FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Κυρίαρχος ο Κόροιβος με Μαρούσι

Ημερομηνία: 17-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Διπλασίασε τις νίκες του ο Κόροιβος προχθές στην Αμαλιάδα  και είναι μια ανάσα από την παραμονή στην Α2. Το παιχνίδι με το Μαρούσι ήταν μια αποθέωση για τους «μπλε» που κέρδισαν άνετα τους «κιτρινόμαυρους» (76-64) και πάνε το Σάββατο να ντουμπλάρουν τις νίκες και να ξεμπερδέψουν μια και καλή.

*Η ομάδα του Κεραμιδά προηγήθηκε στο πρώτο τρίλεπτο, αλλά από τη στιγμή που ο Μαραγκάκης έδωσε το πρώτο προβάδισμα (5-4) δεν υπήρξε πρόβλημα για την ομάδα του Σπύρου Σαμόλη, ο οποίος με άριστο κοουτσάρισμα βοήθησε την ομάδα  να κλείσει το ημίχρονο με διαφορά 13 πόντων.

*Από το 11΄ που ο Κόροιβος έκανε δεκάποντη τη διαφορά από το Μαρούσι, ήταν ολοφάνερο πως η νίκη θα έκλεινε στην πλευρά της ομάδας της Αμαλιάδας. Έτσι  κι έγινε. Στο γ΄ δεκάλεπτο ο Κόροιβος έκανε τη διαφορά 17ποντη και έκλεισε χαλαρά στους δώδεκα πόντους!

 

Η τακτική

Ο Σαμόλης ξεκίνησε με τους Χείλαρη, Μαραγκάκη, Τσιάκο, Λεϊμάνις και Θεοδωράκο. Σταδιακά χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες, εκτός από τον «βενιαμίν» Γιαννακόπουλο. Μπήκαν μέσα και οι Κάτζος, Ρούνης που χειροκροτήθηκαν.

*Πρώτος σε χρόνο συμμετοχής ο Χείλαρης που έπαιξε 31 λεπτά. Ακολούθησε ο Θεοδωράκος και ο Μαραγκάκης (25΄), ενώ ο Λετονός δεν έπαιξε στο τελευταίο 10λεπτο για να είναι ξεκούραστος το ερχόμενο Σάββατο.

 

Από 17 πόντους

Πρώτοι σκόρερς οι Χείλαρης, Λεϊμάνις με 17 πόντους. Ακολούθησε ο Θεοδωράκος με 11 πόντους και από 10 πόντους οι Γκιουζέλης, Λαμπρόπουλος. Τα τρίποντα ήταν 10/23, αρκετά καλά, με το Θεοδωράκο να έχει 3/6 και το Γκιουζέλη 2/2.

*Από τους αντιπάλους ο Λυκογιάννης είχε 4/5 τρίποντα και θέλει προσοχή το Σάββατο.

*Περίπου 500 φίλαθλοι είδαν το παιχνίδι. Ήταν εκδηλωτικοί και βοήθησαν την ομάδα.

*Καλή ήταν και η διαιτησία των Κατραχούρα, Μαλαμά (Κρήτης) και Παντελίδη (Εύβοιας). Ο πρώτος μάλλον θεατής, οι άλλοι δύο τις αποφάσεις.

 

Η συνέχεια αύριο

Αύριο, Σάββατο, θα γίνει ο δεύτερος αγώνας (ώρα 5μ.μ.) και όπως όλα δείχνουν ο Κόροιβος μπορεί να πάρει τη νίκη κι έτσι να μην χρειαστεί τρίτο παιχνίδι στην Ήλιδα…

 

Με αλλαγές πήρε τη νίκη

Με τρεις αλλαγές, σε σχέση με το παιχνίδι στο Κατσαρού, κατέβασε τον Πέλοπα στη Σπιάντζα απέναντι στη Δάφνη, ο τεχνικός Μάκης Κόκκαλης. Αντί του τιμωρημένου Παπαγεωργίου έπαιξε ο Γκόρδης που ήταν αρκετά θετικός στην άμυνα. Αντί του Μπουλούτα έπαιξε ο Πότκα (κι αυτός στην άμυνα), ενώ στη θέση του Καλαθά αγωνίστηκε ο Γεωργίου. Το γεγονός ότι η ομάδα του έφτασε στη νίκη καταγράφεται στο ενεργητικό του, με βάση τις αλλαγές, αφού η ομάδα είχε κάνει αμυντικά λάθη στο Κατσαρού.

*Βλέποντας την πίεση της Δάφνης στην επανάληψη ο κ. Κόκκαλης έβγαλε στο 65΄ έναν επιθετικό (Λειβαδίτης) και τοποθέτησε στην άμυνα τον Μπουλούτα.  Λίγο αργότερα έβγαλε κι άλλον επιθετικό μέσο (το Γεωργίου) κι έβαλε μέσα το Γ. Χριστακόπουλο, αμυντικό κι αυτόν. Έτσι κράτησε τη νίκη που ήταν και το ζητούμενο…

*Η ομάδα του Πύργου κλείνει τις προσπάθειές της μεθαύριο στο Πελόπιο, όπου θα αντιμετωπίσει τη συνώνυμη ομάδα. Με νίκη είναι σίγουρος στην Α΄ τοπική. Μπορεί ωστόσο και με ισοπαλία να πάρει την άνοδο, αφού υπάρχει και το παιχνίδι Δάφνη-Ν. Κόροιβος που είναι κι αυτό ντέρμπι.

 

Η Δάφνη θέλει τη νίκη

Στην Ανδραβίδα κλείνει ο «χορός» των πλέι-οφ στην Α2 Κατηγορία. Η Δάφνη θέλει τη νίκη απέναντι στο Ν. Κόροιβο, αφού θέλει την 3η θέση, γιατί κανένας δεν γνωρίζει τι πρόκειται να γίνει τον ερχόμενο Αύγουστο!

*Από την άλλη πλευρά ο Ν. Κόροιβος έχει κάνει εξαιρετική πορεία με τρεις νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα. Με νίκη στην Ανδραβίδα θα έχει τύχη.

 

Μεγάλα παιχνίδια στην Α1

Άλλαξαν τα γήπεδα αυτή την αγωνιστική. Ο Ενιπέας υποδέχεται τη Ζαχάρω σε αποφασιστικό παιχνίδι για την πρωτιά. Η ομάδα του Λαμπαδάριου μπορεί να πάρει το τρίποντο στο «Ντ. Παπαγεωργίου» και να πλησιάσει ακόμα περισσότερο την πρωτιά.

*Αποφασιστικό παιχνίδι και στην Κρέστενα, όπου ο Α.Ο. Ξενοφών θέλει να ντουμπλάρει τις νίκες κόντρα στον Αλφειό, στον οποίο επανέρχεται ο Μπάρκας. Από την ομάδα του Μιλοσέσκι θα είναι απών ο Στάθης Χαραλαμπόπουλος.

 

Ήσυχος

Τώρα, Διακοφώτη, πρέπει να κοιμάσαι ήσυχος. Πέτυχε το σχέδιό σου. Ανέβασες και τις δύο ομάδες της Ρόδου στη… Γ΄ Εθνική!

 

Το πάθημα της «Μαύρης»

Εντάξει, αυτό που έπαθε η Καλαμάτα ήταν οδυνηρό. Προηγήθηκε στο ματς με το Διαγόρα και υποχρεώθηκε να παίξει με δέκα, γιατί ο Γιόντης έκανε χειρονομία και θέλω να ρωτήσω: Αυτή η χειρονομία που έκανε ήταν για κόκκινη κάρτα; Ακόμη μια ερώτηση στο Βάτσιο. Αυτό το κολλημένο χέρι ήταν φάουλ; Άντε κάνε καμιά άλλη δουλειά παιδάκι μου! Άλλωστε γι’ αυτό σε κατέβασαν από τη Σουπερλίγκα!

 

Η Θέμις έχει κέφια

Ου ψευδομαρτηρήσεις κατά του πλησίον σου μαρτυρίαν ψευδή (Δωδεκάλογος).

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος