FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Νέα δεδομένα στη βαθμολογία μπάσκετ Α2

Ημερομηνία: 25-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Τρομερά αποτελέσματα είχαμε κατά την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2 Κατηγορίας μπάσκετ. Η νίκη δύο ομάδων που ανήκουν στην ουρά της βαθμολογίας δημιουργεί νέα δεδομένα στον βαθμολογικό πίνακα, αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη. Όμως η νίκη του Τρίτωνα στην Καρδίτσα στα σημεία (73-76) κι εκείνη του Παγκρατίου επί του ανώτερου Ψυχικού (76-59) δημιουργούν νέα δεδομένα και αυξάνουν την πίεση στους «μπλε», οι οποίοι αύριο καλούνται να «καθαρίσουν» με τον Απόλλωνα Πάτρας.

*Ήδη τόσο ο Τρίτωνας, όσο και το Παγκράτι αποφεύγουν προς στιγμήν τον απευθείας υποβιβασμό και μόνο με νίκη θα τους ξεπεράσει ο Κόροιβος. Αύριο όμως θα είμαστε πιο αναλυτικοί…

 

Τσίρκοβιτς και Σαμπανέι

Ήθελε μία νίκη ο Παμβουπρασιακός. Την πέτυχε επί του Διαγόρα Βραχνεΐκων, με το θριαμβευτικό 3-0 και τον έστειλε στα αζήτητα του ομίλου. Τον έστειλε να παλέψει στη συνέχεια με το Διαβολίτσι και τη Θύελλα. Στους τρεις όμως ο ένας γλιτώνει.

*Οι Βραχνιώτες άντεξαν ως το 74΄. Τότε χτύπησε το καμπανάκι-τελευταία στροφή. Ο Νικολόπουλος στο 75΄, ο Ντόμας στο 83΄ συνεργούντος του Ρίλντι κι ο Βαζ στο 83΄, έγραψαν τη μεγαλύτερη φετινή νίκη των παιδιών του Μίκι Τσίρκοβιτς, ο οποίος εμπνέει την ομάδα με το δικό του τρόπο. Στα υπέρ του ότι στο 46΄ έριξε στη μάχη το νεαρό Φερεκίδη αντί του Σιδέρη κι έτσι ο «μικρός» συνετέλεσε στη νίκη. Πρώτος παίκτης πάντως ο Σαμπανέι.

 

Έπεσε μαχόμενος

Έπεσε μαχόμενος ηρωικά στη Σπάρτη ο Πανηλειακός. Όσα παιδιά μείνανε πάλεψαν στις επάλξεις μπροστά σε ανώτερη ομάδα, η οποία εδώ στον Πύργο έκανε περίπατο (0-2) για όσους θυμούνται. Με τις ελλείψεις του φανερές και με τον Κώστα Λούσκο στον πάγκο πάλεψε και δεν διασύρθηκε. Στο τέλος έκανε ντεμπούτο ο μικρός Ι. Λούσκος!

 

Πάλεψε με απουσίες

Ο Ολυμπιακός Ζαχάρως πήγε στο Διαβολίτσι με συγκεκριμένη αποστολή. Να παλέψει, να μη διασυρθεί από την ομάδα της Μεσσηνίας και να σταθεί όρθιος. Μάλιστα στο 87΄ ο Τζανέτος σκόραρε κι ανάγκασε τους γηπεδούχους να ανασυνταχθούν, γιατί αυτοί «καίγονταν» για τη νίκη! Τελικά στις καθυστερήσεις πέτυχαν ακόμη ένα γκολ και τώρα ελπίζουν απλώς. Θέλουν να κάνουν όμως κάτι καλό εκτός έδρας!

*Οι παίκτες της Ζαχάρως είχαν κατά νου και το αυριανό παιχνίδι με τον Αίαντα στη Γαστούνη για το Κύπελλο. Στα πλαίσια αυτά ήταν εκτός οι Καπετανάκης, Γκούσκος, Κακολύρης, ενώ ο Τζανέτος μπήκε στο τελευταίο 20λεπτο.

 

Γάντι

Η ομάδα του έμπορα από τη νότια Λακωνία, ο Αστέρας Βλαχιώτη πέτυχε τη νίκη της 21ης αγωνιστικής στον όμιλό μας. Κατέβαλε το Τσιλιβή, που έχει υποχωρήσει στον βαθμολογικό πίνακα κι έκανε άλμα για την πρωτιά. Έχει και δεύτερο σερί παιχνίδι μεθαύριο στα Βραχνέικα, οπότε το διπλό στη Ζάκυνθο του ήρθε… γάντι!

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Χωρίς κάποια έκπληξη πέρασε η 21η αγωνιστική. Οι ομάδες έχουν κάτσει πάνω στις δυνατότητες που έχουν και το πεπρωμένο τους. Δύο έχουν χάσει την κατηγορία χωρίς να «πολεμήσουν». Δίχως να παλέψουν. Είναι ο Νέος Κόροιβος κι ο Πέλοψ Πελοπίου. Δοκιμάζουν τη μία ήττα μετά την άλλη. Ο Ν. Κόροιβος έκανε τέταρτη σερί ήττα και 18 συνολικά. Η ομάδα του Πελοπίου τρίτη σερί ήττα και 16η συνολικά.

*Η πολύπαθη Ολυμπιάδα Γουμέρου προτίμησε αντί να συσπειρωθεί γύρω από τον Χρήστο Αγγελόπουλο, να κάνει τα δικά της. Να αλλάξει προπονητή και μετά από δέκα σερί ήττες να πάρει το διπλό στο Κατσαρού, αλλά το μέλλον της είναι αβέβαιο στην κατηγορία.

*Ο ΑΠΟΚ δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει απέναντι στον Α.Ο. Ξενοφών. Έχασε και τα πράγματα δυσκολεύουν, γιατί η Δόξα με την οποία παίζει το Σάββατο δεν είναι η περσινή!

*Αβέβαιο είναι και το μέλλον του Ηλειακού Βαρθολομιού. Έχει να νικήσει πάνω από ενάμιση μήνα και προσεχώς παίζει με τα Σαβάλια.

 

Πήραν ρεβάνς οι Τραγαναίοι

Το σοκ από τον αποκλεισμό στο Κύπελλο ήταν μεγάλο για τη Νίκη Τραγανού. Όμως πήρε θριαμβευτική ρεβάνς στο πρωτάθλημα με 3-1 από τον Αλφειό, που αναγκάστηκε να παίξει χωρίς Αβραμόπουλο, Τεκερλέκη, Αγριδιώτη και με το μικρό Καλομοίρη για πρώτη φορά βασικό. Έτσι η μεν Νίκη έμεινε εντός των τειχών, ενώ η ομάδα από το Επιτάλιο υποχώρησε στους 5 βαθμούς διαφορά…

 

Καρναβάλια

Γιόρταζε την Κυριακή ο Πύργος το καρναβάλι. Για πρώτη φορά είδαμε τέτοιο θέαμα. Το μικρομέγαλο κατέκλυσε την Ερμού, για να απολαύσει την παρέλαση των μεταμφιεσμένων που σκορπίζουν χαρά κι αγαλλίαση στον κοσμάκη. Ανάμεσα στα δεκάδες γκρουπς ήταν επικεφαλής και ο γνωστός ρέφερι, Χρήστος Κούλης, την ώρα που άλλοι συνάδελφοί του αγωνίζονταν στα ηλειακά γήπεδα. Αυτός όμως παρά τη μεγάλη προσφορά του στη διαιτησία είναι σε καραντίνα από τη λεγόμενη Επιτροπή Διαιτησίας του Στέλιου Κυριακάκη! Το χειρότερο όλων είναι ότι δεν του λένε ποιο «έγκλημα» έκανε, ώστε να μην χρησιμοποιείται, όπως άλλοι συνάδελφοί του! Αυτή την εντολή έχουν πάρει τα αφεντικά τους, να μην λένε στους χαχόλους της βάσης την αιτία που τους ορίζουν σε παιχνιδάκια της πλάκας, ώστε να τους ξεφτελίζουν στα μάτια όλων ημών κι όχι μόνο.

*Προχθές τον όρισαν σ’ ένα παιχνιδάκι, Χειμαδιό-Αίολος, χωρίς το παραμικρό ενδιαφέρον για τους φιλοξενούμενους. Άξιος ο μισθός τους!

 

Ακλόνητη η τετράδα

Ακλόνητη παρέμεινε η τετράδα της κορυφής στην Α΄ τοπική, αφού νίκησαν και οι τέσσερις μνηστήρες των πλέι-οφ και συνδιεκδικητές του τίτλου. Αίας 55, Δόξα 51, Ξενοφών 41 και Νίκη 40 είναι κομμάτι δύσκολο να υποσκελιστούν από τα Σαβάλια (36) ή τον Αλφειό (35). Βέβαια, όλα μπορούν να γίνουν. Όμως σε πέντε αγωνιστικές δεν μπορούν να γίνουν πολλά!

 

Η πίτα της… αποκριάς!

Η ΕΠΣΗ χθες έκανε την ετήσια γιορτή της. Στην αθλητική Πρωινή δεν έστειλαν πρόσκληση. Δεν ξέρουμε τι έπραξαν στις άλλες δύο τοπικές. Έμαθα πως ούτε και στον Αστερή δώσανε πρόσκληση. Πάντως τα καθέκαστα θα τα μάθουμε και στο αυριανό φύλλο θα δουλέψει ο… κοριόπολις. Θα ψάχνει πάλι ο Πρόεδρος ποιος θα είναι ο πληροφοριοδότης μας!

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος