FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Μεγάλο ματς στην Ήλιδα

Ημερομηνία: 14-02-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Για το μεγάλο Σάββατο του Κοροίβου διαβάσατε χθες στο επίκαιρο ρεπορτάζ του Κώστα Πλιάγκου. Θα προσθέσουμε δύο τρία σχόλια και οι φίλοι της ομάδας ας πάρουν θέση στην Ήλιδα. Ο ορισμός του αγώνα ήταν ένα πρόβλημα. Αρχικά ο Κόροιβος είχε προτείνει να γίνει την Κυριακή, κάτι που δεν ήθελε ο Απόλλωνας. Οι Πατρινοί υποστηρίζαν πως δεν είχαν αντίρρηση  να γίνει ακόμη και την Παρασκευή. Τελικά τη λύση έδωσε η Επιτροπή πρωταθλήματος, που όρισε τον αγώνα το Σάββατο, αλλά τρεις ώρες αργότερα.

*Οι δύο ομάδες δίνουν αγώνα παραμονής, παρά τα αρχικά προγνωστικά. Γνωστή στοιχηματική εταιρία πριν αρχίσει το πρωτάθλημα της Α2, έδινε πρώτο φαβορί τον Ιωνικό Νικαίας, αλλά έδινε ως δεύτερο φαβορί τον Απόλλωνα, ενώ ο Κόροιβος παιζόταν τέταρτος, μαζί με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Φυσικά οι προβλέψεις διαψεύστηκαν και ο μεν Κόροιβος βρίσκεται στη 11η θέση με ρεκόρ 7-10, ο δε Απόλλων μια θέση πιο κάτω, 6-11. Κοινή επιδίωξη να ξεφύγουν από τις δαγκάνες των πλέι-άουτ. Στα πλαίσια αυτά, ο Κόροιβος θέλει μόνο τη νίκη και κατά την άποψή μας είναι κοντά σε αυτή!

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Τελική ευθεία στον άγριο κόσμο. Μπαίνουμε στην 22η αγωνιστική και είχαμε ακόμα μια αλλαγή στον πάγκο μιας ομάδας. Ηλεκτρική καρέκλα η άκρη του πάγκου. Φαγώθηκε ή παραιτήθηκε ο Νίκος Μαρσέλης, μετά από άκρως επιτυχημένη παρουσία στον πάγκο του Ολυμπιακού Σαβαλίων.

*Νέος τεχνικός ο έμπειρος Θοδωρής Ανδριόπουλος, που είναι να απορεί κανείς πώς και γιατί δεν δούλεψε φέτος σε κάποια ομάδα… Κάλλιο αργά παρά ποτέ, όπως λέει ο λαός.

 

Ο πικρός υποβιβασμός

Πέντε ομάδες, με βάση την προκήρυξη θα φύγουν φέτος από την Α΄ τοπική. Δεν είναι μόνον ότι σίγουρα υποβιβάζεται ο Αστέρας. Είναι και η απόφαση μείωσης των ομάδων από 16. Έτσι, τώρα πλέον, με τη Θύελλα ήδη υποβιβασμένη, ψάχνουμε για δύο άλλες ομάδες. Η ήδη διαμορφωμένη βαθμολογία και το υπόλοιπο πρόγραμμα οδηγούν στο συμπέρασμα πως οδηγούμαστε σε σφαγή των… Σαρακηνών, όπως ακριβώς η παλαιά κινηματογραφική ταινία περιπέτειας.

*Ήδη ο Αίας Γαστούνης δίνει συνεχώς επιτυχείς εξετάσεις και πάει να σώσει την παρτίδα. Η παρουσία του Δημήτρη Διαμαντόπουλου εγγυάται κάτι τέτοιο. Αντίθετα, έχει μπλέξει για τα καλά ο ιστορικός Ηλειακός Λεχαινών, ο οποίος δίνει αγώνα υπάρξεως την 22η αγωνιστική κόντρα στη Θύελλα, στον Πύργο.

 

Συντριπτική η Δάφνη

Η 18η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α2 δεν χαρακτηρίστηκε ούτε από το νέο διπλό του Ηλειακού στον Κακόβατο. Ούτε από το 0-0 της Σπιάντζας, ανάμεσα στον Πέλοπα και τη Βρίνα, ούτε από το νέο διπλό του Πέλοπα (Πελοπίου) στο Νιοχώρι. Ακόμη-ακόμη ούτε από τη νίκη-έκπληξη του Αργοναύτη επί του Εθνικού Γερακίου.

*Χαρακτηρίστηκε από το 7-2 της Δάφνης επί του Ν.Κοροίβου. Μια νίκη τόσο πλατιά, όσο είναι τα επτά γκολ που δέχεται μια ομάδα, της οποίας η βαθμολογική διαφορά ήταν στους δύο πόντους. Μεγάλη ζημιά για την ομάδα του Κατσαρού, που ήταν έτοιμη να μπει στο κλαμπ των πλέι-οφ.

*Η Δάφνη ήταν καταιγιστική. Πέτυχε έξι γκολ, ενώ το έβδομο ήταν αυτογκόλ. Τρία γκολ πέτυχε ο Βασιλείου κι από ένα οι Σταθόπουλος, Δημόπουλος, Ανδριόπουλος. Η πριγκίπισσα με Σώκαλη, Βουρτσάνη, Ανδριόπουλο είναι μια ομάδα πλήρης. Αρκεί να σημειώσουμε πως στο 25΄ το σκορ ήταν 5-0.

 

Με κακή διαιτησία

Ένα από τα τρία διπλά της 18ης αγωνιστικής ήρθε με κάκιστη διαιτησία και μάλιστα από διαιτητή έμπειρο αρκετά, που ντύθηκε «καρνάβαλος» παρά το γεγονός ότι δεν έχει ξεκινήσει το τριώδιο.

 

Καλότυχοι και σιδερένιοι

Μόνον τα ονόματά τους δεν μάθαμε ακόμη. Εννοούμε τους 17 νέους διαιτητές που βγήκαν πρόσφατα από τη νέα σχολή Διαιτησίας της ΕΠΣΗ. Μάθαμε ότι είναι νέοι κάτω των 20 ετών, γεγονός που θα μειώσει το μέσο όρο ηλικίας του διαιτητικού δυναμικού, που είναι-λέει-επιδίωξη του προέδρου Άρη. Ανάμεσα τους και πέντε γυναίκες (!), γεγονός πολύ σπουδαίο γι’ αυτούς που έδωσαν την ανακοίνωση.

*Ελπίζουμε μέσα από τους 17 να είναι και κάποιος ή κάποια που σε 3-4 χρόνια θα φιγουράρει στις εθνικές κατηγορίες, ώστε να υλοποιηθεί ο πόθος του Κουλούρη, να βγάλει ένα διαιτητή στην Α΄ Εθνική, αν και τελευταία δεν δημοσιοποιεί τον πόθο του αυτόν.

*Εντύπωση μας κάνει, πως στη σχολή δεν δίδαξαν όλοι οι εκπαιδευτές, δηλαδή όταν από τη λίστα απουσιάζουν οι Γιαννόπουλος, Ρουμπάνης, Ηλιόπουλος αναρωτιέσαι το γιατί και το πώς.

*Έκλεισαν χθες τη φετινή τους παρουσία στους αγώνες μικτών ομάδων ΕΠΣ οι Μαρκαντωνάτος, Σταυρόπουλος. Πήγαν πακέτο στην Κεφαλονιά (με Ζάκυνθο). Πρέπει συνολικά να έδωσαν 5-6 αγώνες έκαστος. Βοηθοί τους ήταν οι Ασημακόπουλος, Καραμέρος. Καλό θα είναι να σφυρίξουν και στη Β΄ φάση, εκεί όπου τα πράγματα θα είναι δυσκολότερα και πλέον ενδιαφέροντα.

 

Οι πίτες

Μέχρι πότε άραγε θα κόβουν πίτες; Την Κυριακή αρχίζει το τριώδιο…

 

Αδιαφάνεια

Τι είδους αδιαφάνεια είναι αυτή, ώστε η ΕΠΣΗ να μην ανακοινώνει τα ονόματα των δικαιούχων που δικαιούνται μέρισμα από το ταμείο τραυματισθέντων ποδοσφαιριστών; Τι άλλο θα δούμε στα πλαίσια της λειτουργίας της Επιτροπής. Έχουν άραγε κάτι να κρύψουν; Και ποιοι είναι αυτοί που παίρνουν τέτοιες αποφάσεις;

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος