FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Ημερομηνία: 16-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Είναι πολύ νωρίς για εξαγωγή συμπερασμάτων που αφορούν τις 14 -μόνον- ομάδες της Α΄ τοπικής. Είμαστε μόλις στην 3η αγωνιστική εν αναμονή της τέταρτης. Υπάρχουν κάποια εντυπωσιακά αποτελέσματα. Οι ομάδες παίρνουν τη σειρά τους, όπως ακριβώς τις έχουμε αξιολογήσει, εκτός ορισμένων. Ο καιρός όμως είναι μπροστά.

*Υπάρχει μια σχετική γκρίνια και παράπονα για διαιτητικές αστοχίες. Είχαμε λόγου χάρη «φωνές» για το παιχνίδι της Κρέστενας, του Λαντζοΐου (Ολυμπιάς-Αίας) προπαντός. Το παράκαναν με τα παράπονά τους οι διαγωνιζόμενες ομάδες. Δεύτερη κίτρινη στο Διαμαντάκο, χέρια Γκίνη, Παναγιωτόπουλου, κραυγές για την ισοφάριση. Προφανώς δεν μπορούμε να πάρουμε θέση, απλώς, γιατί είμαστε απόντες.

*Στην πρωτοπορία είναι η Δόξα Ν.Μανολάδας με 9-1 συντελεστή τερμάτων και καθαρό προβάδισμα (καμία απώλεια).

 

Κανένα διπλό

Εντελώς αφύσικη περίπτωση. Στους επτά αγώνες δεν υπάρχει το σημείο του διπλού. Είχαμε προβλέψει, πως μπορούσαν να έρθουν δύο διπλά. Δεν ήρθε κανένα. Άρα τα αποτελέσματα δεν είναι απόλυτα φυσιολογικά. Χωρίς νίκη είναι η ομάδα του Τραγανού, αλλά είχε δύσκολο πρόγραμμα με δύο ντέρμπι!

 

Στο μηδέν δύο ομάδες

Απούσες δύο ομάδες. Είναι η Προοδευτική και ο Νέος Κόροιβος. Η ομάδα του Κατσαρού είχε δυσμενέστατο πρόγραμμα, με δύο ματς εκτός έδρας και τον Ξενοφώντα εντός.

*Η Προοδευτική είχε την εκτός προγράμματος ήττα στην Παλιά από την Ολυμπιάδα Γουμέρου στα χασομέρια και δύο δύσκολα παιχνίδια εκτός.

*Στον πόντο και το Κουρτέσι, που είχε (επίσης) δύσκολο πρόγραμμα.

 

Ο Νικολετάκης

Επηρεάζει την Προοδευτική η απουσία του Χρήστου Νικολετάκη, που είναι από τους κορυφαίους αρχισκόρερς της Ηλείας. Ο παίκτης υποβλήθηκε προ καιρού σε αρθροσκόπηση και χάνει τα πρώτα παιχνίδια. Ήδη έχει ξεκινήσει προετοιμασία και σύντομα θα μπει στην ομάδα.

 

Εξαιρετική Ολυμπιάδα

Εξαιρετική η παρουσία της Ολυμπιάδας Γουμέρου ως τώρα. Το γηπεδικό πρόβλημα δεν φαίνεται να την επηρεάζει, καθώς χρησιμοποιεί ως έδρα το γήπεδο Λαντζοΐου. Έχει βγάλει αρκετά δύσκολο πρόγραμμα, χωρίς ιδιαίτερες απώλειες. Ο Σάκης Στροφύλλας αντικατέστησε το Γιώργο Μπίρμπα και οι Κύτταρης, Νικολόπουλος ενισχύουν την ομάδα του Χρήστου Αγγελόπουλου.

 

Πρώτο τρίποντο

Δύσκολα ο Ολυμπιακός Σαβαλίων έκαμψε την αντίσταση του Πέλοπα Πύργου. Οι Σαβαλαίοι προηγήθηκαν με τον εξαιρετικό Χοτζάι που είχε προηγουμένως και σουτ στο δοκάρι του Πλατή. Ο Πέλοπας, σε καλή κατάσταση, ισοφάρισε με τον Γεωργίου και είχε μείνει με δέκα, γιατί είδε δεύτερη κίτρινη ο Παπαγεωργίου. Ο Ολυμπιακός, που έπαιζε ως τότε χωρίς τον Σταυρούλια, πέτυχε αμέσως μετά το δεύτερο και νικητήριο γκολ με τον ταχύτατο Κολτσίδα και έκανε σεφτέ στις νίκες!

 

Παραλίγο πατατράκ

Οι παίκτες του Α.Ο. Ξενοφών και ο Μιλοσέσκι στο ματς με τον Πέλοπα Πελοπίου προηγήθηκαν στο α΄ μέρος 2-0 και πίστεψαν πως το παιχνίδι έληξε. Άλλωστε δεν είχαν και διάθεση να τα βάλουν με την ομάδα του Κώστα Δρακόπουλου, που είναι δικό τους παιδί! Όμως η ομάδα του Πελοπίου, που παρουσιάζεται πολύ καλή, αντέδρασε. Εκμεταλλεύτηκε το διαιτητικό λάθος στο γύρισμα του Δημάκη στο Βυθούλκα και όχι μόνο μείωσε αλλά και ισοφάρισε (2-2), ενώ νωρίτερα είχε ζητήσει κι ένα πέναλτι. Την κατάσταση και το πατατράκ έσωσε ο Πάρης που έδωσε με κεφαλιά τη νίκη στις καθυστερήσεις.

*Κάτω από τα δοκάρια της ομάδας του Πελοπίου κάθισε ο Νικολόπουλος, που είχε σταματήσει για επαγγελματικό λόγο.

 

Βροχή τα γκολ στην Α2

Τριάντα τρία γκολ σε 7 αγώνες είχαμε και κατά την 3η αγωνιστική της Α2 κατηγορίας. Υπάρχει χαώδης διαφορά ανάμεσα στις ομάδες, τρύπιες άμυνες, ενώ συνεχίζεται η κατρακύλα της Προόδου Σαλμώνης, η οποία παρατάχτηκε με 9 παίκτες απέναντι στο Διγενή Χαριάς!

*Στην πρωτοπορία βρίσκονται ο Ερμής Πλατάνου και ο Εθνικός Γερακίου δίχως απώλειες. Ο πρώτος ηττάτο με 0-2 από το Σκουροχώρι και γύρισε το παιχνίδι σε νίκη με 3-2, ενώ ο δεύτερος επικράτησε στη Σπιάντζα της φιλόδοξης Θύελλας με 2-1.

 

Τεσσάρα τα Λεχαινά

Με σκορ 4-2 ο Ηλειακός Λεχαινών δάμασε τα Μακρίσια στο γήπεδο Μυρσίνης, λόγω επανασποράς του δικού του γηπέδου. Χατ-τρικ έκανε ο Γιάννης Κράγκαρης, ενώ σκόραρε και ο Κ. Θεοφιλόπουλος για τους νικητές.

 

Ένα γκολ, τρεις κόκκινες

Η Δάφνη επικράτησε του Ατρομήτου Βαρβάσαινας με γκολ που πέτυχε ο Σπανός μόλις στο 7΄. Η Δάφνη συνέχισε με 10 λόγω αποβολής του Ντούγκα στο 42΄, ενώ στο 60΄ και στη λήξη είδαν κόκκινη κάρτα δύο παίκτες των φιλοξενουμένων!

*Έκανε «με γεια» στις νίκες για φέτος ο Κεραυνός Βρίνας. Συνέτριψε με 6-1 τους Λέοντες Αμαλιάδας, με σκόρερς τους Κηπουρό (3), Κιάμο (2), Τσέλιο. Για τους Λέοντες πέτυχε γκολ ο Καμαρινός.

 

Οι ορισμοί στην Α΄

Είναι εκπληκτικό αυτό που συμβαίνει με τους ορισμούς στην Α΄ τοπική. Άλλος τρεις, άλλος μία, άλλος καμία. Συνεχίζουν να μη φτιάχνουν πίνακα Α΄ κατηγορίας. Ορίζουν όποιον λάχει. Πέρσι δοκίμασαν πέντε-έξι και δεν τους όρισαν ξανά. Φέτος άρχισαν ξανά τις δοκιμές. Ένας Ρηγόπουλος δεν έχει οριστεί ακόμη. Για την  περίπτωσή του είχαμε γράψει, καθώς πέρυσι ορίστηκε μόνον τρεις φορές και φέτος αξιολογήθηκε στη Γ΄ Εθνική.

*Και κάτι για τους παρατηρητές διαιτησίας. Κάνουν σωστή δουλειά ή ορίζονται για το θεαθήναι;

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος