάρτη και ο Αστέρας Βλαχιώτη θα είναι ακλόνητα φαβορί. Δεν υπάρχει επιφύλαξη γι’ αυτό. Ο Παμβουπρασιακός ακολουθεί κι έπεται ο Διαγόρας Βραχνεΐκων, παρότι στα φιλικά προετοιμασίας δεν… τράβηξε.

*Από κει και πέρα οι υπόλοιποι πάνε για παραμονή. Ο ιστορικός Παναργειακός ενεπλάκη στα ατελείωτα διοικητικά παιχνίδια. Χάλασε την περσινή ομάδα κι αυτή τη στιγμή πάει για παραμονή. Ισχυρότερη θα είναι η Ερμιονίδα, αλλά όχι για κορυφή. Ερωτηματικό οι δύο ομάδες της Ζακύνθου (Τσιλιβή, Ζάκυνθος), ενώ για παραμονή πάνε όλοι οι υπόλοιποι (Πανηλειακός, Γύθειο, Διαβολίτσι, Ναύπλιο, Ζαχάρω, Θύελλα Πάτρας).

*Στη συνέχεια θα σχολιάσουμε όλες τις ομάδες του ομίλου.

 

Κρίμα

Είναι κρίμα που αυτή η καλή ομάδα του Α.Ο. Ξενοφών δεν μετέχει στο πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής. Κι όμως είναι ικανή για πολλά πράγματα, αφού έχει μεγάλη συνοχή, με δεδομένο ότι οι παίκτες είναι αρκετά χρόνια μαζί. Το είδαμε όλοι προχθές στο Στάδιο Πύργου με αντίπαλο το Αιγάλεω!

 

«Ψυχοπάθεια»

Μπαίνουμε κατευθείαν στο «ψητό». Στην κλήρωση πρωταθλημάτων στον «Οδυσσέα». Θα περίμεναν ασφαλώς περισσότερο κόσμο οι υπεύθυνοι του τοπικού ποδοσφαίρου. Γελάστηκαν. Ξεκίνησαν με μεγάλη καθυστέρηση. Στο Κύπελλο υπερέβησαν τα εσκαμμένα. Έκαναν κλήρωση μέχρι τα ημιτελικά! Παίρνουν ως βραβείο το… χρυσό βατόμουρο! Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Αυτό κάπως λέγεται. Ένας μου είπε πως λέγεται «ψυχοπάθεια»! Να σκεφτείτε πως η κλήρωση της Α1 ξεκίνησε στις 8.30 το βράδυ. Νύχτωσε και προσπαθούσαν να δουν με τον προβολέα. Κάθε χρόνο τα ίδια…

 

Πρόσφεραν καφέ!

Σεκιούριτι δεν υπήρχαν. Έμπαινε καθείς χωρίς έλεγχο στον «Οδυσσέα». Δεν υπήρχαν, βέβαια, ούτε μανεκέν, όπως στην κλήρωση της Ανατολικής Αττικής. Ούτε μπουφές με γλυκίσματα… Κάποια στιγμή φώναξαν «οι καφέδες και τα νερά προσφορά της Ένωσης!». Μόνο που αυτό ειπώθηκε κατόπιν εορτής…

 

Το κερασάκι στην τούρτα

Το κερασάκι στην τούρτα, κατά την κλήρωση των πρωταθλημάτων ήταν η «επίθεση» που δέχτηκε ο υπογράφων από τον πρόεδρο της ΕΠΣ, το γιατρό, Άρη Κουλούρη! Τα έμπλεξε με το Ενωσιακό γήπεδο. Αλλά γι’ αυτό θα πάρει δέουσα απάντηση στο αυριανό φύλλο.

*Όμως, μας έκανε απροκάλυπτη λεκτική επίθεση ότι τάχα δεν υποστηρίζω τα σωματεία! Βέβαια, τα έλεγε σε ώτα μη ακουόντων, διότι όλοι γνωρίζουν ποιος είμαι και τι ακριβώς γράφω. Σίγουρα δεν περίμενα κάποιος να με στηρίξει, γιατί όλοι τους… φοβούνται για τις ομάδες τους!

*Δεν γνωρίζει ο πρόεδρος ότι δεν αναφέρονται σε απόντες. Έχει άγνοια του σαβουάρ βιβρ. Γνωρίζει μόνον τα της παιδιατρικής και πέραν εκείνης ως προς το ποδόσφαιρο όσα τον συμφέρουν.

 

Ουκ έξεστι σοι!

Αγνοεί ότι υπηρέτησα το ηλειακό ποδόσφαιρο ως διαιτητής επί 23 χρόνια και μάλιστα δαχτυλοδειχτούμενος για την εντιμότητα και την προσφορά μου. Ακόμη, αγνοεί ότι επί δώδεκα χρόνια το υπηρέτησα ως μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΣ εκλεγόμενος άνετα. Ακόμη, ποτέ δεν εισέπραξα κάτι από την ΕΠΣ, αλλά έδωσα για τις Μικτές από το υστέρημά μου, ακόμη και για τις εμφανίσεις.

*Δεν του επιτρέπεται, λοιπόν, εν τη απουσία μου να κηρύττει σε αγνοούντες εις βάρος μου. Αυτά και θα επανέλθω για το Ενωσιακό γήπεδο!

 

Ομάδες που δεν υπάρχουν πια

Να θυμίσουμε μερικές: Σιρόκος Γρανιτσεΐκων, Α.Ε. Κανουλίων, Άτλας Ανεμοχωρίου, Δόξα Σαμικού, Α.Ο. Ξηροχωρίου, Α.Ο. Νεοχωρίου, Κόκκινη Θύελλα, Νέδας, Τυφών Μουζακίου, Πανόπουλο, Α.Ο. Κουτσοχέρας, Πανωλενειακός, Αχιλλέας Αρβανίτη, Ατρόμητος Σόπι, Ατρόμητος Λαστεΐκων, Α.Ο. Κορυφής, Αστέρας Σερμπάνι, Καπελέτο, Α.Ε. Κάτω Παναγιάς, Ιονικός Λυγιάς, Απόλλων Γαστούνης, Απόλλων Δουνεΐκων, Ηρακλής Ρουπακίου, Δόξα Αγ. Μαύρας, Ατρόμητος Αυγείου, Α.Ο. Κούμανη, Αναγέννηση Πέρσαινας, Α.Ο. Νεμούτας, Α.Ο. Αμπελώνα, Ελπίδα Βαρθολομιού, Ηρακλής Π/Β, Εθνικός Αμαλιάδας, Νέοι Ζαχάρως, Α.Ο. Ανδρίτσαινας, Αναγέννηση Αμαλιάδας, Α.Ο. Αρετής, Πάνθηρες, Ήλιδα 2004, Α.Ο. Νέδα Χαβαρίου.

*Κένταυρος Λάλα, Οινόμαος Μιράκας, Α.Ο. Αρχ. Ολυμπίας, Ηρακλής Ηράκλειας, Α.Ο. Χελιδόνια, Κένταυρος Μαγούλας, Α.Ο. Μαγούλας, Α.Ο. Περιστερίου, Κεραυνός Καλλικώμου, Ποσειδών Κουρούτας, Ανατολή Κολιρίου, Α.Ε. Μυρτουντίων, Ηρακλής Πύργου, Άρης Ξυλοκέρας, Ήφαιστος Βουνάργου, Ίφιτος Λευκοχωρίου, Αναγέννηση Παλαιοχωρίου, Αλφειονίς Αλφειούσας, Κόροιβος Κοροίβου, Α.Ο. Σιμόπουλου.

*Αν ξεχάσαμε κάποια διορθώστε μας!

 

Τέλος ο Α.Ο. Χάβαρι

Μια ιστορική ομάδα με δικό της γήπεδο με χλοοτάπητα, με έδρα μια κωμόπολη 1183 κατοίκων δεν υπάρχει πλέον. Πέρσι δεν δήλωσε συμμετοχή στην Α΄ τοπική που εδικαιούτο. Φέτος δεν δήλωσε καθόλου. Δεν υπάρχουν νέοι παράγοντες να ηγηθούν. Η οικονομική εξάλλου κρίση τσάκισε τους παράγοντες, οδήγησε σε μαρασμό τις ομάδες και ήρθε το τέλος!

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος