FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Νικάει και ησυχάζει ο Παμβουπρασιακός

Ημερομηνία: 06-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Συντρίβοντας τον Αλφειό (4-1) για το Κύπελλο ο Παμβουπρασιακός επανέφερε στην ομάδα, τον προπονητή, αλλά και τους φιλάθλους την ηρεμία. Έβαλε υποθήκη τη συμμετοχή του στον τελικό του Κυπέλλου και πάει την Κυριακή για νίκη επί της Ερμιονίδας, ώστε να ησυχάσει  μία δια παντός. Με Γούρμο στην 11άδα είναι αλλιώς η ομάδα, αφού ξεχνούν την ήττα στη Ζαχάρω και πάνε μπροστά. Θα σφυρίξει ο Αχαιός, Σαφαρίκας. Στον α΄ γύρο οι ομάδες είχαν βγει ισόπαλες (1-1).

 

Στον Βλαχιώτη η Ζαχάρω

Με ικανοποίηση από τα τελευταία αποτελέσματα και κυρίως από τη νίκη επί της Βάρδας, ο Ολυμπιακός Ζαχάρως πάει στον Βλαχιώτη, όπου θα τεθεί αντιμέτωπος με τους πρωτοπόρους του ομίλου και επίδοξους πρωταθλητές. Ο αποκλεισμός από το Κύπελλο και η παραίτηση του Ντίνου ανήκουν στο παρελθόν. Η ομάδα θα παλέψει κι ό,τι βγει. Θα σφυρίξει ο Παπαγεωργόπουλος (Αργολίδας). Στον α΄ γύρο η ομάδα του Κούτση είχε περάσει δύσκολα από τη Ζαχάρω (0-1).

 

Πάνε να ηρεμήσουν

Αφού έγινε άνω-κάτω ο Πανηλειακός, εξαιτίας της συντριβής από τη Θύελλα Πατρών, συνεχίζει ώστε να κλείσει ο φετινός κύκλος του. Με τον Σάκη Θεοδωρακόπουλο στο τιμόνι πλέον. Πάει στο Διαβολίτσι, γνωρίζοντας εκ των προτέρων τις δυσκολίες αυτού του αγώνα. Θυμίζουμε πως στον α΄ γύρο η ομάδα της Μεσσηνίας είχε χάσει (1-0) στον Πύργο. Θα σφυρίξει ο Παναγάκος (Λακωνίας).

 

Μια από τα ίδια οι Μικτές

Αποχαιρέτησαν τη χρονιά οι Μικτές με νίκη και ήττα. Η Κ12 που όντως ήταν καλή νίκησε την Αιτωλοακαρνανία και τερμάτισε τρίτη, πίσω από Αχαΐα, Μεσσηνία (προκρίθηκαν). Η Κ14 γνώρισε βαριά ήττα από την Αιτωλοακαρνανία (1-4), η οποία πήρε την πρόκριση μαζί με την Αχαΐα. Μια χρονιά ακόμη χαμένη για τις Μικτές…

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Στα πρόθυρα της 23ης αγωνιστικής βρίσκεται η Α΄ τοπική. Από τα επτά παιχνίδια του προγράμματος τα πέντε είναι ντέρμπι μ’ όλη τη σημασία της λέξης. Τα υπόλοιπα δύο παιχνιδάκια της σειράς. Θα τα δούμε παρακάτω, ενώ στην παρένθεση είναι το αποτέλεσμα του α΄ γύρου, ώστε να κάνουμε και τη σύγκριση.

*Αίας-Ξενοφών (3-1), Προοδευτική-Δόξα (0-1), Σαβάλια-Νίκη (1-1), Κουρτέσι-Ηλειακός Β. (3-1), Πέλοπας-Ολυμπιάδα (0-0).

*Μεγάλα τρομερά παιχνίδια, όπου παίζονται πράγματα. Στα δύο υπόλοιπα παιχνιδάκια το ενδιαφέρον είναι περιορισμένο. Θα παίξουν Ν. Κόροιβος-Αστέρας και Πέλοπας Πελοπίου-Αλφειός.

 

Βαριά ήττα

Βαριά και ασήκωτη η ήττα του Αλφειού στη Βάρδα. Το 4-1 δεν χωνεύεται εύκολα. Ο Κώστας Μπακάλης έστησε σωστά την ομάδα με τον Αβραμόπουλο αντί του Πρίφτη. Η ομάδα αιφνιδιάστηκε νωρίς αλλά ισοφάρισε (1-1). Έκτοτε όμως δεν μπήκε στο παιχνίδι. Υπέκυψε στην ανωτερότητα των αντιπάλων, οι οποίοι είναι μια κατηγορία πιο πάνω.

 

Μάχες στην Α2

Πέντε ομάδες για τέσσερις θέσεις μάχονται στην Α2 Κατηγορία. Πολύ δύσκολα τα πράγματα, γιατί μία ομάδα θα μείνει εκτός νυμφώνα. Το ντέρμπι στην Ανδραβίδα (Δάφνη-Γεράκι) μονοπωλεί το ενδιαφέρον, χωρίς να παραγνωρίζονται και τα υπόλοιπα ματς…

 

Τυχερός ο Ατρόμητος

Ο Ατρόμητος είναι ένας και είναι της Βαρβάσαινας. Αυτός ήταν ο τυχερός που βρήκε το φλουρί στην πίτα της Ένωσης. Το νέο μας το ανακοίνωσε ο Πρόεδρος και καλός παράγοντας της ομάδας, Θανάσης Τσόπελας, που φέρει το βάρος της ιστορικής ομάδας, η οποία στην ακμή της έπαιξε για χρόνια στην Α΄ τοπική. Φέτος η ομάδα αγωνίζεται στην Α2, έχει πετύχει το στόχο της που είναι η παραμονή και η προοπτική, λόγω προγράμματος, είναι κάτι παραπάνω.

 

Χωρίς σφυρίχτρα

Ο Γ. Μαρκαντωνάτος πήρε το δέκατο ορισμό του. Θα σφυρίξει στο Σπάρτη-Θύελλα με βοηθούς τους Λιάπη, Καραμέρο. Οι άλλοι διαιτητές της Γ΄ Εθνικής (Τσάκαλης Β., Ρηγόπουλος) μείνανε στο «περίμενε» για μια ακόμη φορά. Ορισμό πήραν και οι δύο βοηθοί Β΄ Εθνικής. Ο Πήττας (Καλαμάτα-Βέροια) και ο Καραλής (Παναχαϊκός-Απόλλων Πόντου). Πολύ καλές συμμετοχές οι δυο τους.

*Έχουμε και παρατηρητές διαιτησίας. Ο Κυριακάκης (Απόλλων Σμύρνης-Απόλλων Λάρισας). Ο Βασιλάκης στα Βραχνέικα, ο Γιαννόπουλος Καλαμάτα-Ασπρόπυργος (Νέων) και ο Σταθόπουλος πάει Ζάκυνθο, να δει την πρόοδο του Άγγελου Αδαμόπουλου. Ειρήσθω εν παρόδω πως ο Πάνος προχθές ήταν παρατηρητής στο Κύπελλο στη Βάρδα. Πήγε στα μουλωχτά και δεν ανακοινώθηκε. Κάνουν κάτι τέτοια στην Επιτροπή Διαιτησίας και εκτίθενται, αλλά δεν τους νοιάζει.

*Τη λέξη «γεφυροποιός» δεν την γράψαμε ειρωνικά. Τη γράψαμε  με την πραγματική της έννοια, αφού έγινε γνωστό πως Καραβίδας και Παυλόπουλος (φρονούμε ως παλαιότεροι) συναντήθηκαν με την ηγεσία της Διοργανώτριας και συνέβαλαν στη λύση του προβλήματος.

 

Ο Ιακωβάκης πρεσβευτής του φιλανθρωπικού αγώνα!

Ο Περικλής Ιακωβάκης, ο Λεχαινίτης κορυφαίος Έλληνας αθλητής όλων των εποχών στο αγώνισμα των 400μ. με εμπόδια, έχει κατακτήσει μετάλλια σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στίβου. Παράλληλα, έχει ξεχωρίσει για το ήθος και την προσωπικότητά του. Τυγχάνει έτσι μεγάλης αναγνώρισης σε διεθνές επίπεδο, κάτι που αντικατοπτρίζει και στην εκλογή του ως Προέδρου της Επιτροπής αθλητών στίβου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ως το 2022.

Έτσι ο κορυφαίος φιλανθρωπικός αγώνας στον κόσμο που θα γίνει για τέταρτη φορά στην Αθήνα θα τον έχει πρεσβευτή. Ο αγώνας είναι ιερός κι όλα τα έσοδα διατίθενται στην Ένωση «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ» και θα πάνε στα παιδιά που έχουν ανάγκη. Μεγάλη η τιμή για τον Περικλή και τους γονείς του, τον Άρη και την Ελένη, που διαμένουν μόνιμα στα Λεχαινά και την καμαρώνουν.

 

Είναι πλέον Σαρακοστή

Μπήκαμε πια στη Σαρακοστή που έχει ως κατάληξη το Άγιο Πάσχα. Είναι μια εποχή που κατ’ έτος κορυφώνεται το ενδιαφέρον για τα τοπικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου. Πάνε στη λήξη τους τα πρωταθλήματα, μπαίνουμε στα πλέι-οφ και είναι εποχή που γίνονται… διάφορα στα γήπεδα, όχι απαραίτητα πάντα, αλλά γίνονται εκάστοτε, να μην κρυβόμαστε. Μακάρι φέτος να μη γίνουν.

*Οσονούπω ο Πρόεδρος Άρης θα αποφασίσει πότε θα γίνει η Γενική Συνέλευση. Να μαζευτούν οι αντιπρόσωποι και να ψηφίσουν τα πεπραγμένα, ώστε να συνεχιστεί το μεγαλεπήβολο έργο της Διοργανώτριας, που ξεκινάει από τις Μικτές και καταλήγει στη… διαιτησία!

*Ως τότε να είμαστε όλοι καλά!

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος