FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Μας έβγαλε την… ψυχή

Ημερομηνία: 04-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Εκεί στο Ψυχικό μετά την ήττα από το Παγκράτι τα χρειαστήκανε. Έκαναν λοιπόν καλέσματα στον κόσμο και γενικά πήραν πρωτοβουλίες. Αγρίεψαν μ’ άλλα λόγια και την… πλήρωσε ο Κόροιβος, ο οποίος δεν μπόρεσε να αντέξει στην πίεση των παικτών του Ρεμεντέλα, αλλά και της εξέδρας. Έτσι οι «μπλε» άντεξαν μόνο στο α΄ ημίχρονο. Στην επανάληψη η παρέα του Μάντζαρη, του Παπανικολάου και του Μιλεντίγεβιτς μας έβγαλε την ψυχή!

*Από το 18-20 του α΄ δεκαλέπτου πήγαμε στο 25-17 και από εκεί στο 29-10 του γ΄ δεκαλέπτου που ήταν καταστροφικό για τον Κόροιβο. Έτσι ήρθε η ήττα στην Αθήνα και τώρα θα περιμένουμε το ερχόμενο Σάββατο την Ελευθερούπολη, ώστε να νικήσουμε και να δούμε Θεού πρόσωπο!

 

Μεγάλη νίκη της Ζαχάρως

Μια από τις μεγάλες εκπλήξεις του 7ου Ομίλου, αν όχι η μεγαλύτερη, σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο στη Ζαχάρω, όπου ο απογοητευμένος και υποβιβασμένος Ολυμπιακός της πόλης, χωρίς τον προπονητή του στον πάγκο, κατενίκησε τον Παμβουπρασιακό, που δεν περίμενε να συναντήσει κάτι τέτοιο και πιθανόν να ήρθε για… περίπατο.

*Βλέπετε στη περίοδο του καρναβαλιού πολλά μπορούν να συμβούν, αφού οι άνθρωποι βρίσκονται σε ευθυμία και απέχουν από την πραγματικότητα. Αντί, λοιπόν, τα παιδιά του Τσίρκοβιτς να παίξουν σοβαρά, ώστε να τελειώσουν την υπόθεση παραμονή, θα πρέπει να καθαρίσουν με την Ερμιονίδα, ώστε τα πράγματα να έρθουν στη σειρά τους.

 

Λέντι Κανάνι

Ένας μικρός σε ηλικία παίκτης, τον οποίο ο Ρουμελιώτης πήρε φέτος από τον Αλφειό, ο Λεντιόν Κανάνι, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα Ολυμπιακός-ΠΑΟΒ, αφού πέτυχε και τα δύο γκολ του θριάμβου της ομάδας του. Πέρσι στον Αλφειό είχε πετύχει 5 γκολ. Φέτος μόνον έναν και ήδη τρία. Αυτός και ο Καλαντζής ήταν οι δύο πρωτοκορυφαίοι της Ζαχάρως στον προχθεσινό ανεπανάληπτο θρίαμβο επί της Βάρδας με 2-0.

*Έτσι αντί για ματς παρηγοριάς ο Ολυμπιακός το έκανε ματς αξίας, ενώ πέρασε στη βαθμολογία τον Πανηλειακό.

 

Άνω κάτω στον Πανηλειακό

Η βαριά και εν πολλοίς ασήκωτη ήττα του Πανηλειακού από τη Θύελλα Πατρών δημιούργησε κατάσταση στις τάξεις των ερυθρολεύκων και οδήγησαν στην παραίτηση του Κώστα Λούσκου. Το 1-4 δεν… τρώγεται με τίποτε και προσωπικά δεν πιστεύω πως μπορεί να οδηγήσει στην παραμονή της ομάδας του Πεφάνη και του συνεργάτη του Σταματόπουλου.

*Η Θύελλα αιφνιδίασε πλήρως τον Πανηλειακό που δεν περίμενε κάτι τέτοιο. Μέχρι το 15΄, όταν έγινε το 0-3 δεν υπήρχαν οι ερυθρόλευκοι στον αγωνιστικό χώρο. Τελικά, την πλήρωσε ο Μπουρνέλης, τον οποίο ο Λούσκος αντικατέστησε στο 21΄ με τον Λίλα.

*Όταν οι Πατρινοί ξεθύμαναν αναπτύχθηκε κάπως και ο Πανηλειακός, αλλά πάλευε μόνος του ο Τσαγκάρης. Διορθώθηκαν κάπως τα πράγματα στην επανάληψη, αλλά και πάλι οι Θυελλιώτες πέτυχαν κι άλλο γκολ, ενώ το γκολ της τιμής πέτυχε ο Δ. Τσίγκρηλας από την άσπρη βούλα, σε πέναλτι που κέρδισε ο αδερφός του, Πάνος.

*Ο διαιτητής Καζάνας (Αιτ/νίας) αυτή τη φορά δεν αντιμετώπισε προβλήματα, αφού βοήθησε το σκορ. Χάρισε τη δεύτερη κίτρινη στον Τσαγκάρη, που έπαιζε εκνευρισμένος, λόγω του σκορ, ενώ στο 61΄ του ζήτησε πέναλτι ο Πανηλειακός σε χέρι αλλά δεν έστερξε. Κίτρινη είδαν οι Ρούνης, Τσαγκάρης, ενώ για μια ακόμη φορά δεν έπαιξε ο Πρέντι.

*Τέλος τιμήθηκε προ του αγώνα ο περίφημος Καλαματιανός εξτρέμ (1973-1983) Μήτσος Ασημακόπουλος, που μαζί με τον Παναγόπουλο έγραψαν ιστορία στη Β΄ Εθνική. Ο Ασημακόπουλος ήταν γνωστό με το παρατσούκλι «Σπάρδακλας».

*Στο στάδιο βρέθηκαν κάπου διακόσιοι φίλαθλοι, ανάμεσα στους οποίους και 30 της Θύελλας!

 

Μικρά από την Α΄ τοπική

Η έκκληση που έκανε στον κόσμο του Βαρθολομιού ο προπονητής του  Ηλειακού Μιχάλης Καλαρίτης «ελάτε στο γήπεδο» δεν έπιασε. Δεν εισακούστηκε. Στο γήπεδο των Θινών ήταν όλοι όλοι δέκα Βαρθολομαίοι (!) και καμιά εικοσαριά Σαβαλαίοι. Η απουσία του Πέτρου Τσουκαλά έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην ομάδα.

*Στον Ολυμπιακό Σαβαλίων, που δεν… παίζεται, επανήλθε μετά το σοβαρό τραυματισμό του ο Μπράβος.

*Τη δύναμή της έδειξε στην Κρέστενα η Προοδευτική. Έπεσε μαχόμενη στο 89΄ με γκολ του Βιρτουόζου, Θανάση Μπακατσέλου, ο οποίος έφτασε τα 5 γκολ φέτος.

*Στο τελευταίο τέταρτο η Ολυμπιάδα έκαμψε την αντίσταση του Πέλοπα (Πελοπίου) και πήρε τη νίκη, που ήταν πολύ σπουδαία.

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Πέρασε και η 22η αγωνιστική του άγριου κόσμου, χωρίς ούτε μία έκπληξη. Την περασμένη Παρασκευή στην παρουσίαση της αγωνιστικής πέραν ότι το σημαντικό παιχνίδι της αγωνιστικής θα γινόταν στο Βαρθολομιό, είχαμε προβλέψει πέντε άσους κι ένα ή δύο διπλά. Πλήρης επιτυχία, αφού ήρθαν δύο διπλά και πέντε άσοι!

*Το σημαντικότερο αποτέλεσμα ήταν η νίκη της Ολυμπιάδας επί του Πέλοπα Πελοπίου. Ήταν δεύτερη συνεχόμενη νίκη της ομάδας του Γουμέρου, η οποία ξεπέρασε στη βαθμολογία το Κουρτέσι και πλησίασε σε απόσταση αναπνοής τον Ηλειακό Βαρθολομιού! Η επόμενη, 23η αγωνιστική, θα είναι κρισιμότατη για τη συνέχεια, για τρεις ομάδες (Βαρθολομιό, Ολυμπιάδα, Κουρτέσι).

 

Ο τυχερός

Τελικά δεν μάθαμε ποιος ήταν ο τυχερός της πίτας της Ένωσης που πήρε το δώρο, τρεις μπάλες ποδοσφαίρου.

 

Περί συγχωνεύσεων ο λόγος

Από τους τιμηθέντες στην αποκριάτικη πίτα της Διοργανώτριας ήταν κι ο Θοδωρής Βαγγόπουλος, για την προσφορά του στο τοπικό ποδόσφαιρο. Στην αντιφώνησή του ο συμπαθής γυμναστής-προπονητής (φέτος της αναπτυξιακής ομάδας του Πανηλειακού) είπε, πως για να ισχυροποιηθούν οι τοπικές ομάδες, θα πρέπει να γίνουν συγχωνεύσεις σωματείων.

*Τον διαβεβαιώνουμε πως κάτι τέτοιο είναι πρωτόγνωρο στην ποδοσφαιρική Ηλεία. Δεν έχει γίνει ποτέ, ούτε πρόκειται να γίνει.

 

Έτοιμες για την υπέρβαση

Τα κορίτσια της Νίκης Τραγανού το πρωί του Σαββάτου πέτυχαν ακόμη μία νίκη στο φετινό πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής. Νίκησαν την Ακαδημία Δόξα (Ζακύνθου) με 7-0 κι έδειξαν πως είναι έτοιμες για την τελική μάχη με τις Λύκαινες Αιγιαλείας. Πρώτη σκόρερ η Γεωργία Δεσπολάρη με τρία γκολ, ενώ έφτασε τα 25 γκολ φέτος! Δύο γκολ πέτυχε η Μπουσδούκου (συνολικά 4) και από ένα η Τραγουστή και η Φεφλέ (έφτασε τα 7 γκολ).

 

Οι Μικτές

Ακροτελεύτιο παιχνίδι των Μικτών σήμερα. Θα παίξουν για την… τιμή των όπλων με τις αντίστοιχες ομάδες της Αιτωλοακαρνανίας… Και του χρόνου!

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος