FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Ώρα μηδέν-Κόροιβος κατά Απόλλωνα

Ημερομηνία: 26-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Πολύ μεγάλο παιχνίδι θα γίνει σήμερα στην Ήλιδα για το πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας. Υπολειπόμενο της 19ης αγωνιστικής, ανάμεσα στον Κόροιβο και τον Απόλλωνα Πάτρας. Είναι η ρεβάνς του 85-73 της Πάτρας, μιας ήττας που δημιούργησε τεράστια προβλήματα στον Κόροιβο, λόγω της τότε παραίτησης του κόουτς Παπαδόπουλου. Βλέπετε όμως πώς τα φέρνει καμιά φορά η τύχη. Ο Παπαδόπουλος θα είναι και σήμερα στον πάγκο του Κοροίβου, μετά και την τελευταία αλλαγή κόουτς από την ομάδα της Αμαλιάδας!

*Τα ματς Κοροίβου-Απόλλωνα πάντα είναι ενδιαφέροντα, δυναμικά, σκληρά κι ο νικητής δύσκολα ξεχωρίζει. Πέρυσι για παράδειγμα, πάλι στην Α2, ο Κόροιβος νίκησε 64-63 στην Πάτρα κι έχασε 61-55 στην Αμαλιάδας!

*Κι αν πάμε πιο πίσω (2016-2017) στην Πάτρα 92-66 ο Απόλλων, στην Αμαλιάδα 71-67 ο Κόροιβος στην Α1. Και λίγο πιο παλιά στην Πάτρα 60-62 ο Κόροιβος, στην Αμαλιάδα 58-59 ο Απόλλων. Και μια χρονιά νωρίτερα 77-72 στην Πάτρα ο Απόλλων και 74-68 στην Αμαλιάδα πάλι ο Απόλλων. Η προϊστορία το λοιπόν κάτι δείχνει. Δείχνει ντέρμπι!

*Αμφότερες οι ομάδες έχουν τα προβλήματά τους, άρα πάμε για παιχνίδι ανοιχτό, που πρέπει ωστόσο να πάρει ο Κόροιβος για να ηρεμήσουν όλοι και στη συνέχεια να δουν τι θα κάνουν.

*Παπαδόπουλος και Δελέγκος θα έχουν πολλή δουλειά σήμερα.

*Θα σφυρίξουν οι Τσώνος, Θεωνάς, Σπυρόπουλος (άπαντες Αττικής) από τα δυνατά ονόματα οι δύο πρώτοι.

 

Έχει Κύπελλο σήμερα

Κλείνει σήμερα ο κύκλος της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου με το σπουδαίο παιχνίδι Αίαντα-Ολυμπιακού Ζαχάρως. Πρωτοπόρος στην Α΄ τοπική ο ιστορικός σύλλογος της Γαστούνης που διαθέτει μια πλειάδα εκλεκτών ποδοσφαιριστών. Στη Γ΄ Εθνική, μια κατηγορία πιο πάνω, ο άλλος ιστορικός σύλλογος της Ζαχάρως. Παιχνίδι αβεβαίας εκβάσεως, με όλα τα αποτελέσματα να είναι πιθανά και δεν ξέρουμε πόσο ρόλο θα παίξει η έδρα.

*Οι δύο προπονητές, Θ. Ανδριόπουλος και Ντίνος Παναγιωτακόπουλος, προχθές στο πρωτάθλημα προφύλαξαν κάποιους παίκτες. Αυτό είναι ένα είδος τακτικής που γίνεται εκάστοτε.

 

Σώθηκε η Προοδευτική

Πέντε αγώνες απομένουν για τη λήξη του πρωταθλήματος Α΄ τοπικής και η Προοδευτική προχθές στη Μανολάδα σημείωσε επί του Πέλοπα Πύργου την όγδοη φετινή νίκη της (έχει και πέντε ισοπαλίες) και μπορούμε να ισχυριστούμε πως ο στόχος της παραμονής επετεύχθη. Θυμούμαστε όλοι το πολύ άσχημο ξεκίνημα της ομάδας του Χρηστίδη, η οποία ξεκίνησε με πέντε σερί ήττες!

*Προχθές είδε με δέος τον Πέλοπα να προηγείται μόλις στο 12΄ αλλά με δύο απανωτά γκολ των Μπιτούνη, Νικολετάκη σε διάστημα τριών λεπτών πέτυχε την ανατροπή από 0-1 σε 2-1, ενώ στο τελευταίο τέταρτο ο Σωτηρόπουλος πέτυχε άλλο ένα γκολ για το τελικό 3-1.

*Μη σας ξεγελάει η διαφορά των δύο γκολ. Η ομάδα του Νίκου Δαβουρλή έπαιξε στα ίσια τον αντίπαλό της κι έχασε ευκαιρίες.

*Είχαμε πετυχημένη διαιτησία (Παυλόπουλος), ενώ οι δύο κόκκινες προς τη λήξη επιζητήθηκαν!

 

Απορία

Έχει περάσει καιρός αφότου ο Πανηλειακός έμεινε ακέφαλος, αφού «έφυγε» ο Πρόεδρος, αείμνηστος Χρ. Χήτος. Έκτοτε δεν αντικαταστάθηκε. Ουδείς ανέλαβε τα ηνία του σωματείου και απορούμε ποιος υπογράφει τα έγγραφα ως Πρόεδρος. Πώς μπορεί και λειτουργεί χωρίς Πρόεδρο ένα σωματείο και μάλιστα Γ΄ Εθνικής.

 

Η δύναμη των ντέρμπι

Η δύναμη των τοπικών ντέρμπι ισχυρή. Ο Παναργειακός προχθές σημείωσε μόλις την τρίτη φετινή νίκη του στο μεγάλο αργολικό ντέρμπι που είχε σημασία μόνον ηθική. Έτσι, οι Αργίτες νίκησαν 3-2 τον Παναυπλιακό και πήραν ρεβάνς της ήττας του α΄ γύρου.

 

Ο Θρίαμβος Πύργου

Βλέπουμε και κανένα παιχνιδάκι Β΄+Γ΄ Κατηγορίας, ώστε να διαμορφώνουμε γνώμη. Στο γηπ. Λαμπέτι ο Θρίαμβος νίκησε 2-1 τον Αργοναύτη και σημείωσε μια νίκη γοήτρου. Τα γκολ της πυργιώτικης ομάδας πέτυχαν οι Φουσκαντέρης Στεφανής, ενώ ενδιάμεσα είχε ισοφαρίσει ο Αργοναύτης με τον Γεωργίου. Βοηθοί του Σφυρή ήταν η Αλεξάνδρα Μαυραειδοπούλου και η Ευγενία Καραγιάννη (σωστές).

*Ο Θρίαμβος  είναι από τα πλέον συμπαθή σωματεία, κατά την επανεργοποίησή του, μετά την αποχώρησή του από το προσκήνιο πριν λίγα χρόνια.

 

Δύο γκολ-τρία δοκάρια

Κάθε αγώνας διδάσκει η εμπειρία είναι κάτι το διαφορετικό. Έτσι το ματς Ηλειακός-Δόξα εξελίχθηκε διαφορετικά απ’ όσο το μεταξύ τους παιχνίδι για το Κύπελλο. Μάλιστα, η ομάδα του Βαρθολομιού προηγήθηκε στο σκορ στο 63΄ (1-0). Τότε αφυπνίστηκε η Δόξα και αφού ισοφάρισε με τον Πολίτη (πέναλτι), πήρε το παιχνίδι με γκολ του Παπαδάτου (1-2). Η Δόξα είχε τρία σουτ στα δοκάρια με Δημητρόπουλο, Πυρρή και Παπαδάτο!

 

Δεν υπάρχει καραντίνα

Μου διαμήνυσε αναγνώστης της στήλης, πως στην ηλειακή διαιτησία δεν υπάρχει «καραντίνα» για το Χρήστο Κούλη! Ούτε για κανέναν άλλο διαιτητή! Εγώ πάντως μόνο για τον Χρήστο έγραψα, που είναι δικό μας παιδί, από τότε που διαφεντεύαμε το Σύνδεσμο Διαιτητών και τον πήραμε από το χέρι σκάρτα 15 ετών, ακολουθώντας τ’ αχνάρια του πατέρα του, Δημήτρη. Άσχετα αν ο Χρήστος δεν είχε την εξέλιξη που όλοι προσδοκούσαμε, παραμένει ως μια από τις 3-4 σύγχρονες καλές «σφυρίχτρες»!

*Ο ίδιος μας είπε πως έχει κάνει κώλυμα στην Α1. Κακώς κατά τη γνώμη μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως ο υπεύθυνος ορισμών θα τον καταβαραθρώνει όπως τον καταβαραθρώνει. Αν δε συνεχίσει την ίδια τακτική θα επανέλθω με παραδείγματα. Έχει ζητήσει εξαίρεση από την Α1, όχι όμως και από την Α2. Και γιατί άλλοι παίρνουν δύο-δύο τα παιχνιδάκια κι αυτός ένα και με το ζόρι; Ερωτήματα….

 

Τιμήθηκε ο Καραβίδας

Στην… αποκριάτικη πίτα, ανάμεσα στο πλήθος των τιμώμενων ήταν και ο Γιώργος Καραβίδας, που τιμήθηκε για την προσφορά του στη διαιτησία. Καλώς, γιατί είναι φρονούμε ο παλαιότερος εν ενεργεία διαιτητής…

*Πού είναι όμως οι τρεις καλύτεροι βάσει των εκθέσεων των παρατηρητών διαιτησίας; Αγνοείται η τύχη τους.

*Πού είναι η πίτα της Επιτροπής Διαιτησίας;

 

Μικρό πανηγυράκι

Η εκδήλωση για την πίτα της ΕΠΣΗ ήταν ένα μικρό πανηγυράκι και τίποτε άλλο. Κατάφεραν να μην υπάρχει ούτε ένας επίσημος… Λίγοι διαιτητές, ελάχιστοι μετρημένοι. Πάντως βραβεύτηκαν «χορηγοί», ο Σάκης Φιντριλής για την πολυετή προσφορά του, ο Μούτσος (ως πρώτος σκόρερ;) και ο Αχαιός αθλητικογράφος Παναγιώτης Μάλλιος!

*Φυσικά έχουμε κι άλλα να σχολιάσουμε… Αύριο ξανά.

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος