FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό γήπεδο: Ισόπαλα και τα τρία ντέρμπι

Ημερομηνία: 20-11-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Τρία  ήταν τα ντέρμπι της Α΄ τοπικής. Ισόπαλα και μάλιστα 0-0 ήρθαν και τα τρία. Τόσο στο Επιτάλιο όσο και στο Ενωσιακό, αλλά και στην Αμαλιάδα οι επιθέσεις αποδείχτηκαν στείρες. Οι άμυνες άντεξαν και ήρθαν οι τρεις λευκές ισοπαλίες. Ισόπαλο (2-2) και το παιχνίδι Ολυμπιάδας-Ν. Κοροίβου, με χαμένους τους γηπεδούχους, οι οποίοι για τέταρτη αγωνιστική δεν νίκησαν!

*Ούτε για δείγμα δεν ήρθε το διπλό ενώ ο ΑΠΟΚ δείχνει πολλές αδυναμίες…

*Νύχτωσε αυτή τη φορά στην Αμαλιάδα ώσπου να λήξει ο αγώνας. Αντί για 3.15 ξεκίνησε 3.28 και 4.30 το β΄ ημίχρονο. Στο 35΄ ο Έλιοτ έφαγε από πίσω τον Μπράβο, που έφυγε από τον αγώνα για να διαπιστωθεί αργότερα ότι υπέστη κάταγμα ποδοκνημικής. Ο Έλιοτ πήρε κίτρινη ενώ κάλλιστα μπορούσε να πάρει κόκκινη. Στο 85΄ είχαμε μια σκοτεινή φάση, όπου ανατρέπεται (;) ο Αντωνόπουλος-Φίγκο, χωρίς να ακουστεί σφύριγμα…

 

Αντικατάσταση βοηθού

Στο ντέρμπι Αστέρα-Σαβαλίων αντικαταστάθηκε ο α΄ βοηθός (Πήττας) που την Κυριακή ήταν στη Ρόδο (Ιάλυσος-Τριγλία). Απειρία του υπεύθυνου ορισμών διαιτητών της ΕΠΣΗ, παρότι κάνει αυτή τη δουλειά δεύτερη χρονιά. Πώς χρησιμοποιείς ένα διαιτητή που βρίσκεται εκτός Ηλείας, όταν υπάρχει δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν τόσοι άλλοι καθότι Δευτέρα; Εκτίθεσαι αδικαιολόγητα.

 

Δυνατή μάχη στην Α2

Δυνατή και στην εξέλιξή της ενδιαφέρουσα «μάχη» γίνεται στο πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας. Με τον Ερμή Πλατάνου να οδηγεί την κούρσα, αφού επανήλθε στις νίκες με τη σφριγηλή ομάδα της Χαριάς, την οποία συνέτριψε 5-1. Στο ντέρμπι του ηλειακού κάμπου στα Λεχαινά, η Δάφνη επικράτησε 2-1 του Ηλειακού σε ένα ιστορικό παιχνίδι.

*Δεύτερη στη βαθμολογία η Βρίνα, με αναμενόμενη την πορεία της και τρίτος ο φιλόδοξος Εθνικός Γερακίου. Την τετράδα κλείνουν η Θύελλα Πύργου και ο Λευκός Αστέρας Σκουροχωρίου.

*Το ερώτημα είναι αν ο Ερμής Πλατάνου, με πρόεδρο το Γιάννη Φωτόπουλο και προπονητικό τιμ τους Κώστα και Τάσο Σακέλλη, θα βγει πρωταθλητής χωρίς πλέι-οφ, όπως πέρυσι το Βαρθολομιό. Πιστεύουμε, πως μπορεί να το κάνει αν συνεχίσει να δουλεύει στο γήπεδο όπως τώρα.

 

Πεντάρα ο Ερμής

Με σκορ 5-1 επί του Διγενή Χαριάς επανήλθε στις νίκες ο πρωτοπόρος Ερμής του Πλατάνου. Εύκολη νίκη, παρά τη δυναμικότητα του Διγενή, που ωστόσο δεν την έδειξε στο γήπεδο. Τα γκολ της νίκης για τους πρωτοπόρους οι Χρήστος Παπαγεωργίου (2), Ντεβενέζος, Τάσος Σακέλλης, Ηλίας Καραχάλιος.

 

«Καθάρισε ο Κηπουρός

Ο Σάκης Κηπουρός «καθάρισε» για λογαριασμό του Κεραυνού Βρίνας, αφού πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ της ομάδας του (3-1). Οι Μακρισαίοι προηγήθηκαν με πέναλτι, αλλά δεν  άντεξαν παραπέρα. Ισοφάρισε με νέο πέναλτι ο Κηπουρός και ο Ηλιόπουλος με μακρινό σουτ έγραψε το 2-1 για να κλείσει το σκορ πάλι ο Κηπουρός!

*Πάντως υπάρχουν παράπονα, παρά τη νίκη, από πλευράς Βρίνας για το διαιτητή Σφυρή και το βοηθό Δουλαβέρη.

 

Η Δάφνη κέρδισε το ντέρμπι

Πολιές καλές εποχές του 1980 θύμισε το ντέρμπι του γηπ. Λεχαινών, ανάμεσα στον Ηλειακό και τη Δάφνη (1-2). Η «πριγκίπισσα» πήρε το ντέρμπι, αφού οι κυανόλευκοι έχασαν δύο πέναλτι (!) με τους Μουσερή (άουτ) και Ντούγκα (απέκρουσε ο πορτιέρε Γελαδάς). Εξακόσιοι φίλαθλοι είδαν το συναρπαστικό παιχνίδι και δεν άνοιξε μύτη. Στο σκορ προηγήθηκε η Δάφνη με τον Αλέξη Κακολύρη και το 0-2 έκανε ο Δημόπουλος. Ο Ηλειακός μείωσε με πέναλτι, αυτή τη φορά του Μαράτου. Κορυφαίος των νικητών ο Φώτης Δρακόπουλος, έξοχος αμυντικός.

 

Έτοιμοι για τετράδα

Έτοιμοι  να μπουν στην τετράδα είναι ο Λ. Αστέρας και η Θύελλα Πύργου. Η ομάδα του Γιάννη Γκότση επικράτησε της Προόδου στο γήπεδο Στρεφίου, στην επανάληψη, μετά το άγονο πρώτο ημίχρονο. Το 0-3 οφείλεται στα λάθη των γηπεδούχων και στην ταχύτητα των παικτών της Θύελλας που πέτυχαν δύο γκολ με τον Λειβαδίτη κι ένα με τον Παργινό, ο οποίος έχασε και πέναλτι.

*Ο Λευκός Αστέρας Σκουροχωρίου δάμασε 2-0 τους Λέοντες Αμαλιάδας, με γκολ που πέτυχαν οι Οδυσσέας και Πάνος Νικολόπουλος, ενώ ο Μαχαίρας των γηπεδούχων χτύπησε πέναλτι άουτ. Ακόμη, ο Παρασκευόπουλος των Λεόντων είχε φάουλ στη δοκό.

 

Χωρίς σφυρίχτρα

Σπανίως παρακολουθώ αγώνες Β΄+Γ΄ Κατηγορίας. Την Κυριακή έτυχε να παραβρεθώ  στο Ενωσιακό γήπεδο (Ατρόμητος Λαστεΐκων, Πανηλειακός με Αγ. Δημήτριο Πουρναρίου).  Το σκορ αστρονομικό 10-1 και θα μπορούσε να είναι και ακόμη ευρύτερο, αν δεν είχε δοθεί εντολή από τον κ. Βαγγόπουλο να σβήσουν οι… μηχανές της ομάδας των ερυθρολεύκων.

*Άλλο θέλω να επισημάνω όμως. Υπήρξε ορισμός γυναικείας τριπλέτας. Με τη Μαυραειδοπούλου να παίρνει σφυρίχτρα για πρώτη φορά, συνεπικουρούμενη από κριτική. Τα τρία κοριτσάκια ήταν εξαιρετικά. Απορώ όμως, γιατί μαζεύτηκε εκεί η μισή Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣΗ. Τι ήθελαν ακριβώς να δουν;  Πιστεύω πάντως εκεί στο τέλος να έδωσαν συγχαρητήρια στα κοριτσάκια και όχι ν’ άρχισαν την κριτική.

*Το θέμα προβλήθηκε κι από γνωστά σάιτ.

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος