FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Πρώτη νίκη του Κοροίβου φέτος

Ημερομηνία: 15-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Με στόχο να τις πολλαπλασιάσει, ο Κόροιβος πέτυχε το Σάββατο την πρώτη του νίκη επί του Αμύντα (75-71). Η αθηναϊκή ομάδα, η οποία φέρει το όνομα του πρώτου βασιλιά της Μακεδονίας, αποδείχτηκε σκληρό καρύδι για τους «μπλε». Μπροστά σε 600 θεατές ο Κόροιβος εμφανίστηκε κατώτερος του αναμενομένου στο α΄ μέρος. Όμως στην επανάληψη παρουσιάστηκε δυνατός, έπαιξε καλή άμυνα κι αφού στη γ΄ περίοδο έπιασε στο σκορ τους Αθηναίους (55-55), στο δ΄ δεκάλεπτο επικράτησε και με κορυφαίους τους Ματαλών, Ρουτκάουσκας πήρε το παιχνίδι (20-16 το τελευταίο δεκάλεπτο).

*Η ομάδα του Κώστα Παπαδόπουλου παρουσιάστηκε άστοχη από μακριά (5/24 τρίποντα) κι αυτό ήταν ένα πρόβλημα, όπως πρόβλημα ήταν και οι 10 άστοχες βολές. Παράλληλα, ο πρώτος ρέφερι Αντώνης Αναστόπουλος (από την Καλαμάτα) ήταν κατά περίεργο τρόπο εχθρικός κι άκουσε πολλά… γαλλικά. Μάλιστα, δεν τόλμησε να δώσει τεχνική ποινή!

*Είναι αξιοσημείωτο πως ο Τάταρης πήρε λίγο χρόνο συμμετοχής, ενώ μερίδιο στη νίκη έχει ο νεαρός Δημητρακόπουλος.

*Επόμενο παιχνίδι πάλι στην Ήλιδα με τον Α.Ο. Παγκρατίου.

 

Μετράει ο πόντος

Στον όμιλο που γίνεται ο κακός χαμός και θα υποβιβαστούν 6 ομάδες, ο Πανηλειακός δείχνει να το παλεύει. Πήρε τον πόντο από το Τσιλιβή και επέστρεψε στον Πύργο χαρούμενος κι αισιόδοξος για το μέλλον. Πάλεψε με νύχια και με δόντια. Προηγήθηκε κι έδειχνε να αντέχει απέναντι σε μια ομάδα που αποτελείται από ημιεπαγγελματίες του είδους κι ένα Λιβέρη που δεν λέει να… γεράσει! Δεν πάνε να είχαν τρία δοκάρια οι Ζακυνθινοί. Το πλεκτό μετράει. Και θα έφτανε στη νίκη η νεαρή ομάδα, αν στο τελευταίο τέταρτο δεν έχανε με δεύτερη κίτρινη τον Πρέντι, για την οποία ελέγχεται ο ρέφερι Χρονάς.

*Έτσι ισοφαρίστηκε (1-1). Όμως μετράει ο πόντος σε μια έδρα που έχασε η Ζαχάρω. Μπράβο στα παιδιά και στον Κώστα Λούσκο που αντέχουν. Την ομάδα συνόδεψαν 20 περίπου φίλοι της που χάλασαν τον κόσμο, ώστε να στηρίξουν την ομάδα!

 

Έχασε γκολ με το… τσουβάλι

Σκόνταψε πάλι ο Παμβουπρασιακός κι έμεινε στο 1-1 με τη Ζάκυνθο. Και βέβαια δε νίκησε, αφού οι Ζακυνθινοί πέτυχαν να προηγηθούν στο σκορ και να βάλουν δύσκολα στο Ντίνο Σπυρόπουλο και τους παίκτες του. Με τη σειρά τους οι τελευταίοι αγχώθηκαν κι έχασαν γκολ με το τσουβάλι!

*Ευτυχώς που ο Ανδρέας Γούρμος δεν ξεχνάει τη δουλειά του. Έκανε το γκολ στα χασομέρια και οι «πράσινοι» πήραν τον πόντο (1-1).

* «Από το ολότελα καλή και η Παναγιώταινα» που λέει ο λαός. Μιλάμε για παιχνίδι για γερά νεύρα με 5 κίτρινες (Σαμπανέι από Βάρδα και Μπεκατώρος, Κούτνικ, Πολιανίδης, Τελέν από Ζάκυνθο). Άτυχος στο έπακρο ο Νικολόπουλος στο γκολ που δέχτηκε ο Τεντώνης (έπαιξε πρώτη φορά αντί του Λαδά).

*Κι ένα ερώτημα, πού είναι ο άλλοτε φλογερός κόσμος της Βουπρασίας;

 

Άμεση ενίσχυση η Ζαχάρω

Δεν έφτανε μόνο το ηθικό από τη νίκη με τα Βραχνέικα στους Ζαχαραίους. Η Σπάρτη έχει διαφορά απ’ όλες τις ομάδες και θα το δείτε. Ήδη τέθηκε επικεφαλής του ομίλου, αφού ο Βλαχιώτης «γκρέμισε» το Ναύπλιο. Η ομάδα του Άρη Ρουμελιώτη με το έμπα δέχτηκε σφοδρή επίθεση. Ο Μικελάτος έχασε μεν το πέναλτι, αλλά στο 11΄ έδωσε ασίστ στο Γεμιστό κι έγινε το 0-1. Λίγο πιο μετά ο πατριώτης μας, ο Γιάννης Σωτηρόπουλος, έδωσε έτοιμο γκολ στον Σαμπατάκο, που έκανε το 0-2 και η σεμνή τελετή έληξε!

*Κορυφαίος του Ολυμπιακού ο Καπετανάκης. Και η ζωή συνεχίζεται. Η ομάδα «πονάει» πάντως, ο Γκόμεζ κόβει βόλτες και απαιτείται ενίσχυση. Μπράβο στον κόσμο που πήγε στο γήπεδο και ενίσχυσε την ομάδα.

*Ο νέος διαιτητής Ρέκκας (από τη γειτονική Μεσσηνία) έπαιξε στο ρυθμό του ρελαντί. Άφησε το σκληρό παιχνίδι κι έδειχνε να τα έχει χαμένα!

 

Με χρώμα Ηλείας

Με γνωστούς παίκτες και από την Ηλεία πορεύεται η Ρόδος στο φετινό πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής στον 6ο Όμιλο. Προχθές τα «ελάφια» νίκησαν 2-0 τον Αήττητο Σπάτων. Έπαιξαν και οι Ντίνος Νικολόπουλος, Γιώργος Μπουντόπουλος, ενώ μπήκε αλλαγή ο Βουργουντζής, ο οποίος πέτυχε και το δεύτερο γκολ. Η Ρόδος είναι πρώτη στη βαθμολογία.

 

Ένας Ηλείος στην Τρίπολη

Η πληροφορία για τα παρακάτω, έρχεται από την Τρίπολη και την ομάδα Κ17 του Αστέρα. Εκεί αγωνίζεται ο Παύλος Διονυσόπουλος, ένα 17χρονο παιδί από τον Πύργο, που παίζει στις υποδομές του Αστέρα εδώ και τρία χρόνια. Είναι αρχηγός της Κ17 και προχθές διακρίθηκε ιδιαίτερα στο νικηφόρο παιχνίδι με τον ΟΦΗ  (2-0). Μπράβο του, καλή πρόοδο τόσο στο ποδόσφαιρο, όσο και στο σχολείο, γιατί είναι μαθητής στη Β΄ Λυκείου.

 

Ο Χατζηαράπης

Εντυπωσιακή η είδηση της μεταγραφής του Θεολόγου Χατζηαράπη στον Αίαντα. Κοντοχωριανός από τα Σαβάλια ο Θεολόγος, αφού πήγε δώθε και κείθε, ακόμη και στον Πανηλειακό, επέστρεψε στη γειτονιά του, με στόχο να παίξει καλά και να βοηθήσει τον Αίαντα στη φετινή προσπάθεια.

*Το Θεολόγο γνωρίζω από μικρό, από τότε που αγωνιζόταν στη Μικτή Παίδων Ηλείας και στη συνέχεια στη Νέων. Έχει τρομερά προσόντα που καλείται να τα δείξει στη Γαστούνη. Να καθίσει και να παίξει μπάλα, γιατί ξέρει καντάρια!

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος