FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Με ιδρώτα και αίμα ο Πανηλειακός

Ημερομηνία: 27-11-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ξεπέρασαν τον εαυτό τους οι παίκτες του Πανηλειακού στο ματς με το Διαβολίτσι. Νίκησαν και τώρα ελπίζουν. Τα πράγματα είναι δύσκολα αλλά με τέτοιες εμφανίσεις υπάρχει πάντα ελπίδα να σωθεί η ομάδα. Μπροστά σε 200 (μόνον) φιλάθλους, αφού πολλοί φοβήθηκαν το τέρας «Γηρυόνης», ενώ άλλοι ήταν στο ελαιμάζωμα και να μην ξεχνάμε πως ολόγυρα είχε παιχνίδια τοπικού πρωταθλήματος. Αυτή η ιστορία όμως είναι αλλού… παπά ευαγγέλια. Δεν θα σας αποκαλύψουμε πόσα εισιτήρια έκοψε η ομάδα. Ο αριθμός είναι σοκαριστικός.

 

 

Οι παίκτες

Πάει αυτό όμως  και δεν αλλάζει. Να γυρίσουμε σε αγωνιστικά θέματα. Οι παίκτες ήταν ο ένας καλύτερος του άλλου. Με μπροστάρηδες τ’ αδέρφια Πάνο και Δημήτρη Τσίγκρηλα. Εφάμιλλο τον Πρέντι. Αίλουρο κάτω από τα δοκάρια τον Καρακίτσο, τον Μπάλλα, τον Τσαμπουρή που έφυγε τραυματίας στο 60΄, το συγκλονιστικό Κωστόπουλο, τον Παπαπέτρου (που βοήθησε όταν μπήκε) και τον Λίλα.

 

*Έμαθα πως έκαναν κάτι παραπονάκια οι Μεσσήνιοι του Παλαμάρα και του Κακαλέτρη. Θα τους περάσει, γιατί ο Μπόσνος έπαιξε στα ίσα κι όχι σαν τον Λιάρο και τον Ανδριανό, που ξέσκισαν την ομάδα με την Ερμιονίδα και τη Σπάρτη.

*Θα κλείσω με την παρατήρηση πως τη φάση του αγώνα έκανε ο Τσαμπουρής στο 65΄, όταν ανέκοψε το Μουλιάτο που έμπαινε μόνος στην περιοχή του Πανηλειακού.

 

 

Πάντα πρώτο το Ναύπλιο

Εκπλήσσει συνεχώς το Ναύπλιο 2017 κι όχι ο ιστορικός Παναυπλιακός που βολοδέρνει στην Α΄ τοπική Αργολίδας (στη μέση της βαθμολογίας). Η ομάδα είναι του διεθνούς Ταχτσίδη (μέγας χορηγός) κι έχει στις τάξεις της δύο καλούς παίκτες από την Κ19 του Ολυμπιακού, τον γκολκίπερ Σκαφίδα και το μέσο Μεγαρίτη. Αν αποφασίσει το Γενάρη να την ενισχύσει, μπορεί να πάει για τίτλο. Προσωπικά έχω πέσει έξω στις προβλέψεις μου γι’ αυτή την ομάδα.

*Σοκαριστική ήττα της Σπάρτης στην Πάτρα από τη Θύελλα (0-2). Πάντως στο 1-0 έβαλε γκολ η ομάδα του Τσίρκοβιτς και το ακύρωσε ο βοηθός- κακώς- ως οφσάιντ. Ο Μίκι ήδη μετά την ήττα αποτελεί παρελθόν, αφού υπέβαλε παραίτηση.

*Η άλλη ομάδα της Λακωνίας, ο Αστέρας Βλαχιώτη είναι ήδη δεύτερος. Έχουμε κάνει την πρόβλεψη ότι θα βγει πρώτος. Αν πάρει ένα αμυντικό χαφ του Γ. Κούτση, ο «έμπορας» τότε θα έχει τον πρώτο λόγο. Πάντως υστερεί επιθετικά και φάνηκε προχθές και στη Ζαχάρω.

*Χαμός στη Ζάκυνθο με τη νίκη του Τσιλιβή, ενώ ο Παναργειακός πέτυχε την πρώτη φετινή νίκη του!

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Τρομερά αποτελέσματα είχαμε στην 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α΄ τοπικής. Απίστευτο. Ούτε μία νίκη γηπεδούχου ομάδας! Αλώθηκαν στην κυριολεξία οι έδρες. Το πλέον εντυπωσιακό διπλό ήρθε στα Σαβάλια. Ο Ηλειακός Βαρθολομιού νίκησε 3-2 κι «ανάσανε» βαθμολογικά.

 

 

Το πέρασμα του Αίαντα

Πέρασμα εύκολο έκανε, ο μέχρι τούδε πρωτοπόρος της Α΄ τοπικής Αίας, από το Ενωσιακό γήπεδο κόντρα στον πολύ καλό ως τώρα Πέλοπα Πύργου. Παρά την απουσία του Παπαχριστόπουλου, η αμυντική διάταξη της ομάδας της Γαστούνης, με το Γκίνη στη θέση του, ήταν άτρωτη! Κι αφού δεν δέχτηκε γκολ ο εξαιρετικός πορτιέρε Κουρλός, το ζήτημα ήταν πότε θα έμπαινε το πρώτο γκολ. Το πέτυχε ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, Καράμπελας, κι έτσι ήρθε η νίκη. Ο Αμαλιαδίτης παίκτης ήταν και ο MVP της συνάντησης, παρότι έχασε 2-3 γκολ ακόμη.

*Για την πυργιώτικη ομάδα μέτρησε αρνητικά η αποχώρηση του Νίκου Δαβουρλή στο 41΄ λόγω τραβήγματος…

 

 

Το διπλό του Αστέρα

Το πήρε το διπλό ο Αστέρας στη δύσκολη έδρα του Τραγανού, αφού η Νίκη έχασε ακόμη και πέναλτι. Λύσανδρος και Φίλιππος ηγήθηκαν της ομάδας και την οδήγησαν στη νίκη έπειτα από σκληρό αγώνα με δύο κόκκινες και δεν θυμόμαστε πόσες κίτρινες από το ρέφερι Γκατζόπουλο, που χάρη στην εμπειρία του κράτησε το παιχνίδι.

*Το γκολ της νίκης των «βυσσινί» ο Ονουάτσι προς τη δύση του αγώνα, αφού νωρίτερα ο Βατσής ήταν άστοχος στο πέναλτι που απέκρουσε ο Εσάι, με το πόδι ενώ έπεφτε!

 

*Το παιχνίδι είχε τσαμπουκάδες και μανουριάσματα με τους Σταθόπουλο, Βουρτσάνη να πλακώνονται στο ξύλο και να την πληρώνει ο Μουρούτης που βγήκε για να μπει ο νεαρός πορτιέρε Εσάι.

 

*Σημαντικό θέμα η επανεμφάνιση  του Γιώργου Τσαντίλη, μετά το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπισε με τον τραυματισμό του!

 

Εκκωφαντική νίκη

Είχε μείνει με μία νίκη ο Ηλειακός Βαρθολομιού, αλλά την 9η αγωνιστική έκανε τη δεύτερη, που ήταν ένα μεγαλόπρεπο διπλό στα Σαβάλια. Ο Ολυμπιακός πλήρωσε ακριβά την ισοπαλία στην Αμαλιάδα, γιατί έχασε τον ηγέτη του κέντρου, Δημήτρη Μπράβο. Η απουσία του ήταν χτυπητή και η ομάδα του κ. Καλαρίτη πήρε τη νίκη μέσα στα Σαβάλια.

*Στο β΄ μέρος ο Ηλειακός πέτυχε δύο γκολ τη στιγμή που ο Ολυμπιακός ατύχησε και πάλι με το δοκάρι του Σταυρούλια. Έτσι γράφτηκε το διπλό, με δύο πέναλτι (ένα σε κάθε μεριά) και το Ράλλη να πετυχαίνει το τρίτο γκολ από τα 11 βήματα!

 

Ο Ηλίας Φωτόπουλος

Ένα από τα καλά νέα του τοπικού ποδοσφαίρου είναι η πρόσληψη του Ηλία Φωτόπουλου από τον Α.Ο. Κυπαρισσίας. Η ομάδα της γειτονικής πόλης πάει κακάσχημα και η αλλαγή τεχνικής ηγεσίας ήταν εκ των ων ουκ άνευ για την πορεία της φιλόδοξης ομάδας, η οποία στο δυναμικό της έχει και παίκτες από την Ηλεία (Μπουτσικάκης, Καμαρινός, Μπάρκας, Τσαγκάρης, Τζανέτος).

*Ήδη μετά την τελευταία ήττα από τον πρωτοπόρο Πάμισο μέσα στην Κυπαρισσία, ο Α.Ο.Κ. είναι 10ος (!) με 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες!

*Ο Ηλίας Φωτόπουλος  είδε το ντέρμπι (κι όχι τυχαία) και είπε «ναι» στην πρόταση της διοίκησης του Α.Ο.Κ.. Έχει τα προσόντα, τις ικανότητες, τη διάθεση να βοηθήσει και εμείς από αυτήν εδώ τη στήλη του το ευχόμαστε.

 

Αλλαγές προπονητών

Τα προβλήματα των ηλειακών ομάδων είναι αξεπέραστα. Άρχισαν ήδη οι αλλαγές προπονητών. Προηγήθηκε ο Αγγελόπουλος και ακολούθησε το δίδυμο Τρυφωνόπουλος-Μιχαλόπουλος. Άσχημα τα πράγματα στον άγριο κόσμος της Α΄ τοπικής. Βέβαια πάντα βρίσκουν λύσεις οι ομάδες. Έτσι και ο Αστέρας πήρε-λένε- υπηρεσιακό το Λύσανδρο Τζαβάρα. Μ’ αυτόν θα πάει προς το παρόν και βλέπουμε.

*Και πριν αποσώσουμε το λόγο μας είχαμε την παραίτηση του Θοδωρή Λούρμπα, μετά τη νέα ήττα της Νίκης Τραγανού!

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος