FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Ο Σαμόλης στο προσκήνιο

Ημερομηνία: 12-06-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Οι διεργασίες στον Κόροιβο για παραμονή του Σπύρου Σαμόλη, λογικά, πρέπει να έχουν ξεκινήσει. Οι υπεύθυνοι έχουν μείνει πολύ ευχαριστημένοι, διότι με τον Σαμόλη στον πάγκο οι «Μπλε» έκαναν πορεία πρωταθλητισμού. Από τη στιγμή που ανέλαβε ο Σαμόλης οι παίκτες βελτίωσαν την εικόνα τους και κατάφεραν να παραμείνουν στην Α2 Εθνική. Έτσι, η πλευρά του Κοροίβου έχει μείνει λίαν ευχαριστημένοι, πράγμα που λογικά πρέπει να ισχύει και αντίστροφα.

*Θα δούμε, αν αυτή την εβδομάδα θα έχουμε κάτι νεότερο από πλευράς διοίκησης για τη συνύπαρξή της με το Σπύρο Σαμόλη τη νέα περίοδο.

 

Ο χάρτης της Α2

Με την ευκαιρία, να θυμηθούμε το νέο χάρτη της Α2, ο οποίος, αν δεν γίνει κάτι θεαματικό θα περιλαμβάνει και τον Ολυμπιακό. Ακόμη, να δούμε τι θα γίνει με Κολοσσό και Λαύριο που υποβιβάστηκαν. Πάντως, η Α2 παρουσιάζεται αποκεντρωμένη με ομάδες από την περιφέρεια. Θα έχουμε λοιπόν: Διαγόρας Δρυοπιδέων, Αμύντας, Ψυχικό, Δάφνη Δαφνίου (Αττική), Ανατόλια (Θεσσαλονίκη), Χαρίλαος Τρικούπης, Απόλλων Πάτρας, Κόροιβος, Οίαξ Ναυπλίου (Πελοπόννησος-Δυτική Ελλάδα), Ιπποκράτης Κω (Νότιο Αιγαίο), Καστοριά, Ελεθευρούπολη (Μακεδονία), Καρδίτσα, Ερμής Αγιάς (Θεσσαλία). Σύνολο 14 ομάδες.

 

Αποχωρεί ο Βρέτταρος

Είχαμε γράψει ένα σποτ την περασμένη εβδομάδα περί του προέδρου και μέγα χορηγού του Α.Ο. Μακρισίων, Γιάννη Βρέτταρου. Δεν ήταν και λίγα τα πέντε χρόνια παραμονής στο τιμόνι της ομάδας. Την ανέλαβε από τη Β΄ τοπική και την έφερε πρωταγωνίστρια στην Α΄ Κατηγορία. Εκεί την παραδίδει. Μεγάλη προσωπικότητα ο Βρέτταρος και μεγάλη η προσφορά του στον Α.Ο.Μ..

 

Ο Αργυρόπουλος στα «Βενιζέλεια»

Είχαμε την καλή τύχη να παρακολουθήσουμε ζωντανά από τηλεοράσεως το αγώνισμα του άλματος σε μήκος στα Χανιά, κατά τη διάρκεια των «Βενιζελείων». Μετείχαν αρκετοί πρωταθλητές με πρώτο και καλύτερο τον Τεντόγλου που έκανε άλμα στα 8.18μ.. Εκεί και δύο Ηλείοι. Ο Νίκος Καψής (με καταγωγή από τη Σαλμώνη) πρώην αθλητής του Απόλλωνα Πύργου (βλέπε Σάκης Καίσαρης) και νυν της ΑΕΚ Αθηνών. Ο Νίκος ήταν τέταρτος με αρκετά άκυρα άλματα (7.53μ.).

*Με έκδηλη αγωνία παρακολουθήσαμε τον αγώνα του Αμαλιαδίτη άλτη Αλέξη Αργυρόπουλου, ο οποίος στο έκτο του άλμα σημείωσε επίδοση 7.51μ. κι έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20. Πολύ καλή παρουσία και το μέλλον του αθλητή του Κοροίβου, ευοίωνο. Θυμίζουμε ότι έχει ρεκόρ 7.82μ. και πρόσφατα στο μίτινγκ της Καλλιθέας είχε πετύχει 7.32μ..

 

Άτυχος ο Ενιπέας

Ο Ενιπέας σε ένα απόγευμα τα έχασε όλα! Και κυρίως έχασε  αυτό που εδικαιούτο. Διπλά άτυχος. Έχασε το Δούλο και τον αγώνα στο πρώτο μπαράζ στα Κρέστενα. Δεν είχε σε εκείνο το σημαντικό παιχνίδι τον Τριανταφύλλη, που είχε δεχτεί τέταρτη κίτρινη-άδικη- στο ματς εντός με τον Αλφειό. Όμως όλα τα έχασε στο τελευταίο ματς, όπου δεν μπόρεσε να έχει στη διάθεσή του ούτε τον Γκρίλλα. Έτσι, χάθηκε ένας τίτλος, τον οποίο εδικαιούτο η ομάδα του Νίκου Γκρίλλα.

*Πέρυσι ο Ενιπέας με τον ίδιο προπονητή τερμάτισε 4ος και αποκλείστηκε στα πλέι-οφ από τη Νίκη που ήταν πρωταθλήτρια. Φέτος, ο Νίκος Μπακοβασίλης ενίσχυσε έτι περισσότερο την ομάδα, με Μπατζακόπουλο (13 γκολ), με Στροφύλλα (16 γκολ), με τον υπέροχο τερματοφύλακα Κουρλό, με το μέσο Δούλο (7 γκολ), ενώ κράτησε τον Τριανταφύλλη (15 γκολ) και ορισμένους νεαρούς (Φερεκίδη, Αστερόπουλο, Καραβατά). Σημαντική προσθήκη το Γενάρη ο νεαρός Γιαννακόπουλος, ο οποίος παρουσίασε μεγάλη εξέλιξη.

 

Τα δανεισμένα πλέι-οφ

Πρόεδρος συνέχισε ο Ν. Νικολακόπουλος και προπονητής ο Ν. Γκρίλλας. Η πορεία της ομάδας ήταν πορεία πρωταθλητισμού, παρότι ξεκίνησε με ήττα στα Σαβάλια. Πέτυχε 19 νίκες, έφερε 4 ισοπαλίες κι έχασε άλλες τόσες φορές. Δεν μπόρεσε δε να νικήσει τους πρωταθλητές, γιατί στην κανονική περίοδο στα Κρέστενα, κατέβασε αναπληρωματική ομάδα, ενώ και στα δύο ματς των πλέι-οφ ήταν άτυχος.

*Δεν ξέρω ποια άποψη έχετε για τα φετινά πλέι-οφ. Όμως κατά τη γνώμη μας, ήταν τα χειρότερα δυνατά και δανεισμένα από την ΕΠΣ Αχαΐας. Μην προχωρήσουμε σε κριτική… κλοπιμαίων. Ο Ενιπέας θα μπορούσε να τερματίσει και με πάνω από δέκα βαθμούς διαφορά. Δεν το έκανε γιατί δεν θα ωφελείτο παρά μια διαφορά τριών βαθμών! Έτσι αλλιώς αδικήθηκε και το μέλλον του, χωρίς να είμαι προφήτης, προβλέπεται ζοφερό, αν αποχωρήσει ο Λαμπαδάριος.

 

Μαγκιά τους!

Ο Αετός Κέντρου υπολογίζεται στους «τυχερούς» της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Μαζί με τον Αργοναύτη και τον Ίφιτο Καλυβίων μπήκαν από το «παράθυρο» στην Α2, αντικαθιστώντας ομάδες που δήλωσαν παραίτηση!

*Η ομάδα από το «Φράγμα» είναι δις τυχερή, διότι σώθηκε, μετά από αγώνα πλέι-άουτ απέναντι στον Απόλλωνα Ν. Φιγαλείας, τον οποίο νίκησε δις (εντός-εκτός). Μάλιστα η ομάδα του Φανούρη δις γλίτωσε την αφαίρεση βαθμών, γιατί έτσι έκρινε το «παραμάγαζο» της ΕΠΣΗ. Σε τιμωρώ, χάνεις τον αγώνα, αλλά δεν σου αφαιρούνται οι βαθμοί που προβλέπουν οι κανονισμοί.

*Έχουν άγνοια όλοι εκεί στο «Φράγμα». Είναι όμως συμπαθείς και αγωνιστές! Πέτυχαν 10 νίκες, μία ισοπαλία και 15 ήττες. Για δέστε όμως. Νίκησαν τον ΠΑΟΚ δις, νίκησαν τον πρωταθλητή Ηλειακό, έφεραν 0-0 με τον Πέλοπα Πύργου, νίκησαν το Ν. Κόροιβο. Λίγα είναι αυτά;

*Από τους πρώτους σκόρερς της κατηγορίας ο Θανάσης (13) και ο Αλέξης (12) Τσάκος! Ακόμη 8 γκολ σημείωσε ο Φανούρης Λιγγόπουλος. Μαγκιά τους!

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος