FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: H προσπάθεια για ενίσχυση ΠΑΟΒ-Αίαντα

Ημερομηνία: 13-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Αφού έβγαλαν νέα διοικητικά συμβούλια ο Παμβουπρασιακός (μένει η ανακοίνωση αφού ολοκληρωθούν οι επαφές) και ο Αίας άρχισε η προσπάθεια για ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού. Εργώδης και δύσκολη θα είναι η προσπάθεια, αφού απαιτείται πολλή δουλειά, εγρήγορση και κουβέντα.

*Ήδη ο Παμβουπρασιακός που έχει απώλειες σε σχέση με πέρυσι (Λαθύρης, Μάρκου, ο μεγάλος Πολίτης, Παναγάκης, Σταθόπουλος, Πέκεζ, Μακρής, Φερεκίδης) άρχισε την ενίσχυση με πρώτο και καλύτερο τον Λιόση. Ακολούθησαν οι Μικελάτος,  Πυρρής, Παπασπηλιόπουλος.

*Ο Αίας εξάλλου έχασε τον Ηλία Κουλούρη και ψάχνει τον αντικαταστάτη του. Ήδη ανανέωσαν οι Παπαχριστόπουλος, Τσακοπιάκος. Επανέρχεται ο φορ Καράμπελας και έκλεισε τον Στανή από Αχαϊκή.

 

Έχουν αργήσει στην ΕΠΣΗ

Στην Ένωση το νέο Δ.Σ. αργεί να καταρτίσει την προκήρυξη. Τι περιμένουν; Να πάρουν γραμμή από την ΕΠΟ; Αυτή έχει να ασχοληθεί με άλλα πράγματα. Ήδη όμως όλες οι ΕΠΣ έχουν καταρτίσει την προκήρυξη και περιμένουν τις συμμετοχές των σωματείων. Εμείς εδώ είμαστε ουραγοί, εκτός κι αν βλέπουν την ΕΠΣ Ζακύνθου. Αυτή όμως ως μικρή Ένωση έχει άλλα προβλήματα.

*Βέβαια, δεν είδα όλες τις Ενώσεις της χώρας. Δειγματοληπτικά ψάξαμε τις Ενώσεις και είδαμε, πως οι περισσότερες έχουν φτιάξει έτσι την προκήρυξη, ώστε οι ομάδες της Α΄ Κατηγορίας να αποτελούνται από δύο ομίλους, π.χ. η Μεσσηνία από 9 ομάδες κάθε όμιλος. Η Αργολίδα έχει δύο ομίλους των 10 ομάδων. Η Αρκαδία επειδή είναι μικρή Ένωση έχει στην Α΄ Κατηγορία έναν όμιλο των 13 ομάδων.

*Οι δηλώσεις συμμετοχής για την Αχαΐα είναι σήμερα, για την Μεσσηνία 23/8 για την Αρκαδία 2/10 για την Αργολίδα 30/7, για τη Λακωνία 5/8 και πάει λέγοντας.

*Και το ερώτημα είναι εμείς εδώ πότε άραγε;

 

Όλα επί πληρωμή

Η ΕΠΟ δεν αφήνει τίποτε ξεκρέμαστο. Έχεις δεν έχεις θα πληρώσεις και θα πεις ένα τραγούδι. Τα δελτία αθλητικής ιδιότητας μέχρι πέρυσι τα χρέωνε 1 ευρώ. Φέτος στοιχίζουν 5 ευρώ!

*Στη Γ΄ Εθνική το δελτίο διάρκειας ενός έτους στοιχίζει 150 ευρώ, 2 ετών 100 ευρώ και πάει λέγοντας.

*Στην Α΄ τοπική διάρκειας ενός έτους 100 ευρώ, 2 ετών 80 ευρώ, τριών ετών 50 ευρώ και ούτω καθεξής. Γενναίο χαράτσι!

 

Οι μεγάλες Ενώσεις

Και επειδή καταπιαστήκαμε με τις όμορες Ενώσεις να δούμε τι γίνεται και με τις μεγάλες ΕΠΣ. Για παράδειγμα η ΕΠΣ Πειραιά έβαλε καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης δηλώσεων την 6/9 μαζί με τη νόμιμη σύνθεση του συμβουλίου (εκλογές με δικαστικό αντιπρόσωπο).

*Η ΕΠΣ Δυτικής Αττικής έχει ημερομηνία στις 14 Αυγούστου για κατάθεση δηλώσεων συμμετοχής σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

 

Η Παναχαϊκή στη Γ΄ Εθνική!

Το λέγαμε και το γράφαμε από καιρό ότι η Παναχαϊκή θα έπαιρνε μέρος στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής και μάλιστα στον όμιλό μας. Τούτο έγινε πραγματικότητα. Την ομάδα της Πάτρας την έπνιξαν τα χρέη. Ο πρόεδρος Μπάρλος στάθηκε αδύνατο να ανταποκριθεί. Έτσι την πρωτοβουλία ανέλαβε η Ερασιτεχνική Παναχαϊκή, η οποία με ενέργειες του παράγοντα, Πέτρου Σταθάκη, προσέλαβε Σέρβο προπονητή, τον Κάλαϊτζιτς!

*Πίσω από την Ερασιτεχνική Παναχαϊκή βρίσκονται Αμερικανοί επιχειρηματίες, εκπρόσωπος των οποίων είναι ο Σταθάκης.

 

Για τους διαιτητές

Στο σάιτ της ΕΠΣ αναρτήθηκε η εξεταστέα ύλη για τους διαιτητές, βοηθούς και παρατηρητές. Η ύλη αποτελείται από εκατό ερωτήσεις του κανονισμού παιδιάς. Τις έχει αναρτήσει ο εκπαιδευτής ΕΠΟ Χρυσόστομος Μάνθος, γνωστός από το πέρασμά του για ένα φεγγάρι από την ΕΠΣ Ηλείας, απ’ όπου αποχώρησε λόγω διαφωνιών με τα ανώτερα κλιμάκια της διοίκησης Κουλούρη!

*Τις ερωτήσεις μπορούν και πρέπει οι διαιτητές να τις πάρουν και φυσικά να προετοιμαστούν πάνω σε αυτές.

 

Ο Λαθύρης

Ξέρετε πού έφτασε ο Λαθύρης που την περασμένη σεζόν ήταν πρώτος σκόρερ του Παμβουπρασιακού; Στην ομάδα του Αγ. Νικολάου (Λασιθίου) Γ΄ Εθνικής ομάδα.

 

Οι πυρόπληκτες ομάδες

Θεωρούμε πως πυρόπληκτες ομάδες από την Ένωση Ηλείας είναι ο Πέλοψ Πελοπίου, ο Ερμής Πλατάνου, ο Αγ. Δημήτριος Πουρναρίου και ουδείς άλλος!

 

Παράλειψη

Διαβάσαμε σε μεγάλης κυκλοφορίας αθλητική εφημερίδα της Αθήνας το ρεπορτάζ για την προσφορά του Ολυμπιακού και δη του προέδρου Βαγγέλη Μαρινάκη στους πυρόπληκτους της Ηλείας. Πουθενά δεν αναφέρεται η πρωτοβουλία του προέδρου της ΕΠΣΗ. Αναφέρεται μόνον ο αντιπεριφερειάρχης κ. Δημήτρης Νικολακόπουλος. Γιατί αυτή η παράλειψη; Εμείς άλλα μάθαμε!

*Φτάσαμε αισίως στον Δεκαπενταύγουστο. Εν μέσω πανδημίας και πυρκαγιών μεγάλου τμήματος της πολύπαθης Ηλείας. Η Παναγιά να είναι μαζί μας και να τείνει χείρα βοηθείας σε όλους μας!

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος