FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Η πρεμιέρα στη Γ΄ Εθνική

Ημερομηνία: 14-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Επικράτησαν οι γηπεδούχοι κατά την πρεμιέρα των αγώνων του 9ου Ομίλου. Είχαμε τέσσερις νίκες των γηπεδούχων και δύο ισοπαλίες, ενώ ρεπό είχε ο Ναυπακτιακός.

*Ο Παναιγιάλειος φόρτσαρε στην επανάληψη, προηγήθηκε 2-0 και απλώς το Διαβολίτσι μείωσε στο 79΄. Έτσι ο ιστορικός ξεκίνησε με νίκη το πρωτάθλημα και θα δούμε τι μπορεί να κάνει την ερχόμενη αγωνιστική στη Ναύπακτο.

*Με ανατροπή νίκησε ο Παλληξουριακός το Τσιλιβή με 3-1 στην έκπληξη της ημέρας. Σκόραρε δις ο Μπράτι που αντικαταστάθηκε στο 66΄. Με ανατροπή και ο Εθνικός Σκουλικάδου στην παρθενική του εμφάνιση στο εθνικό πρωτάθλημα, δάμασε τον Πάμισο. Η ομάδα της Μεσσήνης προηγήθηκε, αλλά οι «νεοφώτιστοι» ισοφάρισαν με τον πατριώτη μας, το Νικολακόπουλο και πήραν τη νίκη στις καθυστερήσεις με 2-1!

*Το χάρο με τα μάτια της είδε η Ζάκυνθος κόντρα στα Βραχνέικα που προηγήθηκαν 0-2, αλλά ισοφαρίστηκαν με δύο πέναλτι (το δεύτερο πέναλτι-φάντασμα). Με τους Ζακυνθινούς δεν έπαιξε ο Εντουάρντο, ενώ μετά το τέλος του αγώνα παραιτήθηκε ο Καραμαλίκης! Στα δυσάρεστα του αγώνα ο τραυματισμός του Πορτογάλου Ματέους (χιαστός).

 

Επιτυχίες Αίαντα και ΠΑΟΒ

Η πρώτη νίκη ήταν «βάλσαμο» για τον Αίαντα που απέκτησε με τα δύο γκολ του Κουλούρη, αυτοπεποίθηση που είναι απαραίτητη για τη συνέχεια για τους παίκτες, που στο πλείστο είναι νεαροί. Η συνέχεια θα είναι στα κοντινά Βραχνέικα  σε ένα δύσκολο παιχνίδι.

*Εξάλλου, το 0-0 του Παμβουπρασιακού στο «Φ. Αραβαντινός» ήταν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα που θα ήταν νίκη αν στο τέλος ο Μικελάτος ήταν τυχερός στην τελευταία φάση. Δεν έπαιξε ο νεαρός Φερεκίδης, ενώ στο 30΄ αντικαταστάθηκε ο «μικρός» Παπαγεωργίου με τον Παναγάκη κι εκείνος με τον Τσιρίκο. Στο 60΄ αντικαταστάθηκε κι ο άλλος μικρός ο Θεοδωρόπουλος με τον Μακρή.

 

Η πρώτη νίκη του Ηλειακού

Στο Γούμερο ο Ηλειακός Βαρθολομιού έγραψε την πρώτη του νίκη! Ήταν μια μεγάλη επιτυχία που δεν μπορούσε να προβλεφθεί. Τα αδέρφια Τσουκαλά ο Σάκης και ο Πέτρος «καθάρισαν», ενώ ο Γκίνης που είναι παικταράς «αλώνισε».

 

Έκλεισε ο Μπράβος

Ο Ολυμπιακός Σαβαλίων έκλεισε όλες του τις τρύπες με την απόκτηση και του Μπράβου. Έτσι ενισχύθηκε στο κέντρο και στη συνέχεια θα πάει ακόμη καλύτερα, με δεδομένο ότι προσεχώς θα νικήσει την Ολυμπιάδα. Η παρουσία του Λιούρη, του Ρούνη, του Μπράβου, του Νικολόπουλου δίνει ώθηση και αυτοπεποίθηση στην ομάδα.

 

Η Θύελλα

Το δύσκολο πρόγραμμα και οι απουσίες έφεραν πίσω τη Θύελλα κι έχει μείνει στον ένα βαθμό. Από δω και πέρα ομαλοποιείται το πρόγραμμα, με το πυργιώτικο ντέρμπι με τον Πέλοπα να είναι προ των πυλών. Αναμένεται βελτίωση στη βαθμολογία προσεχώς.

 

Λόγοι ανωτέρας βίας

Επικαλούνται λόγους ανωτέρας βίας συνήθως όσοι δεν επιθυμούν να πάνε σε μια εκδήλωση. Όμως η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ δεν είναι μια απλή εκδήλωση, αλλά μια σημαντική εκδήλωση, όταν μάλιστα έχει ως θέμα την εκλογή της Επιτροπής Εφέσεων της Ομοσπονδίας, η οποία είναι το ανώτατο όργανο του ποδοσφαίρου. Όταν, λοιπόν, από τα 69 μέλη απουσιάζουν δύο ΕΠΣ (Ηλείας, Λακωνίας) δεν είναι κάτι το σημαντικό ως προς τον αριθμό, αλλά πώς γίνεται να λείπει μια μεγάλη ΕΠΣ όπως η Ηλεία, η οποία στις εκλογές της 23/11 θα έχει και υποψήφιο μέλος. Δεν είναι απλό το πράγμα, ούτε ο κορονοϊός είναι εμπόδιο ανυπέρβλητο, αφού ο παιδίατρος εν πολλοίς δεν είναι απαραίτητος σε ένα ολόκληρο νομό. Άλλωστε ο Ολυμπιακός στο άρμα του οποίου είναι προσκολλημένη η Ένωση Ηλείας έδωσε το «παρών». Και πώς πήγαν στη Θεσσαλονίκη η Κρήτη και η Δωδεκάνησος, η Μεσσηνία και η Αχαΐα και δεν πήγαμε εμείς; Άλλωστε πληρωμένα ήταν όλα!

*Να μην ακούμε, λοιπόν, δικαιολογίες και μάλιστα φτηνές. Δεν γουστάραμε και δεν πήγαμε. Άλλωστε με την πλειοψηφία τίποτε δεν τους συνδέει.

*Να κλείσουμε το παρόν σχόλιο, τονίζοντας πως εκτός του Λυσσάνδρου που έχει ακουστεί ως υποψήφιος Πρόεδρος, οι φήμες μιλάνε και για τον Παναγιώτη Δημητρίου, Πρόεδρο της ΕΠΣ Αθηνών.

 

Κι άλλα ωραία

Να διαβάσετε και ορισμένα ωραία από τις εκλογές των δικαστών για την Εφέσεων. Πώς είναι δυνατόν οι πέντε να πάρουν 46-40 ψήφους και οι υπόλοιποι πέντε 10-4 ψήφους; Άρα πρέπει να κυκλοφόρησαν χαρτάκια με ονόματα. Γιατί, λοιπόν, να πάει ο Κουλούρης όταν τα αποτελέσματα ήταν γνωστά; Να πάρει χαρτάκι αποκλείετο!

*ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα πορευτούν μαζί στις εκλογές της ΕΠΟ και ήδη έχουν καταλήξει στα πρόσωπα που θα κάτσουν στις καρέκλες της Ομοσπονδίας. Οι δύο Δικέφαλοι είναι δυνατοί σε επίπεδο ΕΠΟ και τις εκλογές θα τις πάρουν έστω κι αν λακίσουν 5-6 ΕΠΣ.

*Επί 69 μελών της Γενικής Συνέλευσης ήταν 57 εκείνοι που ψήφισαν και 52 ήταν τα έγκυρα ψηφοδέλτια. Καταμετρήθηκαν και 5 λευκά ως ένδειξη αντίδρασης από την αντιπολίτευση.

*Τέλος ο Γραμμένος από την Προεδρία της ΕΠΟ!

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος