FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό γήπεδο: Νικηφόρο ντεμπούτο ο Κεραμιδάς

Ημερομηνία: 03-12-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Νέα περίοδος για τον Κόροιβο, με το νέο κόουτς να ντεμπουτάρει με νίκη επί του Τρίτωνα, που δεν πρόκειται για αμελητέα ομάδα. Οι «μπλε» ήταν συνεχώς μπροστά και δεν έχασαν ούτε μια φορά τη πρωτοπορία στο σκορ παρά μόνον καρδιοχτύπησαν τους φίλους τους στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν η ομάδα από τα Σεπόλια πλησίασε δύο φορές στο σκορ και μάλιστα στον πόντο (63-62). Όμως τέλος καλό, όλα καλά για τους «μπλε» που έπαιξαν για μια ακόμη φορά χωρίς τον Σιγκούνα αλλά και τον επίσης τραυματία Μάινς.

*Νέο πρόσωπο ο 22χρονος Ν. Χουχούμης, γκαρντ, που έκανε ντεμπούτο με 19 πόντους και 5 τρίποντα!

 

«Οχτάρα για τα κορίτσια»

Με περίπατο συνέχισε τη φετινή πορεία της η γυναικεία ομάδα της Νίκης Τραγανού, αφού διέλυσε στο νησί της Ζακύνθου τη νεοσύστατη ομάδα της Ακαδημίας Δόξα. Τέσσερα γκολ πέτυχε  η έξοχη παίκτρια Δεσπολάρη, που συνεχίζει τη ρέντα της. Πολλά μπράβο σε όλα τα κορίτσια και στον προπονητή Γιώργο Γεωργιόπουλο. Τους καμαρώνουμε όλους και τους ευχόμαστε την άνοδο! Το σκορ 0-8 είναι ενδεικτικό των δυνατοτήτων τους.

 

Τρίποντο προοπτικής

Σχολιάζοντας την περασμένη Παρασκευή τα του ηλειακού ντέρμπι στη Βουπρασία, ανάμεσα στον Παμβουπρασιακό και τον Πανηλειακό επεσήμανα πως το ζητούμενο ήταν το τρίποντο. Το πήραν οι γηπεδούχοι-μισό μηδέν- κι «ανάσαναν» βαθμολογικά, ενώ υπάρχει προοπτική για ακόμη καλύτερη πορεία. Η «Μπάρτσα», παρά τις απουσίες, ήταν καλύτερη, με κορυφαίο παίκτη τον έμπειρο Νίκο Ντόμα. Τον αγώνα είδαν 200 ψυχές από τις οποίες καμιά πενηνταριά «ερυθρόλευκοι».

 

Έπεσε στο 82΄

Ο Πανηλειακός που είχε κι αυτός απόντες (Μπαβέλης, Τσαμπουρής) κράτησε πολύ, έπαιξε αμυντικά μεν, αλλά υπομονετικά και είναι κρίμα που δέχτηκε στο 82΄ το γκολ της ήττας σε ένα σημείο που είχε πιστέψει πως μπορούσε να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας. Από τη διαιτησία έχει παράπονα για το γκολ, καθώς υποστηρίζει πως η μπάλα δεν είχε περάσει τη γραμμή, ενώ κορυφαίος παίκτης του ήταν ο αμυντικός Κωστόπουλος.

*Ακόμη αποδείχτηκε πως ήταν λάθος του η περίπτωση με το νεαρό ποδοσφαιριστή Κάρδαρη, που έφυγε προ καιρού για την Βάρδα.

 

Όλα σε βάρος της

Ο Ολυμπιακός Ζαχάρως είναι μια πολύ άτυχη ομάδα. Στο Ναύπλιο δεν έχει να κάνει μόνον ότι δέχτηκε το πρώτο γκολ μόλις στο 6ο λεπτό, δηλ. πριν προλάβουν να βρουν τα κατατόπια του γηπέδου, αλλά και το ότι ο Ρούμπος είχε σουτ στο κάθετο δοκάρι, Αν έμπαινε αυτό θα άλλαζε η ροή του αγώνα. Και σα να μην έφτανε αυτό, δέχτηκε το δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις! Τους πάει γάντι η παροιμία «αν έχεις τύχη διάβαινε»!

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Τα φαβορί για τα οποία γράψαμε από την Παρασκευή, επικράτησαν πλήρως. Εύκολα ο Αστέρας και το Βαρθολομιό, πιο δύσκολα ο Αλφειός το Πελόπιο. Ήδη στην τετράδα έχουμε πλέον: Αίας 26, Δόξα 24, Αλφειός 18. Απ’ έξω καιροφυλαχτεί ο Ξενοφών (16) κι έπονται μακράν οι άλλες ομάδες.

*Είχαμε 4 νίκες των γηπεδούχων, δύο ισοπαλίες κι ένα διπλό, το οποίο εν ολίγοις θα σχολιάσουμε πιο κάτω!

 

Για ένα ημίχρονο

Στη Κρέστενα καμιά 200αριά φίλαθλοι είδαμε ντέρμπι μόνο για ένα ημίχρονο, το πρώτο, όταν το σκορ έμεινε στο 1-1. Σε ένα μέτριο αγωνιστικό χώρο οι δύο καλές ομάδες (Ξενοφών και Αίας) έπαιξαν ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο και βγήκαν ισόπαλες (1-1). Όμως στην επανάληψη επικράτησε η ομάδα της Γαστούνης απ’ άκρον σ’ άκρον και ειδικά μετά την αποχώρηση του Μιλοσέσκι στο 60΄ και με το σκορ στο 1-2. Από κει και πέρα η επικράτηση του Αίαντα ήταν καθολική και πλήρης. Μάλιστα το σκορ θα έπαιρνε διαστάσεις, αν ο Σταθάτος-κυρίως- δεν ήταν τόσο άστοχος!

 

Χατ-τρικ ο Καράμπελας

Τα 15 γκολ έφτασε ο Νίκος Καράμπελας, ο οποίος οδηγεί την κούρσα των σκόρερς. Για δεύτερη φορά ήταν ο MVP του αγώνα, αφού έδρασε και στην Κρέστενα. Διανύει περίοδο φόρμας και λογικά θα κάνει καλή σεζόν. Δυστυχώς «έφαγε» κίτρινη κάρτα- αδικαιολόγητα για την κλάση του- και θα λείψει από το ντέρμπι με τη Δόξα.

 

Μικρά από την Κρέστενα

Το ντέρμπι της Κρέστενας είδαν αρκετοί επώνυμοι, όπως παράγοντες του Πανηλειακού και ο προπονητής Κώστας Λούσκος, αλλά και ο προπονητής της Αχαΐκής, Αλέξης Γαβριλόπουλος. Ήταν εκεί και καμιά πενηνταριά Αιαντίτες με επικεφαλής τον εκλεκτό παράγοντα κ. Σπύρο Μπίρμπα, ενώ ήταν κι άλλοι παράγοντες του Αίαντα (Θεοδόσης).

*Φυσικά το «παρών» έδωσε και ο διαχρονικός παράγοντας του Α.Ο. Ξενοφών, Άγγελος Κουής, που είναι αναγνώστης της στήλης κι αυτό περιποιεί τιμή για τον γράφοντα.

*Μέγας απών για τον Ξενοφώντα ο Άγγελος Μούτσος που είναι στρατευμένος και δεν έδωσε το «παρών», παρά τις σχετικές πληροφορίες που είχαμε.

*Εντυπωσιακό, πως οι φίλοι των γηπεδούχων χειροκρότησαν τους παίκτες τους, όταν έβγαιναν αλλαγή. Μάλιστα ανταποκρίνονταν και οι ίδιοι οι παίκτες. Άριστη εικόνα, παρά τη στεναχώρια για το αποτέλεσμα.

*Πάντως για τη διαιτησία υπήρξαν παράπονα εκατέρωθεν, αλλά γι’ αυτό θα σχολιάσουμε αύριο!

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος