FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Κακή ήττα στα σημεία

Ημερομηνία: 28-01-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Πολύ κακό ποδαρικό έκανε ο Κόροιβος στο έμπα του β΄ γύρου, αφού κατόρθωσε να χάσει και από το Ανατόλια. Φαίνεται πως η απουσία του Ματαλών στοιχίζει υπερβολικά στην ομάδα. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η γκίνια, που έχει φέρει τον Κόροιβο στα πρόθυρα ανεπιθύμητων καταστάσεων, αφού τέσσερις ομάδες συνωθούνται στη γραμμή των πλέι-άουτ (Κόροιβος, Αγρίνιο, Φίλιππος, Ολυμπιακός Β΄) και κανένας δεν γνωρίζει τι «τέξεται η επιούσα».

*Άστοχοι στο έπακρο οι «μπλε» με 13/33 δίποντα, 9/28 τρίποντα και 11 λάθη! Όχι μόνον άστοχοι, αλλά κυριευμένοι και από μια ανείπωτη γκαντεμιά, αφού πλήρωσαν όλες τους τις ατυχίες και αστοχίες. Έτσι, οι Θεσσαλονικείς εκμεταλλεύτηκαν όλα τους τα λάθη και τους νίκησαν και ισοβάθμησαν μαζί τους. Αυτό, αν κάποιος το ισχυριζόταν στην αρχή του πρωταθλήματος, θα εθεωρείτο αφελής. Και στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα, μόλις 7΄΄ πριν τη λήξη (και με το σκορ 64-67)  ένα αμφιλεγόμενο σφύριγμα έδωσε τη μπάλα στο «Ανατόλια», αφού η κα Τσαρούχα με τον αέρα της Ευρωλίγκας δεν δεχόταν μύγα στο σπαθί της!

 

Φυσιολογική ήττα

Ο Ολυμπιακός Ζαχάρως έχασε στη Σπάρτη από ανώτερη ομάδα κι αυτό ήταν κάτι το φυσιολογικό. Η ομάδα έφυγε από Ζαχάρω στις 11 το πρωί και πήγε κατευθείαν στην πρωτεύουσα της Λακωνίας. Δεν έδωσε γη και ύδωρ στους γηπεδούχους, αλλά πάλεψε και εδικαιούτο κάτι παραπάνω, παρά την απουσία του ηγέτη της Τζανέτου. Είχε μάλιστα δύο καλές ευκαιρίες να σκοράρει με τους Παναγόπουλο και Κατσιώλη. Ο κ. Παναγιωτακόπουλος στο 79΄ έβαλε στον αγώνα τον τερματοφύλακα Πλατή, ώστε να πάρει χρόνο συμμετοχής.

 

Τον «έφαγε» ο διαιτητής!

Αγωνιζόμενος με… μισή ενδεκάδα ο Πανηλειακός δεν μπόρεσε να κερδίσει το κρίσιμο παιχνίδι με το Τσιλιβή. Ήρθε ισόπαλος (0-0) και τώρα περιμένει το «μάννα εξ ουρανού» για τη σωτηρία του. Όταν σχολιάζαμε την Παρασκευή τον αγώνα, αγνοούσαμε το πρόβλημα με Ντίαζ (κίτρινες από τις… εξυπνάδες της ΕΠΣΗ) και την περίπτωση του Φερνάντεζ, η οποία αντί να κρατηθεί μυστική διαδόθηκε από στόμα σε στόμα κι έφτασε στα αυτά των Ζακυνθινών που περίμεναν με την ένσταση ανά χείρας! Αυτά γίνονται στη μικρή μας κοινωνία…

*Κύριος υπαίτιος όμως της ισοπαλίας ήταν ο διαιτητής Καλαμάρης (Αιτωλοακαρνανία), ο οποίος δεν είδε τίποτε σε δύο περιπτώσεις στα πρώτα λεπτά του αγώνα, όταν ο Έλιοτ και ο Παπαπέτρου ανατράπηκαν στην περιοχή, αλλά πέρα έβρεχε για τον ρέφερι! Το έχουμε ξαναγράψει ότι αυτά τα «παιδάκια» που παίρνει από το χέρι η ΚΕΔ και τους δίνει σφυρίχτρα, μπορεί να είναι ταλέντα για τις μικτές. Δεν κάνουν όμως για τη Γ΄ Εθνική  και μάλιστα σε παιχνίδια άμεσου ενδιαφέροντος. Πού όμως να μας ακούσει ο Καλύβας της ΚΕΔ!

 

Τον ταρακούνησε ο Κούνια

Ένα ημίχρονο κράτησε ο Παμβουπρασιακός στο «γαλάρι» του Μαχαιράδο. Με την έναρξη της επανάληψης λύγισε μπροστά στην ορμή των Ζακυνθινών, οι οποίοι παίρνουν παίκτες ακόμη! Εδώ ο άλλος-ο Κούνια- ταξίδεψε στην Ταϊλάνδη δεν βρήκε αυτό που ήθελε και επέστρεψε από Δευτέρα σε Παρασκευή. Αυτός λοιπόν, ο Κούνια ήταν ο «δήμιος» της Βάρδας με τα δύο γκολ που πέτυχε!

*Από κει και πέρα και η «Μπάρτσα» είχε τις δικές της ευκαιρίες, για κάτι καλό, αλλά δεν ήταν αποτελεσματική και με τον Ντόμα ταλαιπωρημένο.

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Στα πέντε φαβορί το δείχνουν τα τέσσερα! Σε πέντε αγώνες είχαμε μεγάλο φαβορί, κατά τη 17η αγωνιστική του άγριου κόσμου. Ένα «έσπασε» όμως κι αυτό είναι φυσιολογικό, γιατί όλοι μπάλα παίζουν. Νίκησαν λοιπόν, Νίκη, Ξενοφών, Δόξα και Σαβάλια. «Έσπασε» το Ηλειακός Β.-Ν. Κόροιβος. Απίστευτο μεν, αλλά αληθινό, γιατί όλοι παίζουν ποδόσφαιρο και κανένας δεν έχει αγκαζέ τη νίκη εκ των προτέρων. Αυτό δείχνεται μόνον στο γήπεδο.

 

Το έχει ξανακάνει

Ο Ν. Κόροιβος Κατσαρού από τις ιστορικές ομάδες του νομού, γιατί έχει θητεύσει στη Δ΄ Εθνική, μπήκε απροετοίμαστος σχετικά στο πρωτάθλημα. Όμως ο Κύριλλος Παλαιολόγος με τους παίκτες πασχίζουν για το καλύτερο. Ωστόσο τα νούμερα δεν τους δικαιώνουν. Όμως, με τη νίκη στο Βαρθολομιό δείχνουν πως μπορούν να μπουν στη μάχη των πλέι-άουτ.

*Φέτος έχουν μία νίκη και μια ισοπαλία (με Ολυμπιάδα εκτός). Τη νίκη όμως την έχουν εντός με τον Ηλειακό πάλι. Άρα το έχουν ξανακάνει. Ο Καλαρίτης και οι παίκτες (αυτοί παίζουν) έμειναν στη νίκη επί του Αστέρα στο Κύπελλο. Ξεγελάστηκαν. Και ο Ν. Κόροιβος, που το έχει ξανακάνει, με πρωταγωνιστή τον Φώτη Μαρνέρα (ένα γκολ και κερδισμένο πέναλτι) και τον Δημήτρη Γαλανόπουλο στην εκπνοή κέρδισαν τον αγώνα, ώστε να έχουν να λένε ότι κι αυτοί αξίζουν! Άρα με το Κουρτέσι ο αγώνας είναι… τελικός!

 

Σημαντική νίκη

Τη σημαντικότερη νίκη της 17ης αγωνιστικής την έκανε ο Αστέρας κατά της Προοδευτικής. Είχαμε χαρακτηρίσει αυτό το παιχνίδι, όπως κι εκείνο στο Επιτάλιο ντέρμπι. Ωστόσο οι «βυσσινί» διευκολύνθηκαν, γιατί, όταν ο Αστέρας κέρδισε στο 35΄ το πέναλτι, αποβλήθηκε ο Μπιτούνης, γιατί ο διαιτητής έκρινε ότι ο παίκτης στέρησε στον αντίπαλο την ευκαιρία να κάνει γκολ. Έτσι οι φιλοξενούμενοι μείνανε με δέκα και οι γηπεδούχοι κέρδισαν ευκολότερα.

 

Οι αναβολές

Ορισμένα πράγματα δεν μπορεί να τα αντέξει ανθρώπινος νους. Την Κυριακή βραδάκι ψάχναμε να βρούμε το αποτέλεσμα του αγώνα Β΄ +Γ΄ Κατηγορίας, Αργοναύτης-Χειμαδιό. Το περίφημο σάιτ της ΕΠΣ, για το οποίο επαίρεται σε κάθε γενική συνέλευση, ήταν ερμητικά κενό. Τρελάθηκαν να ψάχνουν οι υπεύθυνοι των εφημερίδων να βρουν άκρη, οπότε κάποια στιγμή μαθεύτηκε, πως ο αγώνας είχε αναβληθεί!

*Πρώτον, ποιος ο λόγος της αναβολής; Δεύτερον, γιατί δεν πέρασε στο σάιτ; Αν ήταν αγώνας Α΄ τοπικής θα συνέβαινε το ίδιο; Μιλάμε για μπάχαλο από μια σοβαρή Επιτροπή Πρωταθλήματος.

*Έπειτα από μια σοβαρή Επιτροπή Πρωταθλήματος, επιτρέπεται ο αγώνας Πηνειακός-Αχιλλέας να αναβάλλεται και να ορίζεται μετά από 15 μέρες; Αυτό είναι προσβολή  στη νοημοσύνη όλων μας!

 

Χωρίς σφυρίχτρα

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ο Ζόραν Λάκοβιτς, επιτετραμμένος της ΟΥΕΦΑ, που πρόσφατα είχε έρθει στην Ελλάδα στη σύσκεψη της «Steering Committee» έθεσε το θέμα να φύγει η διαιτησία από τις Ενώσεις και να γίνει ξανά ανεξάρτητη με δική της Ομοσπονδία, με στόχο να μην ελέγχονται οι ρέφερι και να μην δέχονται πιέσεις από πολλές πλευρές, όπως συμβαίνει σήμερα!

*Πάντως, ο Σύνδεσμος Διαιτητών στις 3 Φλεβάρη, θα κόψει την πίτα του στα γραφεία του, κάτωθεν του Σταδίου «Χαρ. Βιλαέτης».

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος