FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Μεγάλο ματς στον Αγ. Θωμά

Ημερομηνία: 08-02-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Δυνατό και σημαντικό είναι το αυριανό παιχνίδι του Κοροίβου στο Κλειστό Αγ. Θωμά απέναντι στο Γ.Σ. Αμαρουσίου. Ένα παιχνίδι καθοριστικό, επειδή οι «μπλε» μπορούν να το πάρουν, αν και εφόσον βέβαια βρουν τρόπους να είναι ανταγωνιστικοί απέναντι στους Αθηναίους. Κάποια δεδομένα δείχνουν του λόγου το αληθές. Το Μαρούσι εκεί μέσα έχει νικήσει: Καβάλα, Ηρακλή, Εθνικό, Καρδίτσα και Καστοριά, ενώ έχει χάσει από Διαγόρα, Αμύντα, Ερμή και Χ. Τρικούπη!

*Θα σφυρίξουν οι Παντελίδης (Εύβοιας), Κοντίλης (Χίου) και Νάστος (Πελοποννήσου).

 

Η Νίκη είναι μία

Η Νίκη Τραγανού είναι η ομάδα που χρονικά ξεκινάει πρώτη τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των ηλειακών ομάδων την Κυριακή στις 12.30. Πριν το μεσημεριανό φαγητό (η σούπα μπορεί να περιμένει), θα δοθεί μία ακόμη μάχη με ανώτερο αντίπαλο, με τον οποίο όμως στον α΄ γύρο οι ομάδες είχαν βγει ισόπαλες (0-0). Άρα πρόκειται για λίαν ενδιαφέρουσα συνάντηση έτσι κι αλλιώς. Στη Νίκη, υπάρχουν προβλήματα, αλλά είναι μαθημένοι οι Κολοτουραίοι να ζουν με αυτά. Θα σφυρίξει ο μη αξιολογημένος ρέφερι Ρούσσος (Κορινθίας), γιατί οι Διακοφώτηδες δεν ενδιαφέρονται για το Διαγόρα. Μόνον ο Ιάλυσος τους ενδιαφέρει!

 

Στην Παλλήνη και στο Μενίδι

Έχοντας μπροστά μου τον αγώνα του ΠΑΟΒ στην Παλλήνη, αναρωτιέμαι πώς η ομάδα της Ανατολικής Αττικής γλίτωσε με 0-0 στο «Γρ. Καλάκος». Αυτό το ξέρουν οι παίκτες της «Μπάρτσα» και πάνε φουριόζοι για το διπλό. Αφού σας έφτιαξα αφήνω να δουλέψουν οι συνειρμοί σας και θα δούμε. Στο παιχνίδι, προφανώς η ΚΕΔ το θεωρεί εύκολο, γι’ αυτό στέλνει έναν εκκολαπτόμενο διαιτητή, το Χατζηγιάννη (Πειραιά) διαιτητή προχωρημένου σταδίου.

*Στο Μενίδι, τώρα, ο Πανηλειακός πάει να τα βάλει με τους Αχαρνείς, οι οποίοι πέρασαν από τον Πύργο (0-0). Για όσους θυμούνται εκείνο το παιχνίδι το χάλασε ο ρέφερι Λιάρος (Λακωνίας), ο οποίος γιουχαΐστηκε και δεν ξαναπάτησε στον Πύργο. Πάντως ο Αχαρναϊκός είναι σκληροτράχηλος και απήλλαξε των καθηκόντων του τον προπονητή Θανέλλα. Για να έρθει μια ερυθρόλευκη επιτυχία, θα πρέπει πολλά να γίνουν. Πάντως, έχει οριστεί καλός διαιτητής, ο Κατοίκος (Αθήνας) από τον πίνακα Β΄ Εθνικής.

*Ο Αστέρας έχει το ρεπό του. Αυτός είναι ο καλύτερος στην κατάσταση που βρίσκεται.

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Η 21η αγωνιστική είναι η αγωνιστική των ντέρμπι. Περιλαμβάνει έξι συναντήσεις και δεν υπάρχει ούτε μία χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον. Κι αν εξαιρέσουμε Κουρτέσι-Θύελλα (με μονόπλευρο ενδιαφέρον) οι πέντε άλλες «βράζουν» στο ίδιο καζάνι. Είναι όλες ντέρμπι. Από ντέρμπι κορυφής σε ντέρμπι ουραγών (Λεχαινά-Ολυμπιάδα).

*Υπάρχουν δύο σημαντικά παιχνίδια: Αλφειός-Ξενοφών, Προοδευτική-Ενιπέας. Σε δεύτερη μοίρα Αίας- Ζαχάρω και σε τρίτη Σαβάλια-Μακρίσια.

*Το διπλό πληρώνει πολλά, όπου κι αν έρθει. Εμείς προβλέπουμε ότι θα έρθουν τουλάχιστον δύο!

 

Στο προσκήνιο ο Ν. Κόροιβος

Ως τώρα στην Α2 δεν είχαμε κάνει σχόλιο για το Ν. Κόροιβο Κατσαρού. Ήδη όμως μετά από καιρό, η ομάδα αυτή πλησιάζει τον όμιλο των πλέι-οφ. Βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής, μετά από 17 αγώνες. Πάει να πάρει τη θέση της Βρίνας, η οποία παρουσιάζει τελευταία μια κάμψη.

*Διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση, μετά τους πρωτοπόρους. Θέλει αμυντική βελτίωση με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

 

Παραδιαιτητικά

Μετά το κρεσέντο της προηγούμενης εβδομάδας, ήδη έχει μαζευτεί το πράγμα, με τους διαιτητές έξω την παρούσα. Πήρε ορισμό (από δω και πέρα για το γούρι δεν τους μετράμε) ο Μαρκαντωνάτος, Γ΄ Εθνική, Κόρινθος-Χαραυγιακός (7ος Όμιλος), με βοηθούς από αλλού! Κι επειδή την προηγούμενη εβδομάδα δεν τον αναφέραμε, τον ανακαλύψαμε να σφυρίζει γυναικείο, Β΄ Κατηγορίας, Εθνικός Καλαμάτας-Άρης Κορίνθου με βοηθούς μη αξιολογημένους (Κωτσόπουλος, Κοιλιομενιάτης).

*Ακόμη δύο παράγοντες (Κυριακάκης, Καραγιάννης), ανήκοντες στην Επιτροπή θα δουν διαιτητές Γ΄ Εθνικής σε Τρίπολη και Βραχνέικα. Θα πάρουν και από έναν ορισμό εδώ, ώστε να μη… χάσουν και θα ορίσουν και τους υπόλοιπους, ώστε να κλείσει ο εβδομαδιαίος κύκλος!

*Τέλος, από την αρχή της περιόδου ο Ανδρέας Χρονόπουλος, μόνιμος βοηθός στο τοπικό. Κρέμασε τη σημαία του στα μουλωχτά και χωρίς να πάρει είδηση κανείς. Ίσως τώρα κοντά που θα κόψουν την πίτα, να του δώσουν και μια πλακέτα!

 

Η δικαστική διαμάχη

Με το παρακάτω θέμα έχουμε ασχοληθεί πλειστάκις. Θα ασχοληθούμε για τελευταία φορά και θα περιμένουμε πότε επιτέλους η δικαστίνα θα βγάλει την απόφασή της για την αγωγή που έχει κάνει η αντιπολίτευση της διοίκησης Κουλούρη (ΕΠΣΗ), δια του Πέτρου Σταθόπουλου, για τις εκλογές του Φλεβάρη 2017. Η αγωγή κατατέθηκε τον Αύγουστο του 2017, συζητήθηκε το Μάη του 2018 και εύλογα αναμένεται η έκδοση της απόφασης από την Πρωτοδίκη, η οποία έχει φύγει με μετάθεση στα Γιάννενα!

*Επειδή τουλάχιστον δέκα φορές έχω σχολιάσει σκωπτικά, δεν θα το ξανακάνω. Θα περιμένω την απόφαση οψέποτε βγει!

*Μεθαύριο ο Πύργος και γενικότερα η περιοχή, γιορτάζει τον πολιούχο άγιό του. Τον προστάτη μας, Άγιο Χαράλαμπο. Μεγάλη η χάρη του. Να μας ευλογεί και να χαρίζει αγαθά σε αυτούς που τον τιμάνε!

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος