FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Κύμα αναβολών στην Α2 μπάσκετ

Ημερομηνία: 27-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Άνω-κάτω έχει γίνει η βαθμολογία της Α2 μπάσκετ μετά τις αλλεπάλληλες αναβολές αγώνων, λόγω του κορονοϊού! Τρεις αγώνες αναβλήθηκαν αυτή την αγωνιστική, ανάμεσά στους οποίους αυτός του Κοροίβου με τον Τρίτωνα στην Αθήνα. Σύμφωνα με απόφαση της Ε.Ο.Κ. οι αγώνες αυτοί θα γίνουν την Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου. Άρα έχει ο Θεός. Θα προηγηθούν οι αγώνες της 28/10 ανάμεσα στους οποίους και το παιχνίδι Κοροίβου-Απόλλωνα. Κατά την κολοβή αγωνιστική του Σαββάτου 24/11 ο Απόλλων Πάτρας πέτυχε «τρία στα τρία» νικώντας δύσκολα τον Οίακα Ναυπλίου. Μεγάλη νίκη έκανε και το Παγκράτι επί της Δάφνης, όπως και η Καρδίτσα στην Καβάλα επί της ομώνυμης ομάδας (65-76), ενώ ο Αμύντας έσπασε το ρόδι, νικώντας στον Υμηττό το Αγρίνιο (68-60).

 

Όρθιος ο Παμβουπρασιακός!

Όρθιος έμεινε ο Τσίρκοβιτς και τα παλικάρια του στη Μεσσήνη, καθώς ήρθαν 1-1 με το νεοφώτιστο Πάμισο. Η «Μπάρτσα» που για την οικονομία του αγώνα εμφανίστηκε με κόκκινες φανέλες έπαιξε χωρίς τους Νικολακόπουλο, Χριστόπουλο και αδικείται από το σκορ. Δέχθηκε ένα τζαμπατζίδικο γκολ και ο Βαζ που αυτή τη φορά έπαιξε βασικός και ήταν ιδιαίτερα διακριθείς, ισοφάρισε με ωραίο γκολ, ενώ είχε ένα σουτ που απέκρουσε ο γκολκίπερ του Πάμισου.

*Φρονώ ότι υπάρχει πέναλτι στη φάση με το Ντόμα, αλλά δίστασε να το δώσει ο Λάκωνας ρέφερι Λιάρος! Ακόμη, ο Μεσσήνιος γκολκίπερ Οικονομόπουλος έσωσε γκολ σε προσπάθεια του Σαμπανέι.

 

Φιλική ήττα του Αίαντα

Ξεμούδιασε ο Αίας στο φιλικό της Γαστούνης με αντίπαλο την Παναχαϊκή, παρά την ήττα στο τέλος με 4-2. Τα βρήκε σκούρα μαζί τους η ομάδα της Πάτρας που πριν λίγες μέρες άλλαξε προπονητή. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα τα δύο σουτ των Κάρδαρη, Βράπι που βρήκαν τα δοκάρια της εστίας του Πένκα, ενώ δύο γκολ πέτυχε ο Κουσκουνάς για την Παναχαϊκή. Στο παιχνίδι σφύριξε Αχαιός διαιτητής, ο Σαφαρίκας!

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Μόνον δύο διπλά είχαμε κατά την 5η αγωνιστική στην Α΄ Κατηγορία. Αναμενόμενα και τα δύο. Το ένα το έφερε η Θύελλα στο πυργιώτικο ντέρμπι με τον Πέλοπα, το άλλο η Δόξα Ν.Μανωλάδας στο Βαρθολομιό.

*Τέσσερις νίκες πέτυχαν οι γηπεδούχοι, ενώ υπάρχει και ένα διπλό, αναμενόμενο, από τη Δόξα Ν.Μανωλάδας επί του Ηλειακού.

 

Απροστάτευτος ο Αίας

Διαβάσαμε τα παράπονα και τις αιτιάσεις του Αίαντα σχετικά με το βεβαρυμένο του πρόγραμμα, αφού έχει ήδη δύο παιχνίδια αναβληθέντα (Βραχνέικα-Διαβολίτσι) που θα προστεθούν στα πέντε του Νοέμβρη από το πρόγραμμα. Πού είναι η ΕΠΣΗ να ενδιαφερθεί για το σωματείο με μια παράσταση στην Επιτροπή Πρωταθλήματος, στον πολύ Πρόεδρο κ. Δημητρίου;

*Απ’ όσα όμως πληροφορούμαστε για το συγκεκριμένο θέμα έκανε παρέμβαση ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Πέτρος Μπηλιώνης, γιατί κάπου του περνάει κι αυτού!

 

Παρασκήνιο και λαθροχειρία

Μεγάλο παρασκήνιο είχε την περασμένη εβδομάδα η συνέχιση του πρωταθλήματος Α΄ τοπικής. Η ΕΠΣΗ (έμαθα) είχε αποφασίσει να κάνει την 6η αγωνιστική και όχι την αναβληθείσα πέμπτη αγωνιστική. Μόλις μαθεύτηκε η πρόθεση των διοικούντων τη Διοργανώτρια, ακολούθησαν διαμαρτυρίες, φωνές, αντεγκλήσεις ενδιαφερομένων ομάδων και η ηγέτιδα ομάδα άλλαξε γνώμη και αποφάσισε να συνεχίσει με την αναβληθείσα αγωνιστική. Έκανε μόνο ορισμένες αλλαγές, όπως π.χ. του αγώνα Νίκης-Ξενοφώντα αντί Δευτέρας την Κυριακή.

*Εν τω μεταξύ η λαθροχειρία στην κλήρωση του Κυπέλλου επιβεβαιώθηκε κι από άλλες πηγές! Αυτά τα ωραία γίνονται…

 

Θέματα διαιτησίας

Αποφάσισαν να λειτουργήσουν νέα σχολή διαιτησίας προσεχώς. Θα βγάλουν καμιά δεκαριά νέους βοηθούς και ίσως ένα διαιτητή για τη Σούπερ Λίγκα, που είναι ο προαιώνιος πόθος του Προέδρου! Υπάρχει ένα έλλειμμα διαιτητών. Το υπάρχον δυναμικό δεν φτάνει ούτε τους 40 γι’ αυτό παλεύουν με τους ίδιους και τους ίδιους. Από δύο και τρία παιχνίδια έκαστος και τώρα που θα αρχίσει η Β΄ το πρόβλημα θα οξυνθεί. Άντε λοιπόν καλή δύναμη στη νέα σχολή και να τους τα λέτε καλά!

*Τα γραπτά των διαιτητών ποιος άραγε τα διόρθωσε φέτος. Ιδού η απορία. Και κάτι άλλο. Το κοριτσάκι τη Μαυραειδοπούλου πού την έχετε, κύριε Στέλιο; Στα αζήτητα ή μόνο για τα φιλικά;

*Σας το έχω ξαναγράψει. Ένα διαιτητή που σφυρίζει την Κυριακή Γ΄ Εθνική δεν μπορεί να τον βάζετε Σάββατο  και διαιτητή και μάλιστα στην Α΄ Κατηγορία. Το αντίστροφο μπορεί να γίνει. Δύο μείνανε αξιολογημένοι. Προσέχτε τους!

 

*Αυτό το παιδί ο Παρασκευόπουλος δεν σας κάνει για την Α΄ Κατηγορία; Θα βγάλετε κανέναν άλλο διαιτητή για την Α΄ ή θα μείνετε με τους δέκα;

 

Ο Κοτσώνης

Έκλεισε στον Αιολικό ο Δημήτρης Κοτσώνης, που επί αρκετό καιρό επροπονείτο με τον Αστέρα. Ο 31χρονος αμυντικός που έχει παίξει και στον Πανηλειακό έψαχνε καιρό για ομάδα και εθρυλείτο πώς θα κατέληγε στον Αστέρα!

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος