FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Νέες δυνάμεις στην Α2 μπάσκετ

Ημερομηνία: 19-06-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η βίαιη διακοπή και του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α2 Εθνικής επέφερε ανακατάταξη και στο πρωτάθλημα αυτό. Έτσι, η Ε.Ο.Κ. του γίγαντα Βασιλακόπουλου τις 16 ομάδες τις έκανε 18 σε ένα πρωτάθλημα μαμούθ που θα ξεχάσουμε να μετράμε αγώνες! Ήταν κι αυτό το αποτέλεσμα του ιού που ταλαιπωρεί κράτη και έθνη και θα δούμε για πόσο ακόμη.

*Από τον κατάλογο έφυγαν οι δύο πρώτοι (Τρικούπης, Διαγόρας) και μπήκαν μέσα τέσσερις νέες ομάδες, από τις οποίες οι δύο από Αττική. Οι νέες ομάδες είναι ο Πανερυθραϊκός (από τα βόρεια προάστια) και το Μαρούσι (ιστορική ομάδα κι αυτή από τα βόρεια προάστια). Μέσα και τα Γιάννενα, ομάδα που αποτελεί νέα δύναμη στο χώρο και η ομάδα ασανσέρ της Καβάλας.

*Θα είναι ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα…

 

Να ψηφίζουν τα σωματεία

Ανήκει πλέον στην… ιστορία η προχθεσινή γενική συνέλευση της ΕΠΟ. Στόχος του Ολυμπιακού ήταν η μελλοντική αλλαγή, που προφανώς του είχαν υποσχεθεί, από την Πολιτεία. Ήθελαν να ψηφίζουν στις εκλογές της ΕΠΟ όχι μόνο οι ΕΠΣ και τα σωματεία της Σούπερ Λιγκ, αλλά όλα τα ποδοσφαιρικά σωματεία! Όμως το 55-8 δεν τους έδωσε την ευκαιρία.

 

Δύναμη στο ποδόσφαιρο

Η Νίκη Τραγανού αποτελεί πλέον μια μεγάλη δύναμη στο ποδόσφαιρο της Ηλείας. Μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος της Α1 ήταν στην τέταρτη θέση, εντός πλέι-οφ και τη θέση αυτή δεν κινδύνευε να τη χάσει.

*Η ομάδα μπήκε στο φετινό πρωτάθλημα, μετά από μεγάλη περιπέτεια στη Γ΄ Εθνική, όπου πάλεψε για την παραμονή και την έχασε από αστάθμητους παράγοντες. Έτσι ξεκίνησε κουμπωμένη στο νέο πρωτάθλημα, βελτιωμένη συν τω χρόνω, ενώ στο β΄ γύρο ενισχύθηκε με τον Γκρίλλα στα χαφ, ώστε να μπει πλήρης στη διαδικασία των πλέι-οφ.

 

Ο Γ. Τσαντίλης

Στη μεταγραφική περίοδο, η Νίκη έκανε το μεγάλο «μπαμ» με την απόκτηση του έμπειρου Γ. Τσαντίλη. Είχαμε σχολιάσει τότε πως ο παίκτης του Ενιπέα θα ήταν η μεγαλύτερη μεταγραφή στην Α1. Δυστυχώς μια υποτροπή τού στοίχισε πολύ, καθώς ο τραυματισμός του αποδείχτηκε σοβαρός. Επανήλθε στο β΄ γύρο και πρόλαβε να σκοράρει τρεις φορές.

*H ομάδα ξεκίνησε με προπονητή τον Λούρμπα και συνέχισε με τον Γαλάνη. Η αλλαγή στον πάγκο βοήθησε την ομάδα που ανέβασε ρυθμούς και στη διακοπή ήταν τέταρτη, ένα βαθμό πίσω από τον Α.Ο. Ξενοφών και μπροστά από τα Σαβάλια. Υστερούσε επιθετικά κι αυτό ήταν φανερό, αφού πέτυχε μόνο 37 γκολ. Πρώτος σκόρερ ο Γεωργιόπουλος, με 11 γκολ. Ακολούθησε ο Βατσής με 8, ο Καλογερόπουλος με 5.

*Ο Χαρ. Κολοτούρος ήταν ο παίκτης με τη μεγαλύτερη συμμετοχή σε χρόνο και ο πορτιέρε Ανδρέας Αντωνόπουλος.

 

Τα πέντε αδέρφια

Σήμα κατατεθέν της Νίκης οι πέντε αδερφοί, που είναι πανελληνίως γνωστοί, λόγω συμμετοχής της ομάδας στη Γ΄ Εθνική. Φέτος δεν αγωνίστηκε καθόλου ο Στάθης, λόγω του τραυματισμού, ενώ έπαιξαν οι Χαράλαμπος, Νίκος, Δημήτρης και Κωνσταντίνος.

 

Οι γυναίκες

Θρίαμβος της γυναικείας ομάδας στο πρωτάθλημα Γ΄ Κατηγορίας, αφού μετά από μεγάλο συναγωνισμό με τους Λύκους της Αιγιαλείας πήρε το πρωτάθλημα και την άνοδο στη Β΄ Κατηγορία, αφήνοντας πίσω πολύ μακριά τον Άρη Τρίπολης, τα Καλάβρυτα, την Ακαδημία Ζακύνθου και την Αυτόνομη Πάτρας. Πολλοί έπαινοι στα κορίτσια και στον αρχιτέκτονα του θριάμβου, Γιώργο Γεωργιόπουλο, στους παράγοντες κι όλους όσοι ήταν κοντά στην ομάδα.

 

Παρών ο Πανωλενειακός
Παρών θα είναι και φέτος ο μπασκετικός Πανωλενειακός Καράτουλα στην Α2 ΕΣΚΑΗ. Μαζί με άλλες 15 ομάδες από την Πάτρα, την Κεφαλονιά, τον Πύργο, την Ηλεία και την περιφέρεια της Αχαΐας. Νέες ομάδες ο Υπερίων Αμαλιάδας και η Γ.Ε.Π. Ηρακλής Πύργου. Θα γίνει ένα καλό πρωτάθλημα.

 

Αναμενόμενα

Δεν αποτέλεσαν έκπληξη τα όσα έγιναν στη γενική συνέλευση της ΕΠΟ. Ήταν αναμενόμενα, αν και η πρόταση του Ολυμπιακού τηρήθηκε άκρως μυστική. Αναμενόμενη ήταν και η απόφαση του εκπροσώπου της ΕΠΣ Ηλείας να τραβήξει πίσω από τη γραμμή του Ολυμπιακού. Φυσιολογικό ότι μια μεγάλη Ένωση βρίσκεται στην αντιπολίτευση. Αναμενόμενο το τι θα επακολουθήσει οψέποτε γίνουν οι εκλογές για το νέο συμβούλιο.

*Για το παρασκήνιο ειπώθηκαν πολλά. Φρίζει το fb με διάφορα παρατράγουδα… Και σ’ άλλα με υγεία!

 

Αθεόφοβοι

Είναι να πέφτεις από τα σύννεφα, όταν πληροφορείσαι τα όσα έγιναν στο δημοτικό συμβούλιο Πύργου με την περίπτωση της φιλοξενίας των προσφύγων. Ας το έχουνε εκεί το παλιό νοσοκομείο να κατοικούν νυχτερίδες κι αράχνες. Πόσο άλλο πίσω θα πάμε ακόμη σ’ αυτόν τον τόπο. Πρώτος πρόσφυγας ο Χριστός, αθεόφοβοι!

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος