FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Οι όμιλοι της Γ΄ Εθνικής

Ημερομηνία: 23-08-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ως τώρα δεν ασχολήθηκα με τον καταρτισμό του Ομίλου της Γ΄ Εθνικής που θα τοποθετηθούν οι ομάδες της Ηλείας και των περιχώρων. Όμως ήταν σημαντικό το γεγονός ότι η Καλαμάτα προβιβάστηκε στη Φούτμπολ Λιγκ! Από το παράθυρο, βέβαια, αλλά το εδικαιούτο, γιατί έχασε σε δύο μπαράζ την άνοδο! Δύο μπαράζ με το Διαγόρα στα οποία δεν ήταν κατώτερη. Στη Ρόδο έχασε στα… σημεία. Στην Καλαμάτα από μια βλακεία ποδοσφαιριστή της! Έτσι η «Μαύρη» άφησε τη μιζέρια κι ανέβηκε ένα κλικ παραπάνω, γιατί έχει ανθρώπους που διαθέτουν χρήμα. Πότε ντόπιους, πότε Αμερικανούς!

 

Η Ανατολική Αττική

Τι μένει από τον περσινό όμιλο; Κατά σειρά ο Παλληνιακός, ο Διαγόρας Βραχνεΐκων, ο ΠΑΟ Βάρδας, η Θύελλα Ραφήνας, ο Πανηλειακός και ο Αχαρναϊκός. Άγνωστο αν κάποιες από αυτές τις ομάδες της Ανατολικής Αττικής θα είναι στον όμιλό μας. Το πιθανό να μην είναι!

 

Μην ενοχλείτε

Κάνετε ησυχία! Μην ενοχλείτε τα παιδιά της ΕΠΟ (Ψαρόπουλος, Διακοφώτη, Δημητρίου και Σια), διότι φτιάχνουν του ομίλους της Γ΄ Εθνικής!

 

Από 13 ομάδες

Ας ψάξουμε τώρα να δούμε ποιες ομάδες μπορεί να είναι στον όμιλο. Από Αχαΐα η Θύελλα Πάτρας. Από Ζάκυνθο, Τσιλιβή και Α.Π.Σ. Ζάκυνθος (που αντικατέστησε το Καταστάρι). Από Ηλεία ο ιστορικός Ολυμπιακός Ζαχάρως. Από Μεσσηνία ο Α.Ο. Διαβολίτσι (από την επαρχία Ανδανίας με 800 κατοίκους). Από Αρκαδία (Σπάρτη, Βλαχιώτης, Γύθειο).

*Συγκεντρώνονται με φυσιολογικές συνθήκες13 ομάδες. Αν υπολογίσουμε πως οι διαθέσιμες ομάδες είναι 108, στους 8 ομίλους αντιστοιχούν 13 ομάδες και περισσεύουν τέσσερις! Άρα βρήκαμε τον όμιλο, εκτός κι αν οι σοφοί εγκέφαλοι της ΕΠΟ κάνουν κάποιο νέο ατόπημα τουτέστιν τρέλα. Εν αναμονή λοιπόν. Οσονούπω η ημέρα ανακοινώσεων είναι εγγύς. Τότε θα κάνουμε και τα προγνωστικά μας.

 

Κανείς!

Με ευχαρίστηση, ψυχική αγαλλίαση και άκρα ικανοποίηση μαθαίνω, πως τη φετινή προσπάθεια της ταλαίπωρης ομάδας του Πανηλειακού βοηθούν επιφανείς συμπολίτες, παράγοντες του «Πυρσού». Περιμένουμε κι άλλους να βοηθήσουν, όπως τους βουλευτές, το δήμαρχο της πόλης, επιχειρηματίες κι εμπόρους. Από το κάλεσμα να μη λείψει κανείς. Προπαντός να μη λείψει κανένας από τους «Πυρσούς»!

 

Η Δάφνη

Ρωτούν πολλοί τι γίνεται με την ιστορική Δάφνη Ανδραβίδας, η οποία μετά από πολλά χρόνια στη Δ΄ Εθνική, όπου γνώρισε αίγλη και δόξα, περιέπεσε σε αφάνεια. Πέρυσι η ομάδα πρωταγωνίστησε στην Α2 αλλά από καθαρή ατυχία και διαιτητικά λάθη έχασε την άνοδο. Υπήρξε απογοήτευση και επέκεινα αδιαφορία. Όμως κάτι γίνεται τώρα. Υπήρξε και μία και δύο συγκεντρώσεις παραγόντων και λήφθησαν αποφάσεις. Κάποιες ωστόσο διχογνωμίες, αντιδικίες δεν έχουν αφήσει να γίνουν ανακοινώσεις για το νέο διοικητικό σχήμα. Φανταζόμαστε ο Γιώργος Τσουραπάς να είναι εκεί! Αν είναι θα δοθεί  η λύση.

 

Εξυπνάδες

Έχω ασχοληθεί ελάχιστα με τις φετινές αξιολογήσεις των διαιτητών από την ΚΕΔ/ΕΠΟ. Λένε πως τάχα τις έκανε ο Πορτογάλος Περέιρα. Κούνια που τους κούναγε. Τις έκανε το κονκλάβιο που λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο. Για παράδειγμα εκεί στη Σουπερλίγκα «έφαγαν» πέρυσι τον καλό διαιτητή, βοηθό, τον Πήττα. Από τους καλύτερους βοηθούς. Προσεχτικός, σοβαρός, πανάξιος και τον έφαγαν, γιατί δεν είχε στήριγμα από την Ένωση.

*Φέτος, αφού έκανε μεγάλες εμφανίσεις στη Β΄ Εθνική κι έπαιρνε τον έναν ορισμό μετά τον άλλον, τον άφησαν αμανάτι πάλι στη Β΄ Εθνική. Και ποιους λέτε προβίβασαν; Όποιους ήθελαν. Διαιτητές από τις δικές τους ΕΠΣ. Αθηναίους, όπως κάποιον Ζήρδα, Ηρακλειώτες (λόγω Κουκουλάκη), έναν Στεφανή (Καρδίτσας), έναν Καλύβα από τη Λαμία. Ο Άγγελος Πήττας πάλι στη Β΄ Εθνική για… έχα! Και δεν διαμαρτύρεται κανείς από τη Διοργανώτρια.

 

Δώσανε εξετάσεις

Πήγαν και γύρισαν στην Αθήνα (με δικά τους έξοδα) οι Ηλείοι παρατηρητές της Γ΄ Εθνικής. Και είναι αρκετοί να μας ζήσουν: Ρουμπάνης. Γιαννόπουλος, Καραγιάννης, Βασιλάκης, Σταθόπουλος. Πιστεύουμε πως στις εξετάσεις να πέρασαν όλοι. Στις 20 γραπτές ερωτήσεις για να κοπείς πρέπει να κάνεις πάνω από 6 λάθη! Μαζί τους και οι διαιτητές της Γ΄ Εθνικής, ο Μαρκαντωνάτος κι ο Σταυρόπουλος. Τους δίδαξε τις τροποποιήσεις της ΦΙΦΑ ο περίφημος Τριτσώνης. Εκεί και τα διαμάντια της ΚΕΔ (Ιωσηφόγλου και ο δάσκαλος από τη Βοιωτία, Καλύβας). Και μας λένε πως τις αξιολογήσεις τις έκανε από μόνος του ο Μέλο. Λένε πως τρώμε κουτόχορτο.

*Σήμερα περνούν εξετάσεις οι δύο προταθέντες νέοι διαιτητές, Β. Τσάκαλης και Γρ. Ρηγόπουλος. Μεθαύριο θα πάει κι ο αρχηγός, ο Στέλιος Κυριακάκης.

 

Καλό μπάνιο

Χαμός γίνεται στις παραλίες της Ηλείας. Πήξανε οι καντίνες. Όλος ο Αύγουστος ήταν χάρμα. Παρότι η θάλασσα του Ιονίου είχε κυματισμό. Τελευταίες μέρες του Αυγούστου. Να είστε καλά, να περνάτε καλά.

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος