FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Μεταγραφές της τελευταίας στιγμής

Ημερομηνία: 01-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ενώ ξεκίνησαν τα πρωταθλήματα οι ομάδες της Α΄ Κατηγορίας, προβλέποντας το «χειμώνα» που έρχεται ενισχύονται. Έχουν μείνει κάποιοι παίκτες και τους ενσωματώνουν, ώστε να στελεχωθούν καλύτερα οι ομάδες και να αν ενισχυθούν εκεί που πονάνε. Πέραν του Φούφουλα που έκλεισε ο Α.Ο. Ξενοφών έχουμε και λέμε.

*Στα πλαίσια αυτά ο μεν Ολυμπιακός Σαβαλίων ενέταξε στη δύναμή του και τον Χρήστο Τσακοπιάκο που είχε φύγει κατά Εθνικό Αμπελοκάμπου μεριά. Μάλιστα η μεταγραφή έγινε στη ζούλα και προσωπικά δεν πήρα είδηση ότι έπαιξε στην Παλιά Μανωλάδα.

*Η άλλη κίνηση έγινε από τον Κεραυνό Βρίνας, «νεοφώτιστο» στη σκληρή και ανελέητη Α΄ τοπική. Ενισχύθηκε η ομάδα με το Νίκο Δημόπουλο, έναν παίκτη που λείπει από τον Πύργο εδώ και επτά χρόνια, καθώς σπούδαζε στις Σέρρες γυμναστής. Είναι γνωστός ο Νίκος, γιατί έπαιξε μπάλα στον πάλαι ποτέ Ηρακλή Πύργου και σε ομάδες των Σερρών και μετέπειτα των Αθηνών, Α΄ τοπικό. Είναι γιος του «Φονιά» και παίζει σέντερ μπακ, μια θέση που «πονάει» ο Κεραυνός και σε δύο ματς έχει δεχτεί 6 τέρματα.

*Αυτά και σε άλλα με υγεία!

 

Τον Αστέρα δεν τον υπολογίζετε;

Επειδή πολλά λέγονται και γράφονται για το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας και τους υποψήφιους πρωταθλητές, ας μην υπολογίζουν χωρίς τον ξενοδόχο ορισμένοι. Άλλωστε είναι τόσο μακρύς ο δρόμος ώστε τα απρόοπτα μπορούν να γίνουν. Όσο δε ο Μπάρκας θα σκοράρει ο Αστέρας θα είναι εκεί που πρέπει. Ο Γ. Λαγός, παρά την ατυχία του Σταυρούλια είναι αισιόδοξος για την πορεία των «βυσσινί» και θα γίνει ακόμη πιο αισιόδοξος αν επιστρέψει ο Μπράβος και αποκτηθούν ακόμη δύο παίκτες όπως προσδοκά.

 

Οι κανονιέρηδες

Πήραν εμπρός τα μεγάλα «κανόνια». Μπάρκας και Φ. Καλογερόπουλος προς το παρόν μοιράζονται την πρώτη θέση με τρία γκολ έκαστος, αλλά είναι πολύ νωρίς, ώστε να κάνουμε προβλέψεις.

*Υπάρχουν παίκτες ικανοί στο σκοράρισμα με τον Πάρη Κωνσταντόπουλο του Α.Ο. Ξενοφών να έχει δύο γκολ και να βάζει υποψηφιότητα για πρώτος σκόρερ, μη υπάρχοντος πλέον του Νικολετάκη. Δύο γκολ έχει και ο μέσος της Βρίνας, Κιάμος, ενώ δύο γκολ έχει και ο Παπαδάτος της Δόξας. Δύο έχει και ο Νίκος Ροδόπουλος που είναι ικανός σκόρερ, όπως και ο Παρασκευόπουλος του Αστέρα.

*Θυμίζουμε πέρσι το πρωτάθλημα που δεν έληξε, 21 γκολ είχε ο Καράμπελας, που φέτος δεν έχει σκοράρει ακόμα, 13 ο Πάρης και από 11 οι Αντωνόπουλος, Γεωργιόπουλος.

 

Η νίκη του Διγενή

Στην πρεμιέρα της Α2, για την οποία γράψαμε χθες, είχαμε ακόμη την ευρεία νίκη του Διγενή Χαριάς επί της ομάδας του Σώστη με 4-0 και σκόρερς τους Μπίρμπα (2), Κωνσταντόπουλο και Ασημακόπουλο. Ελπιδοφόρο ξεκίνημα για μια καλή αγωνιστική χρονιά.

 

Διαιτητικά θέματα

Με 13 παιχνίδια στην Α1 και Α2 απαιτούνται 13 διαιτητές, γι’ αυτό άρχισε η ίδια ιστορία με διπλά παιχνίδια. Αυτή τη φορά τρεις διαιτητές σφύριξαν από δύο παιχνίδια. Μαζί τους κι ένας ρέφερι που ξεφωνήθηκε την πρώτη αγωνιστική. Η Επιτροπή δεν έλαβε υπόψη της τίποτε και του έδωσε δύο παιχνίδια. Είχε όμως πάλι φωνές. Το επισημαίνουμε απλώς. Γενικά όμως η εικόνα των ρεφερις για τις δύο πρώτες αγωνιστικές ήταν πολύ καλή.

*Τώρα με τους παρατηρητές διαιτησίας η Επιτροπή, κατόπιν εντολής άνωθεν, δεν καλύπτει όλα τα παιχνίδια της Α΄ τοπικής και καθόλου της Α2. Αυτό αντιτίθεται στη λογική, αλλά γίνεται για λόγους οικονομίας στο εξοδολόγιο. Και βέβαια δεν συμφωνούμε με αυτήν την πρακτική τουλάχιστον τώρα στην αρχή.

*Από τα τρίο απουσίαζαν ονόματα αρκετά. Δεν έχουμε εικόνα, γιατί υπάρχουν και κάποιοι που σταμάτησαν να παίζουν, ενώ υπάρχουν και οι κομμένοι στις πρώτες εξετάσεις.

 

Δεν έχει τελειωμό

Η θητεία του τελειώνει όχι όμως και οι δίκες που κάνει εναντίον των αντιπάλων. Σήμερα θα επαναληφθεί η δίκη κατά του ηγέτη της αντιπολίτευσης, Πέτρου Μπηλιώνη, Προέδρου της ΠΑΚ Ηλείας. Τον έσυρε στο δικαστήριο για τάχα συκοφαντικά δια του Τύπου δημοσιεύματα, επειδή κατάγγειλε αυθαιρεσίες και παραλείψεις της ΕΠΣ Ηλείας, της οποίας τυγχάνει Πρόεδρος.

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος