FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Η εξυγίανση σε αγρανάπαυση

Ημερομηνία: 11-07-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Με τις τελευταίες εκλογές χάθηκαν από το προσκήνιο οι δύο άνθρωποι του αθλητισμού που δεν βγήκαν ούτε βουλευτές. Πρόκειται για τους Κοντονή, Βασιλειάδη, που στην κάλπη δεν βρήκαν ούτε τον δικό τους, που λέει ο λαός. Πρωταγωνιστές και οι δύο για τέσσερα χρόνια. Ο Κοντονής έριξε την ΕΠΟ κι έφερε πρώτα τον Δρόσο και μετά τον Γραμμένο. Ήταν αυτός που άλλαξε τους βοηθούς διαιτητή του τελικού Κυπέλλου το 2016 και υποχρέωσε σε ήττα τον Ολυμπιακό. Ο άλλος απαγόρευσε τις μετακινήσεις οπαδών και υποχρέωσε την ΕΠΟ να κάνει το φετινό τελικό Κυπέλλου χωρίς φιλάθλους, ενώ δεν μπόρεσε να βάλει χέρι στο μπάσκετ και το κατεστημένο του Βασιλακόπουλου. Στην Ηλεία δεν έγινε ούτε ένα αθλητικό έργο. Ρήμαξε το κολυμβητήριο Πύργου και τα βράδια κουρνιάζουν κουκουβάγιες. Εισέπραξαν αμφότεροι το αντίτιμο των αποφάσεων και πράξεών τους.

 

Ούτε ένας

Από τη μεταπολίτευση (1974) και δώθε έχουν περάσει 45 χρόνια. Έχουν αλλάξει τόσες και τόσες κυβερνήσεις και δεν είδαμε ούτε έναν υπουργό αθλητισμού από την εύανδρο Ηλεία. Να αναφέρω ονόματα, δεν με φτάνει ο χρόνος. Τι να σας θυμίσω τον Λιάνη, τον Κουκοδήμο, τον Φούρα που αναμόρφωσε την Πάτρα; Αρχικά υπήρχαν οι Γ.Γ. Αθλητισμού. Θυμίζουμε: Κουλούρης (Κίμων), Βαλυράκης, Κουράκης (Κρήτη), Ορφανός, Παπαγεωργόπουλος (Θεσσαλονίκη), Φάνη Πάλλη-Πετραλιά (Αθήνα), Ανδριανός (Αργολίδα) κλπ.. Ούτε ένας από την Ηλεία!

 

Με Ερνέστο και Λάμπη

Δυνατά μπήκε ο Ολυμπιακός Σαβαλίων με την Πόπη Σπυροπούλου για δεύτερη στη συνέχεια θητεία στην προεδρία. Έκλεισε προπονητικό δίδυμο τον Ερνέστο Λυμπέρη και το Λάμπη Μαρκόπουλο. Ο πρώτος θα είναι γυμναστής, ο δεύτερος ιθύνων νους αλλά όχι από τον πάγκο, αφού θα είναι αγωνιστικά και πάλι ο ηγέτης των «ερυθρολεύκων» του μεσόκαμπου. Τον Ερνέστο τον ξέρουμε από πιτσιρικά στα τμήματα υποδομής του Αστέρα και στη μικτή ομάδα. Είναι γνώστης του θέματος και θα βοηθήσει στην προσπάθεια του Ολυμπιακού, ενώ ο Λάμπης το ξέρει το ποδόσφαιρο απ’ έξω κι ανακατωτά, ενώ έχει και ηγετικές ικανότητες. Η ομάδα θα προετοιμαστεί για το Σούπερ Καπ, όπου θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον Α.Ο. Ξενοφών!

 

Ο Πέρδικας

Διαβάσαμε πως στη Μανολάδα και την Προοδευτική δεν κινείται φύλλο. Μην ανησυχείτε. Όσο υπάρχει ο Σάκης Πέρδικας, θα υπάρχει και η ομάδα!

 

Συνεχίζει ο Τζήκας

Γιάννης Τζήκας και Μιχάλης Καλαρίτης συνεχίζουν στον Ηλειακό Βαρθολομιού. Τα εμπόδια που υπήρχαν ήρθησαν. Τώρα μένει να οργανωθεί η ομάδα. Αυτό είναι το κύριο μέλημα. Υπάρχει χρόνος…

 

Απόλλων Σμίλα

Ο Απόλλων Σμίλα είναι από τα ιστορικότερα ιδρυθέντα σωματεία στην ποδοσφαιρική Ηλεία. Έχει το γηπεδάκι του (που έχει γνωρίσει παλιότερα δόξες), αναβίωσε και την ομάδα του. Μετέσχε για δεύτερη χρονιά και στην κανονική περίοδο τερμάτισε τέταρτος, με 5 νίκες, 1 ισοπαλία και 8 ήττες. Μπήκε έτσι στα πλέι-οφ, όπου κατέληξε πέμπτος σε ισοβαθμία με τον Θρίαμβο Πύργου.

*Αποτελείτο κυρίως από παλαίμαχους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, με τους Χ. Πατσούρη και Β. Μπριτζίκη να μη χάνουν ματς. Άλλοι παίκτες οι Παπαδόπουλος (4 γκολ), Βάλαρης (3), Πολιτικός (2), Μιαούλης (2), Βγενόπουλος. Υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει φέτος κατηγορία!

 

Κένταυρος Σώστη

Από τα πλέον ταλαιπωρημένα σωματεία της Ηλείας. Ακόμη και φέτος πλήρωσε περσινά σπασμένα. Ξεκίνησε με -6 βαθμούς, ενώ είχε διακοπή με δική του υπαιτιότητα το παιχνίδι με την Αμαλιάδα 2008.

*Από κει και πέρα το Σώστι έχει τη δική του δυναμική, η οποία δεν μπορεί να απεικονιστεί στις 17 νίκες, 1 ισοπαλία και 6 ήττες! Ανέδειξε τον πρώτο σκόρερ της κατηγορίας, Καρασκούτη με 14 γκολ. Ο Γκόγκας είχε 8 γκολ και ο Σπυρόπουλος 5 γκολ. Βοήθησαν  οι Νταλαμάρας, Νικολόπουλος, Δημητρίου, Παναγιωτόπουλο. Στη γενική κατάταξη ήταν έκτος με 13 βαθμούς.

 

Σε πτώση η Δόξα

Σε φανερή πτώση η Δόξα Ελαιώνα. Της έμεινε μόνον το θαυμάσιο γήπεδο. Η ομάδα έχασε όλους τους βασικούς της παίκτες αλλά οι παράγοντες το πάλεψαν. Κατέβασαν την ομάδα. Την επάνδρωσαν όσο μπορούσαν και μετέσχε στο πρωτάθλημα πραγματοποιώντας 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 9 ήττες. Συγκέντρωσε 13 βαθμούς και έμεινε προτελευταία. Ο Βασιλόπουλος με 4 γκολ ήταν ο πρώτος σκόρερ, ενώ ξεχώρισαν και οι Γιαννόπουλος, Μπαλτζώης. Τους αξίζουν έπαινοι, γιατί συνέχισαν ως το τέλος.

 

Τυπική συμμετοχή

Κάθε χρόνο μετέχει στο μικρό πρωτάθλημα, έχοντας έναν άνθρωπο να πασχίζει για τα πάντα. Είναι ο φίλαθλος και παλιός παίκτης της ομάδας, ο Νίκος Δρουβιώτης. Αγωνίζεται στο γήπεδο Σμίλα και φέτος έκανε δύο νίκες, μία ισοπαλία κι έχασε 11 φορές. Νίκησε δύο φορές τη Δόξα Ελαιώνα 5-2 και 1-0. Χαρά στο κουράγιο τους…

*Να κάνουμε και μικρή αναφορά σ’ ορισμένους παίκτες. Βασικός ο πρώτος σκόρερ Δημ. Φιντριλής με 8 γκολ. Άλλοι παίκτες οι Καλλιμάνης (3 γκολ), Πετρόπουλος, Γιαννόπουλος, Σαμαράς, Ασημακόπουλος, Λέντζος.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος