FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Μέγα ντέρμπι στην Κρέστενα

Ημερομηνία: 03-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο Μάιος μπήκε με βήμα ταχύ και την Κυριακή θα γίνει το πρώτο ντέρμπι του άγριου κόσμου της Α΄ τοπικής, καθώς ο Ξενοφών φιλοξενεί τον Ενιπέα σε ένα μεγάλο παιχνίδι που θα κρίνει πολλά για τη συνέχεια. Οι ομάδες έπαιξαν πρόσφατα για την κανονική περίοδο και οι γηπεδούχοι του Μιλοσέσκι νίκησαν 2-0. Όμως ο Γκρίλλας κατέβασε αρκετούς αναπληρωματικούς. Τώρα όμως είναι η ώρα της αλήθειας και όποια ομάδα έχει τα κότσια εδώ θα φανεί.

*Ντέρμπι όμως έχουμε και στην Επαρχία Ολυμπίας, η οποία φέτος παρουσίασε πολύ καλές ομάδες. Στο γήπεδο Επιταλίου θα συγκρουστούν ο τοπικός Αλφειός και ο Ολυμπιακός Ζαχάρως. Εκ των δύο ο νικητής διατηρεί ελπίδες, ο ηττημένος θα χρειαστεί περαιτέρω προσπάθεια. Στην κανονική περίοδο οι ομάδες συναντήθηκαν κατά την 9η αγωνιστική και είχαν βγει ισόπαλες 1-1.

 

Πλέι-άουτ στο Σκουροχώρι

Σαββατιάτικα θα γίνει στο Σκουροχώρι το δεύτερο παιχνίδι πλέι-άουτ (επί το ευρωπαϊκότερον) ή διαβάθμισης (επί το ελληνικότερον).  Έχει πολλή σημασία αυτό το παιχνίδι για τις ομάδες. Οι γηπεδούχοι σακατεμένοι από τον κίτρινο πυρετό θα έχουν ελλείψεις και το ζητούμενο είναι, αν θα αντέξουν στην πίεση που θα ασκήσουν οι «ορεινοί», ώστε να καθαρίσουν μια κι έξω. Αν θυμηθούμε τη φετινή προϊστορία, οι δύο ομάδες έπαιξαν στις αρχές του β΄ γύρου του πρωταθλήματος (19η αγωνιστική) και είχαν βγει ισόπαλες 0-0.

 

Αντίστροφα στην Α2

Στην πολυθρύλητη Α2 Κατηγορία με τις φωνές για το λάθος της προκήρυξης, ο Καραλάγας εμπνεύστηκε άλλον τρόπο για το β΄ γύρο, αλά Τσάμπιονς Λιγκ και οι συναντήσεις που έγιναν τη Μ. Τετάρτη γυρίζουν στα αντίθετα γήπεδα! Έτσι η Δάφνη θα παίξει με το Πελόπιο και ο Ν. Κόροιβος με τον Πέλοπα!

 

Και τώρα νίκη με τον Εθνικό

Προτελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Α2 Εθνικής  το Σάββατο και ο Κόροιβος αντιμετωπίζει στην  Ήλιδα τον ουραγό Εθνικό, ο οποίος μέχρι τώρα έχει αρκεστεί σε μία νίκη και 27 ήττες, λόγω προβλημάτων που είχε. Εύκολο λογικά απόγευμα για τους «μπλε» και με Σαμόλη αναμένεται να παρουσιαστούν σοβαροί και να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα, όπως ακριβώς στον α΄ γύρο (62-79).

*Στο μεταξύ προβλέπεται «σφαγή» στα πλέι-άουτ. Ο Κόροιβος όπως γράψαμε και χθες έχει διασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας, αλλά μπορεί ακόμη και να γλιτώσει, αφού το Ψυχικό μπήκε σε περιπέτειες και το αντιμετωπίζει στην Αθήνα την τελευταία αγωνιστική.

 

 

Διαιτησία λαιμητόμος για Πανηλειακό

Συνεχίζω με τον Πανηλειακό. Θα ασχοληθούμε λίγο με τη Διαιτησία, καθώς η ομάδα φέτος είχε μια σκληρή αντιμετώπιση από τους ανθρώπους της. Μιλάμε για κλασικά λάθη σε βάρος των ερυθρολεύκων, κυρίως εδώ στον Πύργο. Κυνικές διαιτησίες που προκάλεσαν θυμό στους υπεύθυνους του σωματείου. Είναι δε χαρακτηριστικό πως τις κακές διαιτησίες τις είχαν εντός έδρας! Η αρχή έγινε με τον Μπαϊρακτάρη (Αθήνας) στη Ραφήνα. Αισχρές αποφάσεις που οδήγησαν και σε κόκκινες κάρτες και ήταν μόλις η πρώτη αγωνιστική. Τα ίδια και με τον Κακουλίδη στη Ρόδο, άσχετα αν η ομάδα νίκησε το Φοίβο. Ακολούθησε η διαιτησία του Λιάρου (Λακωνίας) στο 0-0 με τον Αχαρναϊκό εδώ.

*Για θυμηθείτε τι έκανε ο Ρούσσος (Κορινθίας) εδώ μέσα με τα Βραχνέικα και τον  τερματοφύλακα με τους τραυματισμούς! Αφήστε το νεοσσό Κουτσαναστάση από τη Μεσσηνία με το Ριόλο (0-0) που τιμωρήθηκε κιόλας. Ο «σφαγέας» όμως ήταν ο Βεργέτης (αξιολογημένος Β΄ Εθνικής) από την Αρκαδία, με τον Διαγόρα. Εδώ «φώναξε» πολύ η ομάδα. Το αποκορύφωμα όλων ο αξιολογημένος Τσουκαλάς (Αθήνας) με τον Ιάλυσο εδώ. Μέχρι και καθαρό πέναλτι δεν έδωσε στον Πανηλειακό.

*Μετρήστε κακές διαιτησίες που αποτιμούνται σε αριθμούς που αφαιρέθηκαν από το σύνολο. Δεν έφταναν όλα τα άλλα είχαμε και τις κακές διαιτησίες.

 

Έχασε το Κύπελλο ο Παναιγιάλειος

Ο Παναιγιάλειος  όχι μόνον υποβιβάστηκε  φέτος στην Α΄ τοπική, αλλά έχασε και το Κύπελλο από τον Ατρόμητο Πάτρας που τον νίκησε 2-1 με ανατροπή και κατέκτησε το έπαθλο.

 

Η Διαιτησία της Α1 στο μικροσκόπιο

Πέρσι ήταν δεύτερος σε ορισμούς στην Α΄ τοπική, φέτος ήταν πρώτος. Μιλάμε για το Χρήστο Κούλη που συμπλήρωσε 26 παιχνίδια συνολικά.  Ουσιαστικά δεν έλειψε ποτέ από τους αγώνες της μεγάλης κατηγορίας. Τον ακολούθησε με 21 ματς ο Γιώργος Καραβίδας και με 18 ο Παναγιώτης Παυλόπουλος, ενώ από 16 παιχνίδια έπιασαν οι Β. Τσάκαλης, Γκατζόπουλος.

*Αρκετά παιχνίδια πήρε και ο Γ. Μαρκαντωνάτος (13), με δεδομένο ότι ως αξιολογημένος στη Γ΄ Εθνική ορίστηκε 16 φορές! Δεκατρία παιχνίδια είχε και ο Αποστολόπουλος, 11 ο Παναγόπουλος και 10 ο Άγγελος Πήττας, ο οποίος είχε και 15 ορισμούς στη Β΄ Εθνική ως βοηθός.

*Από όσους χρησιμοποιήθηκαν νέος ήταν μόνον ο Β. Τσάκαλης, ενώ όσοι άλλοι δοκιμάστηκαν δεν έπεισαν. Ορίστηκαν 9 διαιτητές που έκαναν ελάχιστα παιχνίδια, ακόμη κι ένα!

*Εντυπωσιακό ότι ο Νίκος Σταυρόπουλος για άγνωστο λόγο σφύριξε μόνο 6 παιχνίδια, ενώ ήταν αξιολογημένος στη Γ΄ Εθνική, όπου σφύριξε 6 φορές. Πώς γίνεται αυτό το γνωρίζει μόνο το κογκλάβιο της ηλειακής διαιτησίας.

 

Τι έγινε στην Α2

Τώρα να αναφερθούμε στην Α2 παρέλκει. Εδώ έγινε αλαλούμ. Αφήστε που τη θεωρούν στην Επιτροπή ισάξια της Α1. Ιδέστε: Κούλης 16 ορισμοί, Σφυρής 10, Παυλόπουλος 13, Παναγόπουλος 14, Αποστολόπουλος 11, Σταυρόπουλος 8 (;). Καλύτερα να μην προχωρήσουμε…

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος