FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Καληνύχτα Τόκιο. Σ’ ευχαριστούμε!

Ημερομηνία: 10-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Επί είκοσι μέρες η άλκιμη νεότητα της υφηλίου είχε μετακομίσει στη «Χώρα του ανατέλλοντος ηλίου» και αγωνίστηκε για τον κότινο  της νίκης στο «δρόμο, το πάλαιμα και το λιθάρι…». Οι Ιάπωνες μέσα στην πανδημία κατέβαλαν κάθε προσπάθεια, ώστε να παρουσιάσουν κάτι το ιδιαίτερο, παρά το γεγονός ότι οι αθλητές αγωνίστηκαν χωρίς θεατές και χειροκρότημα.

*Η μικρή Ελλάδα των δέκα εκατομμυρίων ψυχών υπερέβαλε εαυτόν και η συγκομιδή 2 χρυσά, 1 ασημένιο κι 1 χάλκινο μετάλλιο, μόνον ευκαταφρόνητη δεν είναι! Γιατί υπήρξαν κι άλλες θέσεις, υποδεέστερες, που όμως έχουν τη δική τους σημασία. Και καθώς η αυλαία έπεφτε στο στάδιο του Τόκιο, ας αναφωνήσουμε: «Καλημέρα Παρίσι!».

 

Έβγαλε Συμβούλιο

Πολυπληθές είναι το Δ.Σ. του Αίαντα Γαστούνης, ο οποίος έπειτα από διαβουλεύσεις, προσπάθειες, αντεγκλήσεις, γκρίνιες και αγάπες έβγαλε νέο συμβούλιο, το οποίο θα πάρει στα χέρια του τις τύχες του Άγιαξ της Ηλείας. Υπάρχουν μέσα γνωστά ονόματα, αλλά και άγνωστα τα οποία θα συγκροτηθούν σε Σώμα και θα δέσουν αρμονικά, ώστε να δουλέψουν με κέφι για το καλό του συλλόγου.

*Κανένας δεν γνωρίζει τι μας επιφυλάσσει το μέλλον, αλλά το πρωτάθλημα θα είναι δύσκολο και φέτος δεν θα υπάρχει ο Ηλίας Κουλούρης. Μεγάλη η απώλειά του, αλλά έτσι είναι τα πράγματα και τίποτε δεν μπορείς να κάνεις.

*Τώρα προέχει η συγκρότηση της ομάδας, αφού προπονητής ανέλαβε ο κοντοχωριανός, Αλέξης Γαβριλόπουλος, που είναι γνώστης της κατηγορίας και έμπειρος στο χώρο. Γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στην κατηγορία και θα αντικαταστήσει επάξια τον Θοδωρή Ανδριόπουλο. Ο τελευταίος σίγουρα θα νιώθει μια πικρία, αλλά έτσι είναι η ζωή.

 

Ο Παπαχριστόπουλος

Ο Γιώργος Παπαχριστόπουλος είναι ο πρώτος παίκτης που θα συνεχίσει στον Αίαντα, καθώς ανανεώθηκε η συνεργασία του με τον σύλλογο της Γαστούνης. Εξαιρετικός αμυντικός που πέρυσι έχασε κάποια παιχνίδια για επαγγελματικούς λόγους. Τέτοιοι παίκτες σπανίζουν στην Ηλεία και για μια ακόμη χρονιά θα δείξει τα προσόντα του!

 

Οι ομάδες του ομίλου μας

Γίνονται προσπάθειες να προσεγγίσουμε το νέο όμιλο στον οποίο θα ενταχθούν οι ομάδες της Ηλείας. Όμως τούτο δεν είναι τόσο εύκολο, γιατί πολλά εξαρτώνται από πόσες ομάδες θα ενταχθούν σε αυτόν και αν θα χωρέσουν, γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο της Παναχαϊκής, αλλά και του Ναυπακτιακού και ενδεχομένως της Ζακύνθου.

*Μετράμε, λοιπόν, τις δύο ομάδες της Ηλείας, της Αχαΐας (Παναιγιάλειος, Διαγόρας), της Μεσσηνίας (Διαβολίτσι), της Λακωνίας (Άρης Σκάλας, Βλαχιώτης), της Αρκαδίας (Παναρκαδικός, Ερμής Μελιγούς), της Αργολίδας (Ερμιονίδα, Φοίνικας Ν. Επιδαύρου), της Ζακύνθου (Ζάκυνθος, Σκουλικάδο). Αυτές οι ομάδες είναι δεκατρείς. Υπολογίστε λοιπόν.

 

Η χρυσή εποχή

Η δεκαετία του 1980-90 ήταν η χρυσή εποχή του ηλειακού ποδοσφαίρου με 80 ομάδες περίπου σύνολο. Τότε επί Αναστασόπουλου-Πατσούρη-του αείμνηστου Κατσώλη, του Γιαΐτση, τον Μπαδούρο, τον Σκαπαρδώνη (αρκετοί έχουν φύγει από τη ζωή) τον Σάκη Μυλωνά κ.λπ. παραγόντων, να μην παραλείψω τον Αλέξη Χρονόπουλο, με τον Κουτρουλη στο τιμόνι της διαιτησίας, ήκμασε το ποδόσφαιρό μας. Και μετά-φευ-ήρθε η παρακμή κι ένας-ένας οι καλοί παράγοντες αποσύρθηκαν και μαζί τα σωματεία τους…

 

Η μνήμη σας

Θα σας θυμίσω κάποιες από αυτές τις ομάδες για να μπορέσετε να εξασκήσετε τη μνήμη σας: ΑΕΚ Πύργου, Ήφαιστος Βουνάργου, Άφοβος Βροχίτσας, Α.Ε. Ξηροχωρίου, Κόκκινη Θύελλα Ζαχάρως, Άτλας Ανεμοχωρίου, Άρης Στρέφη, Ηρακλής Ηράκλειας, Αχιλλέας, Αρβανίτη, Εθνικός Αμαλιάδας και πάει λέγοντας!

 

Τα παράβολα

Υπέροχη η ανάρτηση του Τσίρκοβιτς για τις φωτιές. Επίκαιρη και η ανάρτηση του Προέδρου της ΕΠΣΗ. Να προσθέσω κάτι. Κάποια στιγμή θα έρθει και η ώρα της προκήρυξης. Τι θα γίνει με τα περσινά παράβολα;

 

Ηρωικές προσπάθειες

Μέσα στη δίνη της τεράστιας πυρκαγιάς, που κατέστρεψε τη μισή Ηλεία υπάρχουν άπειρα παραδείγματα ανθρώπων που υπερέβαλαν εαυτούς για να σώσουν την περιουσία τους. Ανάμεσά τους δύο γνωστοί από το ποδόσφαιρο. Ήταν ο Νίκος Δρουβιώτης (Λαγός) και η κόρη του Ευγενία (είναι διαιτητής), που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο Πουρνάρι για να σώσουν το σπίτι τους από την πύρινη λαίλαπα. Το κατόρθωσαν με την βοήθεια εθελοντών και ανδρών της Πυροσβεστικής. Κανένα σπίτι δεν κάηκε στο χωριό. Αυτό οφείλεται σε πολλούς αλλά και στο Νίκο και την Ευγενία.

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος