FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Πληρώνει η Ηλεία τον κορονοϊό

Ημερομηνία: 10-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Είχε δεν είχε η αθλητική Ηλεία πληρώνει την εξάπλωση του κορονοϊού. Θα την πληρώνει πανάκριβα, αφού για δύο εβδομάδες δεν θα γίνουν εδώ αγώνες ή αν θα γίνουν θα είναι κεκλεισμένων των θυρών με ό,τι συνεπάγεται κάτι τέτοιο. Ήδη ο Κόροιβος δεν έπαιξε με την Ελευθερούπολη. Ούτε ο Παμβουπρασιακός, ενώ δεν έγινε κανένα τοπικό!

*Σίγουρα κανένας δεν ξέρει τι μας περιμένει στη συνέχεια. Όμως ας έχουμε και μια ελπίδα στο Θεό, πως όλα θα κυλήσουν ομαλά και σε δύο εβδομάδες θα έχουμε γυρίσει στην κανονικότητα.

 

Δεν έπαιξε μόνον ο Κόροιβος

Ο Κόροιβος, όπως προαναφέραμε, δεν αγωνίστηκε. Όμως η υπόλοιπη 21η αγωνιστική έγινε κανονικά και τα αποτελέσματα στην Α2 δεν ήταν ευνοϊκά για τους «μπλε». Το Ανατόλια πέτυχε σπουδαία νίκη επί του Χαρίλαου Τρικούπη και ανέβηκε στο βαθμολογικό πίνακα. Ήταν μόλις η δεύτερη φετινή ήττα του κόουτς Καλαμπάκου, που ωστόσο δεν ανησυχεί. Νίκησε και το Παγκράτι (τον Τρίτωνα) και πήρε βαθιά ανάσα.

*Ο Ολυμπιακός Β΄ νίκησε τον Απόλλωνα που κατέβηκε με 7 παίκτες, λόγω ίωσης και είναι ακατανόητη η απόφαση της Ε.Ο.Κ. να μην αναβάλει το παιχνίδι, αφού η ομάδα της Πάτρας έγκαιρα είχε ζητήσει κάτι τέτοιο.

*Έχασαν Φίλιππος, Οίαξ, Αμύντας και συνωθούνται στις τελευταίες θέσεις, ενώ ο Πολυτάρχου του Διαγόρα, στη νίκη επί του Αμύντα, πέτυχε 7 τρίποντα!

 

Ήταν πολλά τα γκολ

Βαριά ήττα γνώρισε η Ζαχάρω στο Βλαχιώτη. Το 5-0 είναι μεγάλο σκορ και δε νομίζω ότι οι πρωτοπόροι είχαν φέτος σημειώσει τέτοιας έκτασης νίκη. Ο Ολυμπιακός έπαιζε χωρίς τους Κατελούζο (κάρτες) και Καπετανάκη (γιατί σωστά έπρεπε να πάρει αγώνες κι ο Πλατής). Δεν εξηγείται όμως η πεντάρα. Ούτε το γκολ της τιμής δεν μπόρεσαν να πετύχουν!

 

Κεκλεισμένων στα… χωράφια

Τα έχει πλέον παρατήσει ο Πανηλειακός. Πήγε στο Διαβολίτσι να διεκδικήσει τι άραγε απέναντι σε μια ομάδα που παίζει την ύπαρξη της, Με τρομερές απουσίες (Δ. Τσίγκρηλας, Καρακίτσος, Παπαπέτρου, Ρούνης, Πρέντι, Λούσκος, Έλιοτ). Η προσωρινή ισοφάριση από το νεαρό Αρβανίτη, που έπαιξε βασικός, μετά από καιρό, ήταν δροσοσταλιά στην… έρημο, ενώ είχε δοκάρι και ο Λίλα. Από κει και πέρα οι Μεσσήνιοι του Αλέκου Μαντζούνη πήραν τη νίκη στην  προσπάθειά τους μπας και γλιτώσουν.

*Με τον Πανηλειακό έπαιζαν για πρώτη φορά οι νεαροί Ρουμελιώτης, Κουζής.

 

Άνω-κάτω ο όμιλος

Ο κορονοϊός έκανε άνω κάτω τον όμιλο που μετέχουν οι ομάδες της Ηλείας. Ουσιαστικά τον διέλυσε, αφού αναβλήθηκαν τρία παιχνίδια και θα δούμε πότε και υπό ποιες συνθήκες θα γίνουν. Την ύστατη στιγμή η Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΠΟ, το Σάββατο πρωί ανέβαλε τα τρία παιχνίδια μετά από σκέψη και περίσκεψη. Έτσι, η βαθμολογία είναι πλέον συμβατική.

Εδώ πρέπει να προσθέσουμε πως ήταν προγραμματισμένο το παιχνίδι Ζάκυνθος-Τσιλιβή για την περασμένη Τετάρτη για το Κύπελλο, αλλά αναβλήθηκε!

*Έτσι αυτομάτως περιορίστηκε το ενδιαφέρον στον όμιλο. Οι πρωτοπόρες ομάδες της Λακωνίας συνέχισαν με νίκες. Μάλιστα η Σπάρτη νίκησε 1-0 τη Θύελλα με γκολ από πέναλτι του Γιάννη Σωτηρόπουλου, του πατριώτη μας. Από κει και κάτω η βαθμολογία είναι συμβατική, γιατί δεν έπαιξαν οι ομάδες. Στη ζώνη του υποβιβασμού δεν έπαιζε ο Διαγόρας Βραχνεΐκων και είναι κάτω από τη ζώνη.

 

Περιπετειώδης αναβολή τοπικών

Κατά περιπετειώδη τρόπο αναβλήθηκε από τη Διοργανώτρια το τοπικό πρωτάθλημα. Αρχικά, ο Πρόεδρος της ΕΠΣΗ δήλωσε την Πέμπτη ότι δεν είχε καμία ενημέρωση από ΕΠΟ και τα τοιαύτα και η ΕΠΣΗ προετοιμάζεται για τους τοπικούς αγώνες και είναι πανέτοιμη για την τέλεσή τους. Η Επιτροπή Διαιτησίας εργάζεται για τον ορισμό διαιτητών, ώστε όλα να είναι έτοιμα…

*Φυσικά έριξε και τις μπηχτές του, γιατί η γειτονική ΕΠΣ Αχαΐας είχε ήδη αναβάλει τους αγώνες. Ο Πρόεδρος Άρης δήλωσε «Δεν με ενδιαφέρουν οι αποφάσεις των άλλων Ενώσεων. Δεν θα σχολιάσω την απόφαση της ΕΠΣ Αχαΐας. Η ΕΠΣ Ηλείας έχει χαράξει δική της πολιτική, το δικό της δρόμο!». Κάτι δείχνουν αυτές οι δηλώσεις…

 

Στροφή 180 μοιρών

Τα παραπάνω ήταν την Πέμπτη, γιατί την Παρασκευή άλλαξαν όλα. Εμείς στην «Πρωινή» το σχολιάζαμε: «Η ΕΠΣΗ τελικά θα αναβάλλει τους αγώνες!».

*Και πράγματι το μεσημέρι  της Παρασκευής είχαν αναβληθεί τα πρωταθλήματα ως εκ θαύματος. Τα σάιτ και τα FB είχαν φρίξει από τις αντιδράσεις παικτών και παραγόντων. Τα ειρωνικά σχόλια ήταν στην ημερήσια διάταξη. Ανακατώθηκαν πολλοί που πιθανώς επηρέασαν την Εκτελεστική (!) να αλλάξει απόφαση. Λένε πως ακόμη και από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνέβαλαν στην  αναβολή. Ακόμη και δήμαρχος τηλεφώνησε στον Πρόεδρο της ΕΠΣ, λένε οι φήμες. Έτσι ο Πρόεδρος προέβη σε αναβολή των αγώνων. Έτσι απλά.

 

Πάντα μπροστά ο Καράμπελας

Ο Νίκος Καράμπελας, λίγες αγωνιστικές πριν το φινάλε του άγριου κόσμου της Α΄ τοπικής, είναι επικεφαλής στον πίνακα των σκόρερς με 21 γκολ. Τον παίκτη του Αίαντα ακολουθεί ο συμπαίκτης του Γ. Σταθάτος με 17 γκολ, ενώ έπεται ο Πάρης Κωνσταντόπουλος με 13 (κι όχι 12 γκολ που διάβασα αλλού). Στα 11 γκολ είναι ο μέσος του Ολυμπιακού Σαβαλίων, ο Θανάσης Αντωνόπουλος, ο Γιώργος Γεωργιόπουλος (Νίκη) και ο Μπατζακόπουλος (Αίας).

*Η Διοργανώτρια στον Αντωνόπουλο έχει 14 γκολ, ενώ και σε άλλους παίκτες υπάρχουν διαφορές με τα δικά μας στατιστικά. Φυσικά μπορεί να γίνονται και λάθη κατά την τηλεφωνική περιγραφή. Όμως υπάρχουν και λάθη σκόπιμα από τους διαιτητές. Άλλος βάζει το γκολ, αλλού το χρεώνουν. Έχουμε και παραδείγματα.

 

Ο Αλεξανδρής

Την προπόνηση του Αχιλλέα ανέλαβε ο παλιός παίκτης Διαμαντής Αλεξανδρής, Αυτός θα οδηγήσει τους παίκτες στα περίφημα πλέι-οφ της Β΄ Κατηγορίας. Ο Αλεξανδρής αντικατέστησε τον ήδη παραιτηθέντα Σταύρο Νάστο.

 

Ο Τομαρόπουλος

Από τις εκπλήξεις τις φετινές στο ποδοσφαιρικό ηλειακό στερέωμα, ήταν η παραίτηση του Τάσου Γκότση από τον πάγκο του ΠΑΟ Κακοβάτου. Τον αντικατέστησε μάνι-μάνι ο Αλέκος Τομαρόπουλος.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος