FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Ο Κόροιβος «δοκιμάζεται» στο Αιγάλεω

Ημερομηνία: 06-12-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Θα δοκιμαστεί σκληρά στο Αιγάλεω αύριο ο Κόροιβος απέναντι στον Διαγόρα, ο οποίος είναι δεύτερος στην κατάταξη ως τώρα με συντελεστή (7-2). Έχει χάσει μόνον από το Χαρ. Τρικούπη και τον Ολυμπιακό. Είναι καλή ομάδα και μπήκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου ανάμεσα στους άλλους απέκλεισε δύο ομάδες Α΄ Εθνικής (Λάρισα, ΠΑΟΚ).

 

*Ο Κόροιβος με νέο τεχνικό πλέον τον Κεραμιδά συνήλθε κι αν αγωνιστούν όλοι οι παίκτες θα είναι λίαν ανταγωνιστικός. Να σημειώσουμε πως στην ομάδα των Δρυοπιδέων αγωνίζεται και ο περσινός Κοροιβίτης, Γκιουζέλης. Οι «μπλε» πάνε με μικρό καλάθι και θα δούμε.

 

*Θα σφυρίξουν οι Αντ. Αναστόπουλος, Ρίζος (Κεντρικής-Νότιας Πελοποννήσου), Παντελίδης (Ανατ. Στερεάς).

 

 

Αγώνας υπάρξεως με Βλαχιώτη

Ο Πανηλειακός μετά την ήττα στη Βάρδα δίνει πλέον αγώνα υπάρξεως την Κυριακή, με το φιλόδοξο και ισχυρό Αστέρα Βλαχιώτη. Θα χρειαστεί οι παίκτες να τα δώσουν όλα. Να είναι συγκεντρωμένοι και ποτέ δεν ξέρεις τι επιφυλάσσει η μπάλα. Υπάρχουν  προβλήματα αλλά ο αγώνας σε όλα τα επίπεδα συνεχίζεται. Βοηθάει και ο παράγοντας Χρήστος Μπεβούδας, ενώ γενικά η πόλη μπορεί να βοηθήσει, αγοράζοντας λαχεία με δώρο το εξαιρετικό μηχανάκι και καλές γιορτές.

*Θα σφυρίξει ο Αχαιός Σαφαρίκας, ενώ ο βοηθός Μπουρζοβίτης είναι από την Κορινθία.

 

 

Ακόμη και νίκη

Για κάτι καλό πάει ο Παμβουπρασιακός στην Πάτρα, όπου θα συναντηθεί με τη Θύελλα Πατρών στο «Φ. Αραβαντινός». Θα είναι πλήρης, αφού επανέρχονται οι τρεις τιμωρημένοι Λιόσης, Γούρμος και Βαζ. Λογικά η «Μπάρτσα» ως πλήρης είναι καλύτερη κι όλα θα κριθούν από την απόδοση των παικτών, οι οποίοι άλλωστε ως Αχαιοί σχεδόν όλοι, γνωρίζονται αρκετά καλά. Θα σφυρίξει ο Παναγάκος (Λακωνίας), που φέτος μόλις αξιολογήθηκε στη Γ΄ Εθνική.

 

 

Η Ζαχάρω στη Ζάκυνθο

Ο Ολυμπιακός Ζαχάρως δίνει το δικό του αγώνα. Παλεύει κάθε παιχνίδι και πιστεύει πως κάτι του χρωστάει η τύχη. Πάει για δεύτερη φορά στο νησί της Ζακύνθου και θέλει λίγη τύχη να ’χει. Επανήλθε ο Τσίτσος, που είχε τραυματιστεί στο παιχνίδι με τον Πανηλειακό. Η ομάδα με την παρουσία και των Ρούμπου, Παπαδόπουλου έχει ενισχυθεί και θα το παλέψει. Θα σφυρίξει ο νέος διαιτητής Μπεκιάρης (Κορινθίας).

 

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Ενόψει της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος αυτό το Σαββατοκύριακο έχουμε το μεγάλο ντέρμπι Αίαντα-Δόξας. Θα είναι ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι, το οποίο θα κρίνει ως το τέλος του πρώτου γύρου την  πρωτιά στη βαθμολογία. Ο Αίας υπερέχει στα σημεία. Παίζει στο γήπεδό του μπροστά στο φίλαθλο κοινό του. Θα το πάρει όμως το παιχνίδι; Ιδού η απορία.

*Στα υπόλοιπα παιχνίδια υπάρχουν λογικά φαβορί, όπως ο Ολυμπιακός Σαβαλίων, η Νίκη, ο Αστέρας και ο Ξενοφών απέναντι στο Κουρτέσι, το Ν. Κόροιβο, το Πελόπιο και την Ολυμπιάδα!

*Εντελώς αμφίρροπα τα παιχνίδια Προοδευτική-Βαρθολομιό και Πέλοπας-Αλφειός. Να θυμίσουμε εδώ δύο αντίστοιχα περσινά αποτελέσματα: Αίας-Δόξα 1-4, Σαβάλια-Κουρτέσι  0-0.

 

 

Η πρόκριση της Νίκης

Εύκολη, όπως αναμενόταν, η πρόκριση της Νίκης στους «16» του Κυπέλλου, μετά το 1-4 επί του Αχιλλέα. Ήταν η πρώτη νίκη με προπονητή τον Αλέξη Γαλάνη. Ο Γιώργος Γεωργιόπουλος πέτυχε τα δύο από τα τέσσερα γκολ του αγώνα για την ομάδα του Τραγανού. Ακόμη σκόραρε για πρώτη φορά ο Γιώργος Τσαντίλης κι έπεται συνέχεια. Ο Αχιλλέας Νεοχωρίου ψάχνει την παλιά του αίγλη.

 

 

Εν μέσω διαμαρτυριών

Μέσα σε ορυμαγδό διαμαρτυριών, φωνών, αντεγκλήσεων αποκλείστηκε από το Κύπελλο ο Πέλοπας Πύργου. Ένα πέναλτι που σφύριξε στο 106΄ (α΄ ημίχρονο της παράτασης) ο ρέφερι Β. Τσάκαλης πάνω στον Ονουάτσι ήταν η αιτία να γίνει το «σώσε» στο Ενωσιακό γήπεδο. Όλοι οι παίκτες της πυργιώτικης ομάδας έπεσαν πάνω στο διαιτητή διαμαρτυρόμενοι, ενώ οι φίλαθλοι δημιούργησαν πανδαιμόνιο. Είχε σχεδόν σουρουπώσει και προσωπικά δεν είδα τη φάση.

 

*Το παιχνίδι με τον Αστέρα είχε κι άλλες διακοπές. Τραυματισμούς, διαμαρτυρίες, διαπληκτισμούς, καμιά δεκαριά κίτρινες! Ευτυχώς έληξε ομαλά μέσα στο σκοτάδι. Το Κύπελλο πρέπει να ξεκινάει μισή ώρα νωρίτερα. Αν είχε διαδικασία πέναλτι, δεν θα βλέπαμε δίπλα μας.

 

*Σε καλό δρόμο ο Πέλοπας που έπαιξε χωρίς Αστερόπουλο, Γεωργίου, Μπαχούρο, Κανελλόπουλο, Δαβουρλή. Ο Αστέρας ήταν πλήρης και διατήρησε την υπεροχή.

 

 

Χωρίς σφυρίχτρα

Χωρίς διαιτητικό τρίο αυτή την αγωνιστική σε εθνικό επίπεδο. Σημείο των καιρών. Ο βοηθός Β΄ Εθνικής, Γιάννης Καραλής, ορίστηκε στον αγώνα Αιγάλεω-Ολυμπιακός Βόλου. Έχουμε και τρεις παρατηρητές διαιτησίας. Ο Κυριακάκης (Παναχαϊκή-Χανιά). Ο Νίκος Ρουμπάνης (πολλές ευχές για τη γιορτή του) στο Διαβολίτσι-Σπάρτη και ο Καραγιάννης στο Ασπρόχωμα Καλαμάτα-Ιωνικός (Νέοι).

 

*Στα κρυφά (χωρίς ανακοίνωση) σφύριξε σε τοπικό της Ζακύνθου  ο Σταυρόπουλος. Δεν πρέπει, φαίνεται, να τα μαθαίνουν όλοι!

 

*Αργούν ακόμη, φαίνεται, να οριστούν οι Β. Τσάκαλης, Ρηγόπουλος στη Γ΄ Εθνική. Αντίθετα έχουν σφυρίξει διαιτητές άλλων ΕΠΣ της κατηγορίας τους. Προς το παρόν έχουν οριστεί σε γυναικείο μόνον κι ο Ρηγόπουλος στο Παναχαϊκή-Απόλλων Αθηνών (Νέοι).

 

*Η ΕΠΣΗ έκοψε τους παρατηρητές διαιτησίας από την Α2 για λόγους οικονομίας. «Ώδινεν όρος κι έτεκεν μυν». Θα είμαστε αναλυτικοί προσεχώς.

 

*Αφού έβγαλε το παιχνίδι Κυπέλλου, Πέλοψ-Αστέρας, ο Β. Τσάκαλης θα σφυρίξει άνετα Γ΄ Εθνική.

 

*Αυτά και χρόνια πολλά στους εορτάζοντες σήμερα του Αγ. Νικολάου.

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος