FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Κόροιβος, θεός, μοναδικός!

Ημερομηνία: 28-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Στιγμές μοναδικής ευφροσύνης επικρατούν στο στρατόπεδο του Κοροίβου, μετά την επιτυχία της παραμονής στην Α2 Κατηγορία. Θεωρούμε πως το παιχνίδι με το Μαρούσι ανήκει πλέον στα ιστορικά. Μάλιστα, μια διαφαινόμενη συντριβή της αθηναϊκής ομάδας μετετράπη σε ολίγον αγχωτική νίκη (76-70). Όμως αυτός είναι ο αθλητισμός.

*Ο Λετονός ήταν αυτός που είχε τη μεγαλύτερη συμμετοχή (35΄) και ακολούθησε ο περίφημος Χείλαρης (31΄), που ήταν και ο πρώτος σκόρερ του αγώνα με 22 πόντους. Κοντά τους οι Θεοδωράκος (27΄), Τσιάκος (26΄). Για μια ακόμη φορά οι παίκτες του Σαμόλη δεν απέφυγαν τα λάθη (15 έναντι 10).

*Γνωστοί τριποντάκηδες οι αντίπαλοι κι αυτοί τη φορά επικράτησαν στα σουτ από την περιφέρεια 11/31 έναντι 8/28. Από τους Μαρουσιώτες φοβερός ο Στασινός που αγωνίστηκε 40 λεπτά! Και ήταν ο πρώτος σκόρερ με 20 πόντους.

Το κατόρθωμα

Στα φετινά τοπικά πρωταθλήματα των ΕΠΣ ανά την Ελλάδα η Α.Ε. Μυλοποτάμου (Ρεθύμνου) βγήκε πρωταθλήτρια Α΄ Κατηγορίας με ένα εκπληκτικό ρεκόρ. Σε 30 αγώνες (16 ομάδες όλες) πέτυχε μόνο νίκες κι αυτές ήταν συνολικά τριάντα (30). Πέτυχε 154 τέρματα και δέχτηκε 9. Αληθινά απλησίαστο το ρεκόρ της ομάδας του Ρεθύμνου!

Η γνώμη Διγκόζη για τον Πανηλειακό

Φυσικά και δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε με τις δηλώσεις του Άγγελου Διγκόζη που διαβάσαμε  σε αθλητικό σάιτ της Αθήνας. Αφορούσαν την πορεία του Πανηλειακού από τότε που ανέλαβε ο ίδιος ως το τέλος της σεζόν.

*Και ποιος μπορεί να νιώθει ικανοποιημένος από την κατάκτηση της 7ης θέσης στο πρωτάθλημα του 6ου Ομίλου από τον Πανηλειακό. Έβδομη θέση με 8 νίκες, 8 ισοπαλίες και 8 ήττες. Συντελεστής τερμάτων (32-26). Φυσικά δεν ευθύνεται ο Διγκόζης για την τελική θέση της ομάδας. Άλλωστε αυτά τα έχουμε αναλύσει εδώ και καιρό. Ακόμη και για τα λάθη της διαιτησίας, η οποία αδίκησε αρκετές φορές τους «ερυθρόλευκους».

*Στα τελευταία 5 παιχνίδια δεν συμφωνούμε πως ο Πανηλειακός είχε άτυχα αποτελέσματα. Ίσα-ίσα. Έφερε ισοπαλία στην Παλλήνη και τον Ιάλυσο. Όμως έχασε από το Αίγιο, ενώ με το Τραγανό κατέβασε αναπληρωματική ομάδα. Κοντολογίς ο ίδιος ο Διγκόζης κρίνεται πετυχημένος και μακάρι να μείνει , ώστε να δούμε απ’ αρχής το έργο του.

*Τέλος, ο αποκλεισμός από το Κύπελλο από τον ΠΑΟΒ ήταν σκέτη απογοήτευση για όλους!

Έμεινε καθαρός ως το τέλος

Η φετινή πορεία του Αστέρα Αμαλιάδας, ήταν πορεία εν μέσω ακανθών και τριβόλων. Ήρθε και η ήττα από το Φοίβο Κρεμαστής και μαζί και ο τραυματισμός του Βλάχου. Του ικανού τερματοφύλακα, ο οποίος θα είναι ο μελλοντικός πορτιέρο των «βυσσινί».

*Φυσικά δεν μιλάμε για το αίσχος του Διαγόρα, ο οποίος στη Ρόδο δάμασε την πιτσιρικαρία με 8-0. Η ομάδα τράβηξε πολλά δεινά ιδίως στα τελευταία παιχνίδια, όπου οι αντίπαλοι είχαν ανάγκη τη νίκη. Η ομάδα σκόραρε για τελευταία φορά την 22η αγωνιστική στον Πύργο με το νεαρότερο παίκτη της Γ΄ Εθνικής το Σάκκο (5-1).

*Κάποτε ήρθε το τέλος του πρωταθλήματος. Η ιστορία έγραψε. Ουραγός ο Αστέρας με 3 βαθμούς και συντελεστή τερμάτων (4-70). Οδυνηρά αποτελέσματα. Πάλι καλά όμως που η ομάδα έμεινε μέχρι το τέλος στο πρωτάθλημα. Το οφείλει στους πιστούς φίλους της που την ενίσχυαν και δεν την εγκατέλειψαν. Προπαντός έμεινε κοντά της ο Κώστας Ντάβαρης, χάρη στις προσπάθειες του οποίου, ο Αστέρας κράτησε ως το τέλος.

*Το μέλλον θα δείξει αν η Αμαλιάδα θα δείξει το καλό της πρόσωπο και θα βοηθήσει να ορθοποδήσει ο Αστέρας!

Τέσσερις νέες στην Α2 μπάσκετ

Στο νήμα η Ελευθερούπολη (Καβάλας) ανέβηκε στην Α2 Κατηγορία μπάσκετ, μαζί με το Ανατόλια Θεσσαλονίκης. Αυτές από τον όμιλο του Βορρά. Από τον όμιλο του Νότου ανέβηκαν ο Οίαξ Ναυπλίου και η Δάφνη Δαφνίου.

*Αντίθετα πέραν του Αμαρουσίου και της Καβάλας, υποβιβάστηκαν το Πευκοχώρι και ο Εθνικός Πειραιά.

Η δουλίτσα

Εκεί στο Πελόπιο, αλλά και στην Ανδραβίδα γίνανε κάτι καλά «πραγματάκια». Σε συνεννόηση και με πρέσβεις στα δύο γήπεδα. Δεν ξέρουμε ποιο από τα δύο παιχνίδια ξεκίνησε αργότερα. Άλλωστε αυτό καμία σημασία δεν έχει, η δουλίτσα έγινε. Κάποιος ευνοήθηκε, κάποιος την πλήρωσε. Αυτό δεν έχει σημασία. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι και στη μπουκάλα να τους κλείσεις, αυτοί θα κάνουν το θέλω τους!

Τον  «εκπαραθύρωσαν»

Το Γιώργο τον  «εκπαραθύρωσαν» από Γενικό. Προφανώς δεν περίμεναν την παραίτησή του, η οποία είχε προγραμματιστεί λίγο μετά τη λήξη των πλέι-οφ. Τον «εκπαραθύρωσαν» εν αγαστή συνεργασία. Δεν μπορούσαν, βέβαια, εκ του Καταστατικού να τον παραιτήσουν κι από μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, δηλ. του Διοικητικού συμβουλίου.

*Το ωραίο είναι ότι συμφώνησαν όλοι ακόμη κι αυτοί που τους θεωρούσαμε κολλητούς.

Πέντε ομάδες έπεσαν

Τραγική η Α2 Κατηγορία φέτος. Όπως στην Α1 έτσι και σ’ αυτήν πέντε ομάδες αποχαιρέτησαν και από του χρόνου γυρίζουν στη Β΄ τοπική. Το σημαντικό είναι πως όλες οι ομάδες που υποβιβάστηκαν αγωνίστηκαν ως το τέλος.

*Κατά σειράν είναι ο Απόλλων Ν. Φιγαλείας σε αγώνα πλέι-άουτ προς τον Αετό Κέντρου που σώθηκε χάρη στις… θαυματουργικές αποφάσεις της Πειθαρχικής της ΕΠΣΗ!

*Ο ΠΑΟ Κακοβάτου που έμεινε αρκετά πίσω. Ο Αχιλλέας Νεοχωρίου Κυλλήνης, ο οποίος υποβιβάστηκε για δεύτερο συνεχή χρόνο. Ο Ίφιτος Καλυβίων, νεοφώτιστος κι αυτός, κι ο Αργοναύτης Κατακόλου, επίσης, νεοφώτιστος.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος