FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Οριακό παιχνίδι για τη Νίκη Τραγανού

Ημερομηνία: 28-02-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Το ενδιαφέρον για τις ηλειακές ομάδες στη Γ΄ Εθνική εστιάζεται μόνο στη Νίκη Τραγανού. Ο Αστέρας έχει προ πολλού χαιρετήσει, ο Πανηλειακός νικώντας το Ριόλο ανανέωσε το εισιτήριό του για του χρόνου, ενώ ο Παμβουπρασικός είναι τρίτος και πρωταγωνιστεί στον όμιλο. Όπως είπε και ο Ηλίας Φωτόπουλος μένουν πέντε τελικοί! Ο πρώτος απ’ αυτούς τους τελικούς είναι την Κυριακή στη Βάρδα. Τοπικό ντέρμπι με όλη τη σημασία της λέξης. Οι γηπεδούχοι θα παίξουν χωρίς το Μικελάτο  που είδε κόκκινη στον Ιάλυσο. Οριακό παιχνίδι για τους Τραγαναίους…

 

Στα καρναβάλια

Το διαβάσαμε σε γνωστό σάιτ της Ηλείας και δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. Τον Πανηλειακό στο νικηφόρο παιχνίδι του με το Ριόλο στην Κάτω Αχαγιά από άποψη παραγόντων τον ακολούθησε μόνον ο Χρήστος Μπεβούδας. Καλά, οι υπόλοιποι που ήταν; Στα καρναβάλια;

*Φυσικά κοντά στην ομάδα ήταν ο Χρήστος Γιαννακόπουλος (για να μην παρεξηγηθούμε). Ο υπογράφων για άλλους παράγοντες μιλάει. Να αναφέρουμε ακόμη, πως στην ομάδα βρέθηκαν κοντά και καμιά δεκαριά ερυθρόλευκοι φίλαθλοι.

 

Όμορφα γκολ

Και τα δύο γκολ του Πανηλειακού ήταν εξαιρετικά. Σε αυτό βοήθησε το γεγονός ότι η ομάδα του κ. Σπυρόπουλου έπαιξε ανοιχτά, γιατί στόχος του ήταν το γκολ. Δεν κλείστηκε ποτέ, οπότε ο Μπαρμπαρούσης από εξαιρετική ασίστ  του Σταθάτου πέτυχε το 13ο φετινό του γκολ ενώ το 0-2 έγινε από φοβερό σουτ του Αλέξη Νικολακόπουλου από 35 μέτρα. Έτσι ήρθε μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη που είχε τη δική της σημασία.

*Για τη φιλοξενία της ομάδας από το Ριόλο, μίλησε με θερμά λόγια ο προπονητής των ερυθρολεύκων, κ. Διγκόζης.

 

Αυτή τη φορά θα νικήσει ο Κόροιβος

Αυτό το Σάββατο θα είναι μεγάλο Σάββατο, καθώς ο Κόροιβος στο Κλειστό της Ήλιδας καλείται με Τσιάκο στην πεντάδα, να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα απέναντι στην Ευρώπη, η οποία, πρώτον νίκησε εντελώς τυχαία και άδικα στον πρώτο γύρο (77-70), ενώ ως ομάδα εκτός έδρας ως τώρα έχει νικήσει μόνο τη γειτονική Καβάλα! Έχει χάσει παντού, όπου αλλού πήγε. Έχασε στο Μεσολόγγι, στον Ηρακλή, Διαγόρα, ακόμη και στον Εθνικό, στην Καρδίτσα, στον Απόλλωνα.

*Επιτέλους τα παιδιά, ας παίξουν με καρδιά, όπως λέει ο Κουταλιανός και η νίκη θα έρθει. Ο κόσμος παρότι είναι απόκριες, ας κάνουν μια διακοπή από τα γλέντια κι ας έρθουν στην Ήλιδα…

 

 

Καλή η κλήρωση των Μικτών

Βατή ήταν η κλήρωση των Μικτών για τη δεύτερη φάση. Η Επιτροπή εξαίρεσε Αθήνα, Πειραιά και Δυτική Αττική κι αυτό ήταν μια καλή είδηση. Η τύχη το έφερε μάλιστα έτσι, ώστε και στους Παίδες και στους Νέους η Μικτή Ηλείας να παίξει με την αντίστοιχη Μικτή Αργολίδας.

*Η Αργολίδα ήρθε δεύτερη στην Κ16, πρώτη η Λακωνία. Έκανε δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες, μία ήττα. Στην Κ14 ήρθε πρώτη στον όμιλο με πέντε νίκες και μια ισοπαλία.

*Ανοιχτά παιχνίδια με μια ΕΠΣ που έχει κάνει βήματα προόδου τα τελευταία δέκα χρόνια, καθώς διαθέτει αρκετά καλτσέτα που είναι φυτώρια νέων παικτών. Η ΕΠΣ έχει περάσει στο χώρο της… εξυγίανσης!

 

Άγρυπνος ο Αστερής

Άγρυπνος… φρουρός του τοπικού αθλητισμού και κυρίως του ποδοσφαίρου, ο παρουσιαστής, Γιώργος Αστερής, δεν ήταν δυνατό να λείπει από το χώρο που έγινε η εκδήλωση της πίτας της ΕΠΣ. Έδωσε το «παρών» αλλά δεν μπήκε στην αίθουσα της εκδήλωσης. Αρκέστηκε να καθίσει στο μπαρ, να απολαμβάνει το καφεδάκι του και να… κόβει κίνηση. Φυσικά, αφού δεν είχε πρόσκληση δεν έκανε κίνηση να μπει στην αίθουσα, ώστε να τραβήξει (όπως λέει) κάποια πλανάκια. Οι δύο πορτιέρηδες αγρυπνούσαν!

 

Το… μικρό πρωτάθλημα

Τελείωσε το πρωτάθλημα Γ΄ Κατηγορίας, με μία εκκρεμότητα, που την έλυσε ήδη η Πειθαρχική και αναμένουμε την ανακοίνωση. Μιλάμε για την ένσταση του Σώστη κατά του Θριάμβου για αντικανονική συμμετοχή παίκτη του τελευταίου, λόγω συμπλήρωσης καρτών (κίτρινων).

*Ήταν ένα μέτριο πρωτάθλημα στο οποίο ξεχώρισαν τρεις ομάδες (Αίολος Πύργου, Αμαλιάδα 2008 και Πρίγκιπες Λεχαινών). Από κει και κάτω, μετριότητα στο έπακρο με Θρίαμβο και Απόλλωνα Σμίλα στους 16 βαθμούς, τη Δόξα Ελαιώνα να έχει τυπική συμμετοχή, όπως και το Σώστη και με τελευταίο τον Αγ. Δημήτριο Πουρναρίου. Συνολικά είχαμε 14 αγωνιστικές και από δω και πέρα θα έχουμε ένα νέο πρωτάθλημα ανάμεσα στις πέντε πρώτες ομάδες, δηλ. άλλες οχτώ αγωνιστικές!

*Όταν λυθούν οι εκκρεμότητες και αφαιρεθούν οι βαθμοί με τους ουραγούς  θα κάνουμε εκτίμηση της κατάστασης και θα προχωρήσουμε σε προγνωστικά!

*Πρώτοι σκόρερς οι Καρασκούτης (Σώστη) και Κοτίνης (Πρίγκιπες) από 14 γκολ, ενώ ο Μιχαλόπουλος (Αίολος) είναι στα 13 γκολ.

 

Ο Στάμος

Με ικανοποίηση και ψυχολογική αγαλλίαση διάβασα πως ο Στάμος Σφυρής θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό «ΑΝΑΣΑ» του Τάκη Αντωνακόπουλου. Ο ρέφερι Σφυρής είναι από τα έμπειρα στελέχη της ηλειακής διαιτησίας και προσπαθεί το… καρπούζι να το κόβει στη μέση. Βέβαια, ως τώρα έχει μόνο πέντε ορισμούς στην Α΄ τοπική, αλλά αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο…

 

Έχει καιρό

Ο Ηλειακός Βαρθολομιού μπορεί να έκανε δύο συνεχόμενες ήττες, αλλά ο καιρός, ώστε να βγει απευθείας πρωταθλητής είναι μπροστά του! Άλλωστε, ο Γιάννης Τζήκας, θα πάρει τα μέτρα του στη συνέχεια και ο Μιχάλης Καλαρίτης θα σφίξει τα λουριά. Αυτή την αγωνιστική παίζει με τον Απόλλωνα Ν. Φιγαλείας και μπορεί να επανέλθει στο δρόμο των επιτυχιών.

*Να μην παραλείψω να προσθέσω πως ο Γιάννης Τζήκας προχθές τιμήθηκε από την ΕΠΣΗ για την προσφορά του…

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος