FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Νέα ήττα ο Ηλειακός στην Α2

Ημερομηνία: 27-02-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η νέα ήττα του πρωτοπόρου της Α2, Ηλειακού Βαρθολομιού, ήταν το σημαντικό αποτέλεσμα της 20ης αγωνιστικής. Ήδη η διαφορά από το δεύτερο Πέλοπα Πελοπίου μειώθηκε στους 9 βαθμούς και η ομάδα του Γιάννη Τζήμα πρέπει να προσέξει στη συνέχεια, ώστε να μη χάσει το δικαίωμα της απευθείας ανάδειξής της ως πρωταθλήτριας. Δράστης της ήττας ο Αετός Κέντρου!

*Στο προσκήνιο βρίσκεται ο Πέλοπας Πελοπίου που συνεχίζει την σταθερά καλή του πορεία και ήδη απέχει από την 3η θέση έξι ολόκληρους βαθμούς. Προχθές δάμασε τον Πέλοπα Πύργου με σκορ 2-0 και τέρματα που πέτυχαν από το πρώτο μέρος οι Φωτεινόπουλος-Ζαφείρης.

 

Ντέρμπι Δάφνη-Βρίνα

Χωρίς γκολ έληξε το ντέρμπι του γηπέδου Ανδραβίδας ανάμεσα στη Δάφνη και τον Κεραυνό Βρίνας που ακολουθούν ισόβαθμοι στην τρίτη και τέταρτη θέση. Ο αγώνας κύλησε με υπεροχή των γηπεδούχων, αλλά η Βρίνα παίζοντας αμυντικά κράτησε την ισοπαλία. Άλλωστε και στον πρώτο γύρο οι ομάδες είχαν εξέλθει ισόπαλες (2-2).

 

Τρία γκολ ο Δ. Γαλανόπουλος

Για πρώτη φορά εδώ και καιρό ο Ν. Κόροιβος Κατσαρού μπήκε στην προνομιούχο τετράδα των πλέι-οφ, νικώντας 4-1 τον Απόλλωνα Ν.Φιγαλέιας. Πρωταγωνιστής ο Δημ. Γαλανόπουλος που πέτυχε χατ-τρικ, ενώ το άλλο γκολ πέτυχε ο Διον. Αλεξόπουλος. Προς το παρόν έχει εξοστρακιστεί ο Πέλοπας Πύργου.

 

Η δεύτερη φάση των Μικτών

Χθες έγινε η κλήρωση της δεύτερης φάσης των Μικτών ομάδων που προκρίθηκαν ανάμεσα στις οποίες και οι δικές μας (Κ14, Κ16). Η ομάδα Κ14 θα έχει αντίπαλο εκτός έδρας μια από τις Μικτές Ευβοίας, Βοιωτίας, Αργολίδας ή Πειραιά, σε παιχνίδι νοκ-άουτ εκτός έδρας. Παράλληλα, η Κ16, ως γηπεδούχος θα παίξει με μια εκ των Μικτών Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Αργολίδας, Δυτ. Αττικής.

*Αυτά τα παιχνίδια είναι λίαν σημαντικά για την παραπέρα πορεία των Μικτών.

 

Σήμερα έχει και Κύπελλο

Σημαντικό παιχνίδι Κυπέλλου θα γίνει σήμερα στο «Ντ. Παπαγεωργίου» ανάμεσα στο γηπεδούχο Ενιπέα και τον Α.Ο. Ξενοφών. Οι ομάδες είναι πρώτη και δεύτερη στην Α1 και μιλάμε για ντέρμπι ολκής. Για το πρωτάθλημα οι δύο ομάδες είχαν βγει ισόπαλες 0-0 στον Πύργο.  Φαβορί δεν υπάρχει. Τα πάντα θα κριθούν στις λεπτομέρειες!

 

 

Φυσιολογικό διπλό

Φυσιολογικό θεωρείται το διπλό που έφερε ο Α.Ο. Μακρίσια στο Κουρτέσι, αφού επρόκειτο για παιχνίδι ντέρμπι με δεδομένη τη βαθμολογική κατάσταση των δύο ομάδων. Μάλιστα, ο ΑΠΟΚ υστερούσε γιατί βαθμολογικά ήταν πίσω δύο βαθμούς. Τώρα, αν το δεύτερο πέναλτι το αμφισβητούν οι γηπεδούχοι και οι φιλοξενούμενοι ισχυρίζονται ότι κάπου 13 λεπτά έπαιξαν με παίκτη λιγότερο, ενώ κατέβηκαν χωρίς Μπατζάκα, Ρουμελιώτη, Ζαπάντη, αυτά είναι μία άλλη… ιστορία.

 

Η πλέον άτυχη ομάδα

Ο Ολυμπιακός Ζαχάρως διεκδικεί τον τίτλο της πλέον άτυχης ομάδας κατά τη φετινή περίοδο. Έχασε βαθμούς για τέταρτη συνεχόμενη φορά στις καθυστερήσεις του αγώνα! Είχε γίνει άλλες τρεις φορές αυτό που έγινε προχθές στη Μανολάδα, όταν σε σύγχυση που δημιουργήθηκε στα καρέ της ομάδας από χτύπημα κόρνερ, ο αμυνόμενος πάει να διώξει, η μπάλα βρίσκει συμπαίκτη του και δέχεται αυτογκόλ, με το οποίο ισοφαρίζεται η ομάδα του Μεντή!

 

Πολύτιμη ισοπαλία

Υπερπολύτιμο το 1-1 που έφερε η Προοδευτική στη Μανολάδα όταν ισοφάρισε στο 90΄φεύγα τον Ολυμπιακό Ζαχάρως. Η ομάδα του Κουτσογιαννόπουλου αναγκάστηκε λόγω καρτών, να παίξει χωρίς Κατσιμιτσήρη, Μπιτούνη, Δ. Βασιλόπουλο, Κουρκουμέλη. Επιστρατεύτηκαν οι δύο Σαμαραίοι και ο Σαμπατάι. Κέρδος η ισοπαλία υπό αυτές τις συνθήκες, αφού η ομάδα βρίσκεται σε δεινή θέση.

 

Υπάρχουν ταλέντα;

Με τον υπότιτλο «υπάρχουν ταλέντα στην ηλειακή διαιτησία» γνωστός σχολιογράφος τοπικής εφημερίδας με το ψευδώνυμο «Εκτελεστής» κάνει εκτενή αναφορά στην ηλειακή διαιτησία. Πολύ γλαφυρά αναφέρεται στην ύπαρξη 6-7 διαιτητών και πλειάδας βοηθών. Κάνει σχολές ο πρόεδρος Άρης, αλλά δεν υπάρχει έμψυχο υλικό, ώστε να επανδρωθεί το σώμα της διαιτησίας επάξια.

*Συμφωνώ απόλυτα μαζί του, γιατί το ζητούμενο δεν είναι η ύπαρξη βοηθών αλλά η ύπαρξη διαιτητών. Ο πρόεδρος που διοικεί επί τόσα χρόνια το τοπικό ποδόσφαιρο, θα μείνει με τον καημό ότι από τα παιδιά που βγαίνουν επί των ημερών του δεν θα σφυρίξει Α΄ Εθνική κάποιος. Και φυσικά δεν αναφέρομαι στους προϋπάρχοντες διαιτητές π.χ. Μαρκαντωνάτος.

* Έπειτα, όλες οι ΕΠΣ ακόμη και η Κεφαλονιά έχει διαιτητή στον λεγόμενο πίνακα προχωρημένου σταδίου. Η Ηλεία όχι. Ποιος φταίει;

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος