FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: «Κατοστάρα» ο Κόροιβος

Ημερομηνία: 07-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Όπως άλλωστε αναμενόταν ο Κόροιβος συνέτριψε τον Εθνικό στην  Ήλιδα (101-79) και πάει την τελευταία αγωνιστική στο Ψυχικό με την ελπίδα πως θα νικήσει την αθηναϊκή ομάδα, ώστε να αποφύγει το πλέι-άουτ!  Οι Εθνικοί στάθηκαν μόνο στο α΄ δεκάλεπτο με αξιώσεις (25-17) και μετά τους πήρε ο… ποταμός.

*Στην ομάδα του Σαμόλη πρώτο βιολί ήταν ο Λεϊμάνις με 20 πόντους και 3 τρίποντα, ενώ τα συνολικά τρίποντα έφτασαν τα 15 κοντά στο 50%. Όλη η ομάδα δούλεψε σωστά κι έφτασε με άνεση στο ροζ φύλλο αγώνα!

*Όμως ήρθαν κατά την προτελευταία αγωνιστική τουλάχιστον δύο παράδοξα αποτελέσματα που δεν ευνόησαν καθόλου την ομάδα. Ο Απόλλων Πάτρας νίκησε την Ευρώπη Πευκοχωρίου στη Θεσσαλονίκη και το Ψυχικό στην Καβάλα την ομώνυμη ομάδα! Έτσι, θα χρειαστεί εργώδης προσπάθεια την τελευταία αγωνιστική και συνδυασμός αποτελεσμάτων, μπας και γλιτώσει απευθείας η ομάδα των «μπλε».

 

Η παραμονή της Ολυμπιάδας

Ο παίκτης-προπονητής της ομάδας του Γουμέρου, Χρήστος Αγγελόπουλος, προ καιρού μας είχε δηλώσει: «Όποια ομάδα πάρει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-άουτ, θα μείνει στην Α΄ τοπική». Το πήρε η ομάδα του, η οποία κέρδισε προχθές στο Σκουροχώρι κι ανανέωσε την παραμονή της στον… άγριο κόσμο.  Λαμπρή επιτυχία της ομάδας από τα ορεινά. Το 0-2 πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους παίκτες της Ολυμπιάδας στη λήξη, με όλε-όλε μπροστά στους φιλάθλους τους που βρέθηκαν στο γήπεδο Σκουροχωρίου.

*Συγκινητικός ο Χρήστος Αγγελόπουλος. Πέρασε αλλαγή προς το τέλος. Πέτυχε το δεύτερο γκολ και βγήκε για να παίξει άλλος. Καλή ομαδίτσα με το πλείστον των παικτών από το Γούμερο, που είναι μεγάλη κοινότητα.

*Κοντά στην Ολυμπιάδα βρέθηκαν και αρκετοί Χελιδοναίοι, γιατί εκεί παίζει ο σέντερ μπακ, Σοφοκλής Μπίρμπας, ένας από τους ιδιαίτερα διακριθέντες φέτος.

 

Έτσι έχασε το Σκουροχώρι

Στο κρισιμότερο φετινό του παιχνίδι, από το καταραμένο πλέι-άουτ με αντίπαλο το Γούμερο, το Σκουροχώρι, λόγω καρτών, έπαιξε χωρίς τους Τσιτσιρόπουλο, Μουγκό, Καραντώνη, Χριστακόπουλο, Λιαρόπουλο, Ζ. Παναγιωτόπουλο, ενώ ο δεξιοτέχνης Σέφα είχε αναχωρήσει εκτός Ηλείας για επαγγελματικό λόγο. Ποια ομάδα με τέτοιες και τόσες ελλείψεις, θα κατάφερνε κάτι καλό. Ουδεμία. Έτσι, μέσα στο γήπεδό του ο Λ. Αστέρας «γκρεμίστηκε» από την Α΄ τοπική, όπου έμεινε μόνο μια χρονιά.

*Στα τόσα άλλα η ομάδα είχε την ατυχία τρεις φορές η μπάλα να βρει το αντίπαλο δοκάρι. Αυτή ήταν η χαριστική βολή. Σημαδιακή η φάση του 19΄, όπου γράφτηκε το 0-1 από λάθος αμυντικών παικτών. Λάθος τραγικό και θανάσιμο!

 

Ο Μουρούτης για τον υποβιβασμό

Ο γνωστός ποδοσφαιριστής του Λευκού Αστέρα, Γιάννης Μουρούτης, μετά το τέλος του αγώνα στο Σκουροχώρι, ως πρώην αθλητικογράφος, που έχει δει πολλά εκ της ιδιότητός του, μας είπε: «Ένα πέναλτι που δεν υπήρξε, το εισπρακτικό πνεύμα της ΕΠΣΗ, με τις κίτρινες κάρτες και κάποια “ματιασμένα”, μας οδήγησαν στον, κατά γενική ομολογία, άδικο υποβιβασμό».

 

Πανηλειακός: Καλύτερα εκτός

Συνεχίζουμε για τον Πανηλειακό στην περίοδο που έληξε. Οι «ερυθρόλευκοι» που, όπως αναφέραμε στο τελευταίο σημείωμα, σακατεύτηκαν από τη διαιτησία. Αυτό το καταδείξαμε δια πολλών παραδειγμάτων, οπότε κανένας δεν μπορεί να μας αμφισβητήσει.

*Η ομάδα, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα, πήγε καλύτερα εκτός έδρας, παρά μέσα στον Πύργο. Συγκεκριμένα στον Πύργο έκανε μόνο 4 νίκες, 3 ισοπαλίες και 5 ήττες (τέρματα 15-12). Εκτός έδρας πραγματοποίησε: 4 νίκες, 5 ισοπαλίες και 3 ήττες (τέρματα 17-14). Άθλια τω όντι τα εντός έδρας στατιστικά, όπου, συν τοις άλλοις, έβαλε το χεράκι της η διαιτησία. Συνολικά, οι ερυθρόλευκοι στα 24 παιχνίδια είχαν από 8 νίκες, 8 ισοπαλίες, 8 ήττες (όλα από οχτώ), ένα ακόμη στατιστικό περίεργο!

*Ο Πανηλειακός χρησιμοποίησε συνολικά 30 ποδοσφαιριστές. Ούτε λίγους ούτε πολλούς. Άτυχος της περίπτωσης ο Γιάννης Καπετανάκης που έπαιξε βασικός επτά φορές και λόγω τραυματισμού δεν ξανάπαιξε μετά την 8η αγωνιστική. Τον ακολούθησε ο Κυρίτσης με 9 αγώνες, ο Ραφαήλ Καρακίτσος με 4 αγώνες (στρατεύτηκε), ο Γιώργος Λαμπρόπουλος με 2 αγώνες και ο νεαρός Σακελλαρίου με 3. Δηλονότι έπαιξαν 5 τερματοφύλακες, εξ ων δύο φορές ο προπονητής τερματοφυλάκων. Αυτό είναι ένα ακόμη παράδοξο φαινόμενο από τα πολλά που έγιναν φέτος.

 

Έχασε η Αχαΐα στα ημιτελικά

Δεν μπόρεσε να μπει στους τελικούς η ΕΠΣ Αχαΐας τόσο στους Παίδες, όσο και στους Νέους. Στους Κ14 έχασε από την Ξάνθη (0-1), η οποία θα παίξει στον τελικό με την αντίστοιχη ομάδα της ΕΠΣ Μακεδονίας, η οποία επικράτησε του Πειραιά (1-0).

*Στους Κ16 έχασε από τα Χανιά στα πέναλτι (κανονικός αγώνας 1-1) και στη ρώσικη ρουλέτα (4-2). Ο τίτλος στο πρωτάθλημα προεπιλογής θα κριθεί ανάμεσα στα Χανιά και το Ηράκλειο, το οποίο επικράτησε της ΕΠΣ Σερρών στα πέναλτι (κανονικός αγώνας 0-0).

*Αυτοί στα ημιτελικά κι εμείς στο Σοφικό (Κορινθίας) για τουρνουά!

 

Η σχολή προπονητών

Είδατε η ΕΠΟ της εξυγίανσης την έδωσε την σχολή προπονητών στην ΕΠΣ Ηλείας, να την οργανώσει και να την λειτουργήσει. Άργησαν λιγάκι, αλλά την έφεραν, ώστε να βγάλει και η Ηλεία κι άλλους προπονητές, ώστε μελλοντικά να είναι αυτάρκης και να ανεβάσει το επίπεδό της, το οποίο είναι αρκετά χαμηλό, δε νομίζετε.

Η ανάθεση της οργάνωσης και λειτουργίας δεν έγινε σε κάποιον από τους συμβούλους, αλλά στην αναπληρωματική την κα Βίκυ, η οποία πέραν του ότι είναι αυθεντία  στην Πειθαρχική έχει εντρυφήσει και στην προπονητική, οπότε η επιτυχία της Σχολής είναι εξασφαλισμένη!

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος