FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Οι εκλογές της Ε.Π.Ο. το ζητούμενο

Ημερομηνία: 23-06-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Το 55-8 της τελευταίας γενικής συνέλευσης της Ε.Π.Ο. σηματοδοτεί και τις εκλογές της Ομοσπονδίας. Τη γνώμη μου ήδη την έχω γράψει. Θα τις πάρει το μπλοκ ΑΕΚ-ΠΑΟΚ. Προανάκρουσμα ήταν οι οριακές εκλογές της Σούπερ Λιγκ, όπου ΠΑΟ, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ συνασπίστηκαν κατά του Κούγια και τον καθάρισαν (με 8-5 και 1 λευκή).

*Επόμενος ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ηλείας, γιατρός Άρης, έκανε δηλώσεις. Κεντρική ιδέα: «Κανείς δεν είναι σίγουρος ότι θα κερδίσει τις εκλογές της Ε.Π.Ο.»!

*Κι όμως, φίλοι μου, τις εκλογές οψέποτε γίνουν, θα τις κερδίσει το μπλοκ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και χωριστά να κατέβουν θα τις κερδίσει η ΑΕΚ, γιατί του Ολυμπιακού δεν του φτάνουν οι οχτώ  ούτε οι δέκα ψήφοι. Άρα είναι σίγουρο ποιος θα κερδίσει τις εκλογές της ΕΠΟ και σεις, γιατρέ, θα είστε εκτός νυμφώνος, όπως και στις προηγούμενες. Τώρα αν κάποτε ήσασταν με το Γραμμένο, αν θέλουμε το πιστεύουμε.

 

Ο δικηγόρος

Το θέμα αν πρέπει ή όχι να παρίσταται δικηγόρος στις εκλογές που διεξάγει κάθε σωματείο και η πιο μικρή «κολοπετινίτσα» πρέπει πλήρως να το διευκρινίσετε. Έχετε εκεί στην ΕΠΣ κορυφή νομικό! Δεν είναι δυνατόν άλλα να λέει η ΕΠΣ και άλλα η αντιπολίτευση. Συντονιστείτε!

 

Συντονισμός

Βγήκε η αντιπολίτευση της ΕΠΣΗ, γνωστή κίνηση ως Π.Α.Κ. και τοποθετήθηκε για την παρουσία δικηγόρου στις εκλογές, οπότε εκεί στην ΕΠΣ θα πρέπει να αφήσουν τη ραστώνη και να συντονιστούν!

 

Δίκαια η Αχαϊκή

Δεν ήταν δυνατόν μία ΕΠΣ όπως η Αχαΐα, με δύο ομίλους στην Α΄ τοπική να ανεβάσει μόνο τη μία δηλ. τον Παναιγιάλειο. Είχαμε γράψει εδώ και καιρό πως η Αχαϊκή ως πρώτη στον άλλο όμιλο έπρεπε απευθείας να είναι στη Γ΄ Εθνική. Άρα η άνοδός της αποτελεί δικαίωση της στήλης, όπως άλλωστε έγινε και με την ΕΠΣ Λάρισας, η οποία ανέβασε και το δευτεραθλητή της. Πρώτος ήταν ο Αετός Μακρυχωρίου με 61 βαθμούς και δεύτερος ο Π.Ο. Ελασσόνας με 60. Τη στιγμή της διακοπής υπολείπονταν 6 αγωνιστικές!

*Πάντως το σκεπτικό της Εκτελεστικής/ΕΠΟ για την άνοδο της Αχαΐκής και του Π.Ο. Ελασσόνας ήταν ότι οι δύο Ενώσεις είναι οι πολυπληθέστερες της χώρας.

*Οι αβέρτα άνοδοι, κατά το πρότυπο της δικής μας ΕΠΣ έγιναν και στην ΕΠΟ, η οποία από τις Ενώσεις Αθηνών, Μακεδονίας και Πειραιά ανέβασε και τους τριταθλητές!

 

Μπράβο σ’ όλους!

Όταν στις αρχές του 2020 πήρα στα χέρια μου το ημερολόγιο τοίχου της Γ.Ε.Π. Ηρακλής, δεν φανταζόμουν πως αυτά τα Πυργιωτόπουλα θα ανέβαζαν την ομάδα στην Α2 ΕΣΚΑΗ, βγάζοντας κυριολεκτικά το πυργιώτικο μπάσκετ από το χρονοντούλαπο της ιστορίας.

*Πράγματι τα νεαρά παιδιά, με τη συμπαράσταση του Δ.Σ., των γονιών και με κόουτς το Γιώργο Μπεκρή έφεραν την ομάδα τους εκεί που άξιζε, μια κατηγορία παραπάνω, με μελλοντικό στόχο στη συνέχεια την άνοδο στην Α1 ΕΣΚΑΗ.

*Πάμε παιδιά να αναστήσουμε το πυργιώτικο μπάσκετ. Να το βγάλουμε από την αφάνεια. Μπράβο σ’ όλους!

 

Πάλεψαν τα Σαβάλια

Όπως πέρυσι έτσι και φέτος ο Ολυμπιακός Σαβαλίων πρωταγωνίστησε στην Α΄ τοπική. Έδωσε μάχη με τον Αλφειό για την κατάκτηση της 5ης θέσης, αφού είχε κλείσει η τετράδα. Συνέχισε στο θώκο του Προέδρου η Πόπη Σπυροπούλου, ενώ τη θέση του προπονητή κατείχαν οι Λάμπης Μαρκόπουλος (και παίκτης) και ο Ερνέστο Λυμπέρης με απόλυτη επιτυχία.

*Ως τη διακοπή πέτυχε 11 νίκες, 6 ισοπαλίες και έφερε 5 ήττες. Επιθετικά πήγε πολύ καλά, αφού ανέδειξε την τρίτη καλύτερη επίθεση και την έκτη άμυνα, όπου υπήρξε κάποιο πρόβλημα με τους τερματοφύλακες. Η διοίκηση κράτησε όλους τους βασικούς παίκτες και ενισχύθηκε με τον Θανάση Αντωνόπουλο (Φίγκο), ο οποίος, αν και μέσος έγραψε 14 γκολ (πρώτος σκόρερ), ενώ ο Σταυρούλιας πέτυχε 11 γκολ. Αξιομνημόνευτη η παρουσία του Ρούνη (7 γκολ).

*Ο Μάρκος Μαρκόπουλος ήταν ο παίκτης με τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής κι από κοντά ο Λάμπης. Εξαιρετικός και ο Χοτζάι, όπως και τα άλλα παιδιά.

 

Στα αζήτητα

Βίαιο τέλος είχαν και φέτος τα παιδικά πρωταθλήματα. Διακόπηκαν πριν καν αρχίσουν. Άλλη μια χρονιά χαμένη για τα τμήματα υποδομής. Υπό το μηδέν και φέτος. Αληθώς στα… αζήτητα!

 

Τρεις από Πύργο

Συνωστισμός στην Α΄ Κατηγορία από τις πυργιώτικες ομάδες, έπειτα από χρόνια. Δεν θυμόμαστε άλλη χρονιά κάτι τέτοιο. Με Πανηλειακό, Πέλοπα, Θύελλα. Έντονος θα είναι ο συναγωνισμός και θα δούμε τι θα γίνει με τα πρωτεία!

 

Πέρασε ένας χρόνος

Κλείνει έτος από την αποχώρηση του Ενιπέα από τα ποδοσφαιρικά δρώμενα του τόπου! Δεν έσβησε μόνο από το χάρτη της Α΄ τοπικής. Εξαφανίστηκε κιόλας. Να επανέλθει το βλέπουμε χλομό. Μαζί αποχώρησε κι ένας καλός παράγοντας, όπως ήταν ο Νίκος Μπακοβασίλης.

 

Συλλυπητήρια για το μικρό Χρήστο

Ενώνουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας για τον Πάνο Κωστόπουλο και τη σύζυγό του για την απώλεια του μικρού Χρήστου τους. Συλλυπητήρια και στο φίλο Χρήστο, τον παππού του, ευχόμενοι την εξ ύψους παρηγορία!

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος