FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Η συνέλευση απαρχή εξελίξεων στον Πανηλειακό

Ημερομηνία: 17-06-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ελπιδοφόρα εξέλιξη θεωρείται ο ορισμός της Γενικής Συνέλευσης του Πανηλειακού για την Κυριακή 28 Ιουνίου στη γνωστή αίθουσα των  γενικών συνελεύσεων. Βέβαια, η ώρα, στις 3μ.μ., δεν είναι τόσο θελκτική, γι’ αυτό καλό είναι να το σκεφτούν πάλι τα παιδιά.

*Στη συνέλευση θα εκτεθούν τα πεπραγμένα και θα γίνει απολογισμός διοικητικός και οικονομικός. Θα χρειαστεί ωστόσο μεγάλη προετοιμασία, ώστε η συνέλευση να έχει τα αποτελέσματα που όλοι προσδοκούν και να έχει καλή εξέλιξη. Τα πράγματα στην παρούσα συγκυρία είναι δύσκολα, αλλά η αισιοδοξία υπάρχει.

 

Η κρίση στο ελληνικό μπάσκετ

Την αλήθεια για όσα βιώνει το ελληνικό μπάσκετ σε επαγγελματικό επίπεδο «καυτηρίασε» με δηλώσεις του ο μάνατζερ του Κοροίβου, Σάκης Κάτζος, απόλυτα γνώστης της κατάστασης που επικρατεί στο χώρο. Είπε αλήθειες πικρές, αφού οι «αεριτζήδες» κάνουν τη δουλειά τους, χωρίς να υπολογίζουν την κατάσταση που επικρατεί. Τα «έχωσε» και στον ΕΣΑΚΕ για τις ευθύνες του κι έκανε προτάσεις για μια γενικότερη άνοδο του αθλήματος. Συμφωνούμε και προσυπογράφουμε…

 

Ένσταση ο Κουλούρης!

Ένσταση υπέβαλε ο εκπρόσωπος της ΕΠΣΗ, Άρης Κουλούρης, με το καλημέρα της γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ, ακολουθώντας τον Ολυμπιακό που τη κατέθεσε πρώτος με εκπρόσωπο τον Αγραφιώτη! Μαζί με τον Ολυμπιακό και οι ΕΠΣ Πειραιά, Ρεθύμνου, Λασιθίου, Χανίων και φυσικά η Ηλεία! Η ένσταση αφορά το χρόνο των εκλογών, γιατί η θητεία (υποστηρίζουν) του Γραμμένου λήγει στις 18/8/2021, δηλαδή μετά την τετραετία κι όχι τον ερχόμενο Οκτώβρη.

 

Αναδρομή στη διακοπή της Α1

Η βίαιη διακοπή του πρωταθλήματος Α1 Κατηγορίας τον περασμένο Μάρτη άφησε ανεκπλήρωτες τις προσπάθειες των 14 ομάδων, οι οποίες ωστόσο λίγο πολύ είχαν πετύχει τους στόχους τους. Θα κάνουμε παρακάτω μια ανάλυση αυτού του πρωταθλήματος, το οποίο άφησε ικανοποιημένες όλες τις ομάδες (τουλάχιστον 13) πλην της Δόξας Ν. Μανολάδας. Η μελανόλευκη ομάδα, δια του προπονητή της, Γ. Λαγού, έκανε μέσω των Μ.Μ.Ε. τα παράπονά της, γιατί κατά τη γνώμη του εδικαιούτο κάτι παραπάνω ενόψει των πλέι-οφ που δεν έγιναν ποτέ, λόγω του ιού, που έφερε στον κόσμο μια φοβερή πανδημία.

 

Χαρές και πανηγύρια

Στη Γαστούνη με το άγγελμα της ανάδειξης του Αίαντα ως πρωταθλητή Ηλείας (τέσσερις αγωνιστικές πριν τη λήξη) άνευ πλέι-οφ σκόρπισε χαρές και πανηγύρια. Ήταν κάτι το αναμενόμενο, παρότι τα πλέι-οφ δεν οδηγούν πάντοτε στην επιτυχία, γιατί υπάρχουν και αστάθμητοι παράγοντες.

*Ο Άγιαξ του κάμπου ήταν αήττητος. Πρώτος σε νίκες (18) και τέσσερις ισοπαλίες. Φοβερός συντελεστής τερμάτων (69-11). Ανέδειξε τους δύο πρώτους σκόρερς (Καράμπελας και Σταθάτος). Και του μεν Σταθάτου ήταν γνωστές οι ικανότητες. Όμως εκείνος που εξέπληξε ήταν ο Νίκος Καράμπελας. Ώριμος όσο ποτέ άλλοτε. Σταθερός, συνεργάσιμος, κατά τη γνώμη μας τέλειος.

*Αν ξεκινήσω να κάνω αναφορές σε παίκτες  μπορεί κάποιους και να τους αδικήσω. Γι’ αυτό θα αναφερθώ μόνο στο Γκίνη, ο οποίος ήταν ο παίκτης με τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής (1979 λεπτά) με ανώτατο όριο τα 1980!

*Κοντά σ’ αυτούς όλους τους παικταράδες στάθηκε ο τεχνικός Θοδωρής Ανδριόπουλος. Στο ύψος των περιστάσεων, ικανότατος στη διαχείριση του έμψυχου δυναμικού.

 

Δεύτερη θέση και παράπονα

Η «μελανόλευκη» ομάδα της Ν. Μανολάδας κατέκτησε τη 2η θέση στην κανονική περίοδο της Α1 Κατηγορίας και θαυμάστηκε από πολλούς για την απόδοσή της και τη γενικότερη εμφάνισή της. Η βίαιη διακοπή του πρωταθλήματος δεν άφησε την ομάδα να ολοκληρώσει την προσπάθεια που ξεκίνησε ο Γ. Λαγός, συνεπικουρούμενος από μια εξαιρετική διοίκηση και τους παίκτες. Ο τραυματισμός του Ιωάννου ήταν ένα μεγάλο πλήγμα, αλλά η ομάδα συνέχισε απτόητη και με 18 νίκες (όσες και ο Αίας) και τέσσερις ήττες (57-19 γκολ) ήταν στη δεύτερη θέση.

*Ο Γ. Λαγός εξέφρασε την πικρία του για την απρόσμενη εξέλιξη και είχε δίκιο, αφού ο ιός που έπληξε τη χώρα, δεν άφησε τη φιλόδοξη ομάδα του να ολοκληρώσει τις προσπάθειές της.

*Η Δόξα διέθετε πληθώρα παικτών, ικανών και κάλλιστα μπορούσε να φτάσει στον τίτλο μέσω πλέι-οφ. Είχε τη δεύτερη καλύτερη επίθεση και τρίτη καλύτερη άμυνα. Πρώτος σκόρερ ο Ηλίας Κουλούρης (9 γκολ) και πρώτος σε λεπτά συμμετοχής ο Νίκος Πυρρής!

 

Οι διαιτητές εκπαιδεύονται

Τηλεδιάσκεψη διάρκειας τριών ωρών είχαν οι διαιτητές και παρατηρητές διαιτησίας Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου τη Δευτέρα το απόγευμα. Ήταν ένα μάθημα που εντάσσεται στα πλαίσια της ΚΕΔ/ΕΠΟ, αφού πήραν μέρος οι παράγοντες Τριτσώνης, Καλύβας, Ιωσηφόγλου, Μάνθος και η συντονίστρια κ. Κόκοτου (Αργολίδας).

*Από μεριά ηλειακής διαιτησίας παρακολούθησαν το μάθημα και απάντησαν σε ερωτήσεις οι παρατηρητές διαιτησίας με επικεφαλής τον Κυριακάκη (Γιαννόπουλος, Ρουμπάνης, Καραγιάννης, Βασιλάκης, Σταθόπουλος) καθώς και αξιολογημένοι διαιτητές και βοηθοί (όχι πάντως όλοι).

 

*Εξελιγμένα πράγματα τα οποία θα συνεχιστούν και στο μέλλον. Μάθαμε πως ένας απ’ όλους πήγε καλά στο… γλείψιμο.

 

Διαιτητικά πένθη

Άφατη λύπη για τον Πάνο Αρούκατο, που έχασε την πεθερά του και για το Γιάννη Κλαδιανό που έχασε τη μητέρα του. Οι δύο παλαίμαχοι διαιτητές του πάλαι ποτέ διαλάμψαντος Συνδέσμου Διαιτητών Ηλείας, από τους καλύτερους του χώρου, δέχτηκαν συλλυπητήρια από πλήθος κόσμου, ο οποίος συμπαραστάθηκε στο πένθος τους. Η στήλη δίνει τις ολόθερμες ευχές για ανάπαυση των ψυχών τους.

*Ο Πάνος και ο Γιάννης υπήρξαν και καλοί διαιτητές με όνομα και καλοί παράγοντες του Συνδέσμου.

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος