FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Μεγάλη πρόκριση του Κοροίβου

Ημερομηνία: 27-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Αφού οι καρδιές των 500 φίλων του Κοροίβου πήγαν στην… Κούλουρη, τελικά ήρθε η νίκη-πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου επί του Παγκρατίου (93-89), προχθές στην Ήλιδα. Η συνάντηση είχε πολλές συγκινήσεις, αλλά οι «μπλε», που έπαιξαν χωρίς το Λιθουανό (είχε μικροπρόβλημα τραυματισμού), ήταν εξαιρετικοί μόνο στο α΄ δεκάλεπτο (28-16). Από κει και πέρα, είχαν προβλήματα, κυρίως δεν έπαιξαν καλή άμυνα, ενώ οι Παγκρατιώτες ήταν εύστοχοι σε μεγάλο βαθμό (13 τρίποντα). Μάλιστα, πήραν τη γ΄ περίοδο (23-28) αλλά και την τελευταία (15-19).

 

Συγκλονιστικό δ΄ δεκάλεπτο

Οι ομάδες μπήκαν στο τελευταίο 10λεπτο, με μπροστά τον Κόροιβο (78-70), αλλά οι φιλοξενούμενοι με εκπληκτικά ποσοστά ευστοχίας πέρασαν και μπροστά 3 λεπτά πριν το τέλος (82-83), αλλά μέχρι εκεί, γιατί πότε ο Αθανασούλας, πότε ο Σιγκούνας και εν τέλει ο Χρυσόπουλος έδωσαν λύσεις και ήρθε τελικά η νίκη. Ξεχώρισε και ο Ματαλών (22 πόντοι), ενώ εξαιρετικός ήταν ο Τάταρης που στο τελευταίο δεκάλεπτο ξεχάστηκε στον πάγκο. Έπαιξαν ακόμη οι Μπεκρής, Κάτζος και άρεσαν. Ο Χατζηδάκης φορτώθηκε νωρίς με 4 φάουλ και δεν μπόρεσε να βοηθήσει πολύ. Καλός ο ρέφερι Αντώνης Αναστόπουλος. Μέτριοι οι Ρίζος, Νάστος που αδίκησαν τον Κόροιβο.

 

Πάει τώρα στο Χαϊδάρι

Η Δάφνη Δαφνίου, νεοφώτιστη στην Α2 θα είναι ο επόμενος αντίπαλος της ομάδας του Κώστα Παπαδόπουλου (στο Χαϊδάρι ο αγώνας). Νίκησε στην Καβάλα την ομώνυμη ομάδα (80-87), ενώ είχαμε κι άλλες εκπλήξεις στο θεσμό, όπως ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού Β΄ στον Πειραιά από το Ανατόλια, η νίκη του Αμύντα στην Καρδίτσα (93-96) και δεύτερη πρόκριση του Μανδραϊκού (Β΄ Εθνικής) επί του Ψυχικού.

 

Ώρα για νίκη η Βάρδα

Η ώρα για τη νίκη στη Βάρδα ήρθε. Ο Παμβουπρασιακός καλείται να «καθαρίσει» το δεύτερο φετινό ντέρμπι κόντρα στον Αστέρα Βλαχιώτη. Η ομάδα του Ντίνου Σπυρόπουλου ατύχησε στην πρεμιέρα στη Σπάρτη. Εκτός των άλλων συνάντησε και τον Τριπολιτσιώτη ρέφερι, ο οποίος αδίκησε την ομάδα. Δείγμα της ανικανότητάς του ήταν ότι έδειξε 14 κίτρινες! Στο παιχνίδι ο Ντίνος δεν θα έχει τον έμπειρο Λιόση κι αυτό είναι ένα ζήτημα που απαιτεί λύση. Υπάρχουν όμως παίκτες ικανοί να τον αντικαταστήσουν.

 

Στο μακρινό Βλαχιώτη

Ο νεανικός Πανηλειακός πηγαίνει τελικά στο Βλαχιώτη, όπου θα αγωνιστεί με τον Πανγυθεατικό (λόγω έργων στο γήπεδο Γυθείου). Μάλιστα εξετάζεται το ενδεχόμενο η ομάδα να πάει αποβραδίς στην κωμόπολη της Λακωνίας. Ο Πανγυθεατικός έκανε την έκπληξη στην πρεμιέρα νικώντας την Ερμιονίδα και επιπροσθέτως ενισχύθηκε με 3 ακόμη γνωστούς παίκτες που έχουν παίξει στα γήπεδά μας. Ο Πανηλειακός δεν έχει προβλήματα και ο Λούσκος θα παρατάξει ό,τι καλύτερο έχει.

 

Θα παίξει ο Μάρκο;

Το ερώτημα για τον Άρη Ρουμελιώτη είναι αν θα μπορέσει να αγωνιστεί ο Κολομβιανός Μάρκο Γκόμεζ Τσαλάρκα, ο οποίος είναι ένα καλό γρανάζι στη μηχανή του Ολυμπιακού Ζαχάρως. Υπάρχει ακόμη και το πρόβλημα του τραυματία Σκοζάι, η συμμετοχή του οποίου είναι αμφίβολη. Άρα η νεοφώτιστη ομάδα της Ζαχάρως ίσως παραταχθεί ξανά με σημαντικές απουσίες.

 

Έχουν πλάκα

Έχουν πλάκα αυτοί στην ΕΠΣΗ. Κάθε χρόνο μια μικρή ομάδα υποδομής πάει στο εξωτερικό, πότε Ισραήλ, πότε Ιταλία, προσκεκλημένοι λόγω δήμου Αρχ. Ολυμπίας και παίζουν ποδόσφαιρο. Καθαρίζει ο Αντώνης Χρυσανθακόπουλος που είναι στέλεχος του δήμου και ενωσιακός προπονητής. Όλα καλά, αλλά να μην κάνουν ότι τάχα ενεργούν αυτοί.

 

Ντέρμπι για προθέρμανση

Αυλαία στο πρωτάθλημα Α΄ τοπικής απ’ αύριο και υπάρχουν δύο ντέρμπι στη Νότια και Βόρεια Ηλεία, έτσι για προθέρμανση. Μάλιστα οι αντίπαλοι ήταν σε διαφορετικές κατηγορίες και είχαν ένα και δύο χρόνια αντίστοιχα να συναντηθούν.

Το πρώτο ντέρμπι γίνεται στα Κρέστενα και ο Ξενοφών αντιμετωπίζει τη Νίκη Τραγανού. Υπάρχει μια προϊστορία στους αγώνες του, αλλά επειδή η ζωή προχωράει περασμένα ξεχασμένα.

*Έπειτα το παιχνίδι στη Ν.Μανολάδα (Δόξα-Αστέρας) γεννάει μνήμες του παρελθόντος, αφού οι ομάδες για αρκετά χρόνια ήταν σε διαφορετικές κατηγορίες. Καλύτερα προετοιμασμένοι οι γηπεδούχοι προβάλλουν ως φαβορί, αλλά στην πρεμιέρα κρατάμε μικρό καλάθι.

 

Σπάνιο το διπλό

Το διπλό κατά την πρώτη αγωνιστική είναι είδος ένα ανεπαρκεία. Όπου «σκάσει» θα κάνει μπαμ. Ο Αλφειός γνωρίζει τους Βαρθολομαίους από το φιλικό. Ο Αίας δεν παίζεται αυτή την εποχή. Ο Πέλοπας Πύργου θέλει τη νίκη, γιατί έρχονται δύσκολα παιχνίδια αργότερα. Τα Σαβάλια είναι δυνατά και τέλος η Ολυμπιάδα έχει κάνει καλή προετοιμασία.

 

Χωρίς φιλικό

Υποτυπώδη προετοιμασία έκαναν ορισμένα σωματεία της Α2 Κατηγορίας. Δεν θα αναφερθούμε σε τίτλους και ονόματα. Ένα σωματείο για παράδειγμα μπαίνει στο πρωτάθλημα χωρίς προπόνηση, χωρίς φιλικό. Ο Θεός να τους λυπηθεί!

 

Γρίφος

Τα παιδιά εκεί στην ΚΕΔ είχαν πολλή δουλειά χθες. Άργησαν να ανακοινώσουν τους διαιτητές της Γ΄ Εθνικής, λες και είχαν να λύσουν γρίφο. Έτσι χάσαμε την ευκαιρία να σχολιάσουμε τις επιλογές τους!

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος