FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Η φετινή πορεία του Αστέρα

Ημερομηνία: 23-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Στα μέσα Νοεμβρίου ήδη έχει αναλάβει προπονητής ο γνωστός σε όλους Θ. Γκάτζιος, ο οποίος είχε δουλέψει και στο τέλος της περασμένης περιόδου και μάλιστα με επιτυχία. Ωστόσο, αν και έχει βελτιωθεί η ομάδα, χάνει από το Ριόλο εκτός με αυτογκόλ! Χάνει και από τον Πανηλειακό στην Αμαλιάδα, ενώ γνωρίζει νέα ήττα (στον Πύργο) από το Διαγόρα Ρόδου με «σφαγή» από τη διαιτησία. Έτσι, η ομάδα «αράζει» στον πάτο της βαθμολογίας. Ακολούθησε η μακρά διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω εορτών και η παραίτηση  και του Γκάτζιου.

*Αποχώρησαν όλοι οι ξένοι παίκτες για οικονομία και μπήκαν στην ομάδα, πλάι στους άλλους νέους και οι νεαροί παίκτες: Παρμάκης, Ραμπαβίλας, Ζαφειρόπουλος, Τσακοπιάκος, Ψιούρης, Σάκκος, Ζωγάκης, Κουτσομύτης. Προπονητής πλέον είναι ο Φίλιππος Μαρκόπουλος που οδηγεί την ομάδα ως το τέλος. Νωρίτερα σε 2-3 αγώνες κουμάντο έκανε ο βοηθός του Γκάτζιου, Κ. Παναγόπουλος, από το ματς με τη Νίκη Τραγανού μέχρι το ματς στη Ραφήνα. Τερματοφύλακας ανέλαβε ο Βλάχος. Μαζί και η υπόλοιπη νεολαία (έπεται συνέχεια).

Πετυχημένη πορεία τα Σαβάλια

Πολύ καλή πορεία πραγματοποίησε φέτος ο Ολυμπιακός Σαβαλίων. Πρωταγωνίστησε στο πρωτάθλημα Α΄ τοπικής και ήταν για μεγάλα διαστήματα εντός τετράδας. Πρόεδρος ανέλαβε μία γυναίκα, από τα σπάνια του ποδοσφαίρου. Ήταν η Πόπη Σπυροπούλου με τους συνεργάτες της. Στην τεχνική ηγεσία δεν συνέχισε ο Γιάννης Δούμας. Τη σκυτάλη παρέλαβε ο Νίκος Μαρσέλης (για πρώτη φορά στην Α΄ τοπική) με συνεργάτη τον Ερνέστο Λυμπέρη. Στο β΄ γύρο αντικαταστάθηκε από το Θοδωρή Ανδριόπουλο, που οδήγησε την ομάδα ως τον τελικό του Κυπέλλου.

*Είναι σημαντικό πως η ομάδα στηρίχτηκε στο ίδιο δυναμικό σχεδόν. Ουσιαστικά δεν έκανε μεταγραφές πλην του Θανάση Μπούτσι και του νεαρού Αθανασούλη, ο οποίος όμως δεν έμεινε. Η έλλειψη ικανών αναπληρωματικών κούρασε τους βασικούς.  Έτσι η ομάδα στο β΄ γύρο είχε πτωτική πορεία.

Φιναλίστ στο Κύπελλο

Η μεγαλύτερη επιτυχία της ήταν η πορεία στο Κύπελλο, όπου αγωνίστηκε ως φιναλίστ. Μεγάλη πορεία με νίκες εντός και εκτός έδρας. Και στον τελικό είχε καλή απόδοση  στο α΄ μέρος, αλλά τους επηρέασε ο τραυματισμός του Μπούτσι. Ακόμη στο τέλος ο τραυματισμός του Σταυρούλια ήταν ένα αγκάθι για την ομάδα και το Θοδωρή Ανδριόπουλο.

*Πρώτος σκόρερ ο Σταυρόπουλος με 12 γκολ, ακολούθησε ο Μπούτσι με 10 και ο Χοτζάι με 6.

*Κορυφαίοι οι Λάμπης Μαρκόπουλος, Χοτζάι, ο Μπούτσι, που επηρεάστηκε από τα γεγονότα του σχολικού, Σαββανίδης, ενώ στο τέλος βοήθησε και ο Σάββας που ήρθε το Φλεβάρη, χωρίς να παραγνωρίζεται η προσφορά Μπουγονικολού κλπ..

Έληξε η Γ΄ τοπική

Αν δεν το πήρατε χαμπάρι, σας θυμίζω πως έληξε και η διαδικασία πλέι-οφ της Γ΄ Κατηγορίας. Θα κάνουμε μια ανασκόπηση για να δούμε τι ακριβώς έγινε σ’ αυτό το λεγόμενο «μικρό» πρωτάθλημα, το οποίο είναι ο έρωτας του προέδρου της ΕΠΣΗ.

*Στην κανονική περίοδο πήραν μέρος 8 ομάδες. Μετά τη λήξη συνέχισαν στα πλέι-οφ οι πρώτες πέντε ομάδες. Η σειρά των ομάδων (Αίολος, Αμαλιάδα 2008, Πρίγκιπες, Θρίαμβος, Σμίλα) ήταν αυτή. Μετά τα πλέι-οφ η σειρά δεν άλλαξε, έμεινε η ίδια. Άρα κάναμε μία τρύπα στο νερό! Απλώς ταλαιπωρήθηκαν οι ομάδες, πλήρωσαν κάποια έξοδα επιπλέον και αποτέλεσμα ουδέν.

Πόσες υποβιβάζονται

Στο ερώτημα δεν απαντά η προκήρυξη. Λέει μόνον πως στη Β΄ Κατηγορία θα ανεβούν, όσες ομάδες χρειαστούν. Φλου αυτό! Οι ομάδες στα πλέι-οφ ταλαιπωρήθηκαν, οι δε τρεις που δεν μετέσχουν σταμάτησαν να αγωνίζονται εδώ και δύο μήνες. Ακόμη στα πλέι-οφ δεν χρησιμοποιήθηκαν νέοι διαιτητές, ώστε να πάρουν εμπειρίες. Άρα έγινε και σ’ αυτόν τον τομέα μια τρύπα στο νερό.

*Εν κατακλείδι τα πλέι-οφ ήταν μια άχρηστη διαδικασία…

*Θα προχωρήσουμε στη συνέχεια σε απόψεις των εκπροσώπων των ομάδων.

Η δήλωση Κοπανιτσάνου

Τρομερή εντύπωση προξένησε η δήλωση του παράγοντα της Βρίνας, Βασίλη Κοπανιτσάνου, ο οποίος είναι όχι μόνον πρόεδρος του Κεραυνού αλλά ολόκληρης της Κοινότητας Βρίνας. Εννοούμε τη δήλωσή του, σχετικά με την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου για τον πρόεδρο της ΕΠΣ. Ήταν μια απάντηση στο διθύραμβο που εξαπέλυσε ο κ. Κουλούρης και ο συνήγορός του μετά την έκδοση της απόφασης.

Γιατί;

Τοποθέτησε τα πράγματα, όπως ακριβώς είχαν. Το ερώτημα παραμένει. Αφού στις καταγγελίες των παραγόντων δεν υπήρχε αδίκημα, τότε γιατί ο Εισαγγελέας έφερε την υπόθεση στο ακροατήριο; Για να ταλαιπωρήσει τόσες φορές, τόσους ανθρώπους;

*Πάντως με την απόφαση του Δικαστηρίου μπήκαν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας οι εκλογές του 2013. Χρειάστηκαν δύο δικαστήρια!

*Να δούμε τι θα γίνει τώρα με τις εκλογές του 2017. Πάντως το να σε πηγαίνουν ή να τους πηγαίνεις στα δικαστήρια δεν είναι και το καλύτερο για το ποδόσφαιρο!

Σπουδαίος ο Αργυρόπουλος!

Ο Αλέξης Αργυρόπουλος, μαθητής του Νίκου Καστανά, με την εμφάνισή του στο διασυλλογικό πρωτάθλημα της Τρίπολης, έβαλε σοβαρή παρακαταθήκη στις διοργανώσεις του στίβου που ακολουθούν, αλλά και για το μέλλον του στο άθλημα του άλματος σε μήκος. Έκανε νέο ατομικό ρεκόρ με άλμα στα 7,82 μέτρα και στους επόμενους αγώνες, θα προσπαθήσει να ξεπεράσει με άνεση τα 7,50 μέτρα για να πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό Κ20.

*Μπράβο στο παιδί και τον προπονητή του, Νίκο Καστανά. Για όσους δε γνωρίζουν είναι αθλητής του Κοροίβου Αμαλιάδας.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος