FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Οδεύουμε για το κλείσιμο του γύρου

Ημερομηνία: 04-12-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Μετά τη διεξαγωγή και της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής, ξεχώρισε  η ήρα από το σιτάρι, κατά την έκφραση του λαού. Το Ναύπλιο 2017 που εξακολουθεί να είναι η μεγάλη έκπληξη του 7ου Ομίλου κράτησε για μια ακόμη αγωνιστική την πρωτοπορία και δεν ξέρουμε τι θα πράξει στο τοπικό ντέρμπι την προσεχή Κυριακή με την Ένωση Ερμιονίδας. Λογικά θα κρατήσει και πάλι την πρώτη θέση, ίσως και ισόβαθμο του Βλαχιώτη!

 

*Κατά τα άλλα είχαμε και πάλι έκπληξη, καθώς η Ζάκυνθος επικράτησε στα Βραχνέικα του τοπικού Διαγόρα και ανέβηκε πάνω από τη γραμμή της σωτηρίας. Ασταθής η ομάδα του τεχνικού κ. Τσίκα θα πάει την ερχόμενη Κυριακή στο Γύθειο για να πληρώσει ο Πανγυθεατικός τα σπασμένα.

*Ο Πανηλειακός, που έχασε όπως έχασε  στη Βάρδα, είναι σε δεινή θέση και την Κυριακή θα παίξει εδώ με την ομάδα από το Βλαχιώτη που έχει «καπαρώσει» τη δεύτερη θέση.

*Πάμε ολοταχώς για το τέλος του α΄ γύρου και οι ομάδες θα κοιτάξουν να δουν τι θα κάνουν στις μεταγραφές.

 

 

Οι καλύτεροι

Καλύτερη επίθεση έχουν το Τσιλιβή και η Ερμιονίδα (21 γκολ). Καλύτερη άμυνα ο Βλαχιώτης και η Σπάρτη (-6).

 

 

Ο Καρβούνης

Ο βοηθός Καρβούνης (Μεσσηνίας) που υπέδειξε το γκολ στη Βάρδα μακάρι να έπραξε το σωστό. Όμως και μέσα στον Πύργο έχει αδικήσει με τις υποδείξεις του τον Πανηλειακό…

 

 

Γκρίνια και προκατάληψη

Στον αγώνα ντέρμπι Α.Ο. Ξενοφών-Αίας ο διαιτητής Χρήστος Κούλης βρέθηκε αδικαιολόγητα στο μάτι του κυκλώνα, αφού ο φίλαθλος δεν έχει απλώς απαιτήσεις για 50-50, αλλά θέλει και κάτι παραπάνω για την ομάδα του. Παρατηρητής διαιτησίας ήταν το μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας, Π. Σταθόπουλος, ενώ παρίστατο και ο πρόεδρος της Επιτροπής, Στέλιος Κυριακάκης.

 

*Επρόκειτο για ένα δύσκολο παιχνίδι, γιατί είχε δύναμη, νεύρο και άσχημο γήπεδο, οπότε τα φάουλ ήταν στην ημερήσια διάταξη. Δύο ήταν οι φάσεις που σήκωσαν διαμαρτυρίες. Αν πριν το 1-2 υπήρξε φάουλ στο νεαρό Φερεκίδη κι αν πριν το 1-3 ο Καράμπελας έφυγε από θέση οφσάιντ. Για την πρώτη έπρεπε να έχεις δυναμόμετρο, για τη δεύτερη να είσαι στην ίδια ευθεία και να έχεις βίντεο. Το μάτι γελάει. Ο υπεύθυνος βοηθός στη δεύτερη περίπτωση (Γουργούρας) είπε «παίζετε» κι άκουσε πολλά. Για την πρώτη θεωρώ πως έγινε φάουλ στο νεαρό.

*Ωστόσο το σκορ και οι χαμένες ευκαιρίες των Γαστουναίων δεν άφηναν πολλά περιθώρια γκρίνιας. Αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι υπήρχε για το διαιτητή προκατάληψη εκατέρωθεν. Οι του Αίαντα φώναξαν για τις πολλές κίτρινες και ειδικά του Καράμπελα.

*Κίτρινες πήραν οι Χατζηαράπης, Δούλος, Μπατζακόπουλος, Καράμπελας, Παπαχριστόπουλος (Αίας), Βυθούλκας, Γαλανόπουλος και ο Θεοχαρόπουλος αν είδαμε καλά (Ξενοφών).

*Κοντολογίς ο ρέφερι Κούλης τα πήγε καλά. Στη λήξη άκουσε πολλά και δέχτηκε φραστική επίθεση προ του χώρου των αποδυτηρίων, ενώ κάποιος κατάβρεξε τον Γουργούρα!

 

Φωνές στο Τραγανό

Όμως είχαμε φωνές για τη διαιτησία και στο παιχνίδι του Τραγανού. Το ωραίο είναι πως έχουν παράπονα αμφότερες οι ομάδες! Πώς μπορεί να γίνει αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Εκείνο το πέναλτι που δεν έδωσε ο ρέφερι Παυλόπουλος στο 60΄ σήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από πλευράς Νίκης. Ακολούθησαν νέες διαμαρτυρίες από πλευράς Σαβαλίων για την κόκκινη (δύο κίτρινες ο Χοτζάι) και η συνέχεια γράφτηκε μετά τη λήξη, αφού νωρίτερα είχαμε δύο κόκκινες, από μία εκατέρωθεν.

 

Παράπονα ο Ν. Κόροιβος

Δικαιολογημένα φωνάζει η ομάδα του Ν. Κοροίβου γιατί στον αγώνα με  τον Αστέρα ο ρέφερι Ρηγόπουλος αδίκησε την ομάδα του Κατσαρού, η οποία μπορεί να είναι ουραγός, αλλά απαιτεί σεβασμό, γιατί κι εκείνοι ιδρώνουν τη φανέλα.

 

*Μικροπαράπονα εκφράστηκαν από αμφότερες τις ομάδες στο ντέρμπι της Βουπρασίας (Δόξα-Προο) και για την ανατροπή του Μηλαδόπουλου που δεν δόθηκε πέναλτι και για τη δεύτερη κίτρινη στο Μπιτούνη  της Προοδευτικής. Πάρε το αυγό και κούρευ’το. Ρέφερι ο Γ. Τσάκαλης.

 

Γκέλα

Για την ποινή στους Σταθόπουλο (πορτιέρε του Αστέρα) και του Βουρτσάνη (Νίκη) είχαμε «φωνές», αναρτήσεις στους ιστότοπους και ποικίλα πικρόχολα σχόλια. Οι παίκτες έπαιξαν… ξύλο, άρα έχουμε από 3 αγωνιστικές. Όμως έπεσε ελαφρύς ο πέλεκυς της Πειθαρχικής.

*Το ζητούμενο είναι, ποιος έκανε τη γκέλα, ο διαιτητής στο φ.α. ή η Πειθαρχική. Ο ευρών αμειφθήσεται.

 

Αποσπάστηκε ο Ερμής

Πολύ νωρίς-πριν κλείσει ο πρώτος γύρος- ο Ερμής Πλατάνου αποσπάστηκε κατά 7 βαθμούς από Εθνικό Γερακίου και Θύελλα Πύργου κατά τη 10η αγωνιστική της Α2 Κατηγορίας. Ένα πόντο πιο πίσω είναι η Βρίνα, ενώ από κει και κάτω η διαφορά διευρύνεται. Αν ο Ερμής διατηρήσει αυτή τη διαφορά και ακόμα μικρότερη θα πετύχει την άνοδό του στην Α΄ τοπική μετά από πολλά χρόνια. Ο προπονητής της ομάδας, Κώστας Σακέλλης, κρατάει μικρό καλάθι και ζητεί επαγρύπνηση και προσπάθεια από τους παίκτες του. «Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα», μας είπε.

*Ο Ερμής δυσκολεύτηκε απέναντι στον Ατρόμητο Βαρβάσαινας, τον οποίο νίκησε στο 74΄ με γκολ του Γ. Καραχάλιου.

 

Αυτή είναι η Δάφνη

Επιτέλους η ομάδα της Ανδραβίδας, έκανε μεγάλη εμφάνιση στο Γεράκι και νίκησε 2-0 τον τοπικό Εθνικό, παρά τις απουσίες των Κακολύρη, Τσώλου (λόγω Δευτέρας). Τα γκολ της μεγάλης νίκης της Δάφνης πέτυχαν οι Τριτάρης Βαρβαρέσος!

*Πάντα ψηλά η Θύελλα Πύργου μετά τη νέα νίκη της στο Ενωσιακό με 1-0 επί του Α.Ο. Μακρισίων. Το γκολ που έκρινε τη συνάντηση πέτυχε ο Χρήστος Προκόπης με πέναλτι που κέρδισε ο Γιώργος Νεοφώτιστος.

*Σκόνταψε ο Κεραυνός Βρίνας απέναντι στο δυνατό κι έμπειρο Λευκό Αστέρα Σκουροχωρίου (2-2). Ενδιαφέρουσα η διακύμανση του σκορ: 0-1 Ζώης Παναγιωτόπουλος, 1-1 Τζίβας, 2-1 Ηλιόπουλος, 2-2 Γ. Νικολόπουλος.

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος