FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Πάντα πρωταγωνιστής ο Α.Ο. Ξενοφών

Ημερομηνία: 18-06-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η τελευταία περσινή επιτυχία της ιστορικής ομάδας της Κρέστενας, η οποία «έκλεψε» την τελευταία αγωνιστική το πρωτάθλημα της Α1 Ηλείας, μέσα στο Λαντζόι, έμεινε ιστορική, καθώς η ομάδα της Επαρχίας Ολυμπίας έκανε το «τρέμπλ». Φυσικά δεν μπόρεσε, κυρίως λόγω οικονομικού προβλήματος, να δηλώσει συμμετοχή στη Γ΄ Εθνική, αλλά τίποτε δεν έχασε από την αξία της. Με Πρόεδρο το Γιάννη Βλαχόπουλο και προπονητή-παίκτη τον Μιλοσέσκι και γυμναστή το Νίκο Αντωνόπουλο, ξεκίνησε τη σεζόν 2019-2020. Στο ξεκίνημα η ομάδα φάνηκε κουρασμένη εξαιτίας της συμμετοχής στο Κύπελλο κι έχασε έδαφος. Όμως συνήλθε και στη διακοπή, λόγω ιού, ήταν τρίτη και η συμμετοχή της στα πλέι-οφ εθεωρείτο σίγουρη!

 

«Θα χτυπούσαμε τίτλο»

Ο Πρόεδρος της ομάδας, Γιάννης Βλαχόπουλος μας είπε: «Ας ήμαστε τότε τρίτη στη βαθμολογία.  Η ομάδα ήταν πολύ δυνατή. Είχε ψύχωση. Θα χτυπούσαμε τίτλο πάλι!».

*Ο Ξενοφών έκανε 13 νίκες, είχε 5 ισοπαλίες κι έχασε 4 φορές. Είχε και ατυχίες. Τραυματισμούς (Πάρης), αποχές (Παναγόπουλος), ενώ σταμάτησε ο τερματοφύλακας Κουτρουμπής!

*Πρώτος σκόρερ ο Πάρης Κωνσταντόπουλος με 12 γκολ. Ακολούθησαν οι Μούτσος, Μιλοσέσκι, Μπακατσέλος με 5, ενώ τέσσερα πέτυχε η αποκάλυψη της χρονιάς, ο αδερφός του Πάρη, Θοδωρής. Τρία γκολ πέτυχε ο Ε. Διονυσόπουλος που επανέκαμψε από τα Μακρίσια!

 

Ο Γ. Γαλανόπουλος

Πρώτος σε χρόνο συμμετοχής ο αμυντικός Γιώργος Γαλανόπουλος, κορυφαίος κατά τη γνώμη μας παίκτης της περιόδου με 1928 λεπτά συμμετοχής. Ο Γιάννης Κολόκας (βάση στην άμυνα), ο λιονταρόψυχος Δημάκης και ο Μπακατσέλος, που έμεινε πίσω λίγο εξαιτίας της στράτευσής του!

*Κοντολογίς ο Ξενοφών αποτελεί δύναμη στο ηλειακό ποδόσφαιρο, γιατί έχει κόσμο πίσω του και παράγοντες, όπως ο Βλαχόπουλος (τωρινός Πρόεδρος), ο πιστός φίλος της ομάδας (παράγοντας νυν και αεί) Άγγελος Κουής και ο εξωδιοικητικός Κώστας Φωτόπουλος. Φυσικά και τ’ άλλα στελέχη της διοίκησης (Κωστόπουλος κλπ.) που τώρα μας διαφεύγουν.

 

 

Η περιπέτεια του Κυπέλλου

Μετά την απόφαση να μη μετάσχει στο πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής για οικονομικούς λόγους, ο Α.Ο. Ξενοφών μπήκε στα προκριματικά του Κυπέλλου Ελλάδας αρχές Αυγούστου. Σχεδόν απροετοίμαστος. Όμως πέρασε από το Ληξούρι και στη συνέχεια στην Κρέστενα απέκλεισε τη Δόξα Άρτας (2-0). Ακολούθησε το δύσκολο παιχνίδι με το Αιγάλεω, ομάδα Β΄ Εθνικής, στον Πύργο, γιατί η ΕΠΟ θεώρησε αντικανονικό για τέτοιο παιχνίδι το στάδιο Κρέστενας!

*Γέμισε φιλάθλους από παντού το στάδιο. Μαζί και 50 Αιγαλεώτες που χάλασαν τον κόσμο υποστηρίζοντας την ομάδα τους. Μια χούφτα χουλιγκάνοι τα έβαλαν με την αστυνομία, έσπασαν καθίσματα και γενικά τα έκαναν «γης Μαδιάμ». Ο ρέφερι διέκοψε το παιχνίδι, το οποίο ξανάρχισε μετά από τρία τέταρτα!

*Ο Ξενοφών αιφνιδίασε τους Αθηναίους και άνοιξε το σκορ! Το 1-0 δημιούργησε προσδοκίες. Όμως το Αιγάλεω σύντομα ισοφάρισε και έκατσε. Η παρέα του Μιλοσέσκι άντεχε και το ματς πήγαινε για παράταση. Όμως ο Πετρόπουλος, λίγο πριν τη λήξη, πέτυχε το 1-2 και… καθάρισε για λογαριασμό του Σίτι.

*Ήταν μια επιτυχημένη πορεία του Α.Ο. Ξενοφών…

 

Προπάντων τους παράγοντες

Παρά το φόρτο απασχόλησής του ο Πρόεδρος Άρης, νυν Πρόεδρος της Ένωσης, δεν παρέλειψε να δώσει στη δημοσιότητα «ευχαριστήριο», όπως κάνει κάθε χρόνο με τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου. Με αυτό ευχαρίστησε διαιτητές, παρατηρητές, γυμνασίαρχους κλπ.. Παρέλειψε πάλι τους αθλητικογράφους (γιατί έτσι γουστάρει)…

*Προπαντός όμως ευχαρίστησε τους παράγοντες των σωματείων, γιατί αυτοί τον ψηφίζουν και του δίνουν την εξουσία. Γι’ αυτό τόνισε «μα πάνω απ’ όλα τους παράγοντες». Τους ευχαρίστησε ιδιαίτερα για τη «συνετή και άψογη αντιμετώπιση των επιπτώσεων του ιού στο ποδόσφαιρο». Τώρα τι ακριβώς εννοεί και πώς διείδε τα παραπάνω, ενώ όλοι βρίσκονταν σε καραντίνα, αυτός ξέρει!

 

Με το μπλοκ του Ολυμπιακού

Με το μπλοκ του Ολυμπιακού πήγε στην έκτακτη γενική συνέλευση της Ε.Π.Ο. προχθές ο εκπρόσωπος της ΕΠΣΗ, γιατρός Άρης. Αυτό είναι φυσιολογικό, γιατί πάντοτε ήταν κόντρα στη σημερινή ΕΠΟ του Προέδρου Γραμμένου. Και τι άλλο μπορούσε να κάνει υπό τις παρούσες συνθήκες. Έτσι αντάμωσε με τους οχτώ της αντιπολίτευσης και πήγε πρίμα και με ζωηρότητα αντέδρασε σε όσα ενέκραξε κάποιος βλαχοπρόεδρος!

 

Αλλαγή εκλογικού συστήματος

Για να είστε μέσα στα πράγματα για όσα διαδραματίστηκαν στη συνέλευση της Ε.Π.Ο., ο Ολυμπιακός και αυτοί που τον ακολούθησαν μεταξύ των οποίων και η ΕΠΣ Ηλείας, επιχείρησαν να ματαιώσουν τις φετινές εκλογές της ΕΠΟ, ώστε η Πολιτεία και εν προκειμένω ο Προϊστάμενος του Αθλητισμού, Αυγενάκης,  ν’ αλλάξουν το εκλογικό σύστημα. Αυτό όμως δεν πέρασε, γιατί στις Ενώσεις κουμάντο κάνουν οι Μελισσανίδης-Σαββίδης. Αυτοί έχουν συντήξει μέτωπο και η Ηλεία είναι εκτός… Άρα τις εκλογές στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, όποτε γίνουν, θα τις κερδίσουν και η Ένωση Ηλείας θα είναι και πάλι στους ηττημένους.

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος