FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Ο Απόλλων πήρε το τοπικό ντέρμπι

Ημερομηνία: 19-02-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Όσοι πήγαμε το Σάββατο στο Κλειστό της Ήλιδας για το ντέρμπι Κοροίβου-Απόλλωνα Πάτρας είχαμε ως όπλο την κρυφή ελπίδα μιας νίκης των «μπλε». Δικαιωθήκαμε μόνο στο α΄ ημίχρονο, όπου οι μεν Πατρινοί ψάχνανε το χαμένο εαυτό τους κι εμείς τρέφαμε την ελπίδα της τελικής νίκης μετά το 35-28 του α΄ ημιχρόνου.

*Και τότε είδαμε έκπληκτοι οι «μελανόλευκοι» του Δελέγκου να κάνουν ένα εκπληκτικό 8-17 στη γ΄ περίοδο και να φέρνουν τούμπα το παιχνίδι. Ο Λεϊμάνις είχε μαρκαριστεί ασφυκτικά και η ρακέτα χωρίς τον Τσιάκο έγινε παιχνιδάκι για τους Καζαρνόφσκι, Δημακόπουλο, που είχαν αναλάβει δράση εναλλάξ.

*Η ίδια κατάσταση και στο τελευταίο δεκάλεπτο (12-16). Η μπάλα να μην μπαίνει στο πατρινό καλάθι με τίποτε και οι ψηλοί της Πάτρας να κάνουν πάρτι. Έπειτα, με 4 τρίποντα δεν πας πουθενά, ενώ έμεινε μόνον ο Χείλαρης να παλεύει. Ήταν μια πικρή ήττα που χάρηκαν μόνο καμιά πενηνταριά Απολλωνιστές που χάλασαν τον κόσμο.

*Φάνηκαν εκτός του Χείλαρη και οι Λαμπρόπουλος, Λεϊμάνις (4 ασίστ), ενώ από τον Απόλλωνα όλα τα λεφτά οι δύο ψηλοί που προείπαμε και οι Ζούμπος, Στεφανίδης. Παράπονα δεν μπορεί να υπάρχουν για το διαιτητικό τρίο: Ψαριανός, Μαγκλογιάννης, Κάρδαρης (όλοι Αττικής).

 

Τολμηρό 0-0 η Νίκη

Με αρετή και τόλμη η Νίκη Τραγανού πέρασε με 0-0 από τη Ραφήνα, μια έδρα που ελάχιστες ομάδες έχουν περάσει. Έτσι πήρε έναν πολύτιμο πόντο, ο οποίος μπορεί στο άμεσο μέλλον να αποδειχτεί χρυσοφόρος. Να σημειώσουμε πως η ομάδα ταξίδεψε αυθημερόν μέχρι τη Ραφήνα , γιατί «δει δε χρημάτων». Αυτό της δίνει περισσότερη λάμψη και τονίζει την αγωνιστικότητα των παικτών του Ηλία Φωτόπουλου.

*Ο Πειραιώτης διαιτητής Μπαλαχούτης έπαιξε στα ίσια το παιχνίδι.

 

Τον πότισε φαρμάκι!

Πέτυχε την ένατη φετινή νίκη της η «Μπάρτσα», ποτίζοντας φαρμάκι τον Παναιγιάλειο, που δέχτηκε το δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα! Πρόσωπο του αγώνα ο Μικελάτος, ο οποίος σκόραρε δις προχτές κι έφτασε τα πέντε γκολ φέτος.

*Θέλουμε να προσθέσουμε εδώ πως με το σχόλιό μας την περασμένη Παρασκευή δεν θέλαμε να υποτιμήσουμε την ομάδα του Αιγίου. Θέλαμε να δείξουμε την ανωτερότητα, τη σαφή ανωτερότητα του Παμβουπρασιακού.

 

Μεγάλη απογοήτευση

Οι λίγοι, οι ελάχιστοι φίλαθλοι του Πανηλειακού, έφυγαν πλήρως απογοητευμένοι  από το «Χαρ. Βιλαέτης», αφού οι «ερυθρόλευκοι», φαντάσματα του εαυτού τους στο α΄ ημίχρονο, τελικά έχασαν και από τους Βραχναίους (0-1). Δεν ήξεραν με ποιον να τα βάλουν οι φίλοι της ομάδας. Με τους αντιπάλους, που έκαναν «καραγκιοζιλίκια» σε όλο τον αγώνα προκειμένου να πάρουν τη νίκη, η οποία τους οδηγεί ολόισια στην παραμονή. Με τους παίκτες του Πανηλειακού, οι οποίοι στο α΄ μέρος ήταν σε άλλο γήπεδο, ενώ ήταν καθαρά άτυχοι στην επανάληψη. Γιατί δεν ήταν μόνο η κεφαλιά του Αρβανίτη στο δοκάρι, ούτε οι χαμένες ευκαιρίες του Μανωλιά και του Σταθάτου, ήταν και η εκνευριστική διαιτησία του Κορίνθιου Ρούσσου, που δεν ήξερε τι ακριβώς σφύριζε, χρησιμοποιώντας δύο μέτρα και δύο σταθμά.

*Ο Κορίνθιος ρέφερι, σφαγέας της Νίκης Τραγανού προ ημερών με το Διαγόρα Ρόδου, έχει… πλάτες, γιατί δεν εξηγείται πώς πήρε δεύτερο συνεχόμενο ορισμό. Στον καταλογισμό των φάουλ είχε δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ενώ στις κάρτες κιτρίνιζε όποιον γούσταρε και όποτε γούσταρε. Αφήστε το τι σκάρωναν στις αλλαγές οι Βραχναίοι…

 

Οι ανάσες και ο έρανος

Τι να πράξουν οι  «νεοσσοί» του Αστέρα μπροστά στους σκληροτράχηλους παίκτες του Αχαρναϊκού που πέρασαν από την Αμαλιάδα, ώστε να πάρουν εκ του ασφαλούς το τρίποντο που μπορεί να τους δώσει… ανάσες βαθμολογικές για τη συνέχεια. Όμως, εκτέθηκαν οι άνθρωποι της Διοίκησης που μάζευαν την αποζημίωση της διαιτησίας με έρανο. Αυτόν τον έρανο δεν μπορούσαν να τον έχουν κάνει από το Σάββατο, ώστε να μην εκτεθούν σε έναν μαθητευόμενο διαιτητή, όπως ο Φωκάς (Αχαΐας);

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Ζορίζει η κατάσταση στην Α΄ τοπική. Δεν πέρασε παρά μία αγωνιστική, αφότου άλλαξε η τετράδα των πλέι-οφ και είχαμε νέα αλλαγή. Ακλόνητος στην πρώτη θέση ο μέγας Ενιπέας. Ακολουθεί ο Ξενοφών, παρά το νέο στραπάτσο από την Ολυμπιάδα. Έπεται ο Ολυμπιακός Ζαχάρως (που είχε άκοπο τρίποντο) κι έμεινε τέταρτος ο Αλφειός που γνώρισε βαριά ήττα στο Λαντζόι. Κερδίζει τον Ολυμπιακό Σαβαλίων στην ισοβαθμία, ενώ καραδοκεί η Δόξα Ν.Μανολάδας, η οποία-λέμε- θα παίξει το τελευταίο της χαρτί προσεχώς στο Επιτάλιο!

 

Μεγάλη νίκη το Σκουροχώρι

Ανέλπιστο διπλό έβγαλε ο Λ. Αστέρας στα Μακρίσια. Διπλό που έφερε αναστάτωση στους γηπεδούχους, που δέχτηκαν ένα γκολ από το Μέλτη Βασιλακόπουλο στο 35΄ και δεν μπόρεσαν να το ανταποδώσουν. Είχαμε προς το τέλος και μανουριάσματα, αλλά αυτά γίνονται στον άγριο κόσμο της Α΄ τοπικής. Ο Βυθούλκας εξαιρετικός κίπερ για μια ακόμη φορά κατέβασε ρολά. Μεγάλο, σπουδαίο διπλό…

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος