FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Ημερομηνία: 16-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Σήμερα είτε βρέξει είτε χιονίσει, ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής θα ριχτεί στα καταβρεγμένα γήπεδα για να παίξει για τη νίκη! Θα γλιτώσουν μόνον η Ολυμπιάδα και ο ΑΠΟΚ που περνάνε μπάι, μαζί με το τρίποντο, το οποίο πάντως θα πάρουν όλες οι διαγωνιζόμενες ομάδες!

*Υπάρχουν και ντέρμπι στο πρόγραμμα και μόνον στα Σαβάλια ο Ολυμπιακός θα έχει εύκολο απόγευμα απέναντι στη Θύελλα. Συναρπάζουν οι αγώνες Ολυμπιακός Ζαχάρως-Ξενοφών και Δόξα-Ενιπέας. Μεγάλη βαθμολογική σημασία έχουν οι αγώνες Μακρίσια-Αλφειός και Αίας-Ηλειακός, αλλά και η «μάχη» στο Σκουροχώρι, όπου ο γηπεδούχος με 20 βαθμούς θέλει εξάπαντος το τρίποντο για να ξεφύγει από τη… διακεκαυμένη ζώνη!

*Και κάτι άλλο. Διπλό θα υπάρξει εξάπαντος, πού θα σκάσει άγνωστον! Έχουμε και μεταγραφικές κινήσεις εντυπωσιακές που θα δώσουν νέο χρώμα στην τετράδα. Να κρατήσει ο καιρός, μήπως μαζευτεί κόσμος και κόψουν και κανένα εισιτήριο οι ομάδες.

 

Μεταγραφικές «βόμβες»

Έσκασε η «βόμβα» Μούτσος. Ο επίλεκτος κυνηγός ήταν «μήλον της έριδος» κι αποφάσισε να αλλάξει… γειτονιά κι ομάδα. Ο Α.Ο. Ξενοφών πίεσε και ο κ. Βρέτταρος τον έδωσε. Πήρε ως αντάλλαγμα τον αμυντικό Μυλωνά, που πέρυσι ήταν βασικός και φέτος δόθηκε δανεικός στη Βρίνα, μαζί με κάποιο ποσό άγνωστο στο ευρύ κοινό. Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής αποκτήθηκε πριν από 8 χρόνια από την Πρόοδο Σαλμώνης. Πρώτη του ομάδα ο ΠΑΟ Αλσούπολης (Β΄ Αθήνας). Σύντομα έγινε γνωστή η αξία του, πήγε στον Αλφειό κι εκείθεν στα Μακρίσια, όπου εξελίχτηκε σε έναν καλό ποδοσφαιριστή που βλέπει δίχτυα!

*Η άλλη «βόμβα» ακούει στο όνομα Δημήτρης Ντάβαρης, ένας καλός μεσοαμυντικός που ξεκίνησε από τον Ολυμπιακό Λαμπετίου, πήγε πέρσι στη Θύελλα, πέρασε και από αθηναϊκή ομάδα και φέτος έπαιξε στον Αστέρα και στη Γ΄ Εθνική. Κι επειδή η ομάδα της Αμαλιάδας αποφάσισε να αλλάξει ρότα, ο παίκτης κατέληξε στον Ολυμπιακό Ζαχάρως!

 

Ο αθλητικός δικαστής

Ο αθλητικός δικαστής της Ηλείας, Γιώργος Αστερής πήγε την περασμένη εκπομπή του στον Κακόβατο κι εκεί βρήκε στο «Πηγάδι» τον πρόεδρο της Π.Α.Κ. Ηλείας, που αντιπολιτεύεται τη διοίκηση της ΕΠΣΗ. Εκεί ακούσαμε πολλά φαιδρά κι ευτράπελα που αφορούν την Ένωση. Καταπέλτης ο Πέτρος Μπηλιώνης. Άσκησε σκληρή κριτική στη διοίκηση, ενώ επισήμανε πως έχει στόχους κι όραμα για το ποδόσφαιρο της Ηλείας. Βέβαια, περιμένει την απόφαση για την αγωγή που έχει ασκηθεί, αλλά τόνισε πως είναι σίγουρος ότι «θα γκρεμίσουμε την παράταξη της ΕΠΣΗ»!

*Αν θέλετε και την είδηση η Π.Α.Κ. θα κόψει προσεχώς την πρωτοχρονιάτικη πίτα της.

 

Λόγω παρέλευσης ωραρίου

Για τρίτη συνεχόμενη φορά δεν έγινε η γνωστή δίκη με κατηγορούμενο τον πρόεδρο της ΕΠΣ, μετά τη μήνυση που του έχει υποβληθεί από το Βασίλη Κοπανιτσάνο για τις εκλογές του ’13. Είναι μια πρωτοφανής ταλαιπωρία όλων των παραγόντων της δίκης, μηδενός εξαιρουμένου. Την πρώτη φορά δεν έγινε λόγω παρέλευσης ωραρίου, τη δεύτερη λόγω κοιλιακού άλγους του κατηγορούμενου και τώρα λόγω της παρέλευσης ωραρίου. Η διαδικασία είχε αριθμό 10. Έγινε η υπ. Αριθμόν 9 και στις 14.30 η πρόεδρος ανακοίνωσε πως η δίκη θα διεξαχθεί στις 11 του Απρίλη, όταν θα έχουν έρθει τα… χελιδόνια! Απίστευτη η ταλαιπωρία των μαρτύρων, του ίδιου του Άρη Κουλούρη και των συν αυτώ, αλλά και ημών των περί τον Βασίλη!

 

Κι άλλη δίκη

Ένα μήνα αργότερα έχει οριστεί και η δίκη κατά του Πέτρου Μπηλιώνη του ηγέτη της αντιπολίτευσης για συκοφαντική δυσφήμηση του προέδρου Άρη, μέσω δημοσιευμάτων στον τοπικό Τύπο. Είχε αναβληθεί κι εκείνη, λόγω παρέλευσης ωραρίου. Όμως η Π.Α.Κ. δεν πτοείται, συνεχίζει τα δημοσιεύματα που δεν είναι συκοφαντικά, αλλά ασκούν κριτική για αποφάσεις και παραλείψεις της διοίκησης της ΕΠΣ.

 

Επιλεκτικές ανακοινώσεις

Η ΕΠΣ δια της Επιτροπής δημοσίων σχέσεων δίνει ανακοινώσεις και για ανθρώπους που φεύγουν από τη ζωή, δηλ. συλλυπητήρια. Μόνον που αυτά είναι επιλεκτικά. Δίδονται ακόμη και για συγγενικά πρόσωπα παραγόντων που έχουν σχέση με την ποδοσφαιρική Ένωση. Όμως δεν δόθηκαν συλλυπητήρια για το Ντίνο Ζαφειρόπουλο, που διετέλεσε παράγοντας της Διαιτησίας και προπονητής της Θύελλας Πύργου, ούτε για το Γιώργο Πολλάτο που πρόσφερε ως διαιτητής και παράγοντας του Αστέρα Αμαλιάδας μέχρι πρότινος.

 

Φήμες

Φήμες κυκλοφορούν και πληροφορίες ήρθαν στη στήλη, ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας, Χρυσόστομος Μάνθος, έχει πέσει στη δυσμένεια του περιβάλλοντος του προέδρου της ΕΠΣ. Μάλιστα, οι φήμες λένε ότι πολύ σύντομα θα αντικατασταθεί με τον Παναγιώτη Σταθόπουλο να είναι ο διάδοχός του στη θέση!

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος