FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Η κλήρωση της Γ΄ Εθνικής, απαρχή του πρωταθλήματος

Ημερομηνία: 12-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Έγινε χθες η κλήρωση της Γ΄ Εθνικής και αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για το νέο πρωτάθλημα. Αλλού θα διαβάσετε τη σειρά και θα την αξιολογήσετε, όσον αφορά τις δικές μας ομάδες. Θα ακολουθήσει και η δική μας αξιολόγηση, ώσπου να έρθει η μέρα της σέντρας.

*Χθες είχε ορισμένα φιλικά με ομάδες Γ΄ Εθνικής του ομίλου μας από το αποτέλεσμα των οποίων μέλλουν να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα.

*Έχουμε μια μεγάλη απορία. Θα κάνουν πράξη την απειλή τους ο Παναρκαδικός και η ΑΕΚ Τρίπολης, που η Επιτροπή Πρωταθλήματος τους έβαλε στον όμιλο με τις νησιωτικές ομάδες; Ή θα τους δώσουν υπόσχεση πως θα τους καλύψουν μέρη των εξόδων και θα μωρώξουν; Θυμίζω πως η ΕΠΟ πέρυσι υποσχέθηκε ότι θα έδινε δέκα χιλιάρικα σε κάθε ομάδα Ηλείας, Αχαΐας! Από τα υποσχεθέντα οι ομάδες ως τώρα έχουν πάρει μόνο 5 χιλιάρικα!

*Σε κάθε περίπτωση θα έχει ενδιαφέρον η εξέλιξη των πραγμάτων για τον 7ο Όμιλο της Γ΄ Εθνικής.

 

Απροετοίμαστη

Τύχη η Καλαμάτα. Εξαιρέθηκε του Κυπέλλου. Είναι δε εντελώς απροετοίμαστη!

 

Πέσαμε μέσα

Έχουμε βασανιστεί αλλά ακόμη δεν έχουμε μάθει πόσες και ποιες ομάδες από τις Β΄ και Γ΄ Κατηγορίες έχουν υποβάλει συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα. Εμείς από τις 5 Σεπτεμβρίου είχαμε σχολιάσει πως επτά ομάδες δεν θα υπέβαλαν δήλωση συμμετοχής. Αυτές ήταν κατά σειρά: Αναγέννηση Μακρισίων, Φίλιππος, Καβάσιλα, Λαμπέτι, Ενιπέας, Μαγούλα και Ολυμπιακός Μυρτιάς. Πέσαμε μέσα. Καμιά απ’ αυτές τις ομάδες σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά και τα γραφόμενα, δεν υπέβαλε δήλωση!

 

Όλες της Γ΄ τοπικής!

Είναι συγκλονιστικό. Όλες οι ομάδες της Γ΄ Κατηγορίας (συνολικά επτά) δήλωσαν συμμετοχή. Αναλυτικά: Ν. Άρης Στρεφίου, Αγ. Γεώργιος, Αμπελόκαμπος, Αετός Αλποχωρίου, Κένταυρος Σωστίου, Δόξα Ελαιώνα και Πουρνάρι.

*Όλες οι υπόλοιπες ήταν ομάδες της Β΄ Κατηγορίας. Να δούμε αν μαζί με αυτές θα είναι ο Πήγασος (Πρασίνου) και ο Ατρόμητος Λαστεΐκων (Πανηλειακός Β΄).

 

Ήταν 89

Συνολικά μέχρι τώρα έχουν υποβάλει δήλωση συμμετοχής (αν δεν κάνουμε λάθος) 59 ή 61 ομάδες. Θυμίζουμε απλώς πως το 2005-2006 τα σωματεία ήταν 89!

 

Ο Γ. Καλατζής στη Ζαχάρω

Ο αμυντικός μέσος ή στόπερ, Γιώργος Καλατζής, που πέρυσι στο β΄ γύρο έκανε φοβερά παιχνίδια με τον Ενιπέα, υπέγραψε τελικά στον Ολυμπιακό Ζαχάρως. Είναι ένας πολύ καλός παίκτης που έμαθε μπάλα στον Πανηλειακό, αλλά δεν μπόρεσε να σταδιοδρομήσει εκεί, αφού μας έχει φάει η ξενομανία και η τριετία των Πυρσών είχε άλλους στόχους. Το παιδί απογοητεύτηκε, περιπλανήθηκε και πέρσι στον Ενιπέα έκανε το καλύτερό του πρωτάθλημα.

 

Η επιλογή του Πύργου

Οι ελλείψεις των γηπέδων της Ηλείας γίνονται φανερές όταν οι αγώνες γίνονται επίσημοι, με ομάδες ανώτερης κατηγορίας. Το γήπεδο της Κρέστενας έχει κάποιες ελλείψεις π.χ. δημοσιογραφικά θεωρεία, γι’ αυτό και η ομάδα για τη νέα φάση του Κυπέλλου ζήτησε να παίξει στον Πύργο.

*Το παιχνίδι λοιπόν με το Αιγάλεω αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον και οι φίλοι της ομάδας ετοιμάζονται για νέα… εκστρατεία, ενώ δίδεται η ευκαιρία σε φίλους του ποδοσφαίρου να δουν έναν αγώνα επιπέδου Β΄ Εθνικής.

 

Κρυψίνοια

Ολοένα ευχές ακούμε από τον πρόεδρο της ΕΠΣ περί την διαιτησίαν. Τα ίδια και στο σεμινάριο του «Οδυσσέα». Μάλιστα εκεί δόθηκαν-λέει- και τα πτυχία στους νέους διαιτητές. Αυτούς τέλος πάντων που βγήκαν από την έσχατη σχολή. Μόνο που δεν μάθαμε τα ονόματά τους! Ούτε θα τα μάθουμε, γιατί αυτό το καθεστώς επικρατεί στα ενδότερα της Ένωσης. Κρυψίνοια, ωχαδερφισμός, αδιαφορία.

 

Μελαγχολία

Αν ρίξουμε μια ματιά στους αξιολογημένους διαιτητές της Γ΄ Εθνικής θα μελαγχολήσουμε με την πενία της ηλειακής διαιτησίας. Μόνον δύο (Μαρκαντωνάτος, Σταυρόπουλος). Πάμε λίγο βορειότερα στην Αχαΐα. Εκεί υπάρχουν τέσσερις (Σαφαρίκας, Τζαγκαράκης, Φωκάς, Χρονάς). Νότια στη Μεσσηνία τρεις (Καυκάς, Κουτσαναστάσης, Ρέκκας). Κεντρικά στην Αρκαδία δύο (Αυγερινός, Κόκκορης) και από ένας στη Ζάκυνθος (Αδαμόπουλος), Κεφαλονιά (Χρηστάτος). Δεν πάμε σε άλλες κατηγορίες, γιατί θα μελαγχολήσουμε!

 

Επισημότητες!

Αυτή τη φορά την ανακοίνωση της ΕΠΣΗ την υπογράφει ο αρχηγός των πρωταθλημάτων και του Κυπέλλου, ο Σάκης Καραλάγας. Μας καλεί να πάμε όλοι τη Δευτέρα κατά τις 6.30 το απόγευμα στον «Οδυσσέα», όπου θα γίνουν οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων και του Κυπέλλου. Δεν αναφέρει αν θα προηγηθεί μικρή δεξίωση ή θα έχει σκέτο μπουκαλάκι με νερό Λουτρακίου ή Ερυμάνθου!

 

Οι αγωνιστικές δοκιμασίες

Παρακολούθησα εκ του μακρόθεν τις αγωνιστικές δοκιμασίες των διαιτητών την περασμένη Δευτέρα στο Ενωσιακό γήπεδο. Φυσικά δεν είχα κατάλογο ούτε κράτησα σημειώσεις. Τα τεστ έγιναν ενώπιον της τριμελούς Επιτροπής Διαιτησίας. Πιο πέρα διακριτικά παρευρίσκετο ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ, γιατρός Άρης Κουλούρης.

*Δεν κράτησα στατιστικά ούτε είχα χρονόμετρο. Εκ περιεργείας και δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος παραβρέθηκα. Μία κοπελίτσα ήταν σίφουνας, όπως και αρκετοί (αλλά λίγοι) διαιτητές άνδρες. Η Επιτροπή είδε και αξιολόγησε πόσο μετράει έκαστος ρέφερι. Προφανώς και δεν είχαμε παρατράγουδα, όπως στις γραπτές εξετάσεις…

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος