FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Λάμψη και συγκίνηση στα 50χρονα

Ημερομηνία: 05-12-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Λάμψη και συγκίνηση στα 50χρονα του Συνδέσμου Διαιτητών Ηλείας (1969-2019), που οργάνωσε το Δ.Σ. του Συνδέσμου, που αποτελούν οι άνθρωποι εκείνοι που αρνήθηκαν να πάνε κάτω από τη σημαία της Διοργανώτριας ΕΠΣ Ηλείας. Είναι σημαντικό να κρατούν τη σφραγίδα του ιστορικού Συνδέσμου ο Σπύρος Βασιλείου, ο Γ. Πολυχρονίδης, ο Χάρης Αλεξανδρόπουλος, ο Ανδρέας Δούφας και τα υπόλοιπα στελέχη, περιμένοντας να αλλάξει το καθεστώς της «δουλείας» που έχει επιβάλλει η ΕΠΟ στη Διαιτησία και κατ’ επέκταση αρκετές τοπικές Ενώσεις Ποδοσφαίρου, όπως και της Ηλείας.

*Ο Πρόεδρος της εξυγίανσης του ποδοσφαίρου, κ. Γραμμένος, είχε υποσχεθεί πράγματα, αλλά τίποτε δεν έχει υλοποιηθεί ως τώρα, ούτε υπάρχει φως στο άμεσο μέλλον. Έτσι, όσοι Σύνδεσμοι τα έχουν καλά με τους Προέδρους των τοπικών ΕΠΣ λειτουργούν κανονικά, ενώ οι λοιποί φυτοζωούν, όπως και ο δικός μας.

 

Σταυρόπουλος και Δάρρας

Δύο πρόσωπα στην εκδήλωση καταχειροκροτήθηκαν από τους παρισταμένους και για όσα είπαν, αλλά κυρίως για την παρουσία τους. Ο εμβληματικός Πρόεδρος του Πανηλειακού ήταν καταπέλτης, εξιστορώντας την πολύχρονη παρουσία του στην προεδρία της ιστορικής ομάδας, που την οδήγησε στα μονοπάτια της Α΄ Εθνικής. Ο Σάκης Σταυρόπουλος, ευσταλής, γέμισε την αίθουσα του δημαρχείου Πύργου και τιμήθηκε από τον ρέκτη δήμαρχο της πόλης, Τάκη Αντωνακόπουλο!

*Ο Σάκης Δάρρας ιδρυτής του Συνδέσμου το 1969 (στη διάρκεια της δικτατορίας) τόνισε τις δυσκολίες και τους αγώνες, ώστε να εδραιωθεί ο Σύνδεσμος και να γίνει φάρος στην επικράτεια του ποδοσφαίρου. Τιμήθηκε από τον εκπρόσωπο της τοπικής μας Εκκλησίας, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης, εν μέσω χειροκροτημάτων.

 

Δεν προσκλήθηκε η ΕΠΣ

Ήταν μια λαμπρή εκδήλωση για τα 50χρονα του Συνδέσμου, παρόμοια με εκείνη πριν από αρκετά χρόνια για τα 30χρονα που είχαν γίνει στο Θέατρο Απόλλων. Φυσικά απουσίασε η άλλη  κλεις του ποδοσφαίρου, η Ένωση, που βρίσκεται σε «εμπόλεμη» κατάσταση με την οργανωμένη Διαιτησία. Κάποιοι είχαν την άποψη πως έπρεπε να κληθεί κι ας μην ερχόταν! Όμως πρέπει να γίνει γνωστό, πως προτάθηκε σε επιφανές μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης να τιμηθεί και δήλωσε πως θα απουσιάζει… Αυτό ήταν το κλίμα!

*Καταλαβαίνει κανείς πόσες και ποιες δυσκολίες υπήρχαν… ακόμη και να οργανωθεί η εκδήλωση.

 

Πατσούρης-Κατσώλης

Ο Σάκης Πατσούρης, εμβληματικός ταμίας της ΕΠΣΗ και μέλος του Δ.Σ. επί 35ετία τιμήθηκε και δικαίως. Μάλιστα στην τιμητική αυτή στιγμή παραβρέθηκε ολόκληρη  η οικογένειά του και η σύζυγος κ. Σούλα.

*Επίσης τιμήθηκε ο επί 37 έτη Γραμματέας και μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΣΗ, Πάνος Κατσώλης, εκ Σαλμώνης ορμώμενος και φίλος αείποτε της διαιτησίας.

 

Πέτρος Μπηλιώνης

Παράλληλα, τιμήθηκε ο πρόεδρος της ΠΑΚ Ηλείας και ηγέτης της αντιπολίτευσης της ΕΠΣ, Πέτρος Μπηλιώνης, ο οποίος στον χαιρετισμό που απηύθυνε, δήλωσε: «όταν κερδίσουμε τις εκλογές η Διαιτησία θα γυρίσει στο θρόνο της» και ο νοών νοείτω!

 

Μεγάλη νίκη το Βαρθολομιό

Εξαιρετική και με σημασία νίκη πέτυχε ο Ηλειακός στο Βαρθολομιό επί του ΑΠΟΚ (3-1). Μεγάλη στιγμή για το γκολκίπερ Φώτη Βύτανο (γιο του γνωστού παράγοντα Δημήτρη), ο οποίος απέκρουσε πέναλτι του Κουρκουμέλη στο 1-0. Η ομάδα του Μιχάλη Καλαρίτη, αν και αγωνίστηκε χωρίς το βράχο Σάκη Τσουκαλά έφτασε  στη νίκη με ένα γκολ του Ραυτόπουλου (έφτασε τα πέντε) και δύο του Ράλλη!

 

Καρέ ο Έλιοτ

Από τα σπουδαία γεγονότα της 10ης αγωνιστικής είναι τα τέσσερα γκολ που σημείωσε ο έγχρωμος Έλιοτ. Ήδη έφτασε τα έξι και είναι πρώτος σκόρερ των «βυσσινί».

 

Διαπρέπουν στη Ρόδο

Περνάνε καλά στο «Νησί των Ιπποτών» τρία παιδιά πρώην του Αστέρα και Πανηλειακού. Μάλιστα την τελευταία αγωνιστική έπαιξαν με τη Μαρκό, η οποία ήταν δεύτερη στη βαθμολογία του 6ου ομίλου και τη νίκησαν 4-3. Σκόραραν οι Μπουντόπουλος, Βουργουντζής κι έπαιξαν ακόμη ο Νικολόπουλος κι ο Σούλης.

*Ο Βουργουντζής που είναι φοιτητής στη Ρόδο, είναι βασικός στην ομάδα, ενώ εδώ στον Πανηλειακό σπάνια τον χρησιμοποιούσαν και κόντεψε να καταστραφεί!

 

Μικρά ενδιαφέροντα

Τακτικός επισκέπτης της περιοχής μας είναι ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ζακύνθου,  Λεωνίδας Μαλιούφας. Για μια ακόμη φορά εμφανίστηκε στο «Γρ. Καλάκος» κανονικά γραβατωμένος και άσκησε καθήκοντα παρατηρητή αγώνα με το… αζημίωτο.

*Πρόσωπο του ηλειακού ντέρμπι στη Βάρδα ήταν ο νεαρός Αχαιός, Ζήσιμος Παναγάκης, που με εκείνο το  απίθανο σουτ, δοκάρι και μέσα (κατά το βοηθό) πέτυχε το γκολ με το οποίο κρίθηκε ο αγώνας. Το νεαρό έφερε στην ομάδα ο Ντίνος Σπυρόπουλος από το Ριόλο, αφού πέρυσι ήταν εκεί προπονητής. Ο Παναγάκης πέτυχε το δεύτερο φετινό του γκολ.

*Τρίτη συνεχόμενη ήττα έκανε ο ΑΠΟ Κουρτεσίου στο Βαρθολομιό. Είναι καιρός να ανανήψει, αλλά ακολουθεί μεθαύριο κι άλλο δύσκολο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στα Σαβάλια.

*Καιρός ήταν να αναλάβει ομάδα ο Αλέξης Γαλάνης, ο οποίος πέρσι πήγε πολύ καλά στο τιμόνι της Δόξας. Ήδη βρήκε τη θέση που του έπρεπε στη Νίκη Τραγανού.

*Έξι αγωνιστικές χωρίς νίκη παραμένει ο Ν. Κόροιβος Κατσαρού. Έχει αράξει στην τελευταία θέση και μεθαύριο παίζει εντός με τη Νίκη.

*Τέσσερις αγωνιστικές χωρίς νίκη παραμένει ο Πέλοψ Πελοπίου. Την επόμενη αγωνιστική έχει νέο δύσκολο παιχνίδι με τον Αστέρα μέσα.

*Πιάνει σιγά σιγά την παλιά απόδοσή του ο Μάζης του Αλφειού. Ένας ικανός σκόρερ που προχθές σκόραρε δις κι έφτασε τα 3 γκολ.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος