FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Πρωταθλητής και τροπαιούχος ο Α.Ο. Ξενοφών

Ημερομηνία: 04-06-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Μετά το 2009, ο ιστορικός Α.Ο. Ξενοφών πήρε πάλι πρωτάθλημα στην Α΄ τοπική και απέκτησε δικαίωμα να αγωνιστεί στην εθνική κατηγορία. Τότε είχε αντίπαλο τον Αίαντα Γαστούνης. Φέτος την ομάδα ενός μικρού χωριού, στην οποία επένδυσε ο χορηγός Νίκος Μπακοβασίλης. Κόντρα σε όλες τις προβλέψεις, στην όλη πορεία των δύο ομάδων, ο Α.Ο. Ξενοφών πήρε τη νίκη στην έδρα του αντιπάλου και μαζί το πρωτάθλημα.

*Μπορεί να γίνει αυτό στο ποδόσφαιρο; Ναι μπορεί να γίνει, όταν υπάρχει ο θεσμός των πλέι-οφ και μάλιστα ένα κακέκτυπό του, όπως ο φετινός. Αυτό σε τίποτε δε μειώνει το θρίαμβό του Α.Ο. Ξενοφών, ο οποίος είχε δοκιμαστεί τα τελευταία χρόνια και είχε γνωρίσει ατυχίες.

*Φέτος πήρε Πρωτάθλημα και Κύπελλο και μπαίνει στο τοπικό ποδόσφαιρο ως τροπαιούχος. Το μέλλον, το άμεσο μέλλον, θα δείξει του λόγου το ασφαλές.

 

Το μέλλον του Ενιπέα

Ο εξαιρετικός Ενιπέας διεκδίκησε Κύπελλο και Πρωτάθλημα. Τα έχασε και τα δύο. Κι αν το Κύπελλο το έχασε τυχαίως, το πρωτάθλημα το έχασε, λόγω πλέι-οφ, δηλαδή λόγω του θεσμού. Θα γίνουμε αναλυτικοί. Στο κρίσιμο φετινό ραντεβού του δηλαδή στον «τελικό», η ομάδα υποχρεώθηκε να μην έχει στη διάθεσή της δύο από τους καλύτερους παίκτες της. Τον μέσο Δούλο, λόγω τραυματισμού και τον Γκρίλλα, επειδή δεν μπόρεσε, λόγω των εκλογών να εξασφαλίσει άδεια. Πιο κάτω θα πάμε και στα αγωνιστικά.

 

Με την πλάτη στον τοίχο

Όταν είσαι με την πλάτη στον τοίχο και πας στο γήπεδο του αντιπάλου σου, που είναι πρώτος,  η ισοπαλία δεν σου προσφέρει τίποτε και τον νικάς, τότε αξίζεις. Νομίζουμε πως από άποψη προσέλευσης κόσμου το γήπεδο «Ντ. Παπαγεωργίου» έσπασε κάθε ρεκόρ. Η κερκίδα πλήρης. Όρθιοι στα σύρματα. Όρθιοι και πάνω στο διάζωμα. Πολλοί Κρεστεναίοι και μπράβο τους, γιατί στήριξαν την ομάδα τους και τη βοήθησαν.

*Η ομάδα του Μιλοσέσκι μπήκε στο γήπεδο με σωστούς προσανατολισμούς. Άμυνα από γρανίτη. Δημάκης, Κολόκας, Αναμουρλίδης σωστοί μπροστά από τον κέρβερο Κουτρουμπή. Είναι ζήτημα αν κινδύνευσαν μια φορά στο α΄ ημίχρονο. Ο Στροφύλλας…  στροβίλιζε στην άμυνα, χωρίς προσανατολισμό. Ο δαντελένιος Μπατζακόπουλος, χωρίς ουσιαστική προσφορά. Όλα τα έκανε ο Τσαντίλης, αλλά  μισά! Ένα πρώτο ημίχρονο με τον Ξενοφώντα να  έχει δοκάρι και να το παλεύει…

 

Ένα και να… καίει!

Στην επανάληψη ήταν η ώρα του Ενιπέα. Μοιραίος ο Στροφύλλας στο 50΄, όντας άστοχος από κοντά και τον Κουτρουμπή να τον σταματάει. Η μεγάλη στιγμή όμως ήταν στο 58΄, όταν ο Μπατζακόπουλος έπιασε σουτ που αποκρούστηκε βαρύγδουπα από το κάθετο δοκάρι. Οι παίκτες του Ενιπέα επιτίθεντο με μανία, αλλά η δεύτερη αλλαγή των φιλοξενούμενων στο 75΄, Ηλιόπουλος αντί Π. Κουτσογιαννάκη και τον Αναμουρλίδη να περνά στα χαφ, αποδείχτηκε «κλειδί». Μια κίνηση προμελετημένη καθώς έχει γίνει αρκετές φορές φέτος. Μετά από 6 λεπτά έγινε το 0-1!

*Ο Πάρης επέστρεψε από τραυματισμό! Ήταν καλός και σκόραρε κιόλας σε μια φάση που ο Ξενοφών «δούλεψε» την άμυνα των γηπεδούχων. Από κει και πέρα, οι γηπεδούχοι ενεργούσαν βεβιασμένα και οι παίκτες του Ξενοφώντα αμύνονταν απλώς.

 

Οι καλύτεροι

Ο Πάρης, το αμυντικό δίδυμο Κολόκας-Δημάκης, ο περίφημος Αναμουρλίδης, ο έμπειρος Κουτρουμπής και ο Μούτσος (υπ. αριθμ. ένα κίνδυνος) ήταν οι καλύτεροι. Βοήθησαν όμως και οι Γαλανόπουλος (αλάνθαστος στο α΄ μέρος), Μιλοσέσκι (μυαλό και οργανωτής), ενώ ο Μπακατσέλος εξουδετερώθηκε από τον εξαιρετικό Γκουβέρο. Μέσα και ο Μπουτσικάκης, ο Παναγόπουλος…

 

Ο χορός των πρωταθλητών

Με την ανάδειξη και του Α.Ο. Ξενοφών πρωταθλητή Ηλείας έκλεισε ο χορός των πρωταθλητών Πελοποννήσου. Έτσι, το διαμέρισμά της θα εκπροσωπήσουν  στο εθνικό πρωτάθλημα (όπως θα λέγεται αυτό) από την Αχαΐα η Θύελλα Πάτρας, από τη Μεσσηνία ο Α.Ο. Διαβολίτσι, από την Αργολίδα το Ναύπλιο 2019, από την Αρκαδία η ΑΕΚ Τρίπολης, από τη Λακωνία ο Πανγυθεατικός από την Κορινθία η Κόρινθος 2006. Κι αν θέλετε και τις νησιωτικές, έχουμε από Ζάκυνθο  τον Α.Ο. Τσιλιβί και από την Κεφαλληνία τον Α.Ο. Πρόννοι.

 

Οι «μικροί»

Όπως διαβάσατε σε άλλη στήλη, η ΕΠΟ σκέφτεται στο πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής να επαναφέρει το θεσμό των μικρών, για τον οποίο τόσο πολύ μελάνι έχει χυθεί. Πρωτοπόρα η ΕΠΣ Ηλείας στο θεσμό αυτό από την  εποχή του αείμνηστου προέδρου Γ. Παπαγεωργίου, είχε θεσπίσει το μέτρο των «μικρών»,  το οποίο πολέμησε λυσσαλέα η παρούσα Διοργανώτρια, νυν και αεί, γιατί, όπως έλεγε ο θεωρητικός της διοίκησης, Σάκης Καραλάγας, ο θεσμός αυτός ουδέν έχει προσφέρει…

 

Θριαμβευτής ο Μαρίνος

Ο Ανδρέας Μαρίνος είναι ο νέος δήμαρχος του Πηνειού. Ένας άνθρωπος από το χώρο του αθλητισμού και δη της Διαιτησίας. Τον συγχαίρουμε, γιατί είναι αυτοδημιούργητος. Έβαλε γυαλιά σε πολλούς. Μπράβο του και καλορίζικος.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος