FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Η ιστορική πρόκριση του Α.Ο. Ξενοφών

Ημερομηνία: 29-08-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η πρόκριση του Α.Ο. Ξενοφών στο νησί του Αγ. Γερασίμου ήταν ιστορική, καθώς η ομάδα του Μιλοσέσκι νίκησε τον Παλληξουριακό, χωρίς να είναι απόλυτα έτοιμη. Με ελάχιστη προετοιμασία και με σημαντικές απουσίες όπως για παράδειγμα ο Μπακατσέλος, ο Κολόκας και οι Παναγόπουλος, Μπουτσικάκης, για διαφορετικό λόγο έκαστος.

*Μέσα από ένα ρεπορτάζ δεν κατανοεί ο φίλαθλος το μέγεθος της επιτυχίας. Εκείνο που έχει σημασία είναι η λεπτομέρεια. Με ολίγη καθυστέρηση θα σας δώσουμε κάποιες σημαντικές ευκαιρίες. Άλλωστε, εμείς λόγω έκτακτης απουσίας του υπεύθυνου του αθλητικού τμήματος, δεν είχαμε το ρεπορτάζ του αγώνα και ορισμένοι αναρωτήθηκαν.

*Ο σκόρερ Αναμουρλίδης, ο Δημάκης κι ο 16χρονος Θεοχαρόπουλος που μπήκε στο 46΄ αλλαγή στον άτυχο Κουτσογιαννάκη, ήταν οι κορυφαίοι των «ερυθρολεύκων». Να σημειώσουμε πως δεν έπαιξε ο νεαρός Φερεκίδης, διότι έχει δικαίωμα μετά την 1/9, ως αποκτηθείς με υποσχετική.

*Κάτω από τα δοκάρια ο Πέτρος Βυθούλκας, ο οποίος έκανε μεγάλη μεταγραφή στο σύλλογο της Κρέστενας. Ήταν μια διετία φύλαξ άγγελος στο Σκουροχώρι, αρκετά έμπειρος και εξαιρετικός. Θα αποτελέσει δίδυμο με το Δασκαλόπουλο που αποκτήθηκε πρόσφατα.

 

Μαζί ο Κουής

Την παράσταση με τον Παλληξουριακό «έκλεψε» ο νεαρός Θεοχαρόπουλος που αποκτήθηκε φέτος από την αθηναϊκή ομάδα Σούρμενα, ενώ ήταν βασικό στέλεχος της μικτής Παίδων Αθήνας. Ο παίκτης εγκαταστάθηκε φέτος στην Κρέστενα και είναι επιλογή του παράγοντα της ομάδας, Κώστα Φωτόπουλου. Αναμένεται να αφήσει εποχή.

*Σοβαρός είναι ο τραυματισμός του Τ. Κουτσογιαννάκη, που δεν μπόρεσε να συνεχίσει. Προσεχώς θα διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού του.

*Φυσιολογική η απουσία του στρατευμένου Σπύρου Γκρίλλα, ο οποίος αποτελεί τη μεγάλη κίνηση του Α.Ο. Ξενοφών.

*Την ομάδα ακολούθησαν αρκετοί στο νησί. Κοντά και ο Άγγελος Κουής, γιατί το αίμα νερό δεν γίνεται.

*Η νέα κλήρωση δημιουργεί αισιοδοξία για νέα πρόκριση την Κυριακή.

 

Η κατάργηση της Γ΄ τοπικής

Είχαμε επιτέλους μία (για πρώτη φορά) ανακοίνωση της ΕΠΣ Ηλείας, μετά το διοικητικό συμβούλιο. Πρωτοβουλία του νέου Γενικού, Ηλία Παρασκευόπουλου. Αφορούσε την πρώτη τροποποίηση της Προκήρυξης πρωταθλημάτων που φέρνει τα πάνω κάτω! Κυρίαρχο θέμα η κατάργηση της Γ΄ Κατηγορίας. Θα το αναλύσουμε το θεματάκι!

 

Θέλει κι έμπειρους

Η Διοίκηση σωτηρίας του Πανηλειακού πασχίζει για το καλύτερο. Η οικονομική κατάσταση όμως, ως φαίνεται, θα είναι ανασχετικός παράγοντας για την περεταίρω ενίσχυση της ομάδας με έμπειρους παίκτες, ώστε να γίνει ένας καλός κορμός. Με νέους παίκτες, κατά τη γνώμη μας, δεν γίνεται κάτι καλό.

 

Τα… λαμόγια

Από την ώρα που έμαθαν πως η Καλαμάτα έφυγε από τη μέση, τα «λαμόγια» άρχισαν να κάνουν σχέδια πώς θα καταρτίσουν τους ομίλους της Γ΄ Εθνικής. Κι αφού «ξεμπέρδεψαν» με τις ομάδες της Κρήτης, μελετούσαν πώς θα βολέψουν Ρόδο και Αιολικό! Εκεί βρίσκονται τώρα, οπότε μη σας φαίνεται παράδοξο το γεγονός ότι βλέπουν τη Λακωνία πιο κοντά στην Αθήνα!

 

Ανταγωνιστικός

Ο Ολυμπιακός Ζαχάρως είναι σαφές πως χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση. Χρειάζεται 2-3 έμπειρους καλούς παίκτες εκτός Ηλείας, ώστε να γίνει ανταγωνιστικός!

 

 Όλα πίσω

Η κατάσταση που δημιουργήθηκε φέτος, με την αποχώρηση αρκετών ομάδων από τις δύο πρώτες μεγάλες κατηγορίες, υποχρέωσε τη διοργανώτρια να πάρει την περασμένη Δευτέρα αποφάσεις. Έτσι μετέφερε κατά μία εβδομάδα την έναρξη των τριών (πλέον) κατηγοριών, ενώ μετέθεσε και την ημερομηνία των κληρώσεων των πρωταθλημάτων.

*Δεν δήλωσαν συμμετοχή οι Ενιπέας, Μακρίσια. Αντί τούτων μπήκαν από τα παράθυρα: Νέος Κόροιβος, Πέλοψ Πελοπίου, ενώ στα αξιοσημείωτα ήταν η ανταλλαγή Ξενοφώντα-Ολυμπιακού Ζαχάρως.

*Δε δήλωσαν συμμετοχή στην Α2,  ο Κένταυρος Μαγούλας και ο Ολυμπιακός Μυρτιάς! Τα κενά κατά σειρά κάλυψαν η Πρόοδος Σαλμώνης, ο Διγενής Χαριάς, ο Α.Ο. Μακρίσια και θα δούμε ποια ομάδα ακόμη, καθώς ο Φίλιππος δεν δέχτηκε ούτε κι ο Μυρσιναϊκός!

 

Την ύστατη στιγμή

Την ύστατη στιγμή αποφάσισε η Πρόοδος Σαλμώνης να δηλώσει συμμετοχή στην Α2. Τα προβλήματα ήταν δύο: Το γήπεδο των αγώνων και η δυναμικότητα της ομάδας, αφού οικονομική άνεση να πληρώσει παίκτες δεν υπάρχει. Τελικά επικράτησε η άποψη να δηλώσει συμμετοχή και κατά τη γνώμη μας αυτό ήταν λάθος. Το σημαντικό όλων η έλλειψη γηπέδου. Αφήστε που οι κοινοτικές εκλογές άφησαν «πληγές» στην ομάδα!

 

Ελεύθερος ο Χρ. Κατσώλης

Ο ικανός κυνηγός της Προόδου Σαλμώνης, Χρήστος Κατσώλης, από τους σκόρερς της ομάδας, μελετά προτάσεις ομάδων από την Α΄ τοπική καθώς ζήτησε να μείνει ελεύθερος.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος