FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Πρωταθλητής χειμώνα ο Βλαχιώτης

Ημερομηνία: 18-12-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο Αστέρας Βλαχιώτη είναι πρωταθλητής χειμώνα στον 7ο Όμιλο, με εννιά νίκες, μία ισοπαλία και τρεις ήττες (Βάρδα, Σπάρτη, Ζάκυνθο). Έχουμε προβλέψει πως θα είναι πρωταθλητής και καλοκαιριού. Το έχει αμέτι-μουχαμέτι ο έμπορας γι’ αυτό έχει αλλάξει τρεις προπονητές με τωρινό τον Γιώργο Κούτση.

 

*Δεύτερη ομάδα στην κατάταξη το Ναύπλιο 2017, από το οποίο μόλις προχθές έχασε ο Πανηλειακός. Το Ναύπλιο είναι ισόβαθμο του Βλαχιώτη κι έχει κι αυτό εννιά νίκες, μία ισοπαλία και τρεις ήττες (Βλαχιώτης, Σπάρτη, Ερμιονίδα).

 

*Τρίτη η Σπάρτη με 7 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες.

 

 

Οι τρεις της Ηλείας

Με τη λήξη του γύρου και οι τρεις ηλειακές ομάδες είναι κάτω από τη γραμμή υποβιβασμού σ’ αυτό το ελεεινό πρωτάθλημα, όπου υποβιβάζονται οι 6 από τις 14 ομάδες!

*Ο Παμβουπρασιακός με 4 νίκες, 5 ισοπαλίες και 4 ήττες βρίσκεται στο μεταίχμιο του πίνακα και λογικά, λόγω δυναμικότητας, θα μείνει στην κατηγορία. Δεν μπορεί να συνεχιστεί η μετριότητα του πρώτου γύρου.

*Ο Πανηλειακός όμως με 3 νίκες, 4 ισοπαλίες και 6 ήττες δύσκολα θα σώσει την παρτίδα, ενώ η Ζαχάρω έχει ακόμη δυσκολότερη αποστολή (2 νίκες, 2 ισοπαλίες, 9 ήττες).

 

 

Νεανική ομάδα

Ο Κώστας Λούσκος σε δηλώσεις του μετά την ήττα στο Ναύπλιο είπε κάποιες αλήθειες. Είπε λ.χ. πως «ο Πανηλειακός είναι μια νεανική ομάδα που ξεκίνησε τον αγώνα με μέσο όρο ηλικίας 19.2 έτη και τον τελείωσε με 18. Μπορούμε με 2-3 προσθήκες παικτών από το τοπικό (όχι επαγγελματίες) να ισχυροποιηθούμε και να παλέψουμε»! Πρόσθεσε ακόμη «αν ο διαιτητής έβλεπε πιο… στωικά το παιχνίδι, ίσως να είχαμε καλύτερη τύχη».

 

 

Πρωταθλητής χειμώνα ο Αίας

Ο Αίας Γαστούνης πέρασε νικηφόρα και από το Βαρθολομιό (2-1). Νίκησε εκεί που σκόνταψαν άλλοι. Οδηγεί την κούρσα με απώλειες δύο ισοπαλίες (Ολυμπιάδα, Νίκη). Έχει καλύτερη άμυνα, καλύτερη επίθεση. Άρα δίκαια είναι πρώτος. Τον Αίαντα ακολούθησαν στο γειτονικό Βαρθολομιό διακόσιοι φίλοι του.

 

Χατ-τρικ ο Έλιοτ

Ό,τι είχαμε δει στη Σπιάντζα στο Κύπελλο ανάμεσα στον Αστέρα και τον Πέλοπα Πύργου δεν το είδαμε στην Αμαλιάδα. Γιατί εκεί ο Αστέρας επικράτησε δύσκολα, ενώ στην Αμαλιάδα η επικράτησή του ήταν πιο εύκολη και με το Γάλλο επιθετικό Έλιοτ να πετυχαίνει τρία γκολ και να φτάνει τα 10 γκολ.

 

 

Ξεκινούν οι Μικτές

Ξεκινούν τις φετινές τους υποχρεώσεις οι Μικτές ομάδες, με αλλαγές στην ηλικία. Έτσι έχουμε τις δύο νέες κατηγορίες Κ12 και Κ14. Ο μοναδικός υπεύθυνος και προπονητής, Αντώνης Χρυσανθακόπουλος, έχει προετοιμάσει τις ομάδες και θα δούμε πως θα πάνε στην πρεμιέρα κόντρα στις αντίστοιχες της Ζακύνθου.  Θα σφυρίξει τρίο από Αχαΐα: Πετρόπουλος, Αβραμοπούλου, Τραγούλιας.

 

 

Με χατ-τρικ του Παπαγεωργίου

Ο Ερμής Πλατάνου επανήλθε στις νίκες και οδηγεί την κούρσα της Α2 κατηγορίας με πεντάποντη διαφορά από την ομάδα της Βρίνας. Ο Ερμής που έχει την καλύτερη επίθεση (+41) πέτυχε χατ-τρικ με το Χρήστο Παπαγεωργίου, ενώ τα άλλα δύο γκολ κατά της ομάδας της Σαλμώνης, πέτυχε ο Τάσος Σακέλλης. Το τελικό σκορ ήταν 1-5, με την Πρόοδο να παίζει με εννέα παίκτες!

 

Δεύτερη η Βρίνα

Ο Κεραυνός Βρίνας είναι πλέον μόνος δεύτερος στην Α2, αφού κατανίκησε στο Σιμόπουλο την Α.Ε. Πηνείας, με σκορ 3-0. Δύο γκολ σημείωσε ο Σάκης Κηπουρός με πλασέ κι ένα ο Τζίβας με ευθύβολο δυνατό σουτ. Από την Α.Ε. Πηνείας απεχώρησε ήδη ο προπονητής κ. Τσαούσης.

 

 

Ισοπαλία στη Σπιάντζα

Ισόπαλοι (2-2) εξήλθαν η Θύελλα Καταρραχίου και το Σκουροχώρι στο γήπεδο Σπιάντζας, έπειτα από δυνατό παιχνίδι. Ο Λευκός Αστέρας προηγήθηκε 0-2 με Π. Νικολόπουλο και στη συνέχεια η ομάδα του Γιάννη Γκότση, αφού βελτίωσε την εικόνα της, ισοφάρισε με δύο γκολ του μεγάλου σκόρερ Αντώνη Παργινού (2-2).

 

 

Διπλό στα Λεχαινά

Ο Ατρόμητος Βαρβάσαινας με τεχνικό το Δημήτρη Κυριακόπουλο έχει επανέλθει για τα καλά στη λεωφόρο των επιτυχιών. Ήδη βρίσκεται στην 8η θέση της βαθμολογίας μετά τη μεγάλη νίκη του στα Λεχαινά (0-2 τον Ηλειακό). Σκόρερς οι Μένιος Αντύπας και Πικέας.

 

 

Μαγκιά του

Δεν γνωρίζω τους ακριβείς λόγους παραίτησης του Αντώνη Καραγιάννη από την Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ, όμως μαγκιά του και παράσημό του, αφού εκεί μέσα γίνονται τόσα…

 

 

Η επιμορφωτική

Προχθές Δευτέρα δεν είχε επιμορφωτική συγκέντρωση, γιατί ο Πρόεδρος και η απουσιολόγος βρίσκονταν σε μοιρασιά αθλητικού υλικού στα σωματεία. Όμως για να μη χαθεί το μάθημα ο υπεύθυνος εκπαίδευσης, Παναγιώτης Σταθόπουλος, αποδέχτηκε να γίνει επιμορφωτική συγκέντρωση την ερχόμενη Δευτέρα. Ας είναι 23 Δεκεμβρίου προπαραμονή Χριστουγέννων! Για να μη χάσουν τα παιδιά το μάθημα…

 

 

Με ταξί…

Έγραψα κάποια πράγματα χθες για τις μετακινήσεις των διαιτητών στους αγώνες. Πρέπει να επισημειώσω πως μετακινούνται όλοι με το Ι.Χ. τους. Παλαιότερα, δηλαδή δεκαετία του ’80, δούλευε ταξί και τότε φυσικά τα σωματεία είχαν μια επιβάρυνση. Η οποία εξαλείφθηκε, γιατί όλοι πλέον χρησιμοποιούν τα Ι.Χ. τους.

 

Το εξοδολόγιο

Και κάτι άλλο. Γιατί η ΕΠΣ δεν αλλάζει άρδην το εξοδολόγιο, το οποίο υπάρχει από το 2006 επί διοίκησης Γ. Παπαγεωργίου. Μάλιστα, είχε γίνει με πρωτοβουλία του υπογράφοντος σε συνεννόηση με τον Ανδρέα Μαρίνο, που τότε ήταν Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών. Ανέγγιχτο υπάρχει από τότε!

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος