FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Μέγα ντέρμπι στην Ηλεία

Ημερομηνία: 04-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ποδοσφαιρικά υποδεχόμαστε το νέο έτος με ένα μεγάλο ντέρμπι στο Τραγανό. Θα παίξουν η Νίκη και ο Πανηλειακός. Δεν πρόκειται βέβαια να… σκοτωθούνε, αλλά θα παλέψουν για την επικράτηση, αφού έχουν τους δικούς τους λόγους. Τους χωρίζουν μόνο δύο βαθμοί και βρίσκονται σε στάδιο περαιτέρω ανασυγκρότησης ενόψει και των επί θύραις μεταγραφών. Θα κατακλυστεί το γηπεδάκι της κωμόπολης, αφού το ενδιαφέρον είναι στο μέγιστο βαθμό. Θα σφυρίξει ο Αλιάγας από τα μέρη της Δυτικής Αττικής.

*Ακούγεται, πως ο Γιάννης Σωτηρόπουλος θα καταλήξει στη Νίκη Τραγανού. Αν η φήμη ισχύει, μιλάμε για σημαντική προσθήκη για την ομάδα του Σπύρου Αντωνόπουλου.

*Ο Πανηλειακός ως τώρα έχει αποκτήσει τον τερματοφύλακα Κυρίτση και το μέσο Μακροστέργιο, ενώ (κατά περίεργο τρόπο) έχει κολλήσει το θέμα του Νικολακόπουλου στις διαπραγματεύσεις.

 

Ο Παμβουπρασιακός

Στο Μενίδι θα ταξιδέψει την Κυριακή ο ΠΑΟ Βάρδας, όπου θα αντιμετωπίσει τον σκληροτράχηλο Αχαρναϊκό, σε ένα παιχνίδι δυνατό και αβέβαιης έκβασης. Στους δύο πόντους η διαφορά των ομάδων (16-14) υπέρ της ομάδας του Τσίρκοβιτς. Εκεί μέσα οι Μενιδιάτες είναι ακαταμάχητοι. Έχουν νικήσει Αίγιο, Αστέρα, Ριόλο, Ραφήνα. Έχουν χάσει μόνο από το Διαγόρα Ρόδου! Θα σφυρίξει ο Χουλιάρας (Ευβοίας).

*Η «Μπάρτσα» έχει δυνατότητες ακόμη και για διπλό, ενώ από το τρένο μάθαμε πως κατέβηκε ο Ραμαντάνης.

 

Αβέβαιο το μέλλον του Αστέρα

Κανένας δεν γνωρίζει τώρα που γράφονται αυτά τα σχόλια, αν ο Αστέρας Αμαλιάδας, θα πάει να παίξει στη Ρόδο κόντρα στον πρωτοπόρο Ιάλυσο. Η ομάδα είναι απροπόνητη. Οι πληροφορίες που έρχονται στη στήλη συγκεχυμένες. Δυστυχώς…

*Ήδη από τους παίκτες έχουν για διάφορους λόγους αναχωρήσει Αφράτης, Λιούις, Μωραΐτης, Κέιχιλ, Μανωλιάς, ενώ έχει δοθεί δανεικός στα Σαβάλια ο Αρβανίτης.

 

Μεταγραφικό παζάρι

Μπήκαμε στο μεταγραφικό παζάρι του Γενάρη, εν μέσω καλικαντζάρων, που κυριαρχούν τώρα στο στερέωμα. Γι’ αυτό παίκτες και ομάδες είναι επιφυλακτικές. Υπάρχει πλούσιο ρεπορτάζ. Κυριαρχούν ονόματα πρωτοκλασάτα, ενώ δεν συζητάμε για τα δευτεροκλασάτα και τριτοκλασάτα. Στο προσκήνιο Σωτηρόπουλος (Πανηλειακός), Σκοζάι (Νίκη), Μούτσος (Μακρίσια), Μπάρκας (Πανηλειακός), Μηλαδόπουλος (Δόξα).

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Απόλυτα φυσιολογικά τα αποτελέσματα της έσχατης αγωνιστικής του α΄ γύρου του πρωταθλήματος και τελευταίας του 2018. Με παρόντα τα κατσιμπουχέρια στην αγωνιστική δεν είχαμε καμία έκπληξη. Ούτε το 1-1 της Γαστούνης (Αίας-Λ. Αστέρας) θεωρείται έκπληξη με δεδομένο ότι ο Αίας στη λήξη έχασε πέναλτι!

*Δύο τα διπλά. Το ένα έφερε ο Αλφειός στη Σπιάντζα επί της ανίσχυρης Θύελλας. Το άλλο ήρθε στο Καραλέτσι, όπου η Προοδευτική διέλυσε την Πηνεία, για την οποία ουδείς γνωρίζει αν θα συνεχίσει στο πρωτάθλημα!

*Λογικά έχει κλείσει η τετράδα. Για να σπάσει πρέπει να γίνουν πολλά.

 

Ο πρωταθλητής χειμώνα

Ο Ενιπέας Λαντζοΐου, η ομάδα του μεγάλου χορηγού Νίκου Μπακοβασίλη είναι η πρωταθλήτρια χειμώνα. Η διαφορά της από το δεύτερο Α.Ο. Ξενοφών δύο βαθμοί. Έχει την καλύτερη επίθεση (+40) και τη δεύτερη καλύτερη άμυνα (-12). Στους 4 πόντους η διαφορά της από Σαβάλια και Ζαχάρω! Ο Ενιπέας έχει συνολικά 10 νίκες, 3 ισοπαλίες και μόνο μία ήττα (από Σαβάλια στην πρεμιέρα).

*Μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα στον Ενιπέα και τον Α.Ο. Ξενοφών (0-0). Στείρες επιθέσεις, δυνατές άμυνες! Πάνω-κάτω 800 φίλαθλοι στο γήπεδο! Κόπηκαν 400 τόσα εισιτήρια, φετινό ρεκόρ στην Α΄ τοπική!

 

Ν.Μπακοβασίλης: «Δεν παίξαμε»

Στα ίσια μίλησε ο χορηγός του Ενιπέα, Νίκος Μπακοβασίλης, για το μεγάλο ντέρμπι του Σταδίου Πύργου. Φυσικά το 0-0 δεν τον ικανοποίησε! «Δεν παίξαμε, γι’ αυτό δε νικήσαμε. Προχωράμε όμως. Εμείς στο τέλος θα τερματίσουμε πρώτοι!». Σε ερώτησή μας, αν θα κάνει προσεχώς κάποια μεταγραφική κίνηση, απάντησε θετικά και μας αποκάλυψε το όνομα επιθετικού που θα επιδιώξει να πάρει η ομάδα του.

*Στο ημίχρονο ο Ν. Μπακοβασίλης θεάθηκε με ένα πακέτο γλυκά που είχαν προορισμό τους διαιτητές του αγώνα. Αξιοπρόσεκτη η χειρονομία του.

 

Ο Μαρκαντωνάτος

Διαιτητής του ντέρμπι ήταν ο Γιώργος Μαρκαντωνάτος, ο οποίος πήγε πολύ καλά στον αγώνα, που όμως ήταν εύκολος, χωρίς δύσκολες φάσεις. Με μια δύσκολη απόφαση. Τη δεύτερη κίτρινη στο Δαλαβούρα. Καμία δυσκολία δεν είχαν οι βοηθοί Καραλής, Λάττας.

*Αυτή την αγωνιστική ο Μαρκαντωνάτος σφυρίζει Γ΄ Εθνική Παναιγιάλειος-Παλληνιακός, με βοηθούς τους Λιάπη, Ασημακόπουλο. Ακόμη ο πατριώτης μας Αδαμόπουλος (Ζακύνθου) με βοηθούς τους Ηλείους Πήττα, Καραλή σφυρίζει Λέρνα-Ασπρόπυργο στο γήπεδο Κιβερίου. Ο παρατηρητής διαιτησίας, Βασιλάκης, πάει Κεφαλονιά.

 

Οι «μπλε» για  Νίκη!

Στο Αιγάλεω πάει αύριο ο Κόροιβος σε γερή κόντρα με το Διαγόρα Δρυοπιδέων. Αυτή είναι νησιώτικη ομάδα που δραστηριοποιείται στην Αθήνα. Αυτή τη στιγμή έχει 6-5 νίκες, έναντι 5-6 του Κοροίβου. Εκεί μέσα έχει νικήσει Εθνικό, Απόλλωνα και Πευκοχώρι κι έχει χάσει από Καρδίτσα, Ιωνικό.

*Εσείς τι λέτε, με μια καλή διαιτησία, δεν θα νικήσουν τα παιδιά του Σορώτου;

 

Υποσχέσεις

Ο καινούριος χρόνος γεννάει προσδοκίες για κάτι καλό, σε κάθε άνθρωπο, κοινωνία, σύλλογο, αθλητές, προπονητές και φιλάθλους. Το 2019 ξεκίνησε ελπιδοφόρο, γεμάτο προσδοκίες και υποσχέσεις για έξοδο από την οικονομική κρίση, η οποία έχει διαλύσει ανθρώπους και αθλητικά σωματεία!

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος