FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Η Μαρία Καλογεροπούλου και οι επιτυχίες της

Ημερομηνία: 12-03-2020 | Συγγραφέας:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η Μαρία Καλογεροπούλου, η οποία ως κολυμβήτρια του Επειού στην κατηγορία Masters, για όσους δεν θυμούνται δεν είναι άγνωστη. Υπήρξε από τότε που πήγαινε στο δημοτικό σχολείο κολυμβήτρια του Ναυτικού Ομίλου Πύργου (Ν.Ο.Π.), στη δεκαετία του ’80. Πρόλαβε μαζί με άλλους κολυμβητές-κολυμβήτριες τη χρυσή εποχή του Ν.Ο.Π., με Πρόεδρο το Σωτήρη Μπρη και προπονητές τον αείμνηστο γυμναστή, Νίκο Μοσχόπουλο κι αργότερα το Βούλγαρο Σιάρωφ. Από το 1977 έως το 1980, άκμασε ο Ν.Ο.Π. κι έβγαλε πολλούς κολυμβητές-κολυμβήτριες με επιτυχίες σε πανεπαρχιακό, κυρίως, επίπεδο.

*Ανάμεσα σ’ αυτούς τους κολυμβητές-κολυμβήτριες ήταν και η Μαρία Καλογεροπούλου, πρωταθλήτρια που ειδικευόταν στο ελεύθερο και ύπτιο στιλ. Τότε, βέβαια, ήταν που το κολυμβητήριο Πύργου που εγκαινιάστηκε το 1976-1977 γέμιζε από παιδιά και ο Ν.Ο.Π. έτεινε να γίνει δύναμη στη Δυτική Ελλάδα. Η Μαρία είχε κάνει πολλές νίκες στο ελεύθερο. Σταμάτησε το 1987, όταν οι υπεύθυνοι του Ν.Ο.Π. παρέλειψαν να δηλώσουν τη συμμετοχή της στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και τότε διεκδικούσε θέση στα τελικά.

 

Ο 2ος  Όμιλος της Β΄

Συνεχίζουμε σήμερα την παρουσίαση των ομάδων Β΄+Γ΄ Κατηγορίας του 2ου Ομίλου, που περιλαμβάνει και ομάδες της περιοχής Αμαλιάδας. Πρώτη βγαίνει η Θύελλα Καρδαμά, που από χρόνια διαθέτει καλές, αν και παραμελημένες εγκαταστάσεις. Πρόσφατα διαθέτει και χλοοτάπητα. Ακολουθεί η Δόξα Ελαιώνα που διεκδικεί είσοδο στα πλέι-οφ με τον Αετό Αλποχωρίου και την Αμαλιάδα 2008. Αν μελετήσουμε το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής θα διαπιστώσουμε ποια ομάδα θα είναι δεύτερη.

 

Ιστορική Θύελλα

Η Θύελλα Καρδαμά έχει αγωνιστεί στην Α΄ τοπική στη δεκαετία του 1980, άρα συγκαταλέγεται στις ιστορικές ομάδες που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία. Έκτοτε περιέπεσε στην αφάνεια. Πέρσι και φέτος πρωταγωνίστησε. Είναι πρώτη με 12 νίκες, 4 ισοπαλίες και 1 ήττα, από την Αμαλιάδα 2008. Έχει καλή ομάδα και αφού τερμάτισε πρώτη στον όμιλό της θα διεκδικήσει την άνοδο. Ο Μίχα με 18 γκολ είναι ο πρώτος σκόρερ της, ενώ ακολούθησε ο Κωνσταντής με 13 γκολ.

 

Δόξα Ελαιώνα

Άλλη μια ιστορική ομάδα που έχει παίξει Α΄ Κατηγορία. Διαθέτει εξαιρετικό γήπεδο και λογικά θα κερδίσει τον Αργοναύτη, ώστε ως δεύτερη θα πάρει μέρος στα πλέι-οφ. Πέτυχε 9 νίκες, 3 ισοπαλίες κι έχασε 5 φορές! Πρώτος σκόρερ ο Καραντώνης με 9 γκολ.

 

Αετός Αλποχωρίου

Γνώρισε μεγάλες δόξες στο παρελθόν, αφού επί χρόνια αγωνίστηκε στην Α΄ τοπική. Είναι η ομάδα του μεγάλου αγωνιστή Χρήστου Δήμα, που έφυγε νωρίς από τη ζωή. Πέρσι το γήπεδό του υπέστη ζημιές και αναγκάστηκε να γίνει επαίτης από γήπεδο σε γήπεδο. Για παράδειγμα φέτος αγωνίστηκε στη Μυρτιά! Πάλεψε πολύ και βρίσκεται στην 3η θέση και θα τερματίσει με 32 βαθμούς, αφού την έσχατη αγωνιστική θα έχει αντίπαλο τον Πήγασο που έχει αποχωρήσει. Πρώτος σκόρερ ο Εργκίς με 21 τέρματα.

 

Αμαλιάδα 2008

Πρόκειται για το κλαμπ του Ολυμπιακού Πειραιώς στην Αμαλιάδα. Εδικαιούτο κάτι παραπάνω από την 4η θέση που θα κατακτήσει. Πέτυχε 8 νίκες, 5 ισοπαλίες κι έχασε 4 φορές. Για Ακαδημία ό,τι το καλύτερο σε εμφάνιση. Κορυφαίος παίκτης και σκόρερ με 16 γκολ ο Μάριος Δουλαβέρης. Υπεύθυνος και προπονητής ο Παναγιωτακόπουλος.

 

Έχει μείνει το όνομα

Του Κεραυνού Χειμαδιού έχει μείνει πλέον το όνομα. Είναι η ομάδα που διέπρεψε από το 1980 και δώθε στην κατηγορία κι έχει βγάλει παιχταράδες. Δήλωσε συμμετοχή την τελευταία στιγμή και κατέληξε πέμπτος στον όμιλο με 8 νίκες, 4 ισοπαλίες, 5 ήττες. Ο Κακαλής με 11 γκολ ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας. Φυσικά όλα τα ονόματα του χωριού αγωνίζονται αλλού.

 

Βολοδέρνει

Βολοδέρνει στις χαμηλές κατηγορίες ο άλλοτε παντοδύναμος Αργοναύτης. Χρησιμοποιεί ως έδρα όπου βρίσκει γήπεδο. Το δικό του έχει καταντήσει φάντασμα. Δυστυχώς το επίνειο του Πύργου διέρχεται κρίση. Φέτος πάλεψε, αλλά κατέληξε στην 6η θέση με 25 βαθμούς από 7 νίκες, 4 ισοπαλίες και 6 ήττες. Μια χρονιά χαμένη ακόμη. Ο Μπαντουδάκης πρώτος σκόρερ με 6 γκολ.

 

Ο Θρίαμβος πάλεψε

Ο Θρίαμβος είναι μια ομάδα που άλλαξε χέρια. Ιδρύθηκε από τον παράγοντα Ζώη Υφαντή. Μπήκε σε αναστολή κι έπειτα από λίγο διάστημα δραστηριοποιήθηκε από τον παράγοντα Σάκη Σκουτέρη, ο οποίος αναβίωσε το σωματείο. Φέτος έκανε μια καλή πορεία. Είναι έβδομος. Πέτυχε 7 νίκες, 3 ισοπαλίες και έχασε 7 φορές. Η κατάταξη τον αδικεί σαφώς. Έπρεπε τουλάχιστον να είναι στους 30 βαθμούς. Είχε ατυχίες, ενώ το αίτημα να μην αγωνίζεται Σάββατο, λόγω κωλύματος παικτών δεν το τήρησε επακριβώς η ΕΠΣ. Έτσι, είχε πάντα προβλήματα σύνθεσης. Ο Καπετανάκης ήταν πρώτος σκόρερ με 8 γκολ, αν και ήρθε το Φλεβάρη. Προπονητής ο Κομπορόζος.

 

Η Ακαδημία Αίολος

Ο Αίολος είναι το σωματείο που καλλιεργεί το ποδόσφαιρο ως Ακαδημία που είναι. Αποτελείται από μικρά παιδιά που παίζουν καλό ποδόσφαιρο, χωρίς πρωταγωνιστικούς στόχους. Φέτος πέτυχε 6 νίκες, 5 ισοπαλίες κι έχασε 6 φορές. Τέρματα 25-17, με τον Κολλα να πετυχαίνει 5 γκολ. Πολύ καλή παρουσία.

 

Απέτυχε και φέτος

Ο Α.Ο. Αγ. Γεωργίου απέτυχε και φέτος να έχει μια καλή παρουσία. Έμεινε ουσιαστικά τελευταίος με 3 νίκες και 2 ισοπαλίες. Έχουν στο χωριό και στην ομάδα φριχτά παράπονα από τη διαιτησία. Πρώτος σκόρερ ο Μαντάς στα λίγα ματς που έπαιξε.

 

Καλά συ έφυγες νωρίς

Κάποιοι άνθρωποι στο Πράσινο αποφάσισαν να συστήσουν ξανά τον ιστορικό Πήγασο. Τον έβαλαν στην κατηγορία, πιστεύοντας πως οι παίκτες του χωριού που αγωνίζονται σ’ άλλες γειτονικές ομάδες θα έστεργαν να γυρίσουν στο… σπίτι τους. Αυτό δεν έγινε. Το σωματείο δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει αθλούμενους και αντί να αποσυρθεί μπήκε στο πρωτάθλημα, όπου ρεζιλεύτηκε στην κυριολεξία. Δεν είναι μόνον τ’ απίθανα σκορ που δημιουργήθηκαν. Πήγαιναν σε παιχνίδια με 8 ή 9 παίκτες και δανείζονταν άλλους, ώστε να γίνει ο αγώνας. Δημιουργήθηκαν έτσι εξωπραγματικά σκορ και ο συντελεστής έφτασε σε δυσθεώρητα ύψη. Αποσύρθηκε με τη λήξη του α΄ γύρου.

*Πάντως το Δ.Σ. πήρε μια ιστορική απόφαση. Διέγραψε από μέλος τον Πέτρο Σταθόπουλο, μετά από παρότρυνση της Διοργανώτριας. Ακόμη περιμένουμε το έγγραφο με βάση το οποίο έγινε η διαγραφή!

Π.Κ.Τ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
althea-apartments-ad5
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ