FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Ο σώζων εαυτόν σωθείτω!

Ημερομηνία: 04-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η ρήση αυτή που λέγεται σε πολύ δύσκολες περιστάσεις ισχύει για τις ομάδες του 9ου Ομίλου, οι οποίες, μετά την αναγκαστική διακοπή μιας εβδομάδας, ρίχνονται στη μάχη για την τελική σωτηρία ή για την άνοδο!

*Έχουν μείνει τρεις αγωνιστικές και τα πράγματα είναι πλέον δύσκολα. Μεγάλα παιχνίδια θα γίνουν, όπως το Παναιγιάλειος-ΠΑΟ Βάρδας, που θα κρίνει την παραμονή των ομάδων κατά μεγάλο ποσοστό. Για το παιχνίδι αυτό στο Αίγιο ισχύει η άποψη του κ. Τσίρκοβιτς: «θέλουμε μια νίκη!». Σε συναγερμό  είναι η ομάδα και διαθέσιμοι όλοι πλην του άτυχου Μωραΐτη. Αν οι «μικροί» παίξουν καλά, ο ΠΑΟΒ έχει τύχη στο Αίγιο. Υπάρχει δε το ενδεχόμενο να τον βοηθήσει και ο στρατευμένος Βορύλλας.

 

Ντέρμπι γειτόνων

Γειτονικό ντέρμπι της Αχαΐας ο αγώνας στα Βραχνέικα κι εδώ ισχύει ο θάνατός σου η ζωή μου. Ο Διαγόρας είναι φορμαρισμένος κι έχει ανέβει ως ομάδα με την αλλαγή προπονητή. Στο πόστο αυτό είναι πλέον ο Ζήκος!

*Μια θα του δώσει του Πάμισου ο συντοπίτης του, Διαβολίτσι,  και θα τον στείλει στα τάρταρα του τοπικού που ήταν και πέρυσι.

*Ναυπακτιακός και Ζάκυνθος δεν έχουν άλλη οδό για την σωτηρία, ει μη τη νίκη, κατά Σκουλικάδου και Ληξουρίου.

* Ο Αίας έχει το παιχνίδι με τη Θύελλα και θα περιμένει γιατί έτσι κελεύει ο κορωνοϊός. Ας κάνουν κι αλλιώς!

 

Μπάχαλο!

Μπάχαλο έγινε το πρωτάθλημα στον 9ο Όμιλο. Όλοι ψάχνονται και οι ενδιαφερόμενοι «φωνάζουν». Τρέχουν όλοι και οι μισοί διαμαρτύρονται. Μόνο το Τσιλιβή μένει ατάραχο, αφού έκαψε την… καλύβα του!

*Μόνο ο Αίας πρέπει να είναι χαρούμενος, γιατί θα αποθεραπευτεί ο Ηλίας Κουλούρης, πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος ως τώρα.

 

Το καμπ τερματοφυλάκων

Καλή κίνηση αυτή με το δεύτερο καμπ τερματοφυλάκων. Όλο και κάτι γίνεται με τους τερματοφύλακες, γιατί η Ηλεία υστερεί στο πόστο αυτό. Διοργανωτές τα αδέρφια Λαδά (του Άρη). Από κοντά η ΕΠΣ που στηρίζει με θέρμη το θεσμό, ώστε κάτι να παρουσιάζει κι αυτή!

*Ο Πάνος Παναγούτσος είναι υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων κι έχει το γενικό πρόσταγμα.

 

Έκπληξη

Αμ εκείνο πώς το βλέπετε. Ο Κώστας Ντάσιος από άμεσος συνεργάτης του Δανιήλ και πρώτος στα μέσα και στα έξω της ΕΠΣ Αχαΐας κατεβάζει δικό του συνδυασμό και θα διεκδικήσει τα ηνία της Ένωσης από πρώτο χέρι. Πάει για Πρόεδρος. Από κλητήρας δήμαρχος. Αλλά το παιδί αυτό είναι και δικό μας, γιατί πριν λίγα χρόνια έπαιζε μπάλα στην Προοδευτική Μανολάδας.

 

Σε βαθύ λήθαργο

Σε λήθαργο βρίσκεται η ηλειακή διαιτησία, όπως και των υπολοίπων ΕΠΣ, αφού έχουν διακοπεί τα τοπικά πρωταθλήματα. Ευτυχώς που ξεκίνησε το εθνικό πρωτάθλημα και μπήκαν στη μάχη οι αξιολογημένοι. Βέβαια, με το χάος που επικρατεί, την αδιαφορία της ΕΠΣΗ και τον «ανηλεή» πόλεμο που δέχεται η διαιτησία (λόγω σχέσεων ΕΠΣ και ΚΕΔ) πάλι καλά που περισώθηκαν επτά παιδιά και είχαν το κουράγιο να δώσουν εξετάσεις και να πάρουν το δικαίωμα να ορίζονται στα εθνικά πρωταθλήματα. Αυτοί είναι μόνον εφτά (από ένα σύνολο) 40 τόσων διαιτητών!

 

Οι αξιολογημένοι διαιτητές

Να τους αναφέρουμε για να γίνει γνωστό το «έγκλημα» της ΚΕΔ με την ανοχή της ΕΠΣΗ. Είναι ο Καραλής (αξιολογημένος στη Β΄ Εθνική ως βοηθός). Οι διαιτητές Β. Τσάκαλης και Ρηγόπουλος (στη Γ΄ Εθνική) και οι Λιάπης, Καραμέρος, Ασημακόπουλος και Κόρδας (βοηθοί στη Γ΄ Εθνική). Απ’ αυτούς ο Ασημακόπουλος, αφού πήγε σε δύο παιχνίδια πριν τη διακοπή, έκτοτε είναι εξαφανισμένος για δικούς του λόγους. Τώρα ο Τσάκαλης έχει 5 ορισμούς και ο Ρηγόπουλος 6.

*Από τους βοηθούς, ο Καραλής έχει 9 παιχνίδια, ο Καραμέρος 5, και οι Λιάπης, Κόρδας τον ίδιο αριθμό με το χθεσινό.

*Χθες ο Ρηγόπουλος σφύριξε στο παιχνίδι Πανγυθεατικός-Κορωνίς Κοιλάδας (Αργολίδας) με βοηθούς τους Λιάπη, Κόρδα.

 

Οι παρατηρητές διαιτησίας

Εδώ υπήρχαν στους πίνακες πέντε παλαίμαχοι διαιτητές. Ένας ο Πάνος Σταθόπουλος στη Β΄ Εθνική και τέσσερις στη Γ΄ Εθνική: Ρουμπάνης, Γιαννόπουλος, Κυριακάκης, Βασιλάκης. Αυτοί, αν τα στοιχεία μου είναι ακριβή έχουν από τρεις έως πέντε ορισμούς.

*Για τους υπόλοιπους διαιτητές τους μη αξιολογημένους θα τα πούμε μια άλλη φορά.

*Καλό Σαββατοκύριακο. Μεθαύριο είναι η Κυριακή του Τυφλού!

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος